Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2006

Γκουστάβ Ρενέ ή μια νουβέλα για τον ελιτισμό ( κεφάλαιο 8)


Κεφάλαιο 8





...συνέχεια απο Κεφάλαια
1 , 2 , 3 ,
4 , 5, 6,
7, ιντερλούδιο I









Tρομαγμένος απο την ξαφνική εμφάνιση του Καταμαράν στη θέση του Αστρικού Κουναβιού, ο Ρενέ Γκουστάβ έκανε ένα άτσαλο βήμα προς τα πίσω που είχε σαν αποτέλεσμα να στραμπουλήξει το πόδι του.

-στραμπούληξα το πόδι μου (είπε κυνικά λίγο πρίν οι αναμνήσεις αρχίσουν να ξεφυλλίζονται στο κεφάλι του)

-ΧΑ ΧΑ ΜΑΛΑΚΑ . ΧΑ ΧΑ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ!!! (φώναξε ο Καταμαράν ο οποίος τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής του τις είχε απο την εποχή που στεκόταν στον φράχτη έξω απο το μπαλκόνι του ρενέ και παρατηρούσε το άτσαλο περπάτημα των μοντέλων που κατέβαιναν τη Lanceveil Avenue)

Ο Ρενέ δεν έδωσε σημασία γιατί τον είχε συγκλονίσει το ουράνιο τόξο αναμνήσεων που ανέτειλε στο κεφάλι του,γεγονός που είχε προκαλέσει αυτό το συμβάν του στραμπουλήγματος.
"Μα πώς έγινε και το είχα ξεχάσει όλο αυτό?" αναρρωτήθηκε "πως έγινε και άρχισα να περπατάω κανονικά μετα τα 12 μου χρόνια? τι συνέβη ωστε να εξηγεί την εξοικείωσή μου με τη γή , ενώ μεχρι τότε πετούσα στον αέρα?"

Ασφαλώς η χαμένη του παιδικότητα , αλλα δε θα το μάθαινε τώρα αυτό.

-Λοιπόν Ρενέ ? (είπε ο Καταμαράν) Θα πάμε για Χάμπουργκερ ποτε? εχω πεθάνει της πείνας. Μάλιστα. Εγω πεθαίνω της πείνας και εσύ κύριε έχεις αράξει στην άμμο και σκέφτεσαι τα παιδικά σου χρόνια και τον κολόμβο και το αν η κότα έκανε το αυγό και το τρία και το τέσσερα και η Πρώτη Κότα και ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ , ΡΕ LOSER , ΣΎΝΕΛΘΕ!! Πρέπει να συγκεντρωθείς, πρέπει να βρούμε φαγητό ,πρέπει να βρούμε μία όαση με νερά να τρέχουν και γκομενάκια να μας κάνουν μασάζ και αέρα . Και δεν εννοώ αυτόν τον ηλίθιο άνεμο που φυσάει εδώ και μας έχει σπάσει τα νεύρα (αυτό το φώναξε λίγο πιο δυνατά σαν να ήθελε να το ακούσει κάποιος άλλος). ΠΕΙΝΑΩ ΡΕΝΕ , ΠΕΙΝΑΩ!! Και εσύ δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις μάγκα μου...λοιπόν μοιρολατρικό κουταβάκι θα στα πώ ΕΓΩ τα πραγματα πως είναι για να chillάρεις μπάς και κινητοποιηθούμε σύντομα και παμε να φάμε. Ποιό είναι το θέμα μας?
-......?
-το θέμα μας Ρενέ είναι οτι είσαι πολύ ΜΑΛΑΚΑΣ. και ξέρεις γιατι?
-.......?
-Γιατί Ρενέ αγόρι μου βρίσκεσαι σε μια έρημο και σκέφτεσαι γαμημένες φιλοσοφίες που δε μας έχουν οδηγήσει πουθενά εδω και πάρα πολλα χρόνια. Πετάς στον αέρα, Ρενέ ,και δεν σου κάνω κοπλιμέντο τώρα επειδή μου αρέσουνε τα ωραία σου ματάκια 'ΟΧΙ. Στο λέω για το συμφέρον σου.Είσαι Άνθρωπος φίλε μου ,όχι πουλί.Αν ήσουν πουλί θα σου έλεγα
"Πουλί , μπράβο ρε μαλάκα κάνεις αυτό που πρέπει , πετάς και γαμώ .Πολύ καλά συνέχισε." Αλλα δεν είσαι πουλί, Ρενέ. Είσαι άνθρωπος ,είσαι πολύ άνθρωπος, είσαι γαμημένα πολύ άνθρωπος. Και οι άνθρωποι δεν προορίζονται για πέταγμα αλλα για το γερό αγκάλιασμα της μαμας γής. Γκέ γκε Ρενε? Πρέπει να τρέξεις στα τέσσερα , να μυρίσεις τον αέρα, να φάς τροφή , να πιείς νερό και μετά να ψάξεις για όσο το φυνατόν πιο όμορφα θυληκά ανθρωπάκια να κάνεις τη φάση σου να γουστάρεις γιατι δεν έχει τίποτα άλλο νόημα στη ζωη εκτός απο την ευτυχία. Η Ευτυχία, Ρενέ!!! Η ευτυχία... Η ηδονή , το σέξ, φαγητό αυτά είναι , Ρενε, που αξίζουν , όλα τα άλλα δεν υπάρχουν , είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου .Υπάρχει μόνο οτι βλέπεις και ακούς.Και εσύ??? Εσύ ζείς σε μια γαμημένη ερημο ενώ θα μπορούσες να έχεις το κλειδί της Όασης ΜΑ ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

-εεεε ...συγνώμη (είπε ο Ρενέ) είπες οτι ο Ανθρωπος δεν προορίζεται για να πετάει. Και τα αεροπλάνα???
-Κοιτάξτε ρε παιδιά ενα τύπο τωρα που θα μας κανει και τον έξυπνο γαμώ τη τύχη μου βραδιάτικα....Ακου Ρενε (το ύφος του Καταμαράν μαλάκωσε) ναι , ο άνθρωπος πετάει με τα αεροπλανάκια που όμως πρώτα τα κατασκεύασε ο ίδιος...το πιάνεις? τα κατασκεύασε !!!! Και αυτό Ρενέ είναι το αμέσως πιο σημαντικό απο την τροφή και το σέξ. Δε μιλάμε πια για το αυτεξούσιο, για την εξουσία δηλαδή του να ορίζεις τη ζωή σου παρέχοντας στον εαυτό σου τα αναγκαία , δηλαδή χαμπουργκερ και ευλίγιστες χορεύτριες απο τη Συρία.... Μιλάμε πια για το επόμενο στάδιο , δηλαδη να ξεπεράσεις την ίδια σου τη φύση!!! Δεν μπορέις να πετάξεις??? Κανένα πρόβλημα! φτιάξε ενα αεροπλάνο ! Ξεπέρασε το πεπερασμένο της βλαμμένης σου της Ουσίας και γίνε κάτι άλλο , γίνε κάτι που ό,τι θέλει το πετυχαίνει , γίνε ένα όν με εξαρτήματα που τον κάνουν εξουσιαστή της φύσης!!!! Δε θα σε κάνει ότι θέλει η έρημος ,Ρενέ , ΌΧΙ ΚΥΡΙΕ θα την κάνεις ΕΣΥ οτι θέλεις! Δεν έχει σημασία κανείς άλλος , μόνο εσύ .Γάμα τους τους άλλους , η αλήθεια και η δύναμη δεν είναι για τους πολλούς ,είναι για τους λίγους! Κοιτα εκεί : βλέπεις ? να φτιάξουμε εκεί μια πετρελαιοπηγή. Θα έχουμε ετσι χρηματα και δε θα ψάχνεις μεσα στην έρημο για χαμπουργερ, θα στα φέρνουν στο κρεββάτι το πρωι ρωσίδες και ρουμάνες με την ελπίδα οτι θα έχεις όρεξη να τους ρίξεις και ενα πουτσο , καταλαβαίνεις?? Λεφτα ,Εξουσία ,Ισχυς ,Κυρος , Κοινωνικη Αναγνωριση , Δυναμη ΒΔ Π το τελευταίο χτύπημα το τελευταίο χτύπημα το τελευταίο χτύπημα το οριστικό χτύπημα ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!! Κακόμοιρο πλάσμα Ρενέ .....το βλέπεις όλο αυτό? (του είπε δείχνοντας την έρημο) Όλο αυτό ,Ρενέ , μπορεί μια μέρα να είναι δικό σου. Αλλα δε θα το αποκτήσεις έτσι με σπαζοκεφαλιές και προβληματισμούς και ηθικά διλλήματα προσπαθώντας να ξεπεράσεις τη μοίρα σου μέσα στο κεφάλι σου. Επιθύμησε ! Και ότι επιθυμήσεις άρπαξέ το και θα γίνει δικό σου , έλα μαζί μου , ακολούθησέ με και θα σου δέιξω κάτι διαφορετικό απο τον ίσκιο σου που σηκώνεται το πρωί για να σε ανταμώσει και απο τον ίσκιο σου που
-οκ οκ κατάλαβα
-ΌΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕΝΕ . ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ . ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Δεν είσαι πουλί και θα ήθελες να γίνεις? Μπορείς ! ...... μια στιγμή........στο ξαναείπα αυτο ετσι δεν είναι ?
-ναι
-ωραία , φτάνουν τα λόγια. Πάμε να φάμε

Ο Γκουστάβ Ρενέ τον κοίταξε προβληματισμένος.
-Γιατί έχω την αίσθηση οτι μου προσφέριες ενα μήλο? (τον ρώτησε)
-δε σου προσφέρω ένα μήλο Ρενέ , σου προσφέρω ενα γαμημένο χάμπουργκερ .Και πρέπει να το πάρεις. Ορίστε (είπε ο καταμαράν και έβγαλε απο την τσέπη του ένα χάμπουργκερ )
-ει!!! (αναφώνησε ο Ρενέ) που στο διάολο βρέθηκε αυτό?

Ο Καταμαράν τον κοίταξε χαμογελώντας
-μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (του είπε)
-ξέρεις τι , Καταμαράν , δε νομίζω οτι θέλω χάμπουργερ αλλα και να ήθελα, αυτό δε θα το έτρωγα γιατι δεν έχει πίκλες.
ο Καταμαράν άρχισε να κοκκινίζει απο το θυμό του και τα αυτιά του έβγαλαν καπνούς.Το φόρτωμα όμως σταμάτησε πρίν ξεσπάσει και ο Καταμαράν ,το δεύτερο μικρό ζώο με γούνα , είπε

-οκ Ρενέ. Το καταλαβαίνω. Απλά πρέπει να σου πώ οτι κάνεις λάθος. Επιμένεις να αδιαφορείς για το καλεσμα των αισθησεών σου και αυτό, ψωλοκόπανε Ρενε , είναι μαλακία. Εχω ξενερώσει τελείως. Φεύγω τώρα αλλα έχε υπόψη σου ότι το γεγονός οτι με αρνείσαι δε σημαίνει οτι δε με δέχεσαι κιόλας. Εγω Ρενε σε αγαπάω και θα είμαι μαζί σου για πάντα. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Φεύγω λοιπον . Στο επανιδείν.
μετά απο αυτό πήρε μια εντυπωσιακή στροφή με την ουρά του και εξαφανίστηκε προς τη Δυση. Είχε αρχίσει να ξημερώνει όταν απο μακρια ακούστηκε και πάλι η φωνή του καθώς απομακρυνόταν

-Πάντως αμα αλλάξεις γνώμη θα είμαι στα Μac Donalds


...συνεχίζεται

1 σχόλιο:

Chaca-Khan είπε...

Τέλειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.... (από τα πιο που μου άρεσαν άλλα δικά σου αφού)