Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2006

ΛΟΓΟΣ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΩΑΜΕΘ
















ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ ΑΑΑΑ ΑΑΑ ΑΑΑ ΑΑΑ ΑΑΑ ΑΑΑ ΑΑΑ ΑΑΑ ΑΑΑΑ ΑΑΑΑ ΑΑ sorry κιόλας, δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα δηλαδή αλλα τα έχω πάρει και θέλω να κατεβάσω καντήλια γαμώ το *#^*&# παλιο $%^ (;σου ) # @$%# %^μη σου #%$;& το ^(& ()# της **@$ %#%^ #%$ δεν την πιάνω τη φάση.

Πώς προέκυψε τωρα ξαφνικά το ζήτημα της ελευθερίας έκφρασης και λόγου με τα γεγονότα της Γελοιογραφίας του Μωάμεθ??? Οι μουσουλμάνοι δηλαδη είναι "σκοταδιστές" και "φασίστες" μη χέσω και δεν σέβονται το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου ???
Εχουμε νομίζω μπερδέψει μερικές γαμημένες έννοιες.
α) Η Ελευθερία λόγου δικαιολογεί να λέω οτι γαμημένη μαλακία μου περνάει απο το κλούβιο μου το μυαλό χωρίς να σκεφτώ τι σημαίνει αυτό που θα πώ και ποιόν αφορά?
β)Η συνταγματικά κατοχυρωμένη Ελευθερία έκφρασης με προστατεύει απο το να μην είμαι ένας αδαής μαλακοπίτουρας που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του ?
γ)Η ελευθερία έκφρασης δηλαδή είναι σα διαφήμιση της ΤΙΜ? (ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΩ....ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΕΛΩ

ΟΧΙ , δεν είναι για αυτούς τους λόγους η ελευθερία έκφρασης δίκαιο αίτημα κάθε ανθρώπου σήμερα.Επειδή ΜΠΟΡΩ , δε σημαίνει οτι ΠΡΕΠΕΙ να λέω οτι θέλω ή τουλάχιστον δεν είναι εκεί το νοημα και η αξία αυτού του δικαιώματος.

Ας δούμε μια άλλη διάσταση στο ζήτημα της Ελευθερίας. Το να σκέφτεσαι τί επίπτωση θα έχει στον άλλον το τέντωμα των ορίων της δικής σου ελευθεριας είναι κάτι που θα έπρεπε να μας απασχολήσει. Γιατί να σατιρίσεις κάτι που για κάποιον άλλον είναι Ιερό ? Γιατι ? Επείδη ΜΠΟΡΕΙΣ και επειδη σου το εξασφαλίζει το σύνταγμα και επειδή έχεις εσύ το προνόμιο να έχεις ελευθερία λόγου? ΟΧΙ κυριε. Λάθος κατάλαβες. ΣΚΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ αμα νομίζετε οτι η ελευθερία είναι αυτό το πράγμα. Ελευθερία σημαίνει να σκέφτεσαι και τον άλλον , να κάνεις χρήση του προνομίου σου για να μπείς στη φάση του άλλου μπάς και ζήσετε αρμονικά . Να περιορίσεις ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη δική σου ελευθερία και εκφραση ωστε να κάνεις και λίγο γαμωχώρο και για τον άλλον και να μη νομίζεις οτι υπαρχεις μόνο εσυ τριγυρω. Χωράμε όλοι στον πλανήτη μη φρικάρετε .Και άλλωστε μόνο έτσι θα είμαστε πραγματικά ελευθεροι όλοι , με το να φροντίσουμε εμείς να κάνουμε λίγο χώρο και στον άλλον. Αυτό γίνεται με το να προσθέσουμε μια λέξη στο Λεξιλόγιό μας :

ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Αυτό μας μαθαίνει η ελευθερία και αυτό μας την παρέχει παράλληλα. Τωρα εμείς οι σουπερ διαφωτισμένοι ευρωπαίοι μπορεί να καθόμαστε στα super εξελιγμένα γραφεία μας και να λέμε στον καλοντυμένο εαυτό μας, πόσο ελεύθεροι είμαστε και τι γαμω που λέμε οτι θέλουμε αλλα δεν είμαστε καθόλου ελεύθεροι ουσιαστικά. Γιατι αν το δούμε και αλλιώς , εμείς οι μαλακες οι ευρωπαίοι που και καλά ειμαστε ελευθεροι , ειμαστε κολλημένοι στην ελευθερία του ΕΧΕΙΝ, στην ελευθερια της κτησης και τι σκατά ελευθερία ειναι αυτή τελοσπάντων που οδηγεί στο κυνήγι μόνο της ΔΙΚΗΣ μας ευτυχίας , μόνο στο να είμαι ΕΓΩ καλα? Η υπερτροφία του εγώ, Κυριοι, αποδεικνύει περίτρανα οτι ο Δυτικός κόσμος κάθε άλλο παρα ελεύθερος είναι.
Δεν είσαι ελεύθερος επειδη δε σε εμποδίζει καποιος να πας κάπου.
Δεν έχεις ελευθερία επειδή κάποιος δε σου φιμώνει το στόμα.
Είσαι ελέυθερος και έχεις ελευθερία έκφρασης επειδή έχεις συνείδηση τι είναι αυτό το πράγμα για το οποίο έγιναν επαναστάσεις και που μπορεί να σε φτάσει αμα αφήσεις τις μαλακίες και σκεφτείς και λίγο τον άλλον.Ή θα είμαστε Όλοι ελεύθεροι ή κανείς .
Και sorry κιόλας, αλλα
Γιατι κάποιος να πιστευει οτι περιορίζεται η ελευθερία της εκφρασής όταν σκέφτομαι λίγο παραπάνω το γειτονα μου και όταν δεν βιάζομαι να δείξω οτι δεν τον σέβομαι ? Δεν είπα εγώ να ΜΗΝ τον σατιρίσεις καθόλου ή να μην σατιρίσεις την πολίτική μια μουσουλμανικής κυβέρνησης.
Γιατί να σατιρίσεις κάτι που για κάποιον είναι ΙΕΡΟ?
δεν καταλαβαίνεις οτι έτσι σατιρίζεις μια κουλτούρα ολόκληρη?
εναν λαό ? μια παράδοση?
Λοιπόν αυτό πιστεύουμε ?
Οτι Αυτές οι αξίες είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα στη μέση ανατολή και για το κάψιμο των Δανικών Πρεσβειών απο μουσουλμάνους???
Οτι η Θρησκεία είναι ετερονομία για όλους μόνο και μόνο επειδή είναι για σένα ή για μένα?

Οποιος πιστεύει οτι η θρησκεία αυτή καθ'εαυτή ως παράδοση και κουλτούρα ευθύνεται για τον πόλεμο και τη μισαλλοδοξία τοτε ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ. Δεν ξέρει τι του γίνεται. Νοιώθω ήδη πολύ μαλάκας που χρειάζεται να πώ το αυτονόητο , οτι δηλαδη Οι κυβερνήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα ευθυνονται για όλα αυτά και το πώς μας παρουσιάζουν τα πράγματα. Μουσουλμάνοι και Εβραίοι είναι Αδέρφια μας και τον αδερφό σου τον σέβεσαι , τον σκέφτεσαι , προσπαθείς να τον πλησιασεις και όχι να τον γελοιοποιήσεις.

Θες κυριε να σατιρισεις τη μουσουλμανική απειλη ξεχνώντας βέβαια οτι ΕΣΥ την προκάλεσες με την ηλίθια οικονομική επεκτατική και καταπιεστική σου πολιτικη ? ΟΚ. Σατίρισέ τη. Αλλα για το όνομα του Θεού/Αλλάχ/Απρόσωπο Βράχμα/ whatever , μη χρησιμοποιήσεις ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΑΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ . Είναι ασέβεια!!! Όχι στο Θεό . Είναι πρώτα και κύρια Ασέβεια στον άνθρωπο!! Στο τι πιστεύει. Βάζεις τον εαυτό σου πιο πάνω απο αυτόν.Ποιός στον πούτσο είσαι ? Γράφεις στα μεγάλα αλλαζονικά σου παπάρια που δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται , μια παράδοση για την οποία δεν ξέρεις τίποτα NOTHING ,NIHIL , ZERO , X, ZET.

Όσο για την ίδια τη σάτιρα , βασικό χαρακτηριστικό της (θα έπρεπε να) είναι η πολύ καλή γνώση του αντικειμένου που σατιρίζεται. Κάτι τέτοιο εδω δεν ίσχυσε , γιατί κανείς έξυπνος και πραγματικά φιλελεύθερος άνθρωπος δεν θα επέλεγε να σατιρίσει με προσβλητικό και παραποιητικό τρόπο ένα θρησκευτικό πρόσωπο σαν τον Μωάμεθ . Τι είδους φιλελευθερισμός είναι αυτός? Η δική μου ελευθερία λόγου θα μπεί πάνω απο την θρησκευτική αξιοπρέπεια του άλλου? Κανένα δηλαδή ενδιαφέρον για την πραγματικότητα του άλλου? Και δεν καταλαβαίνετε οτι έτσι σατιρίζεται η μουσουλμανική κοινωνία ολόκληρη ? Νομίζετε οτι τα πήρανε στο κρανίο οι φίλοι μας μόνο λόγω της απαγόρευσης περι ανεικονίστου του Προφήτη?

ΟΧΙ . Τα πήρανε επιπλέον γιατι αυτός κράταγε μια βόμβα . Αυτό είναι παραπληροφόρηση. Πόσοι ξερουν τι είναι στην πραγματικότητα το Jihad γαι τον μέσο ορθόδοξο μουσουλμάνο ? Για ψάξτε το μια που έχετε και ιντερνετ. Πάντως δε σημαίνει "Γαμα τους δυτικούς και τους εβραίους"
Λοιπόν

Ελευθερία λόγου μπορεί να έχουμε (και καλά) , ελεύθεροι όμως ΔΕΝ είμαστε , αξιότιμοι φίλοι μου . Ο Max Scheler το είπε όσο πιο καθαρά μπορούσε αλλα ποιός τον ακούει σήμερα που τρίζουν τα κόκκαλά του.
"Οι πράξεις ενός ανθρώπου δε γίνεται να είναι πιο ελεύθερες από τον ίδιο του τον εαυτό"

75 σχόλια:

GreekForum είπε...

Ελεφαντάκο,
νομίζω ότι έχεις μπερδέψει τις έννοιες. Ελευθερία=Σεβασμός;
Λυπάμαι αλλά ελευθερία=ελευθερία και σεβασμός=σεβασμός.
Σεβασμός # Ελευθερία.

Αν εξακολουθείς να το μπερδεύεις άνοιξε το λεξικό να δεις τους ορισμούς. Δε στο λέω ειρωνικά. Εσύ, επειδή προφανώς θεωρείς ότι ο "σεβασμός" είναι σημαντικότερος από την ελευθερία (η οποία όμως είναι και ωραία λέξη και δε σου πάει να την σνομπάρεις) κάνεις ένα λογικό άλμα (στο Grand Canyon) και τα εξισώνεις. Όχι αγαπητέ ελέφαντα.
Πες μας απλά ότι θεωρείς την ελευθερία δευτερεύουσα και το σεβασμό πρωτεύοντα (δικαίωμά σου) και μην κάνεις λογικούς ακροβατισμούς.

Kyrios Elefantas είπε...

φίλε μου
πρώτον/ μου απαντάς λές και στη λέω προσωπικά , πραγμα που δεν καταλαβαίνω γενικά γιατί παίζει στο διαδίκτυο , κάποια τσίτα ίσως , μπορεί να είναι και εριστικό το ύφος μου αλλα αυτό δε σημαίνει οτι απαξιώνω κανέναν, απαξιώνω την κατάσταση. Νομίζω είμαι σαφής , το είπα και στην αρχή.
Δεύτερον/ ευχαριστώ ξέρω και εγώ τα βασικά μαθηματικά σύμβολα , ξαναδιάβασε τι έγραψα , δεν είπα οτι η ελευθερία είναι ο σεβασμός , είπα οτι η ΑΛΗΘΙΝΗ ελευθερία σε κάνει να σέβεσαι και την ελευθερία του άλλου. Και αυτό Είτε η ελεθυερία του άλλου είναι αληθινή είτε μια απάτη. Τότε είσαι ελεύθερος. Σε αυτό το combo σεβασμού και ελευθερίας, δεν υπάρχει δευτερεύον και πρωτεύον.

e-Lawyer είπε...

Η ελευθερία της έκφρασης δεν έχει κατοχυρωθεί "επειδή", "για να", "έτσι ώστε" και λοιπά αιτιολογικά. Η ελευθερία της έκφρασης είναι αυτοσκοπός. Επιδέχεται ορισμένους εγγενείς περιορισμούς πολύ συγκεκριμένους. Αλλιως θα έπρεπε να απαγορευτεί το "Jesus Christ Superstar", o "τελευταίος πειρασμός", το "M εις τη νι" του Ανδρουλάκη, ο πίνακας στο outlook κλπ. Όμως το δίκαιο δεν αποδέχεται τον παραλογισμό του να ταυτίζεται καθένας με τον αρχηγό της θρησκείας που πρεσβεύει, ώστε να προστατεύεται σαν να ήταν ο ίδιος. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι κάποια στιγμή.

Kyrios Elefantas είπε...

γενικα μάλλον δεν ήμουν σαφής , φαντάζομαι επειδή έγραφα τσιτωμένος απο την τηλεόραση.
Δεν είπα να απαγορευτεί τιποτα. Είπα να σκεφτόμαστε τι λέμε. Και δεν είναι όλες οι σάτιρες το ίδιο για όλα τα θέματα. Εγώ μιλάω για την συγκεκριμένη που ήταν τελείως ανούσια και χτύπησε ένα εξειδικευμένα ευαίσθητο σημείο. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ένα θέμα ο σατιρογράφος , κάνει τη διαφορά. Δε θεωρώ πχ προσβλητικό το Knights of the round table των monty python. Ο φίλος μας ο Δανός σκιτσ.φος έπιασε ενα τρομερά ευαίσθητο και ειδικό θέμα. Ε απλά λέω οτι δεν χρειάζεται να εξαντλούμε τα όρια της δικιάς μας ελευθερίας επειδή απλά Μπορούμε να το κανουμε αλλα αντίθετα να σκεφτούμε και τον άλλο. Ειναι τόσο περίεργο αυτό που λέω ? Δε ζήτησα να απαγορευτεί τιποτα και δεν θα συμφωνούσα με κάτι τέτοιο αν γινόταν.

libertarian είπε...

ΑΛΗΘΙΝΗ ελευθερία σε κάνει να σέβεσαι και την ελευθερία του άλλου.

Ποια ελευθερία σου ακριβώς παραβιάζεται αν εγώ δηλώσω ότι ο Μωάμεθ είναι ψευδοπροφήτης ή ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε ποτέ αλλά έκλεψαν τον πτώμα; Εγώ σέβομαι την ελευθερία σου να πιστεύεις ότι θέλεις και εσύ (απρόσωπο) πρέπει να σεβαστείς την ελευθερία μου του να λέω ότι θέλω/πιστεύω.

libertarian είπε...

Κάποτε ήταν βλασφημία το να υποστηρίζεις ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο... αν επιμέναν ακόμα κάποιοι θα έπρεπε να σωπάσουμε για να μην τους προσβάλουμε;

Κάποιοι από τους Μουσουλμάνους (απ'ότι έχω ακούσει δεν το λέει μέσα το κοράνι) πιστεύουν ότι δεν πρέπει να είναι ακάλυπτα τα κεφάλια των γυναικών.. τι θα κάνουμε θα φορέσουμε μπούρκα στις γυναίκες μας για να μην προσβληθούν;

Όταν εκφράσω εγώ μια άποψη δεν σου στερεί το δικαίωμα να εκφράσεις εσύ μια άλλη αντίθετη. Η ελευθερίες μας δεν αναιρούν η μια την άλλη.

kanaka makua είπε...

Γίνεται να δείξει κανείς σεβασμό χωρίς ελευθερία, ή να ελευθερώσει χωρίς σεβασμό;

Η έννοια της ελευθερίας είναι στενά συνδεδεμένη με την προσωπικότητα και τις επιρροές που αυτή έχει δεχτεί.

Πάντα θα υπάρχει έλλειμα σεβασμού εκεί που υπάρχει έλλειμα ελευθερίας. Και όλες οι θρησκευόμενες προσωπικότητες, γαλουχισμένες με τα όποια ιδεώδη η κάθε μία θρησκεία επιτάσσει, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να αποκτήσουν την κατάλληλη ελευθερία και κατ' αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό στην ελευθερία του άλλου, παρά μόνο κατ' επίφαση τις περισσότερες φορές μέσα στις διεργασίες που επιτρέπει η εκάστοτε θρησκευτικότητα. (ανεκτικότητα του χριστιανού, εξαφάνιση του εγώ στον βουδιστή κλπ).

Η καθαρή σκέψη απαιτεί την εξάλειψη του πιο ασταθούς και ύποπτου παράγοντα στην διαδικασία κατανόησης του κόσμου και του εαυτού καθώς και τοποθέτησης της ταυτότητας του ατόμου σε σχέση με τον κοινωνικό, κρατικό και διεθνή περίγυρό του.

Αλλά όμως όλες οι θρησκείες μηδεμιάς εξαιρουμένης (ακόμα και των πιο 'μοντέρνων') στοχεύουν σ' αυτό, στο σαμποτάρισμα της ελευθερίας της σκέψης, μετά προχωρούν σε άλλα, ένα από τα οποία ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του σεβασμού.

αυτά προς το παρόν, θα το παρακολουθήσω το θέμα.

Πρώην ανώνυμος με τ' όνομα

Ανώνυμος είπε...

Δες κι εδώ
και απάντησε

Λαμπρούκος είπε...

Μ αυτά και μ' αυτά σε βλέπω κουρεμένο με την ψιλή...

kanaka makua είπε...

Άφησα ένα σχόλιο σχετικά με τις θρησκείες σε προηγούμενης εβδομάδας post.
Είναι απαραίτητο σε κάθε εποχή να αναθεωρούμε τις απόψεις μας ανάλογα με τις εξελίξεις ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και πάγιες εγώ θα τις αποκαλέσω "τακτικές" που δεν επιδέχονται αλλαγές, όπως αυτή της ανεξιθρησκείας. Αν όμως υπάρχει αντίθεση ανάμεσα σ' αυτά τα δύο, δηλαδή, βλέποντας την πορεία εξέλιξης των λαών και διαπιστώνοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα όντως μένουν σε αρχέγονες καταστάσεις σε κάποιους λαούς, μόνο οι ξεροκέφαλοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζουν θρησκείες όπως το Ισλάμ.
Αυτά τα περί αράβων που διέσωσαν αρχαία κείμενα και προσέφεραν κλπ κλπ να τα πουν ΑΛΛΟΥ. Αυτά περί δύσης επίσης. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει Δύση και η εκμετάλλευση της γυναίκας είναι το ίδιο σκληρή όπως και αυτή των μουσουλμάνων, απλά στη Δύση καλύπτεται χωρίς να καλύπτει το γυναικείο σώμα και πρόσωπο.
Το πρόβλημα είναι μείζον, και ας ανοίξουμε τα μάτια για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το ανθρώπινο γένος. Αντικειμενικά το παιχνίδι έχει σκοτεινές προεκτάσεις, φοβούνται την αποτίναξη της θρησκείας και της προκατάληψης τόσο ώστε να εφεύρουν το άκρως αντίθετο σε διάφορα επίπεδα, όπως το πολιτικό (με την εφεύρεση του κομμουνισμού ή της αναρχίας) ή όπως το επιστημονικό (με την στεγανότητα και στειρότητα προσκόλησης σε συγκεκριμένα πρότυπα έρευνας και κατεστημένης Φυσικής). Πραγματική ελευθερία δεν αποτέλεσε ποτέ τον πραγματικό σκοπό των διαφόρων 'αναμορφωτών' διαφόρων ιστορικών περιόδων.

Πιο εύκολα μπορείς να αλλάξεις ένα χριστιανό από έναν μουσουλμάνο, τώρα αποφάσισαν να τους αλλάξουν; Τόσα χρόνια που μαζί τους έκαναν συναλλαγές δεν τους πείραζε η ιδεολογία τους και οι αξίες τους; Σε ποιον τα πουλάει αυτά η Δύση;

Το περίεργο είναι ότι αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι ίδιοι, οι 'Δυτικοί' δηλαδή να εισβάλουν στο Ιράν, θέλουν να το γυρίσουν μπούμερανγκ και να κάνουν τους Ιρανούς να δείξουν ένα κακό πρόσωπο οπότε μετά να πουν "Βλέπετε; σαν τους Αφγανούς Ταλιμπάν είναι κι αυτοί θέλετε αλήθεια να φτιάξουν πυρηνική βόμβα;"
Στο παιχνίδι και οι Ρώσοι, και όλοι σχιστομάτηδες επίσης.

Ας βγούμε από τον λαβύρινθο των ψευδών δικαιολογιών αμφοτέρων για τα κακώς κείμενα και πως αυτά θα γίνουν καλώς κείμενα.

Αν βγούμε θα δούμε ότι καλύτερα να πέσει μετεωρίτης στη Γη παρά να γίνουμε όλοι μουσουλμάνοι, παρά να γίνουμε όλοι Εβραίοι ή όλοι Χριστιανοί. Δυστυχώς σπρώχνουν τα πράγματα χρησιμοποιώντας τη θρησκεία όλοι τους, αλλά και την ελευθερία και το σεβασμό, τεστάροντας τα όρια υπομονής ο ένας του άλλου, προς τον γκρεμό ενώ πίσω ποτέ μα ποτέ δεν υπήρχε ρέμα.

Το τι πιστεύω είναι τόσο προσωπικό που ο εγκέφαλος μου δεν το ξέρει όταν σκέφτεται λογικά. Μπορεί να είμαι αριστερός ανώνυμος ή σοσιαλιστής ή καπιταλιστής ή δεν ξέρω κι εγώ τι, μπορεί να πιστεύω στον Βούδα ή σε χαβανέζικες θεότητες, βλέπω ακούω παρατηρώ αναλύω με ελεύθερη σκέψη, και σέβομαι μόνο αυτούς που σκέφτονται ή να αρχίσουν να σκέφτονται ελεύθερα ή που ήδη σκέφτονται ελεύθερα, ή που δεν φταίνε σε τίποτα που δεν μπορούν να σκεφτούν ελεύθερα και δεν στρέφονται ενάντια σε κανένα γιατί μέσα τους έχουν Ηθική Ανθρωπιάς και η ηθική αυτή είναι καλό υποκατάστατο όπου λείπει η ανεξιθρησκεία και η ανεκτικτότητα της ιδεολογίας του άλλου.

Πολύ σοβάρεψε το πράγμα, πάντως όση ώρα έγραφα φόραγα Groucho Marx μύτη με φρύδια και γυαλιά.

- είπε...

Ελέφαντα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Τα είπα, λίγο πιο νομικά και πολύ λιγότερο γλαφυρά, εδώ.

kanaka makua είπε...

Τον Ελέφαντα τον καταλαβαίνω και όλα αυτά που είπε είναι εύλογα.

Αλλά για να εξετάσουμε το εξής: ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Αυτό μας μαθαίνει η ελευθερία και αυτό μας την παρέχει παράλληλα. Τωρα εμείς οι σουπερ διαφωτισμένοι ευρωπαίοι μπορεί να καθόμαστε στα super εξελιγμένα γραφεία μας και να λέμε στον καλοντυμένο εαυτό μας, πόσο ελεύθεροι είμαστε και τι γαμω που λέμε οτι θέλουμε αλλα δεν είμαστε καθόλου ελεύθεροι ουσιαστικά.

Πρώτα θα πρέπει να δείτε τις οικονομίες αυτών των κρατών και να δείτε τα κατά κεφαλήν εισοδήματα, το πως κρατάνε το λαό μακριά από το Εγώ, είναι το ίδιο εγκληματικό με το να τον βυθίζουν στην καλοπέραση.
Και μην νομίζετε ότι δεν έχουν χρήμα, έχουν και παραέχουν, συγκρούονται δύο αντίπαλες ομάδες χρησιμοποιώντας κατάλληλα τις διαφορές που οι ίδιοι δημιούργησαν στο λαό τους.
Η ανέχεια και "αγραμματωσά", η στέρηση της ελευθερίας του λόγου, ο εκφοβισμός, από την άλλη, οι πολυτέλειες και τα διάφορα ύποπτα κρούσματα σαν κι αυτό της Δανίας που στο όνομα της ελευθερίας καταπατούν εθνο-θρησκευτικές πλευρές της σκακιέρας, όλα είναι προμελετημένα.

Οι μεν αποφάσισαν να έχουν μαλθακούς εγωκεντρικούς πολίτες στο κηνύγι μίας υλικής ελευθερίας, που θα υποταχτούν σε πολεμικές συρράξεις ιμπεριαλιστικές και ενάντια στα φιλειρηνικά ιδεώδη του διαλόγου, οι δε έκριναν ότι η πείνα και οι χείριστες συνθήκες διαβίωσης καθώς και η χρησιμοποίηση του Κορανιού και το αίσθημα του 'δίκαιου παιδιού του Αλλάχ που το βαράνε τα χριστιανόπουλα' θα τους κάνει τζιχαντέους και ταλιμπανέους και σε περίπτωση πολέμου θα βαράνε αλύπητα.

Σαδομαζοχισμός, εδώ χρειάζεται παγκόσμιος ψυχίατρος.

Mirandolina είπε...

Ελέφαντα, ευχαριστήθηκα κείμενο και θέση. Να σαι καλα.

Mirandolina είπε...

Προσθήκη: μόλις διάβαζα ότι η ένωση των δημοσιογραφων της Ρουμανίας ζήτησε από τα μέλη της και από τα μέσα να ΜΗΝ αναδημοσιεύσουν τις "σατυρικές" αθλιότητες και να σεβαστούν το μουσουλμανικό πληθυσμο της χώρας και την πίστη τους.

Ευτυχώς κάποιοι βαλκάνιοι θυμούνται από που έρχονται και φαίνεται να καταλαβαίνουν που πατούν και που πηγαίνουν.

kanaka makua είπε...

Και από έρχονται αυτοί οι κάποιοι 'βαλκάνιοι';

kanaka makua είπε...

όταν μεταφέρουμε μία είδηση καλό είναι να τη μεταφέρουμε όπως ακριβώς μεταδόθηκε πλήρης νοημάτων

"πρίν 1 ώρα και 45'
Ρουμανία, Βουκουρέστι — Έκκληση να μην δημοσιεύσουν καρικατούρες του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ προκειμένου να μην προσβάλλουν τη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας απηύθυνε σε όλα τα έντυπα μέσα της χώρας η Ρουμανική Ένωση Τύπου (CRP).

Η CPR προέβη σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια ανάλογα με αυτά που παρατηρούνται σε άλλες χώρες από μουσουλμάνους που αντιδρούν στη δημοσίευση γελοιογραφιών του Μωάμεθ από μερίδα του δυτικού Τύπο.

Όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να αποφευχθεί η δημοσίευση ανάλογων σκίτσων στο ρουμανικό Τύπο προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Τύπος θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι κατανοεί τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και να τη σεβαστεί, σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Τονίζεται δε ότι οι παγκόσμιες ανθρώπινες αξίες θα πρέπει να επικρατήσουν των βραχυπρόθεσμων οικονομικών συμφερόντων των εταιρειών Τύπου και της παρερμηνείας της ελευθερίας του Τύπου."

το 5% του πληθυσμού της Ρουμανίας είναι Μουσουλμάνοι παρεμπιπτόντως.

Πέραν αυτών τούτοι οι 'βαλκάνιοι' που ξέρουν που πατάνε πρόσφατα έκαναν το εξής:

"Ρουμανία, Βουκουρέστι — Η Ρουμανία και η Τουρκία τάσσονται υπέρ της άμεσης υλοποίησης του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου "Nαμπούκο", δήλωσε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου μετά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν."

ναι ξέρουν που πατάνε.

Kyrios Elefantas είπε...

@Libertarian
πάμε πάλι γιατί δεν κατάλαβες .με βάζετε συνέχεια να επαναλαμβάνω την έκφραση που μισω περισσότερο να ακουω απο το στόμα μου (" είπα εγώ αυτό το πράγμα?") οκ λοιπόν πάμε ξανά . Ειπά εγω οτι οι μουσουλμάνοι του Ιραν πχ είναι super φιλελεύθεροι ? οτι καλά κάνουν αυτοί που καίνε τις πρεσβείες? οτι δεν θα έπρεπε οι γελοιογράφοι να είναι ελεύθεροι να πούν αυτό που θέλουν? ΟΧΙ δεν είπα τετοιο πράγμα.Τί είπε λοιπόν το ελέφαντα? είπε οτι έχουμε φάει κόλλημα με τη Δικιά μας φάση και αντι να σκεφτούμε λίγο τον άλλο που τον έχουμε γραμμένο στα αρχίδια μας , επιμένουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα για αξίες που μας έχουν μεταδωθεί απο το διαφωτισμό χωρίς να τις χρησιμοποιούμε με εναν τρόπο που να δείχνει οτι κάνουμε σωστη χρηση αυτού του δικαιώματος.Δεν είναι το ζήτημα η ελευθερία του λόγου , δεν κινδυνεύει αυτό στην προκειμένη περίπτωση. Κινδυνεύει το χάσμα μεταξυ των θρησκειών και των λαών και ο λόγος είναι οτι ειμαστε μαιμούδες που αφού τους έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν ένα μαχαίρι , τωρα κόβουνε ότι βρούν μπροστά τους μονο και μόνο επειδή έχουν την τεχνογνωσία.Ειναι ΗΘΙΚΟ το ζητημα. Όταν το Ηλιοκεντρικό αστρονομικό σύστημα θεωρούταν βλασφημία , υπήρχε ζήτημα για όλη τη παγκόσμια κοινότητα και υπήρχε ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ λόγου. Το ίδιο είναι αυτό με τα σημερινά γεγονότα? Εχουμε εμείς τωρα οι δυτικοί τέτοια έλλειψη? και τι προσπαθεί να πετύχει κάποιος στη μία περίπτωση και τι στην άλλη? ΜΑ είναι το ίδιο πράγμα?
εχετε κολλήσει λές και υποστηρίζω οτι καλά κάνουν και αντιδράνε έτσι οι μουσλιμ που αντιδράνε βιαια. Δεν έχει σχέση αυτό , ξεκολλάτε. Εγω μιλάω για το τι κάνω εγώ και όχι ο άλλος. Και αυτό με τις μπούργκες που είπες "τι θα κάνουμε θα φορέσουμε μπούρκα στις γυναίκες μας για να μην προσβληθούν;" ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤH δεν εχω ιδέα πως έφτασες εκεί ,τι σχέση έχει αυτό ρε παιδιά μιλάω κινέζικα? Παράδειγμα για να καταλάβεις. Αν εγω είμαι διάσημος και δεν θέλω να αποκαλυφθεί το όνομά μου στην μπλογκόσφαιρα και εσύ με αποκαλύψεις , θα είναι αυτό καλή χρήση της ελευθερίας έκφρασης? Δεν θα βάλλεται έτσι η δικιά μου ελευθερια? Και δεν είπα να απαγορευτεί κάτι ούτε κάν σε αυτή την περίπτωση. Εσύ όμως αν καταλαβαίνεις τι αξία έχει η ελευθερία έκφρασης που σου κατοχυρώνει το σύνταγμα , τότε θα το σκεφτέις δυό φορές και δε θα πείς το ονομά μου στο δικτυο. Θα είναι αυτό στέρηση του δικαιώματός σου?

@Κανακα μακυα
παγκόσμιος ψυχίατρος , ναι , έχω κατι υπόψη μου και υποψιάζομαι οτι το έχεις και εσύ :)
παρόλα αυτά πρέπει να σου πώ οτι καμμία μεγάλη θρησκεία στον κόσμο δεν είναι φορέας ανελευθερίας η ίδια (εκ φύσεως δηλαδη). Το ίδιο ισχύει για το Ισλάμ. Τώρα το τι συμβαίνει σε ένα κράτος που έχει εντάξει τη θρησκεία στο σώμα του και στο νομικό του σκηνικό , αυτό είναι κάτι άλλο. Σε χριστιανισμό και ιουδαισμό πχ για αιωνες θέλαμε να πιστέυουμε οτι η γυναίκα είναι ηλιθια εκ φύσεως επειδή μας έδωσε το μήλο. Στο μεσσαίωνα καίγαμε επιστήμονες γιατι νομίζαμε οτι έκαναν συμφωνίες με το σατανα. Η Θρησκεία δεν έφταιγε για αυτό.
Επίσης είναι άλλο θέμα συζήτησης αυτό αλλα μόνο παλαμάκια ενθουσιασμού μπορώ να χτυπήσω για αυτό που είπες :)
"Το τι πιστεύω είναι τόσο προσωπικό που ο εγκέφαλος μου δεν το ξέρει όταν σκέφτεται λογικά"

Kyrios Elefantas είπε...

@Rpr (Ρουμανική ένωση τύπου)
λοιπόν δεν είναι εξίσου θλιβερό να καθορίζεται η στάση μας απο την αντίδραση του άλλου? Να γιατι δεν υπάρχει πραγματικά ελεύθερη συνείδηση στη δύση. Αντι να πούν " μαλακία ρε παιδιά , γιατι να τους γαμήσουμε την αξιοπ΄ρεπεια ?"
αντίθετα λένε "πωπω χέζομαι πάνω μου , ας μην το κάνουμε , να απογύγουμε τα επεισόδια" . Να η ελευθερία εκφρασης. Αυτοφιμώνεται.

neraida είπε...

Συμφώνω πολύ με ότι έχεις γράψει, εκτός ίσως από ένα σημείο:
Ή θα είμαστε Όλοι ελεύθεροι ή κανείς.

Θεωρώ ότι η ελευθερία είναι προσωπικό αγαθό και κεκτιμένο, δεν έχει σχέση με τίποτα άλλο εκτός από τον ίδιο τον εαυτό κάποιου. Δηλαδή, ενστερνίζομαι την άποψη ότι κάποιος μπορεί να είναι ελεύθερος ακόμα και στην πιο φρικτή φυλάκή (εννοώντας το κτίριο και όχι κατάσταση-φυλακή).

Όσο για το συγκεκριμένο θέμα, το κακό είναι ότι δεν υπάρχει καμία αίσθηση του χιούμορ, αντίθετα το όλο θέμα πυροδοτεί αντιπάθειες προς τους μουσουλμάνους στο γενικότερο διεθνές "αντιτρομοκρατικό" κλίμα που επικρατεί, ενώ από την άλλη μεριά τους κάνει να βρεθούν σε αμυντική θέση, θεωρώντας τους "Δυτικούς" εχθρούς... Διαίρει και βασίλευε...

Υ.Γ. Καλέ μου κύριε Ελέφαντα, πολύ στενοχωριέμαι που έχεις νεύρα και σε οδηγούν στην κατάθλιψη. Θα ήθελες να αλλάξουμε θέσεις, και να δώσω εγώ 4 μαθήματα και εσύ να έρχεσαι στη δουλειά, να κάνεις την εργασία για το μάστερ, να συντηρείς ένα σπίτι, να πληρώνεις λογαριασμούς, κλπ κλπ? Νομίζω αν κάνεις όλα αυτά θα σου περάσουν τα νεύρα και η κατάθλιψη. :Ρ

psarras είπε...

Super το κείμενο Ελ! κι όποιος το πιασε το πιασε.. Ελπίζω να μη γίνουμε σαν του Νικόδημου εδώ μέσα..

Ανώνυμος είπε...

poso poly symphono

Ανώνυμος είπε...

EΛΕΥΘΕΡΙΑ: Ένα απο τα πλέον πολύτιμα αγαθά της Φαντασίας.
ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Κόρη της Ελπίδας και του Φόβου, που εξηγεί στους αμαθείς τη φύση της αμάθειας.
Γραμμένο Τον 18ο αιώνα.
Γεια σας.

Ανώνυμος είπε...

EΛΕΥΘΕΡΙΑ: Ένα απο τα πλέον πολύτιμα αγαθά της Φαντασίας.
ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Κόρη της Ελπίδας και του Φόβου, που εξηγεί στους αμαθείς τη φύση της αμάθειας.
Γραμμένο Τον 18ο αιώνα.
Γεια σας.

kanaka makua είπε...

με λόγια STARάτα (rofl)θα αποτολμήσω να εξηγηθώ λίγο καλύτερις.

το νόημα του Ελέφαντα όλοι το πιάσανε, ο καθένας όμως το ερμήνευσε ανάλογα με την ιδεολογία του, της συμπάθειας και της αντιπάθειας το συγγενές επί παραδείγματι σημείο αναφοράς είναι η ποιότητα των postερς που άλλοι τους αρέσει η αραβική πίτα σ' άλλους αρέσει το χάμπουργκερ.

Εμένα που μ' αρέσει η πάπια πορτοκάλι (όταν συνοδεύεται με φασολάδα) φάνηκα ότι δεν ανήκω πουθενά αν φάνηκα δηλαδή καθόλου.

Βήχω και ξεροβήχω σου κατουρώ τον τοίχο μοιάζουν να λένε τα στρατόπεδα, όταν η κατσίκα θέλει να φάει ξύλο πάει και 'ξαίνεται' στου βοσκού την γκλίτσα. Υπάρχει κι ένας εξοπλισμός γύρω από τη μαλακία. Σιγά τώρα ο Δανός που έχει γίνει μπλε η γλώσσα του από τη μούχλα των τυριών του, και έχει φτάσει ο μύκητας μέχρι το καύκαλο, μην μπορεί να εννοήσει ότι τον δουλεύουν και τον χρησιμοποιούν όπως δουλεύουν και χρησιμοποιούν όλα και όλους. Και καλά ο Δανός έχει και μία δικαιολογία που λέγεται τύρος για να τα βάζει με 'Δαμασκούς'.

Τώρα εδώ που τα λέμε το στόμα του Δανού μυρίζει όπως μυρίζει η ποδαρίλα όλων των μουσουλμάνων μεταναστών που έχει μαζέψει εκεί μέσα..

------
φυσικά και δεν έχουν δικαίωμα να αναπαραστήσουν τον Μωάμεθ, έχουν όσο δικαίωμα είχαν οι μουσουλμάνοι που σοβάτισαν αγιογραφίες. έχουμε να επιλέξουμε: ή σταυροφόρους που βίαζαν σε Άγιες Τράπεζες γυναικόπαιδα, ή Μουσουλμάνους που αφόδευαν.
Αλλά φταίμε εμείς που ξύναμε πατσές στα μοναστήρια. Τι λέω; άστο, και στην Αρχαία Ελλάδα ίδιοι μαλάκες ήταν με τους σημερινούς.

Που ανήκω; σ' αυτούς που επιχειρηματολογούν. Δεν πετάω τρεις κοτσάνες και την κάνω, ούτε μισές ούτε βρίζω ούτε λέω "εγώ δεν συμφωνώ" ή "συμφωνώ μπράβο" και μετά silence.

Ελέφαντα φίλε, ξέχασες κάτι να προσέξεις αλλά θα'χεις και δουλειές. Θυμίσου αυτά που είπα για τα Εγώ και πως τα μεταχειρίζονται οι διαχειριστές να μην τους πω αφέντες/εξουσιαστές μας γιατί πέφτει λίγο βαρύ για μεσημέρι.

Πρώην ανώνυμος με όνομα.

παράλληλος είπε...

Ελέφαντα, το τυρί το είδες, τη φάκα δεν την είδες;
Αν στο όνομα του σεβασμού των "ιερών" μου απαγορεύεται η εκφορά γνώμης (ακόμα και σατιρικός σχολιασμός), απομένει να μου καθοριστεί (από ποιόν άραγε;) και τι είναι ιερό!
Αν εγώ ορίσω "ιερό" τον Ολυμπιακό (γιατί τόσο μου κόβει), εσύ θα πρέπει να γελάς μαζί μου και μάλιστα κατα μόνας μην και προσβληθώ; Δεν είναι άστοχο το παράδειγμα: Εγώ βρίσκω τόσον "ιερό" τον Θρύλο όσο και τις αντιλήψεις των θεϊστών περί Θεού και Αιώνιας ζωής.
Αν κάποιος είναι 500 χρόνια πίσω απ' την αρκούδα (άποψή μου), είτε μουσουλμάνος είναι, είτε χριστιανός, είτε ό,τι άλλο, θεωρώ δικαίωμά μου να το εκδηλώσω, χωρίς φανατισμό και προσπάθεια επιβολής της άποψής μου. Αυτό το "προνόμιο" το αφήνω (μπορώ να κάνω κι αλλιώς;) στους μουλάδες όλων των θρησκειών.
Να υπερασπιστούμε την διαφορετικότητά τους, μας λες. Με γειά τους με χαρά τους! θέλουν να νηστέψουν το χοιρινό; Ας νηστέψουν. Θέλουν να μην απεικονίζεται ο Προφήτης τους; Ποτέ και μην τον ζωγραφίσουν! ΑΥΤΟΙ όμως! Να επιβάλλουν τιμωρίες στους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ πιστούς. Αλλιώς, γυρνάμε στις εποχές της Υπατίας και του Τζιορντάνο Μπρούνο, που οι "κατέχοντες την αλήθεια" θεωρούσαν αυτονόητο ότι είχαν το δικαίωμα -να μην πω την υποχρέωση- να την επιβάλλουν παντού παντί τρόπω. (Άσε που κάποιους σαν κι εμένα θα έπρεπε να μας τιμωρούν όλες οι θρησκείες μαζί).
Τώρα, αν αυτό που συμβαίνει σήμερα διεθνώς, είναι προβοκάτσια για να αυξηθεί η ένταση και να δικαιολογηθεί η επέκταση και η παντελής επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, (ναι, το πιστεύω αυτό), είναι ΑΛΛΟ θέμα.
Πιστεύω ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην έκφραση: μουσουλμάνοι, χριστιανοί, άθεοι, φασίστες, αναρχικοί, δημοκράτες, όλοι μα όλοι! Τα δε όρια τα ορίζει η κάθε κοινωνία. Όταν τα όρια επιβλήθηκαν από πάνω... ασ' τα! (βλ. Ιερά Εξέταση, Χίτλερ, Στάλιν, μέγας(!) Θεοδόσιος, χούντες και γενικά όλοι οι εξουσιαστές).
Υποχρέωσή μας είναι να κρατήσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις της ελευθερίας και να αντισταθούμε στη βλακεία και τον φανατισμό απ' οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Είτε από τους Ανδριανόπουλους, είτε από τους μουλάδες!
-Συγνώμη για το μέγεθος. Αγανάκτησα κι εγώ...

Kyrios Elefantas είπε...

@kanaka matua δε σου την είπα ρε :) σε έπιασα απόλυτα dont worry

@παραλληλος
δεν καταλαβαίνω τις συγκρίσεις που κάνεις.Φυσικά και είναι δικαίωμα σου και μαλακία τους που φρικάρουν και τα καίνε αλλα εσείς τώρα νομίζετε οτι έχετε μπεί βαθιά στα νερά.Πάμε εκεί που ξεκίνησε όλη η ιστορία. Σε έθιξε εσένα ως προς την ελευθερία σου το ταμπού των μουσουλμάνων ? Ηρθαν αυτοί εδω και σου είπαν μια μέρα να φτιάξεις νόμο που να απαγορέυει την απεικόνιση του Μωάμεθ? οχι ρε παιδιά , κάτι άλλο μεσολάβησε. και τέλος πάντων ποτε θα καταλάβετε οτι υπάρχει ΜΙΑ θρησκεία? οτι η ελευθερία είναι ΜΙΑ, οτι ο φανατισμός του μουσουλμάνου δεν διαφέρει απο αυτόν του χριστιανού ? ποτε θα καταλάβετε οτι είμαστε όλοι το ίδιο?
πείτε μου κάτι στο οποίο να μην είμαι ξεκάθαρος γιατι λέω τα ίδια και τα ίδια συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Kanaka ή είσαι ανεπίδεκτος ή τσακώθηκες με το έτερον σου ήμισυ ή έχεις ζοχάδες.

Αν μπορείς πάρε πέντε βαθιές ανάσες και ξαναδιάβασε ήρεμα όσα έγραψα κι όσα παράθεσες. Και μετά ξαναπάρε πέντε βαθιές ανάσες.

Η Ρουμανία είναι χώρα με πληθώρα αναγνωρισμένων μειονοτήτων. Βαλκανική χώρα με πολυπολιτισμική ρίζα.

(Αν το επίπεδο των απαντήσεών σου είναι αυτό ενός φανατικού ή ζοχαδιασμένου και πάλι, λυπάμαι αλλά δεν θα δώσω συνέχεια. Νοιώσε νικητής να το ευχαριστηθείς.)

Mirandolina είπε...

Η Μιραντολίνα είμαι στο προηγούμενο (μπήκε το αφεντικό, μάστορη και παραλίγο να μας πιάσουνε!)

kanaka makua είπε...

Μιραντολίνα, μη βγάζεις συμπεράσματα.
Τι είναι αυτό το νιώσε νικητής; Εγώ; ουδεμίαν ανάγκην έχω να νοιώσω τοιαύτα συναισθήματα. Ομιλώ απλώς και επιχειρηματολογώ.
Δεν συμφωνείτε καλή μου Μιραντολίνα ότι η είδηση όπως την μετέφερα εγώ εστίν πληρεστέρα;

Που την ήυρατε την ζοχάδαν, και το "ανεπίδεκτος" δεν το εννόησα, θα μπορούσατε να γίνεται σαφεστέρα;

Σας χαμογελώ και σας λέγω, μετά πολλής ηρεμίας, τούτος εστί ο λόγος μου μετα του οποίου εκφράζομαι εις τα συναναστροφάς μου έτη και έτη. Δεν ημπορώ να τον αλλάξω και κωλύομαι να θεωρήσω την απάντησή σας 'οργισμένη' διότι δεν μου το επιτρέπει η λογική να βγάλω συμπέρασμα τόσο ενωρίς.


Ειλικρινά δικός σας
Πρώην ανώνυμος με τ' όνομα.

Mirandolina είπε...

Ναι, η είδηση είναι πληρεστέρα - και περιλαμβάνει αυτό που συγκράτησα ως σημαντικό ως άνθρωπος και λοκαντιέρα (ότι, δηλαδή, θεωρούν πρόκληση και προσβολή τα σκίτσα). Στο "πληρεστέρα" εντοπίστηκε το πρόβλημα? Τότε λάθος καταλαβα και ζητώ συγγνώμη. Νόμιζα ότι η επιλογή του συγκεκριμένου αποσπάσματος της είδησης ήταν πρόβλημα και σε έβαλε σε σκέψεις.

Επίσης, η είδηση ερχόταν από τη Ρουμανία. Την βαλκάνειο Ρουμανία των πολλών μειονοτήτων. Κι εδώ κάτι αμφισβητήθηκε, δεν καταλαβατι. Δεν πραζ, ας το ξεχάσουμε.

(Ωραίο πράγμα η ευγένεια βρε παιδί μου! Νοστιμότατο.)

- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
- είπε...

Είναι άλλο θέμα το αν θεωρείς σωστή/λάθος, ευαίσθητη/αναίσθητη, θεμιτή/προκλητική κίνηση τη δημοσίευση των γελοιογραφιών και ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ το να τιμωρήσεις ή όχι αυτόν που το έκανε - όπως και άλλο θέμα το αν πρέπει να υπάρχει προληπτική ή κατασταλτική ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.

Δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα αφενός στην παντελώς ελεύθερη δημοσίεση - έστω και αν πλήττει τις ευαισθησίες εκατομμυρίων συνανθρώπων μας - και αφετέρου τη λογοκριτική επέμβαση σε κάθε τι που αφορά στα ιερά και τα όσια! Οι περισσότεροι σχολιαστές μίλησαν σαν να προτείνει ο ελέφαντας το δεύτερο!!!

Υπάρχει και η ΜΕΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗ, αυτή που μας οδηγεί να αναλογιζόμαστε, κάθε φορά που ασκούμε ένα ατομικό μας δικαίωμα, τι αυτό συνεπάγεται στους άλλους ανθρώπους και να κρίνουμε ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!

ΔΕΝ είναι θέμα εξουσίας, ΔΕΝ είναι θέμα αυταρχισμού, ΔΕΝ είναι θέμα δημοκρατίας. Είναι θέμα ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ απέναντι στις εδραιωμένες πεποιθήσεις των άλλων, τέτοιας που να μας κάνει να μην τις θίγουμε όταν δεν έχουμε σημαντικό λόγο ή όταν μπορούμε τα ίδια πράγματα να τα πούμε και αλλιώς. Είναι θέμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τον διαμορφωμένο πολιτισμό των άλλων, έστω και αν εμείς τον έχουμε "ξεπεράσει"! Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης, εν τέλει...

Κατανοητές οι ευαισθησίες προς τους περιορισμούς της ελεύθερης έκφρασης, αλλά εδώ στην ουσία μιλάμε για έναν ελάχιστο αυτο-περιορισμό, χάριν μιας αξιολογικά υπέρτερης ανάγκης: αυτής για σ υ ν ύ π α ρ ξ η.

psarras είπε...

Kι ένα ωραίο παράδειγμα έτσι για να γουστάρουμε, που το διάβασα στην Ελευθεροτυπία, που το διάβασε από τους Financial Times και παέι λέγοντας.. "Η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτό όμως επουδενί σημαίνει, ότι έχει κάποιος το δικαίωμα να φωνάζει "φωτιά" μέσα σε ένα κατάμεστο θέατρο"..

παράλληλος είπε...

Καταλήγουμε;
Δεν ήρθε εδώ ο μουσουλμάνος να μου απαγορέψει απεικόνιση του προφήτη, το έκανε όμως στη Δανία ή όπου αλλού απαιτεί. Είναι προφανώς το ίδιο.
Εξίσου φασιστικό βρίσκω και τον γαλλικό νόμο που απαγορεύει την μαντήλα.
Μ' αυτές τις λογικές (δημοκρατικές, προοδευτικές, ολοκληρωτικές ή ό,τι άλλα σκατά) σε λίγο θα φτάσουμε και στην Ευρώπη να απαγορεύουμε στους μαθητές (βλ. Αμέρικα) να φοράνε μπλούζες με rock στάμπες.
Μακρυά από μένα ρατσισμοί και λοιποί -ισμοί.
Μην τσιμπάμε, λέω, και μπαίνουμε στην διαδικασία να υπερασπιστούμε κάποιον από τους δύο φασισμούς (φονταμενταλισμό-νέα τάξη πραγμάτων).
Έρρωσθε!

GreekForum είπε...

"διάφορα ύποπτα κρούσματα σαν κι αυτό της Δανίας "

Να'σου και οι θεωρίες συνομωσίας...

Εγω μιλάω για το τι κάνω εγώ και όχι ο άλλος.
Κι όμως ελέφαντα, δεν μιλάς για το τι κάνεις εσύ. Μιλάς για το τι κάνει ο Δανός σκιτσογράφος. Κι εσύ κι εγώ "κάναμε" το ίδιο πράγμα. Δεν ζωγραφίσαμε σκίτσα του Μωάμεθ. Άρα μπορούμε και οι δύο να λέμε ότι είμαστε ευαίσθητοι και... σεβάσμιοι. Από εκεί και πέρα όμως, από τη στιγμή που τα σκίτσα ζωγραφίστηκαν, από κάποιον, και με κάποιο σκεπτικό για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ούτε εγώ ούτε εσύ, τι προσπαθείς να πεις; Να νουθετήσεις; Ποιόν; Και προς ποια κατεύθυνση; Να μην λέμε/κάνουμε πράγματα που μπορεί να προσβάλλουν τους άλλους; FuckTheMAll λέω εγώ. (για να είμαι και εντός της... επικαιρότητας). Ο κάθε υπερευαίσθητος παπάρας θέλει να μας περιορίσει το δικαίωμα έκφρασης για να μη θιχτεί το ανασφαλές Εγώ του. Είναι η νοοτροπία / ιδεολογία του πολιτικά ορθού. Άθλια μορφή νεοσταλινισμού, υπερατλαντικής προελεύσεως. Απ'ότι καλό έχει η Αμερική αυτή την αθλιότητα θα βρούμε να μιμηθούμε; Να μου λύπει. Ναι, θα δεχτώ / θα προσπαθήσω να λέω (εγώ, ατομικά) "humankind" αντί για "mankind", "chairperson" αντί για "chairman", "African Americans" αντί για "Blacks" κ.ο.κ. αλλά αν κάποιος (εγώ ή άλλος) κάποια στιγμή πει τον "λάθος" (μη εγκεκριμένο) όρο δε θα δεχτώ και να διωχθεί και γι'αυτό. Ούτε και θα βρω εκείνη τη στιγμή για να τον κατηγορήσω για την (υποτιθέμενα) κακή επιλογή του.

kanaka makua είπε...

greekforum συ είπας.

quote:"διάφορα ύποπτα κρούσματα σαν κι αυτό της Δανίας "

Να'σου και οι θεωρίες συνομωσίας...

kanaka makua είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kanaka makua είπε...

Να ρωτήσω κάτι;
άμα εγώ αρχίζω να απεικονίζω τον Μωάμεθ σπίτι μου πειράζει κανένα; κι αν μοιράζομαι τις απεικονίσεις με καμμιά δεκαριά φίλους; από ποιο σημείο ακριβώς προσβάλλω τους μουσουλμάνους;


;)
Πρώην ανώνυμος με τ' όνομα

Ανώνυμος είπε...

@ greekfofum Παντως τον ορο πολιτισμικα ευαισθητα θεματα δεν πρεπει να τον εχεισ υπ οψην ετσι?

unpause είπε...

Λοιπον αραξτε παιδια!! το θεμα ειναι ενα και το αυτο! διαφορετικοι πολιτισμοι που δεν μοιραζονται τα ιδιες αξιες και τους ιδιους θεσμους οσο και αν θελει η δυση να επιβαλλει σαν "σωστα" δικαιωματα και ελευθεριες!! Στο δικο μας πολιτισμικο πλαισιο δεν εχει σημμασια ειτε κανουμε τον Χριστο (μεγαλη η χαρη του) Superstar ή την Παναγια drugqueen σε αυτο όλοι συμφωνούμε. Ομως είναι στο δικό μας ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ!!! Τις δυτικές αξιες και δικαιωματα όσο και να θέλουμε να τα κάνουμε παγκόσμια γιατι ειναι "σωστα" (κατα την γνώμη μου ειναι και αυτο πολιτισμικος ιμπεριαλισμος), πολλες φορές απλα δεν γινεται! Οπως και να ονομάζουμε μια αναπαράσταση του Μωαμεθ (ελευθερια εκφρασης) δεν παυει για αυτούς να ειναι ΥΒΡΙΣ!! δεν μπορούμε να κρίνουμε τι ειναι και τι δεν ειναι σωστο εμείς για τους "Αλλους"! Αυτα ειναι τα κακα της παγκοσμιοποίησης!

Kyrios Elefantas είπε...

@παρράλληλος
δε μου απάντησες και αυτό δεν το πιάνω γενικά

@greekforum
ο κάθε υπερευαίσθητος παπάρας ,ανασφαλές Εγώ ,πολιτικά ορθό, νεοσταλινισμός υπερατλαντικής προέλευσης. ουώου μάν!! ολόιδιος εγώ είμαι!!! μήπως με ξέρεις απο κάπου?

@κανακα ματυα
ζω έναν εφιάλτη , δεν μπορώ να καταλάβω ποιός κάνει πλάκα και ποιός όχι

παιδια οκ . χωρίς παρεξήγηση
επειδή λέω συνέχεια τα ίδια πράγματα και νομίζω δεν έχει νόημα , αν σας ενδιαφέρει να καταλάβετε τι λέω και όχι τι νομίζετε οτι λέω , ξαναδιαβάστε τις απαντήσεις και τις ερωτήσεις , αν όχι ή απλά αν έχετε καταλάβει και διαφωνείτε τότε δεν πειράζει, δε θα χαλαστούμε επειδή δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Έχετε παίξει ποτέ "πέφτει η νύχτα στο παλέρμο" ? Εκεί που δεν ξέρεις ποιός είναι ο μαφιόζος και προσπαθείς να μαντέψεις για να νικήσεις. θυμάστε οτι το παιχνίδι έχει δύο μέρη ? Στον πρώτο μέρος σκεφτόμαστε και συζητάμε ποιοί πιστεύουμε οτι είναι οι μαφιόζοι. Στο δεύτερο γύρο αποφασίζουμε και πράττουμε αναλόγως ψηφίζοντας. Ε όπου νά ναι έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε, αν με καταλαβαίνετε αν και υποπτεύομαι οτι αυτό το κάνουμε καθε μέρα

kanaka makua είπε...

welcome to the club mister Elephant..

Όταν γράφεις με τον τρόπο που γράφεις εσύ (και να το ψάξεις το ζήτημα δεν ξέρω τι σπουδάζεις, αλλά έχεις φωνή και πρέπει να καλλιεργήσεις τις λογοτεχνικές σου αλλά και δημοσιογραφικές σου τάσεις/κλήσεις) να περιμένεις πάντα πολλά σχόλια, και μέσα σ' αυτά τα σχόλια θα γίνεται της Πόπης και του Πόπου.

Επειδή ξέρω, μια χαρά πάνε τα πράγματα εδώ. *wink*

Πρώην ανώνυμος με τ' όνομα.

kanaka makua είπε...

δεν λέω κλίση γιατί μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από αυτό, κλήση/κάλεσμα της μοίρας... ωχ. έτσι την πάτησα κι εγώ.

παράλληλος είπε...

Ελέφαντα είπες:
[δε μου απάντησες και αυτό δεν το πιάνω γενικά][δεν καταλαβαίνω τις συγκρίσεις που κάνεις.Φυσικά και είναι δικαίωμα σου και μαλακία τους που φρικάρουν και τα καίνε αλλα εσείς τώρα νομίζετε οτι έχετε μπεί βαθιά στα νερά.Πάμε εκεί που ξεκίνησε όλη η ιστορία. Σε έθιξε εσένα ως προς την ελευθερία σου το ταμπού των μουσουλμάνων ? Ηρθαν αυτοί εδω και σου είπαν μια μέρα να φτιάξεις νόμο που να απαγορέυει την απεικόνιση του Μωάμεθ?]
Κι εγώ είπα:
[Δεν ήρθε εδώ ο μουσουλμάνος να μου απαγορέψει απεικόνιση του προφήτη, το έκανε όμως στη Δανία ή όπου αλλού απαιτεί. Είναι προφανώς το ίδιο.
Εξίσου φασιστικό βρίσκω και τον γαλλικό νόμο που απαγορεύει την μαντήλα.]
Νομίζω ότι απάντησα και όχι γενικά.

Kyrios Elefantas είπε...

@ παράλληλος
sorry man τώρα κατάλαβα οτι μου απάντησες , εν τούτοις η απάντηση που μου δίνεις είναι εξίσου άκυρη ετσι όπως το βλέπω εγω. Τη δικιά μου ελευθερία δεν την καταπάτησε ο Μουσουλμάνος , την καταπάτησε ο μαλάκας ο Δανός γελοιογράφος που με έφερε και εμένα σαν ευρωπαίο σε στάση άμυνας απένατι στους μούσλιμ. Μετά απο αυτό , κρυφτήκαμε όλοι πίσω απο τα κατοχυρωμένα μας δικαιώματα. ΜΕΤΑ εγινε αυτο. Πριν γίνει η δημοσίευση δεν φρίκαρε κανένας μουσουλμάνος , δεν βγήκανε να τα σπάσουν χωρίς λόγο έτσι επειδή θέλανε να μας αλλάξουν τα δικαιώματα. Τους προκαλέσαμε και φρικάρανε. Ελπίζω να είναι σαφές αυτό που λέω.
κατι τελευταίο.
Τέθηκε ζήτημα για την ελευθερία και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης όταν σπάσανε προχθές στο ξύλο τον πολυζωγόπουλο ?
οχι. Και λογικό είναι. Δε λέμε "έχουμε συνταγματικά δικαιώματα" όποτε έχουμε προβλήματα και βία. Το ξέρουμε αυτό , είναι ευνόητο. και παρά το οτι τα δικαιώματά μας καταπατώνται καθημερινά , δεν το βροντοφωνάζουμε συνέχεια όπως τωρα. Τωρα γιατι κολλήσαμε σε αυτό το δεδομένο και δεν μπορόυμε να πάμε παρακάτω ? γιατι δεν θέλουμε να πάμε παρακάτω , γιατι αυτό θα μας οδηγήσει σε μία θέση τέτοια ωστε να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτούλη μας.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί, που λέει κι ο Ζορμπάς στον Καζαντζάκη, έχουν λίγο πιο μακριές τις αλυσίδες τους κι έτσι έχουν λίγο περισσότερο χώρο απ' τους άλλους ν'αλωνάνε, με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας που τους δίνει η μακριά αλυσίδα.Που δεν παύει να'ναι αλυσίδα όμως! Κι αντί να καθήσουμε οι δύστυχοι να δούμε τι είναι αυτό που μας δένει και γιατί και ποιούς μάγκες εξυπηρετούμε, άλλοι κάνουνε Θεό την αλυσίδα τους - κι ουέ κι αλλίμονο σ'όποιον τολμήσει να την χλευάσει- κι άλλοι γλείφοντας το κόκαλο που μας έχουν πετάξει και με την αλυσίδα να μπορεί να μας φέρει βόλτα δυο γυροβολιές να μπορούμε να χλευάζουμε τους Θεούς-αφέντες τους, χωρίς να παίρνουμε μυρουδιά τη δική μας σκλαβιά. και τελικά ίσως ελεύθερος να'ναι αυτός που ψυχανεμίζεται τη σκλαβιά του και τον αφέντη του και ή συνειδητά χαίρεται τη σκλαβιά του ή αντέχει να'ναι ελεύθερος.
Κι επειδή πίνω ενα κρασί, στην Υγειά μας!
Μαρία.

kanaka makua είπε...

Μαρία, δηλαδή συμφωνείς ή διαφωνείς; αυτό νοιάζει μόνο τον κόσμο μου φαίνεται. Αν συμφωνείς ή όχι. Έτσι δεν είναι βρε Ελέφαντα;

Ψυχανεμίζομαι σκλαβιά αλλά τις έχω κόψει τις αλυσίδες. Μήπως δεν έχουν σχέση τελικά; ε Μαρία;

Πρώην ανώνυμος με τ' όνομα

Ανώνυμος είπε...

Γεια!
Μαρια,thanks που θυμησες στο παρεακι μας λιγη απ'την σοφια του τεραστιου Νικου Καζαντζακη, μας βοηθας να ξανακοιταξουμε την ουσια του πραγματος, πανω που ειχε αρχισει να γινεται κουραστικο.Χαιρε και πιει ευ!


Κυρ Ελεφαντα σε γενικες γραμμες σε συμμεριζομαι, και μου κανει παραδοξο το πως βρεθηκες να υπερασπιζεσαι επισταμενα κ επαναλαμβανομενα κατι που για μενα ειναι το προφανες: Πιστευω πως οποιος (και ενω de facto γνωριζει τις διεθνεις συνθηκες) κανει οτι εκανε ο Δανος, κανει επικινδυνη χρηση της σχετικης του ελευθεριας. Νομιζει ομως ρε παιδια κανεις οτι φερθηκε απερισκεπτα? να βγει απ'τη σχετικη του αφανεια ηθελε ο ανθρωπος κ να αυτοπροβληθει. Ξερετε εκει, γλυφουν πια φιλετα και ουχι κοκκαλα και οι αλυσιδες τους ειναι απο σκληρο ευκαμπτο συνθετικο και τους παiρνει ν'αλωνανε πολλα μετρα, νομιζουν οτι βολταρουν...Και το χειροτερο ειναι οτι χεσμενους εχουν τους αλλους που ειναι ακομα δεμενοι με τη χοντρη μαντεμενια σφαιρα και γλυφουν τις πληγες τους. Ωχ μωρε...

Κυρια Κανακα, η γνωριμια μας στο post των πεντε διαδοχικων κηπων δεν ξεκινησε με τον καλυτερο τροπο και δεν βλεπω πως θα επικοινωνησουμε ομορφοτερα..., μαλλον μιλαμε πολυ διαφορετικη γλωσσα
Δεν κανουμε γκαλοπ καλη μου, κουβεντα πολιτικη κανουμε, ουφ

kanaka makua είπε...

Σας ομιλεί ο αυτόματος τηλεφωνητής του Kanaka Makua, αν είστε ο Μenel προσπαθείστε σε εξακόσια πενήντα χρόνια ξανά.

kanaka makua είπε...

τι είναι αυτό το πίει? πιεί; γμτ δεν μπαίνει τόνος στο π, για να δοκιμάσω στο ε, πιέι? ούτε... τι γμτ είναι αυτό το πιει; μήπως είναι πίε? διότι δεν ανήκει εις τονιζόμενα εις την κατάληξην ιδέ ειπέ και τα λοιπά. Μάλλον πίε είναι.

kanaka makua είπε...

πίω
πίεις
πίει
πίομεν
πίετε
πίουν

Πία Ζαντόρα.

η δε ειπεν πιε κυριε και εσπευσεν και καθειλεν την
υδριαν επι τον βραχιονα αυτης και εποτισεν αυτον
Γένεσις...

kanaka makua είπε...

οριστική ή προστακτική; Χαίρου ωχ, αν θες προστακτική γιατί οριστική δε βγάζει νόημα...

Χαίρου και πίε ευ.

νομίζω το κάλυψα το ζήτημα μέχρι να έρθει κανένας φιλόλογος. Ενδιαφέρον.

Πάπας Πίος

Ανώνυμος είπε...

Μ'αρεσει που κ συ αυτοματε τηλεφωνητη κοιτας την ουσια κ μονο αυτη. Φιλολογος δεν σπουδασα, αλκοολ ομως πινω κι αν δεις το λογοτυπο στο σηματακι της ΚΕΟ(Κυπριακης Εταιριας Οινοπνευματωδων φοβερες μπυρες κ κρασια κ γενικως )θα την παρεις την απαντηση σου. Λοιπον εκτος απο τσαχλοκουδουνο εισαι κ ξενυχτης, ατιμουτσικο... Σε βαριεμαι πως σε βαριεμαι... Καληνυχτα, και ψαξε ψαξε δε θα με βρεις, δεν προκειται να σου απευθυνω το λογο ποτε ξανα, κι αν θες κανε με ρομπα μεχρι να ξεκαυλωσεις. Βρρρουουούστ

kanaka makua είπε...

καλά έχει μέγα πρόβλημα ο μένελ. χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι αν θα μου απευθύνεις το λόγο ή αν θα σου τον απευθύνω εγώ. από έλλειψη χιούμορ φίλε πάσχεις κάργα. τι βροουστ είναι αυτά και τι "άϊντε άϊντε" έλεγες αλλού.. φιλική συμβουλή: αναβάθμισε το χιούμορ σου και κόψε αυτά τα τσομπανέϊκα. τι το πέρασες εδώ; λειβάδι;

kanaka makua είπε...

ούτε μισή φορά δε σου απηύθυνα κακές κουβέντες, αλλά άμα δεν ανέχεται ένας άνθρωπος τη σάτιρα φαίνεται πόσο ήρεμος είναι και πόσο φρικαλέα μέσα στην κοσμάρα του..


Kanaka Makua με τ' όνομα.

Ανώνυμος είπε...

Aloha Kanaka Makua!

Η Χαβάη σε στηρίζει στο έργο σου..

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ παιδιά, τι θα έκανα αν δεν ερχόσασταν να με υπερασπίσετε... κλαψ.

Kanaka Makua με τ' όνομα

Kyrios Elefantas είπε...

@κανακα
ρε μαν. chill out λίγο σε παρακαλώ.
καλά ξεκινήσαμε αλλα
τώρα δε σε πιάνω γενικά ,
με τα "συμφωνείς ή διαφωνείς; αυτό νοιάζει μόνο τον κόσμο μου φαίνεται" και τις κλίσεις και τα πίου πίου πίε πιεί και εκείνο το
"άμα εγώ αρχίζω να απεικονίζω τον Μωάμεθ σπίτι μου πειράζει κανένα;"
έχω όλη την καλή διάθεση αλλα κάτι χάνω

Ανώνυμος είπε...

Κανάκα, μα τι λες, δεν σε πιάνω! Κι επειδή μάλλον ούτε εσυ μ'έπιασες, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, ορισμένα πράγματα είναι: '' πίθι ή άπιθι''. Και για να μην ψαχνόμαστε με φιλολογικά τερτίπια για την μετάφραση, '' πιές ή φύγε''!

kanaka makua είπε...

Μαρία και Ελέφαντα:

Αυτό που ήθελα να δηλώσω ήταν αυτό ακριβώς που παρεξήγησε ο Μένελ και με ύφος όντως μίλησε και είπε χτυπώντας με συγκαταβατικά στη πλάτη ότι δεν κάνουμε γκάλοπ εδώ. Αυτό εννοούσα, αλλά είναι προκατειλημένος ιδέα δεν έχω γιατί σε τέτοιο βαθμό, παρανοεί το δικό μου χιούμορ και απαιτεί να καταλάβω το δικό του.
Με πίκρα απλά έλεγα Μαρία ότι ο κόσμος σε στυλ γκαλοπ ρωτάει και σε στυλ γκαλοπ απαντάει.
Τα πιος/πιει και τα λοιπά ήταν χιούμορ καυστικό ναι μεν αλλά αναγκαίο γιατί ο Μενέλ βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και απαιτεί από τους άλλους να μην βγάζουν γι' αυτόν. Αν νομίζω ότι είμαι κανά ξενυχτισμένο γκομενάκι που νομίζει θα φοβίσει με τα ούστ απατάται οικτρά.

Όσον αφορά αυτό που είπα για το απεικονίζω το Μωάμεθ, είναι για το δικαίωμα της ελευθερίας και από που ξεκινά, δηλαδή τι μου επιτρέπεται να κάνω και τι όχι. Πως μπορεί ο κάθε μουσουλμάνος να ξέρει τι κάνει ο κάθε χριστιανός όταν κάθεται σπίτι του μόνος ή με φίλους, μπορεί να ζωγραφίζει τον Μωάμεθ να χέζει. Ε και; αυτό προσβάλει την πίστη τους; Είναι φασιστική η νοοτροπία τους όπως και οι "κυβερνήσεις" παρακαλώ πριν αρχίσουμε να κρίνουμε Δύση και Ανατολή, πλείστα κακά έχουν κι οι δύο, της Ανατολής τα καθεστώτα είναι ΟΛΑ 80 -90% απολυταρχικά πλην της Ινδίας και μερικών άλλων.
Ας ανοίξετε παλιά τεύχη εφημερίδων να δείτε και μόνοι σας τις στατιστικές ή ας ανοίξετε εγκυκλοπαίδειες.

Δεν είμαι υπερ του Δανού (και τώρα του Γάλλου γιατί στην Γαλλία αναδημοσίευσαν τα mohamed cartoon) αλλά ούτε και των μουσουλμάνων.

Αυτά και το κόβω το χιούμορ. αλλά όχι και την καλησπέρα.
Αναμένω ποίημα.

kanaka makua είπε...

στο κείμενο διόρθωση: νομίζει όχι νομίζω.

kanaka makua είπε...

by the way,thanks guys for adding a link directing people to my blog sovarotismiden, I appreciate that, I wish I could something like that, but I have no idea how to do it and I don't give shit to find out.

you're all pretty amazing.

bye bye now.


Kanaka Makua by name and reputation.

Rodia είπε...

Το ζουμί είναι ότι ο δανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για ενα λόγο γελοίο.. γελοίο για μας, τους δυτικούς (τρομάρα μας!) ..ένα λόγο που εμείς οι έξυπνοι υποθέτουμε ότι είναι (για "υπανάπτυκτους") πιο σημαντικός από τη ζωή...

Δεν έχουμε καμμιά ευθύνη για όσα συμβαίνουν; Για όσα έχουν συμβεί ως τώρα, δεν έχουμε βάλει το χεράκι μας; Εμείς, που είμαστε "πολιτισμένοι" (μόνο σε εισαγωγικά μπορώ πλέον να γράφω αυτή τη λέξη) δεν βρήκαμε άλλο τρόπο προσέγγισης ίσαμε τώρα εκτός από τον πόλεμο, τον αφανισμό και εξευτελισμό λαών και κρατών, τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους, το κλάδεμα των ανθών τους, την απαξίωση..???..

..και.. η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του "άλλου"..
(ξεχνάω ποιος το είπε.. κάποιος γάλλος σίγουρα)

Ζόρικο θέμα, αλλά κι αυτό θα περάσει:-)

Rodia είπε...

Συμπληρωματάκι: Να πιάσουμε και τη χαμένη περίπτωση "Αφρική";
Ελεύθεροι υπήρξαμε και εκεί. Να σφάξουμε, να πουλήσουμε ανθρώπους, να καταργήσουμε πολιτισμούς, να καταστρέψουμε τρόπους και συνήθειες διαβίωσης, να φυτέψουμε και να καλλιεργήσουμε μπαμπάκι και καφέ (που δεν τρώγονται) για να πουλάμε τα βιομηχανικά επεξεργασμένα προϊόντα καθώς και τρόφιμα που δεν παραγόντουσαν πια και κονσέρβες.. Σήμερα, χάρη στη δική μας υπερτροφική ελευθερία, οι αφρικανοί ξαναμαθαίνουν να καλλιεργούν στη γη τους αγροτικά προϊόντα, σε μια γη καταστραμμένη και στείρα από τις μονοκαλλιέργειες που ελεύθερα διαδώσαμε (και επιβάλλαμε) επειδή αυτά τα προϊόντα χρειαζόμασταν.. κλπ κλπ

Να γράψω και για χώρες της Ασίας; Δε φτάνει η blogoσφαίρα.
Αντί γι αυτό, στέλνω μια Καλημερα:-)

Rodia είπε...

..κι ένα μικρό υστερόγραφο:

Είμαστε ελεύθεροι να χέζουμε στην πόρτα του γείτονα, έξω από τη Βουλή, μέσα στην εκκλησία, και όπου αλλού κάνουμε κέφι. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ; ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!

..ας βάλουμε το μυαλουδάκι μας να σκεφτεί.. τι το έχουμε το ρημάδι; μόνο για su-do-ku?

παράλληλος είπε...

Καλή μου Ροδιά, είπες:
"Δεν έχουμε καμμιά ευθύνη για όσα συμβαίνουν; Για όσα έχουν συμβεί ως τώρα, δεν έχουμε βάλει το χεράκι μας; Εμείς, που είμαστε "πολιτισμένοι" (μόνο σε εισαγωγικά μπορώ πλέον να γράφω αυτή τη λέξη) δεν βρήκαμε άλλο τρόπο προσέγγισης ίσαμε τώρα εκτός από τον πόλεμο, τον αφανισμό και εξευτελισμό λαών και κρατών, τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους, το κλάδεμα των ανθών τους, την απαξίωση..???.."
Όχι, δεν έχουμε βάλει το χεράκι μας εμείς! Μη τσιμπάς! Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε ο ελέφαντας, ούτε ο στρουθοκάμηλος και δεν ξέρω ποιός άλλος που τυχαίνει να είναι Δυτικός ή καλή ώρα να γέρνει προς τη Δύση (έλληνας?). Κανείς μας δεν είναι Μπους, Γκρίνσπαν, Μπλαίρ ή άλλο σκατό! Δεν θα απολογηθούμε εμείς για τα προφανή εγκλήματα των συμμάχων των κυβερνήσεών μας.
Α! και με την εκαιρία: εκτός από τις χώρες της Ασίας, να μιλήσουμε και την γενοκτονία στο Σουδάν (ποιοί την διέπραξαν;). Επίσης και για το παραδοσιακό έθιμο της κλειτοριδεκτομής.
Όχι άλλο λούκι! Όχι άλλο κάρβουνο στη μηχανή που μας έχουν στήσει!
Ας μην είμαστε εμείς τα βατράχια που θα την πληρώσουν επειδή τσακώνονται τα βουβάλια.
-Παραλλάσω το παλιό σύνθημα:
Ίδια είν' τ' άφεντικά, δυτικά - ανατολικά!

Kyrios Elefantas είπε...

@παράλληλος
sorry
εγω έχω "βάλει το χεράκι μου" αλλα δεν μπορείς να καταλάβεις με ποιό τρόπο.
το οτι δεν ειμαι ο Μπούς , δε σημαίνει οτι είμαι αθώος για τα εγκλήματα που γίνονται στο σπίτι μου. Εμένα το σπίτι μου είναι ο πλανήτης. και εν πάσει περιπτώσει δημοκρατία έχουμε , τους κυβερνώντες κάποιος τους βάζει στη θέση εξουσίας που έχουν και κάποιος μπορέι να τους πετάξει απο εκεί. Για την ακρίβεια θα έλεγα οτι ΕΓΩ φταίω.
επίσης ο στρουθοκάμηλος είναι μεγάλος αλήτης. Αυτός τα έχει κάνει όλα.

παράλληλος είπε...

@Ελέφαντας
γιατί να έχεις βάλει το χεράκι σου σαν θύτης και όχι σαν θύμα;
Από στρουθοκάμηλους και στραβές ψολές (πες με ρατσιστή) έχει γεμίσει ο κόσμος.
Και επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος - και στα νειάτα μου σουρρεαλιστής, δεν απελπίζομαι.
Ελπίζω στη πραγματική φύση του ανθρώπου,
"Γαμώ το σπίτι σας γαμώ, κωλοαμερικάνοι!" (του Τζιμάκου είναι αυτό).
[Τώρα μας τσεκάρει ο Έσελον;]

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ρε παιδιά...
Δε φταίνε πάντα οι τρελλοί οι Αμερικάνοι
Κι αν βομβαρδίζουν έχουνε καλή καρδιά
Πετούν κονσέρβες για να τρώνε οι Μουσουλμάνοι
Κι αυτοί τις κάνουν όλες πυρομαχικά!

Rodia είπε...

Εσελον Εσελον
και ξερό ψωμί!
σπάστε τα τηλέφωνα
να πάρετε γραμμή!

ΥΑΑΑΑΑΑΑ!

djentry είπε...

2 απορίες μόνο, ρητορικές:

κάποιος εδώ είναι ΟΑΚΚΕ?

ο Αλί στην Ινδονησία που οργώνει με το υνί, που έμαθε τι δημοσίευσε η Jyllands-Posten, αφού του έχει φάει ο δάκος και η μουχρίτσα την ADSL και δεν την είχε και στα RSS Feeds?

Ανώνυμος είπε...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. senry faucets

Ανώνυμος είπε...

Αυτολογοκρισία, σύνεση και πολιτική ορθότητα, ώστε να μην γίνει θέμα...καλά, βαθιά νυκτωμένος δεν είναι μόνο ο αγαπητός με το παχυδερμικό allias, πολλές κυβερνήσεις και αρχές ανα τους αιώνες έπαιξαν αυτό τον σκοπό, όταν δεν είχαν την απόλυτη δύναμη επιβολής του ολοκληρωτισμού που ονειρεύονταν, ή κρατούσαν τα δημοκρατικά προσχήματα. Αντισταθείτε στην μετριοκρατία, εκφραστειτε ελεύθερα και ακραία, αν αυτό θέλετε, έτσι ώστε οι κομπλεξικοί φασίζοντες καθωσπρέπει, να εκδηλωθούν και να ξεμπροστιάζονται. Η άποψη και η έκφραση δεν επιδέχονται λογοκρισία, και αν κάτι που ειπώθηκε σε προσβάλλει, ξυδάκι, και από Δευτέρα δίαιτα, είτε είσαι μουσουλμάνος ταλιμπάν, ορθόδοξος χριστόπληκτος, εβραιοκαρμίρης, ελληνοκομπλεξικός, κρυπτοομοφυλόφιλος, ακόμη ακόμη και βουλγαροΠαοκτζής. Ζήσε το μύθο σου, αλλά χωρίς να χαλάς τον δικό μου, με τις προοδευτικές παπαρολογίες περι αυτοσυγκράτησης που βρωμάνε σβάστικα και μεταμεσαιωνικό παπαδισμό.

Ανώνυμος είπε...

Where did you find it? Interesting read After before hair laser photo removal Peugeot speedfight 206 Donate furniture atlanta homeowner insurance http://www.delta-kitchen-faucet.info/Celebrex_active_ingredient.html cheap airfares home security sport Cymbalta and blood pressure double deck convection ovens Short sleeve zippered front sweaters for women http://www.alarm-systems-0.info/Home-security-products.html 2000 honda crv security system video proivido de pamela anderson jerry seinfeld porsche collection Pros and cons of zyban monitoring security system xxasdf Breast augmentation los angeles Bupropion loss weight

Ανώνυμος είπε...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it http://www.sports-nip-slip.info Microsoft certification independent study Inca trail hiking Soccer riots video dodge intrepid parts Hair loss in white tail deer Kitchen carts from canadian stores Fiona ringtones Casino marin county travel insurance protection Fragrance fragrance perfume womens Organizational leadership schools articles American express priority club wedding invitations Effexor withfrawal Flat screen moitors teen pussy http://www.venlafaxine-hydrochloride-and-solubility.info Free propecia online online