Σελίδες

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

P-Art 3/4


Έχει περάσει απελπιστικά πολύς καιρός. Έχουν περάσει ιπτάμενες απελπισίες πάνω από τα κεφάλια όλων. Μερικοί κοιτάμε ψηλά ενώ άλλοι - έχοντας συνηθίσει τις πτήσεις - συνεχίζουμε με την απτή καθημερινότητα κοιτώντας ίσια μπροστά (Μανιφέστο / Μωρά στη φωτιά). Υπάρχει μια εκκρεμής ανάρτηση, στη δική μου περίπτωση, μετά το P-Art 1/4 και P-Art 2/4. Με italic οι φράσεις του καλλιτέχνη.


Στη δεξιά μεριά του έργου απεικονίζονται δύο κοπέλες με ροζ φορέματα. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Η μία, με τα κόκκινα νύχια που από το χέρι της φεύγει το φίδι και πάει κάτω από τον ήλιο. Αν παρατηρήσετε υπάρχει άλλο ένα φίδι κάτω από τον ήλιο που οδεύει προς τον Σταυρό του Νότου (P-Art 1/4). Το "δύο" εμφανίζεται συχνά στο έργο. Το φίδι συμβολίζει τις βάσεις, τις ρίζες, το παρελθόν μας, τη γενιά απ' όπου προερχόμαστε. Είναι 99% ύλη και 1% πνεύμα. Αναγνωρίζουμε και ευχαριστούμε το παρελθόν κρατώντας τη γνώση που μας έδωσε και το αφήνουμε πίσω χωρίς να μας κυνηγάει. Συχνή ή όχι είναι η προσπάθειά μας να το πετάμε από πάνω μας όπως εκείνο πετάει από πάνω του το δέρμα του. Το ευχαριστούμε για ό,τι μας δίδαξε.


Δίπλα, η άλλη κοπέλα, κρατάει στο χέρι της τον σταυρό του θεού του ήλιου Ρα. Ίσως, όπως γράφει, να συμβολίζει το φως, το επιθυμητό, αυτό που τώρα προσπαθεί να φτάσει. Δημιουργείται ξανά ζευγάρι (ο δυισμός) με τους σταυρούς στην άλλη πλευρά (ενν. τους Σταυρούς του Νότου). Πιο δίπλα η άλλη φιγούρα. Πρόσωπο από φλουρί βασιλόπιτας, με ό,τι αυτό συμβολίζει, και σώμα κάτι ακαθόριστο.Ίσως ένα πνεύμα, μια νεράιδα, ένας άγιος, μια ψυχή, μια εξωγήινη οντότητα, η μητέρα που δεν υπάρχει πια υλικά αλλά είναι εκεί κοντά. Κάτω οι τρεις πυραμίδες ως μηχανές ύψιστης τεχνολογίας, η επικοινωνία με έξω. Δίπλα τα επτά κέντρα chakras σε κύκλο με το χρώμα που αντιστοιχεί στο καθένα, πάλι κύκλος και πάλι ζυγό.



Για την επάνω δεξιά μεριά υπάρχει η εξής περιγραφή: Επάνω βρίκεται το πυθαγόρειο θεώρημα, ο συμβολισμός της ζωής και το κάρμα. Για τη σύνθεση στην ίδια μεριά με το οδικό σημάδι του στοπ, λέει: Δίπλα δύο ανθρώπινες φιγούρες που η μία έχει μια θλίψη ενώ η άλλη ένα χαμόγελο. Η πορεία τους κινείται σπειροειδώς με όλα τα χρώματα γύρω από ένα μοτίβο και κάποια στιγμή, όπως σε όλες τις σχέσεις, βάζουν ένα Stop. To χάσιμο της ισορροπίας, ο φόβος, το υπέρμετρο "εγώ" και η φωνή μίας μόνο αντίληψης. Στο κέντρο υπάρχει ένα άσπρο δάκρυ. Το άσπρο που έχει μέσα του όλα τα χρώματα. Δάκρυ και σπέρμα μαζί. Ροή, ζωή. Πάνω δεξιά το αιγυπτιακό σύμβολο Djew, που σημαίνει βουνό. Τριγύρω μερικά φυτά, κάτι από την θύμηση της ayahuasca και του peyote. Στις τέσσερις γωνίες υπάρχουν τα τέσσερα κλειδώματα - σφραγίσματα με το αποτύπωμά μου, με indigo χρώμα, που κάπως ορίζουν την ιστορία αυτή.



Δεν έχω την απαιτούμενη διάθεση να προσθέσω κάτι στα γραπτά του δημιουργού. Ενώ αυτή η διάθεση υπήρχε στα προηγούμενα μέρη, τώρα ομολογώ πως αυτό που με ώθησε να πληκτρολογήσω και τα υπόλοιπα λόγια του, ήταν μια εσωτερική ανάγκη να σκεφτώ ως άλλος. Ως αυτό επετεύχθη, αρνούμαι να αραδιάσω, πρώτα εντός μου και κατόπιν εδώ, τις δικές μου φράσεις. Διότι μέχρι τώρα δεν έχω παρά μόνο αυθόρμητες σκέψεις για ό,τι έγραψα και καμία ώριμη τοποθέτηση να κάνω. Στο ζητούμενο της αυτοπειθαρχίας και της διατήρηση της καλής τάξεως, απαντώ με την ολοκλήρωση μεν της τετραλογίας, συμπτυγμένης δε σε τρία μέρη εκ των οποίων το ένα χωλό.

Ευχαριστώ τον φίλο μου Β για την ευκαιρία που μου έδωσε να το παίξω curator.
To έργο διατίθεται προς πώληση.
Στα σχόλια θα υπάρξει πλειστηριασμός.





13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στον καλό τικτακ, που έδιωξε επιτέλους αυτό το βαρουφάκη από την πρώτη ανάρτηση

χαιρετισμούς από γαλλία

είμαι χαρούμενος σήμερα διότι ανακάλυψα ότι το σύστημα καμιά φορά δουλεύει...αλλά θέλει δουλειά προσωπική πολύ

5 ευρώ για τον πίνακα (ΤΤ όσο και να τον "πουλάς" εμένα κάτι δε μου αρέσει)

μιστερ Τ

Ανώνυμος είπε...

πρόσεξε ανώνυμε μίστερ τ γιατί έδωσες τιμή και μπορεί αν δεν πλειοδοτήσει άλλος,να σου σταλεί στη γαλλία δωράκι

Ανώνυμος είπε...

καλά πλάκα με κάνεις;
5 ευρώ για αυτό τον πίνακα
δίνω και πολύ παραπάνω
αλλά όχι αν δε δώσει κανας άλλος παραπάνω
ο γραφών είπε...στα σχολια θα υπαρξει πλειστηριασμός...και ξεκίνησα...εκτός αν υπάρχει reserved price...ή όπως αλλιώς το λένε στο ελλάντα...

ο μιστερ Τ

Tic Tac είπε...

Η τιμή εκκίνησης αναμένεται από τον δημιουργό. Περιμένουμε.

Tic Tac είπε...

Δυστυχώς, ο πίνακας έγινε δωρεά.

Fade είπε...

@tictac με άλλα λόγια τον καβάτζωσες?

Tic Tac είπε...

@Fade

Οχι, δεν τον καβατζωσα. Ειχε δωριστει και το πληροφορηθηκα χτες. Ζωη σε λογου μας.

Ανώνυμος είπε...

που σου ρε πούστη
και ήμουν ο μειοδότης (μέχρι στιγμής)
που δωρίστηκε;;;

kaloutsiki είπε...

αχ τη ορεα παρτ τρηα ταιταρτα

Tic Tac είπε...

Σε άγνωστο.

Kyrios Elefantas είπε...

τό χουμε ξανασυζητήσει παλιά, αυτό το πάτερν δεν έχει τελος

Kyrios Elefantas είπε...

... πραγματικά διαβασέ το και μετά επέτρεψε στη φραση "Στο ζητούμενο της αυτοπειθαρχίας και της διατήρηση της καλής τάξεως, απαντώ με την ολοκλήρωση μεν της τετραλογίας, συμπτυγμένης δε σε τρία μέρη εκ των οποίων το ένα χωλό".

Tic Tac είπε...

Να το διαβασω ρε Ελεφαντα, να το διαβασω, δε λεω. Πώς σου φαινεται να μου το εστελνες ενα pdf-ακι ας πουμε; Γιατί δεν το βρήκα ετοιμο. Ε,ε;
Δεχομαι και φωτοτυπιες.