Σελίδες

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΒΕΤΟΟΟοΟΟοο


Οκ, σήμερα κληρώνει σημαντικές εξελίξεις για το θέμα που μας έχει φάει 15 χρόνια και κατά τη γνώμη μου πέρα από τις αποδεδειγμένες πλέον ηλιθιότητες του παρελθόντος και οι τωρινές μας κινήσεις μόνο σοβαρές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
1. Τα σκόπια είναι ένα κράτος που αποτελείται από 2/3 σκοπιανούς και 1/3 αλβανούς τους οποίους το μόνο πράγμα που τους συνδέει είναι η ταυτοτητα του Μακεδόνα. Συνεπώς η απειλή (προεκλογικής χροιάς) του Καραμανλή με βέτο για την ένταξη στο νατο δεν επρόκειτο ποτέ να πιάσει μιας και καμία κυβέρνηση (καλά για το λαό ούτε συζήτηση) δεν θα αντάλλασσε την εθνική ταυτότητα ενός κράτους με την είσοδό του στο ΝΑΤΟ. Θα πέσει η κυβέρνηση πως να το κάνουμε...
2. Το να δηλώνεις 6 μήνες πριν τις διαπραγματεύσεις ότι θα ασκήσεις βέτο αν η άλλη χώρα δεν αλλάξει το όνομα προδιαθέτει για τη στάση που θα κρατήσεις και ξυπνά εθνικιστικά πάθη στο λαό των Σκοπίων αφενός και σε αναδεικνύει σαν φασαριόζο στη διεθνή σκηνή αφετέρου.
3. το χειρότερο όμως δε είναι ότι με το "μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση" μετατρέπεις τη διαμάχη σε επίπεδο zero sum game, είναι αδύνατο δηλαδή να βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές από τη διαπραγμάτευση. Ένας θα χάσει: και τα όρια της ήττας είναι ευκρινή και ικανά να ξυπνήσουν ακόμα χειρότερα πάθη και σε εμάς και στους Σκοπιανούς.
4. Έχουμε δικαιώμα βέτο οκ, αλλά και οι κακοί ευρωπαίοι και αμερικάνοι (που μας ζηλεύουν επειδή έχουμε ορθοδοξία και δεν υποκύπτουμε στην παγκοσμιοποίηση) έχουν δικαίωμα να μας ασκήσουν τις εντονότερες των πιέσεων προκειμένου να υποχωρήσουμε. Δεν θα ρισκάρει τη σταθερότητα των Βαλκανίων ο Άγγλος, Γάλλος, πορτογάλος επειδή εμείς δεν γουστάρουμε το όνομα των Σκοπίων όσο δίκιο και να είχαμε in the first place.
5. Έχουμε υπογράψει μια ενδιάμεση συμφωνία το '95 που λέει ότι θα μπουν τα Σκόπια με τη συγκατάθεση μας στο nato υπό το όνομα FYROM. Αυτή άραγε όταν θα μας τη φέρουν σαν επιχείρημα εμείς τι διάολο θα πούμε και πως θα φανούμε στον αντικειμενικό παρατηρητή;

Θα δούμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες... Κατα τ' άλλα η μαλακία όπως φαίνεται και απ'τη φώτο καλά κρατεί

6 σχόλια:

Tic Tac είπε...

Συνιστω οταν γραφεις πολιτικο κειμενο να προσεχεις τους ορους περισσοτερο και μην παρασυρεσαι, συντροφε λερν-ερν.

"...και στους Σκοπιανούς."

Σα να λεμε :
"...και στους Αθηναιους."

Αυτο εννοεις?

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οι Αμερικανοι θελουν να ριξουν τον Καραμανλη....Μαλιστα....

learning is earning είπε...

Εεεε όχι απλά κρατάμε τα προσχήματα να μη μας λένε γενίτσαρους... (την έχω αναγνωρίσει τη Μακεδονία εγώ όπως και όλος ο πλανήτης, μη νομίζεις)

Να σου πω κάτι άλλο μιας και σε βρήκα, τι μπάντα ψάχνεις που λες; Γιατί και γω ρε αδερφάκι μου έχω βαρεθεί και θέλω να ξεσκάσω...

Ανώνυμος είπε...

Μια μπαντα με τα παντα!
Περιγραφη> θεατρικη-ντανταιστικη-κουρδισμενη παντα σε "μη=φερνεις=την=προζα=απο=το=σπιτι"-διαλεκτικη με το κοινο της-πορνογραφικη-υπογεια-με κατανοηση του εφημερου.

Πολλα ζηταω?

Ανώνυμος είπε...

Xmmm


To 1) pws to eipes (oeo)?
(na min pw gia ta alla 4)


Einai pragmatika anisixitiko na vlepeis tetoies gnwmes...
kai analiseis apo wannabe politikous
analites.

Telika itane sofos o Isokratis otan
elege pws i dimokratia kindeuei
epeidi oi neoi theoroun pleon tin
asidosia ws eleftheria (eniote kai logou).

Ανώνυμος είπε...

@άγνωστος

Αν και ξεπέρασα την πρωτότυπη χρήση της σύνταξης δεν κατάλαβα την ουσία του σχολίου σου. Εν πάσει περιπτώσει επίτρεψε και σε εμάς τους wannabe πολιτικοί αναλυτές να εκφραζόμαστε κι ας μην κατέχουμε την οξυδέρκειά σου..