Σελίδες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

World news


  • Ενδεικτικά της κοντόφθαλμης καπιταλιστικής αλητείας που επικρατεί all over τα όσα διαδραματίζονται στην παγκόσμια σύνοδο για την υπερθέρμανση του πλανήτη Γη στο Μπαλί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος αυτής της διάσκεψης είναι απλώς να οριστεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνουν κι άλλες διαπραγματεύσεις που κι αυτές με τη σειρά τους θα έχουν στόχο απλώς στο να συμφωνήσουν τί σκατά θα κάνουν μετά την εκπνοή του Κιότο το 2012, που πήγε κατά διαόλου αφού οι ΗΠΑ την κάνανε :
- Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα παρουσιάσουν δικό τους σχέδιο για μείωση των ρύπων αλλά όχι ακόμα ενώ ήδη παρακάμπτουν τη διαδικασία σχεδιάζοντας άλλη πρωτοβουλία που θα αφορά ΜΟΝΟ τις 16 πο αναπτυγμένες χώρες..
- Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Ιαπωνίας, προειδοποίησε ότι η υιοθέτηση «μη ορθολογικών» ποσοστώσεων στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα περιόριζε την οικονομική ανάπτυξη..
- Η Κίνα, ο μεγαλύτερος ρυπαντής παγκοσμίως μαζί με τις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες περιθώριο αύξησης των εκπομπών προκειμένου να βελτιωθεί η οικονομία τους..

Και το μεγάλο μπλέξιμο βέβαια αρχίζει εκεί όπου οι αναπτυσσόμενες χώρες (που δεν έχουν φτάσει τα όρια εκπομπών) "πουλάνε" στους μεγάλους τα περιθώριά τους (που τα έχουν ξεπεράσει) .. -->

..στην άλλη όχθη :

  • "Η Βενεζουέλα πέρασε την Κυριακή στη δική της, ιδιότυπη ζώνη ώρας, μετακινώντας τους δείκτες του ρολογιού... μισή ώρα πίσω. Ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες «μεταρρύθμισε» το χρόνο προκειμένου να έχει ξημερώσει όταν ξυπνά ο περισσότερος κόσμος και να βελτιωθούν έτσι οι επιδόσεις εργαζομένων και μαθητών. «Δεν με ενδιαφέρει αν με λένε τρελό, η νέα ώρα θα εφαρμοστεί», δήλωσε ο Τσάβες.. " -->

Δεν υπάρχουν σχόλια: