Σελίδες

Σάββατο 31 Μαρτίου 2007

Θεσ/κη : Αντάρτικο πόλεων και blogs

Από καιρού εις καιρόν, το arxediaMEDIA λαμβάνει διάφορα e-mails : ενημερωτικά, συγχαρητήρια, αστροδιαστημικά και βέβαια spams. Βέβαια παλιότερα που ασχολούμασταν περισσότερο με το blog παίρναμε περισσότερα, τώρα μόνο πότε-πότε. Και μόνο όποτε το θυμόμαστε τα ελέγχουμε. Πρόσφατα άνοιξα το mailbox μας και είχαμε 6-7. Τα δύο ήταν ενημερωτικά και θεωρώ ότι αξίζει να αναδημοσιεύσω τις πληροφορίες :

"Η μόνη τέχνη της εποχής είναι η αντίσταση σε κάθε εξουσία.
Πρωτοπορεία θα αποτελέσει ό,τι καταφέρει να υπάρξει σε άμεση συνάρτηση με την καταστροφή των δομιμένων κανονισμών - δηλαδή το χρήμα, την εξουσία και τον λόγο της πατριαρχίας.
Οι "ανεξάρτητοι" καλλιτέχνες καλό θα ήταν να πάρουν θέση. Ανεξάρτητοι σε ένα κόσμο γενικευμένου θανάτου (υλικού, συναισθηματικου, πνευματικού) είναι μόνο οι νεκροί. Ή με το κίνημα ή με τα στάσιμα νερά (δηλ. τον βάλτο).
Ένα νέο μανιφέστο πρέπει να γεννηθεί - από όσους αντιλαμβάνονται πως η τέχνη μπορεί να γίνει και αυτή μοχλός της ιστορίας.
Επισκεφτείτε το blog: www.rebel-rabbits.blogspot.com
Η μεταστροφή, η δυσφημιση, τα social media, η τέχνη του δρόμου, το σαμποτάζ έχουν το λόγο..."


Προφανώς είναι από τη Θεσ/κη τα παιδιά, προφανώς και έχουν κάποια σχέση με την "αναρχία" ας πούμε, αλλά γενικά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον blog και προσπάθεια. Μου θυμίζει λίγο την επίσκεψή μου στην ΥΦΑΝΕΤ (την κατάληψη της Θεσ/κης) απ΄ όπου είχα κλέψει αυτό το καταπληκτικό σουπλά που στολίζει το τραπεζάκι του σαλονιού μου. Stencils και αντάρτικο πόλεων λοιπόν, δεν είχαν κ άδικο τα παιδιά που επέλεξαν να μας το στείλουν.

Το 2ο είναι κ αυτό απ΄ τη Θεσ/κη. Λίγο καθυστερήσαμε βέβαια, αλλά κι αυτό το info έχει την αξία του :

"Οι πειρατές της παραλιακής" : ένα site για ενημέρωση και οργάνωση απέναντι στο κρίσιμο για τους Θεσσαλονικείς ζήτημα της υποθαλάσσιας. Σήμερα στις 13:00 ήταν η πορεία τους , ενώ χθες η ΠΟΔΗΛΑΤΟπορεία τους.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΤΑΣ : Το blog των θεσσαλονικέων ποδηλατών

VIVA!


1 σχόλιο:

m.hulot είπε...

xanasteile mou auto to mail [uknow-which]