Σελίδες

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2006

ELECTROGRAPH (Σαββάτου): ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ?

Η είσοδος στη Μηχανή έκανε 18 Ευρώ. Ξεπεράσαμε κατά το ήμισυ αυτόν τον παραλογισμό.. Πρέπει να είσαι ευθύς, άμεσος και να κοιτάς τον άλλον στα μάτια και τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες.. 5 όροφοι κάτω από τη Γη σε ένα υπερσύγχρονο πάρκινκ, απαλό κόκκινο φως κι ένας τύπος καθισμένος να πειράζει ένα αλουμινένιο κουτάκι.. Γύρω του σπασμένα παιχνίδια, σπασμένες κασσέτες, σπασμένα γραμμόφωνα, σπασμένα παιδικά παιχνίδια.. Στο μέσο της φάσης έβγαλε μια κιθάρα κι άρχισε να παίζει από πάνω. Ευτυχώς που παλιότερα την έβρισκα με Sonic Youth, διαφορετικά θα είχα καταλήξει σαν την Αriel.. Μαλάκα, φεύγω δε γίνεται, λίγο ακόμα αν κάτσω θα αυτοκτονήσω, δεν κάνω πλάκα... Κι έτσι απλά έμεινα μόνος.. όμως δε γινόταν αλλιώς. Αυτό που συνέβαινε ήταν καθαρή κοινωνιολογία, υποκουλτούρα, μεταμοντερνισμός.. Ήθελα να καταλάβω τι συμβαίνει..

Βάλε την τηλεόραση σου να παίζει μία Τετάρτη βράδυ στο channel 99, κράτα τα πρώτα 2 δευτερόλεπτα από τον ήχο που κάνει το αυτοκίνητο σου όταν παίρνει μπρός, χώσε μια μικροκάμερα στο μπλέντερ, τράβα το καζανάκι , μη διανοηθείς να προσθέσεις beat και έχεις μπροστά σου τη μουσική Noise, που έφερε για ένα βράδυ κοντά γύρω στα 100 άτομα, που παρακολούθησαν την πρώτη μέρα του ELECTROGRAPH Athens Sound Media Festival..


Tι είναι το Νoise?
Τι είναι το Νoise?
Τι είναι το Noise?


Λάθος.. Η σωστή ερώτηση είναι γιατί υπάρχει το Noise?
Ή μήπως.. Τι συμβαίνει στο κεφάλι αυτών που γουστάρουν το Noise?
Και σίγουρα.. Τι στο διάολο συμβαινει στο κεφάλι αυτής της κουκλίτσας από τη Γαλλία, που κρατάει το mouse σφιχτά και κοιτάει το laptop της στα μάτια;
Και κοίτα που δεν είναι όλοι καμμένοι, μόνο μερικοί, ελάχιστοι και οι περισσότεροι δείχνουν μια χαρά, όμορφοι, ωραία ρούχα, σπιρτόζο βλέμμα και αρκετοί από αυτούς... χειροκροτάνε και χορεύουν!! Οh my God, i see 2 people dancing.. πρέπει να πάω προς τα κει..

Θυμάμαι τον εαυτό μου ,παλιότερα, να κάθεται σε μια ιπτάμενη πολυθρόνα στο Μηχανουργίο του Πολυτεχνείου και να μπαίνει στην ίδια διαδικασία, μόνο που αυτή τη φορά δε με ενδιαφέραν οι άλλοι.. ήμουν μόνο εγώ και το Noise. Συμπέρασμα εκείνης της βραδιάς; Η εποχή μας είναι ήδη πολύ σκληρή, δε χρειάζεται να την επιβαρύνουμε κι άλλο..
DISCO ALBANA (άσχετο)

Ο τελευταίος καλλιτέχνης της βραδιάς ήταν και ο πιο ειλικρινής.. Σαραντάρης, με το γιαλάκι του, το μαύρο δερμάτινο, και το υφασμάτινο παντελόνι, θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε. Θα μπορούσε να ήταν ανθρωπολόγος, θα μπορούσε να ήταν πράκτορας της κυβέρνησης, τραπεζικός υπάλληλος, χθές όμως έπαιζε Noise. Ρώτησε αν θέλουμε κι άλλο, πάτησε το play και βγήκε απέξω και αυτός, τα είπε με ένα φιλαράκι του, ήπιε και μια μπυρίτσα κι όταν τελείωσε το κομμάτι τα μάζεψε κι έφυγε.. Α, έδωσε και μια συνέντευξη στο Ραουζαίο!

Η Ιωσιφίνα (μόνιμη συνοδός μου σε τέτοιου είδους παραλογισμούς) μπήκε μέσα τρέχοντας.. Γιατί; Τη ρώτησα.. Για να μην πληρώσω, μου απάντησε.. Ωραία.. Oι σεκιουριτάδες που από στιγμή σε στιγμή περίμενα να μας την πέσουν και να τη βγάλουν έξω σηκωτή, ευτυχώς δεν ήρθαν ποτέ.
Η Ιωσιφίνα ήξερε τον τύπο που χόρευε.. όλοι μαζί πιάσαμε την πάρλα..
Τα παιδιά συμφώνησαν σε μία καθαρά εγκεφαλική κατάσταση,
μίλησαν για ένα διαρκές παρών,
μίλησαν για εκτόνωση, για ουρλιαχτό, για ανάγκες,
απαίτησαν πλήρη απελευθέρωση και στιγμιαία τη βρήκαν και την έκαναν πράξη,
η γκόμενα μίλησε για ένα είδος διαλογισμού, για trance, έφερε για παράδειγμα το Βούδα,
ο τύπος χρησιμοποίησε τη λέξη "όριο" και πώς το προσεγγίζουμε
Η Ιωσιφίνα αναγνώρισε και μερικές μελωδίες (τη λατρεύω! αυτήν την κοπέλα).

Στο τέλος κατευθυνθήκαμε όλοι μαζί προς τα Εξάρχεια.. Σάββατο βράδυ κι ένα κόκκινο αμάξι με χιόνια στο καπώ σκάλωσε στην κίνηση.. Τα σκληροπυρινικά πανκοφρικιά που αράζουν έξω από τον Κάβουρρα, άρπαξαν την ευκαιρία. Κινήθηκαν προς το μέρος του και άρχιζαν να παίζουν χιονοπόλεμο!! Με τους "χορευτές" ανταλλάξαμε τηλέφωνα και είπαμε να βρεθούμε σε ένα από τα επόμενα μασκέ πάρτυ, που και οι 2 πλευρές ετοιμάζουμε..

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ (συνεχίζουμε)

10 σχόλια:

greekgaylolita είπε...

Πειραματιστείτε μικρά μου,όσο είναι καιρός.Θα μεγαλώσετε και θα καταλήξετε και εσείς στη στοργική αγκαλιά της Λένας.Her way."Πόσο μ'αρέσει ν'ακούω τους ανθρώπους να ανεβαίνουν με τ'ασανσέρ και να μιλάνε ρουμάνικα"Λένα
Πλάτωνος Εμιγκρέδες της Ρουμανίας(αυτό
ακούω συνέχεια σήμερα..)

psarras είπε...

Λες; Έγώ πάλι σήμερα είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ Στέρεο Νόβα..

greekgaylolita είπε...

Kαι πολύ καλά κάνεις
Μην πειράξεις τίποτα:)

cracked είπε...

Psarra βρέθηκα χθες το βράδυ στο electrograph και το είχα παρακολουθήσει και πέρσι(μάλλον έχω πρόβλημα).Δεν θέλω να γίνω ο υποστηρικτής αυτής της σκηνής, αλλά η ένταση και το πάθος που βγάζουν αυτά τα live δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Δοκιμάζεις κατα μια έννοια τα όρια σου.Και υπάρχουν και κάποια set που πραγματικά σε τριπάρουν.Είναι η συνολική λογική αυτής της σκηνής τόσο εκτος από την καθημερινότητα και τον ήχο που είμαστε μαθημένοι να ακούμε, που καμμιά φορά αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν(με 2 μπύρες).Πέρσι, στο set ενός τύπου στο Μπενάκη άρχισαν να πέφτουν σοβάδες απο το ταβάνι.ΕΠΕΦΤΑΝ σοβάδες απο το ταβάνι!!Και θέλω να είμαι εκεί όταν συμβαίνει.Θέλω να ακούσω τον ήχο που ρίχνει σοβάδες και να δω τον τύπο που τον παράγει.Φετος βέβαια η χρονιά έκλεισε με έναν τύπο,(για τον οποίο σκόπευα να κάνω ένα post αλλά με πρόλαβες) που θα ήταν το καλύτερο πειραματόζωο των απανταχού κοινωνιο-ανθρωπολόγων.Δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες αλλά περιλάμβανε αίμα και ψυχολογική (ακουστική)βία.Τρελή κατάθλιψη...Για τον πλανήτη γενικότερα που δημιουργεί τέτοιους καταστάσεις.Πάντως θα είμαι εκεί κ του χρόνου...

cracked είπε...

Το ν'ακούς πως κάνει η εξάτμιση στη Συγγρού με το πως κάνει ο ήχος της εξάτμησης μέσα από 6 πεταλάκια delay και distortion και περισσότερο reverb από όσο χωράει σε μια αποθήκη έχει καποιες διαφορές..Και σίγουρα δεν είναι πλέον ο ίδιος ήχος.Μόνο το πρωταρχικό υλικό παραμένει το ίδιο.Και το να χρησιμοποιούν τελικά "φυσικούς" ήχους (field recordings) και να τους μεταλλάσουν, ίσως το κάνει ακόμα πιο "ανθρώπινο"..

ThinkaGeek είπε...

ehm egw ithela na paw ..... alla telika distasa ....itane kai ta 18 euro stin mesi .... alla den xerw arxisa na gernaw re gamoto .... to ipervoliko ..arxizei na erethizei ta nevra mou ... ouf .. oreo post ..katalava peripou ti egine-akoustike.

8-bit είπε...

Ariel γιατί δεν λές στον κόσμο οτi ακούς μόνο mainstream?
cracked respect

Rainman είπε...

Το λάφυρό μου από αυτή τη βραδιά είναι το πλαστικό χέρι του ρομπότ (μαζί με το όπλο) που έκανε κομμάτια ο Μαλεβίτσης! Καλή φάση. ;-)

cracked είπε...

XAXAXA δείτε αυτό:
mothersagainstnoise.us

ps
το link είναι απο το overdubzine.blogspot.com
(Σ' ευχαριστώ overdub, έστω κ μ ένα τεύχος ανα εξάμηνο και ένα post ανα δίμηνο...:)

Ανώνυμος είπε...

Enjoyed a lot! Clothes dryer duct bingo provider dsl auto insurance quote Business life insurance co small