Σελίδες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Κατάθεση κάμερας στο μνημείο του Πολυτεχνείου

/εδώ υπάρχει
η φωτό από
την κατάθεση
μιας κάμερας
ασφαλείας αντί
για στεφάνι
σήμερα στη
Θεσ/κη, που
καταζητείται/

"Το 1973 κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη κοινωνία. Το 2007 η κοινωνία που οραματίστηκαν εξακολουθεί να αποτελεί ένα όνειρο. Για το λόγο αυτό, η διεκδίκηση μιας ελεύθερης, δίκαιης, "ανθρώπινης" κοινωνίας είναι και σήμερα επίκαιρη και μάλιστα χρίζει επανανοηματοδότησης.

Η κατάθεση στεφάνων είναι ένα θέατρο παραλόγου, καθώς σε αυτή συναντάμε από επαγγελματίες αριστερούς μέχρι πολιτικούς συνεχιστές της χούντας. Η παρέλαση των - επίτιμων και μη - κυβερνητάδων, νομαρχέων και λοιπόν πολιτικοειδών, αποσιωπά την ουσία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και κάθε εξέγερσης.

Ο αγώνας συνεχίζεται και σήμερα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες, τις παρακολουθήσεις και χαρτογραφήσεις πολιτικών χώρων, την καταπάτηση του ασύλου, την εμπορευματοποίηση της γνώσης και το ξεπούλημα των εργατικών δικαιωμάτων. Όσο τα κοινωνικά κεκτημένα συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, η κοινωνία μπαίνει σε μία κατάσταση φοβική. Ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε. Απέναντι στην ασυδοσία κράτους και κεφαλαίου, προτάσσουμε τη ριζοσπαστική σκέψη και την άμεση δράση.

Με βάση τους λόγους που προαναφέρθηκαν, καταθέτουμε σήμερα, 17 Νοέμβρη 2007, στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτόν τον ηλεκτρονικό χαφιέ, που δρούσε ανενόχλητος εντός του πανεπιστημιακού ασύλου." - από εδώ



or download it/2 /3/4/5/6

*θυμάμαι είχα αυτήν την κασέτα -την μωβ- με όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα από πολύ μικρός. Την άκουγα καμιά φορά. Και πάγωνα. Αλλά την ξαναάκουγα. Μια φορά την είχα φέρει στη Β' δημοτικού στη 17Ν να την ακούσουμε. Και την ακούσαμε. Και πάγωσε ο χώρος. Τώρα δεν έχω κασετόφωνο και σε ψηφιακή μορφή την ψάχνω. Βρήκα αυτά -αλλά δε θυμάμαι από πού. Κατά τ΄ άλλα το υλικό πουλιέται προς 13Ε. Σήμερα το είχε και ο επενδυτής δώρο. Αν κάποιος τον αγοράσει ή τα χει ή τα βρει ας τα ανεβάσει να υπάρχουν στο ίντερνετ ολόκληρα ελεύθερα εις τον αιώνα τον άπαντα. Ποιος έχει αγοράσει δικαιώματα να το πουλάει;


1 σχόλιο:

plants VS anunaki είπε...

Πολύ καλή κίνηση παιδιά,ας σταματήσει επιτέλους η υποκρισία των λουλουδίων,της δήθεν συγκίνησης και του "ήμουν και εγώ εκεί".Μάθαμε τώρα αριστεροί,δεξιοί,βουλευτές,φοιτητοπατέρες κτλ..
Η 17 Νοέμβρη στις μέρες μας έχει τελείως διαφορετική έννοια.Στις μέρες μας έχει διαμορφωθεί μία άλλου είδους δικτατορία η οποία δεν επιβλήθηκε δια της βίας αλλά σιγα σιγα προσεγγίστηκε μες στις καρδίες των ανθρώπων.

Ευχαριστώ και για τα ηχητικά ντοκουμέντα αν βρείτε κάτι άλλο ενημερώστε.