Σελίδες

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ωδή στα favorites

Τα favorites δεν είναι retweets. Τα favorites δεν περιέχουν επίκαιρη πληροφορία ενδιαφέροντος, δεν μεταφέρουν καν κάποια επιτόπια παρατήρηση ούτε και εκπροσωπούν τόσο πολύ στιγμιαίες, "νόστιμες" σκέψεις που αξίζει να μοιραστείς*.

Τα favorites περιέχουν συναίσθημα και νόημα πολύ προσωπικό. Σχεδόν δεν απευθύνονται σε κανέναν, δεν περιμένουν από κάποιον κάποια απάντηση ή κάποιο σημάδι, πρόκειται για μια τυφλή έκθεση (το twitter δεν είναι facebook ακριβώς για αυτήν την "τύφλα") που κατ΄αυτόν που το συναίσθημα τον διαπερνά "πρέπει" να καταγραφεί -μάλλον για να το εξιλεώσει.

Και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που δε γίνονται RT αλλά favorite. Δεν μπορούν ούτε ως retweet να σταθούν σε ξένο πομπό, απο-νοηματοδοτούνται όταν κόβονται από το πρόσωπο και τη στιγμή του. Τόσο προσωπικά είναι που έχουν μία και μόνο μία κατοικία.

Είναι με διαφορά τα αγαπημένα μου tweets. Η αφοπλιστική αλήθεια, η πνευματικότητα, το χιούμορ και η διεισδυτική τους δύναμη μεταφέρει με ακραία ποιητικό τρόπο snapshots καθημερινής ζωής ή και αιώνιων, αρχετυπικών ψυχικών γεγονότων με τον ολοκληρωμένο τρόπο και την καθαρότητα που μόνο ένα χαϊκού καταφέρνει να το κάνει για ένα βίωμα ή μια απόλυτα βιωμένη σκέψη.

Ακολουθεί ένα πρόχειρο ξεσκαρτάρισμα από τη συλλογή μου
(που με χαρά να εμπλουτιστεί και από κομμάτια της δικής σας -ειδικά μιας και από ότι βλέπω είναι τελικά πολύ λίγα για την αισθητική απόλαυση που προεξοφλούσα**)

storify.com/chacakhan/favorites



*εξαιρούνται φυσικά τα favorites που γίνονται "saved" για μια περισσότερο κατάλληλη στιγμή στην οποία να μπορεί κανείς να πλοηγηθεί με άνεση στο λινκ που περιέχουν κτλ ή που για κάποιο λόγο θέλει να αποθηκεύσει για να μπορεί να ανακαλέσει.

** σε περίπτωση που θέτε να συνεισφέρετε μια καλή λύση να το κάνετε στα σχόλια απλώς με copy-paste του permalink του tweet (βρίσκεται πίσω από την ώρα του πχ "20 jul"και το παίρνετε ευκολότερα με δεξί κλικ και "copy link location")

5 σχόλια:

Tic Tac είπε...

Φανταστική ιδέα, ωραία εκτέλεση, ζηλεύω που δεν έχω την επάρκεια να το κάνω κι εγώ.

Αλλά πάλι γι αυτό έχουμε τέτοιους φίλους, για να κάνουν αυτά που θα θέλαμε εμείς για μας αλλά δεν μπορούμε.

Δε θυμάμαι τις ομάδες (έρωτας κτλ) αλλά ο Λουδοβίκος βοηθά σε όλα. Βάλτε το όπου σας φωτίσει:

https://twitter.com/ubuweb/status/177485705377878019

{Σωστά το έκανα;}

chaca-khan είπε...

Σωστά το έκανες ναι, απλώς αδυνατώ να σκεφτώ τον τρόπο με τον οποίο το εν λόγω tweet εντάσσεται στο θέμα -χώρια που the translation is no-longer publicly available

@theskaf είπε...

Έχω μια εξάδα έτοιμη:
http://blogs.ideopolis.gr/Mersault/sixdegrees/

Tic Tac είπε...

Αυτο το ποστ
αξιζει πολυ περισσοτερα σχολια
απο 4.

Ειδικα αν ξερατε ποσοι το διαβασαν.

8bit είπε...

5