Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ανθολόγιον Ιστολόγιον


Έκδοση: thinking
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Πανδώρα Γιαμαλίδου
Η ψηφιακή έκδοση με τίτλο “Ανθολόγιον Ιστολόγιον” είναι μια συγκεντρωτική έκδοση ενός αντιπροσωπευτικού αριθμού posts από μια ομάδα bloggers που προσκλήθηκαν να συμμετέχουν με βάση τα υποκειμενικά κριτήρια της εκτίμησης και αγάπης μας για τα κείμενα τους. Τα 91 κείμενα που αποτελούν τη συλλογή έχουν γραφτεί από το μακρινό 2002 μέχρι και τα τέλη του 2011. Πιστεύοντας στη δύναμη του περιεχομένου και στη ανάγκη πειραματισμού στην οργάνωση, σύνθεση και μετατροπή του, παρουσιάζουμε μια συλλογή από κείμενα που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν  το σύνολο της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, αλλά καταγράφουν συστηματικά, με συνέπεια και μέσα από την υποκειμενική ματιά των συντακτών τους, την εποχή μας και τα χαρακτηριστικά της, σαν ζωντανές ιστορικές πηγές.

Ευχαριστούμε θερμά και με πολύ αγάπη τους bloggers (Vlemma, Vita Moderna, Ou Ming, Old Boy, Niemandsrose, To Vytio, Sraosha) που παραχώρησαν ευγενικά τα κείμενα τους και συμμετείχαν στη διαδικασία της επιμέλειας και της επιλογής τους, αγκαλιάζοντας το πείραμα με ενδιαφέρον και κριτική σκέψη. Ευχαριστούμε ακόμη τον Contrabbando, φιλόλογο, “χαμένο ποιητή” και αγαπημένο φίλο που επιμελήθηκε την εισαγωγή. Όλες οι επιλογές των κειμένων στην παρούσα έκδοση είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας τους μέσα από μια διαδικασία ανοικτής μεταξύ τους ψηφοφορίας. Τα κείμενα εμπεριέχουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς, τα λάθη και τα πάθη των συντακτών τους και ακριβώς για αυτούς τους λόγους, αποτελούν μια πολύ ζωντανή καταγραφή της ιστορικότητας της εποχής μας μέσα από τη διεισδυτική ματιά τους.


Το ebook “Ανθολόγιον Ιστολόγιον” διατίθεται δωρεάν με άδεια χρήσης Creative Commons σε αρχεία .epub και .mobi. Τα αρχεία .epub μπορεί να τα διαβάσει κανείς τόσο σε φορητές συσκευές (π.χ. τηλέφωνα, tablets) που έχουν εφαρμογή ανάγνωσης (e-reader), όπως για παράδειγμα την iBooks (iPhone, iPad) ή την Aldiko (Android).  Όσοι διαθέτετε συσκευή Kindle ή την εφαρμογή ανάγνωσης Κindle πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο .mobi.  Για όσους επιθυμούν να διαβάσουν το ebook σε laptop ή desktop είναι απαραίτητη μια εφαρμογή ανάγνωσης όπως π.χ. η δωρέαν εφαρμογή Calibre – υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές για κάθε τύπο λειτουργικού συστήματος. Το αμέσως επόμενο διάστημα το ebook θα διατίθεται και σε αρχείο .pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια: