Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

βοηθάω το σαλλιγγάρι να περάσει το δρόμο

Για κάποιο λόγο τυχαίνει σε συγκεκριμένες φάσεις στη ζωή μου να αντιλαμβάνομαι (συνήθως τύφλα) επίσης συγκεκριμένα σαλλιγκάρια που έχουν σκαλώσει στη μέση του δρόμου φανερά προβληματισμένα ως προς τα εξής πολύ ανθρώπινα θέματα.
Πού πηγαίνω?
και με την ευκαιρία , τι είμαι?
λοιπόν,αλήθεια, άραγε ,τι υποτίθεται οτι πρέπει να κάνω?

Εχω πάρα πολλές φορές σταματήσει να ρωτήσω ένα σαλλιγγάρι "συγνώμη μήπως είστε ο κύριος Κάντ" αλλα ποτέ δεν πήρα μια ξεκάθαρη απάντηση, πάντα τα ίδια μισόλογα και σάλια ίσως και μια κακή εμπειρία απο βασανιστήρια με αλάτι με πρόσχημα το επιστημονικό ενδιαφέρον. Δε διαμαρτύρομαι. Φαντάζομαι οτι πάντα έπαιρνα την απάντηση που έπρεπε.

Κάθε φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο πράγμα. Επεμβαίνω σε αυτή την τυχαιότητα και περνάω το σαλλιγγάρι στην άλλη μεριά του δρόμου. Το σαλλιγγάρι είναι προφανές (άσχετα με την κατεύθυνσή του) οτι ζεί μια τρομακτική και αξέχαστη εμπειρία. Τηλεμεταφέρεται Πετάει Έχει Οργασμο Διασχίζει αποστάσεις μέσα στα μάτια μου. Ούτως ή άλλως και παρά τα φαινόμενα υπάρχει μια καταπληκτική ταχύτητα στο θέμα σαλλιγγάρι ακριβώς όπως με το χρόνο , ναι , όπως το λέει ο πλάτωνας. ο χρόνος είναι κινούμενη εικόνα της ακινησίας. Αυτό ακριβώς . Νομίζω οτι είναι βέβαιο οτι ο πλάτωνας όταν έγραφε τον Τιμαιο είχε φάει σκάλωμα με κάποιο σαλλιγγάρι.

Παρεπιπτόντως έχω τραβήξει ένα ταινιάκι μονοπλάνο στο ηράκλειο της κρήτης πρίν απο χρόνια , λέγεται "Το απίστευτο ταξίδι του Καθηγητή Σαλιγγάρι" και δείχνει τον Καθηγητή Σαλλιγγάρι (που τον υποδύεται ένα σαλλιγγάρι) να διασχίζει ένα κάγκελο μήκους 2 μέτρων. Η ταινία διαρκεί 26 λεπτά.

Επίσης αυτό μου θυμίζει εκείνο το βράδυ στο σπίτι της ariel-i-gorgona που ένας κοχλιός το είχε σκάσει απο το ταψί με τους άλλους χριστιανούς κοχλιούς που σιγοψήνονταν στο τηγάνι και είχε ανέβει πάνω στο μπουκάλι με τη ρακί. Ο psarras είχε πρωτοστατήσει ωστε να του χαρίσουμε τη ζωή τιμώντας το θάρρος του.Διαφωνήσαμε λίγο ως προς το αν ο συγκεκριμένος κοχλιός ήταν θαρραλέος ή απλά αλκοολικός αλλα τελικά συμφωνήσαμε να του χαρίσουμε τη ζωή και τώρα κανείς δεν ξέρει πια που βρίσκεται. Τους υπόλοιπους κοχλιούς τους ξεσκίσαμε. Ακόμα ρουφάμε.

Κάθε φορά που περνάω το σαλλιγγάρι στην άλλη μεριά του δρόμου (έχει τύχει να με πάρει και τηλέφωνο φίλος και να με ρωτήσει "τι έγινε ρε φίλε τι κάνεις" και να του πώ "βοηθάω το σαλλιγγάρι να περάσει το δρόμο") λοιπόν κάθε φορά που βοηθάω το σαλλιγγάρι να περάσει στην άλλη μεριά του δρόμου επιστρέφω σπίτι μου και με βασανίζει το ίδιο επίμονο φιλοσοφικό ερώτημα.
οκ θα με πιάσει ποιητικό αμόκ και είναι θα λίγο μεγάλο πάρτε ανάσα

Μήπως τελικά δεν είμαι σε θέση να ξέρω εγώ τι είναι καλύτερο για ένα σαλλίγγάρι?

μμμ δεν ήταν και τόσο μεγάλο τελικά το ερώτημα, δε με έπιασε παραλήρημα , θέλω να πώ αμα ήθελε να πάει στην ΑΛΛΗ πλευρα του δρόμου απο την οποία το πήγα εγώ και του είχε πάρει 2 ώρες ήδη να διασχίσει το δρόμο ή αν απλά άραζε και είχε κάποια οραματική εμπειρία με τον άγιο Τάδε και εγώ του τη χάλασα λίγο πριν την αποκάλυψη του νοήματος της ζωής ή αν πιό απλά επρόκειτο για ένα σαλλιγγάρι στη μέση του δρόμου ευτυχισμένου μεσα σε ένα σύννεφο έλλειψης σκοπιμότητας και νοήματος τότε μήπως οκ μαλακία που το πέρασα στην άλλη πλευρά του δρόμου και εν πάσει περιπτώσει μήπως κάποια αλλαζονεία? Δεν υποκρίνομαι άραγε και ξεγελάω τον εαυτό μου με μία σύμβαση της φυσικής πραγματικότητας μόνο και μόνο για να νοιώσω ασφαλής εγώ?

Γυρνάω σπίτι μου και φαντάζομαι το σαλλιγγάρι να μου κατεβάζει χριστοπαναγίες και σκέφτομαι πόσο περισσότερο εγκληματίας είμαι τελικά απο τον psarras.
νιάου

10 σχόλια:

Kyrios Elefantas είπε...

μόλις θυμήθηκα οτι ο μπόμπ σφουγκαράκης έχει για κατοικίδιο ένα σαλλιγγάρι που το λένε Γκάρι και ο ήχος που βγάζει είναι νιάου

καταπληκτικό ε?

Ariel είπε...

To kohlio to vrika se mia glastra kai ehei kai parea. Mi fantasteis tipota trello, alla mia tigania vgainei.

Ιωσηφίνα είπε...

Ν Ι Α Ο Υ

Ν ι αααααα ου

αααααουουου

(αν υπηρχε τρεμουλιαστη γραμματοσειρά θα την χρησιμοποιούσα)

Παιδιά είναι σοβαρό, γατάκια μας έχουν στοιχιώσει το μπλογκ

MrT είπε...

μέσα για την τηγανιά
όσο για το σαλιγκάρι...γιατί γυρνάς μόνο στο σπίτι από τη δουλειά και δεν παίρνεις και το σαλιγκάρι μαζί σου να τα πει-ι-τε?

Ανώνυμος είπε...

κυριε ελέφαντα είσαι πολύ σωστός.
(τα σαλιγκάρια θα καταλάβουν αμα τους εξηγήσεις.)
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=255239632&albumID=88594&imageID=2179670

psarras είπε...

Καλλιο να σου βγει το ματι παρα το ονομα..!

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Ασε εσύ γατοφονιά μην μιλάς...
Έλεφα πραγματικά το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές το αν επεμβαίνω σε κάτι που δεν θα έπρεπε βοηθώντας ένα ζωάκι.Αλλά υπάρχει η λογική του οτι και εγώ έτυχε να βρίσκομαι εκεί την δεδομένη στιγμή άρα τίποτα δεν είναι τυχαίο.

stassa είπε...

Γράφτο όμως και σωστά, με "γκ" το καϋμένο το ζωντανό...

Kyrios Elefantas είπε...

είναι κατα το "elefantas"

idealhsths είπε...

αυτό που περιγράφεις έχω την εντύπωση οτι αν είμασταν σαλιγκάρια οι άνθρωποι είναι ο ορισμός του
'μαύρη τρύπα'


πέρα από χωροχρονικά ιδιάζουσες περιπτώσεις (κάποιοι 'διακτινίζονται' αλλού πιο μακρυά στην αυλή του σπιτιού ας πούμε, όχι στο κοντινό παρτέρι) μου άνοιξες ένα άλλο ολόκληρο δρομο ανάλυσης

οι μάυρες τρύπες στο διάστημα είναι σημεία από όπου τα Ο Ν Τ Α μα βλέπουν και μας μεταφέρουν την ύλη μας αλλού .

ΥΓ: ναι ρε φίλε ο Γκάρυ είναι ο πιο γαμάτος ήρωας στη σειρα!