YΛΙΚΑ
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σκόνη
1 Αυγό
3 κουταλάκια του γλυκού γάλα
3 κουταλάκια του γλυκού λάδι
1 κούπα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το κακάο
Προσθέτουμε και το αυγό
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε την κούπα για 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων (1000watt)
Περιμένουμε μέχρι να σταματήσει να φουσκώνει
Το βάζουμε σε ένα πιάτο και..
Aσφαλώς μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις δόσεις, να τοποθετήσουμε σε φόρμα/ταψί/πιρόγα και να ψήσουμε στους 220 στο φούρνο για όσο χρειαστεί..
18 σχόλια:
Ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος, για πολύ πεινάλες:
Παίρνεται 2 φέτες ψωμί, βάζεται ενδιάμεσα τη σοκολάτα ολόκληρη ή τριμένη στο τρίφτη καί...
Καλή σας όρεξη!
Σε φούρνο με αέρα πόση ωρα καλέ κυρία?
xaxaxaxaxaxaxa
den se pisteyw!
ε ρε πείνες εις τας αγγλίας...
o orismos tou cupcake..koupa keik
παρακαλω να προστεθει στα υλικα και ο φουρνος μικροκυματων.
Δεν πήρα απάντηση.....
αφού το λέει : για όσο χρειαστεί : κοινώς , μέχρι να ΡΟΔΙΣΕΙ
Σημείωση για όσους έχουν συμβατικό φούρνο: μην το δοκιμάσετε, θα μείνετε με την όρεξη...
Σε ανάλογη περίπτωση λιγούρας προτιμήστε το κλασικό
"Έχεις γάλα; Φτιάξε κρέμα Γιώτης"
;)
Creme, οχι διαφημισεις στο μπλογκ.
Ευχαριστω!
χαχαχαχαχα...
ok sorry
πάμε πάλι...
Σημείωση για όσους έχουν συμβατικό φούρνο: μην το δοκιμάσετε, θα μείνετε με την όρεξη...
Σε ανάλογη περίπτωση λιγούρας προτιμήστε το κλασικό
"Έχεις γάλα; Φτιάξε κρέμα Γιώτης"
;)
Σκετη προκληση...
Γιωτης Γιωτης Γιωτης...η καλυτερη κρεμα ever, να πατε να την αγορασετε και χεστε το σοκολατοπραμα!
Ενταξει τωρα;
ε εντάξει ας μην υπερβάλουμε...
απλά καλή :)
(και εναλλακτική επιλογή για τους μη έχοντες φούρνο μικροκυμάτων)
@Chaca-Khan: thanx for the recipe
Καλημέρα..!
giati oxi se simvatiko fourno?..apogoiteytika
Λοιπόν το δοκίμασα σήμερα το πρωι.. Καλά έ, τέλειοοοοο
Η αίσθηση της απόλυτης χλίδας λέμε, βάζεις να γίνεται καφές και έχεις κι έτοιμο γλυκάκι φρέσκο, μιαμ μιαμμμμμμ
:)
Το δοκίμασα κι εγώ πριν λίγες ώρες. Πανεύκολο όντως! Αλλά βρε παιδιά, μήπως η γεύση θέλει λίγο διόρθωμα? Μήπως χρειάζεται λιγάκι παραπάνω ζάχαρη, ή κάποιο άρωμα (π.χ. βανίλια) για να καλύψει την έντονη μυρωδιά του αυγού? Ή μήπως μόνο εμένα ενοχλεί?
Θα πειραματιστώ μέχρι να το πετύχω, είναι φοβερή ιδέα και ιδανική λύση για απρόοπτες επισκέψεις όπου δεν υπάρχει τίποτα συνοδευτικό για τον καφέ. :-)
Saigon
Μπράβο παιδια το βλέπω σιγά σιγα να τελειοποιείται η συνταγή και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Με μικροκύματα ή χωρίς. Να συνεχίσουμε τα πειράματα, θα δοκιμάσω και εγω σημερα.
μου θυμίζει μια ιστορία που μου είπε ένας φίλος για κάποια εταιρία που, θέλοντας να αναπτύξει καποια νέα τεχνολογία (δε θυμάμαι τι) ζήτησε βοήθεια μέσω ίντερνετ. Ετσι ούτε επιστήμονες πλήρωσε και βρήκε και το καλύτερο πανω σε αυτό (δε θυμάμαι τι) που έψαχνε.
@ saigon: Ξύδι δοκίμασες;
:Ρ
@ Ανώνυμος:
Δεν το σκέφτηκα, έλεγα πως από μόνο του το Aroxol σε συνδυασμό με τις μπαλίτσες της ναφθαλίνης θα έκαναν δουλειά.
:-P
Saigon
Δημοσίευση σχολίου