Σελίδες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Εκ των έσω , να μη χέσω !

Χαος ε ;

Μεσα στο χαος, οπως φαινεται απο το ελικοπτερο, απο την ταρατσα, απο το δρομο και, τελος, απο την τηλεοραση, εκτυλισσονται μικρες ιστοριες με αρχη-μεση-τελος. Αυτες oι ιστοριες δε μαθαινονται, παρα μονο αν μιλησουν οι συμμετεχοντες.

Παραμυθι 1

Μια φορα κι ενα καιρο, ηταν 5-6 ατομα στη γωνια του πνευματικου κεντρου Αθηνων, στην οδο Μασσαλιας, θελοντας να του βαλουν φωτια. Τα τζαμια ειχαν ηδη σπασει οταν ενας 'ομοιος' πλησιασε και ειπε χωρις κουκουλα "Ρε παιδια, αυτο αν καει, γαμηθηκε το ασυλο και τη γαμησαμε ολοι μετα. Αστο! Τοσα εχουμε καψει. Ξερεις τι ειναι εδω μεσα;"
Ο αλλος απαντησε " ...το πνευματικο κεντρο του δημου Αθηναιων ειναι."
Και ο αλλος του ειπε "Ρε, εδω μεσα που πας να βαλεις φωτια, ξερεις τι ειναι; Καφετερια! Τη καφετερια θα καψεις ;"
Ο αλλος απαντησε "Μονο για το ασυλο το κανω, ε!"

Κι ετσι δεν καηκε και το κεντρο.

Παραμυθι 2

Υπηρχε, μια φορα κι ενα καιρο, η αισθηση οτι τα 'μπαχαλα' ηταν μεθοδος εντονωσης των αγοριων. Απ' τη μια οι νεαροι με τις κουκουλες κι απ' την αλλη οι μπατσοι. Ειχε γραφτει, ας πουμε, οτι "agorakia apo dw agorakia apo kei. mou fanhke keno."
Μεχρις οτου ενας απο δαυτους ειδε μεσα στη σχολη του κοπελες, πολλες κοπελες, πολλες νεαρες κοπελες με ενα σφυρακι στο χερι να σπανε πετρες μεθοδικα και ηρεμα. Σα να δουλευαν αργαλειο. Και να τις πετανε. Και αλλες πολλες να μη σπανε αλλα να βοηθανε οπως νομιζουν. Να φουρνιζουν τυροπιτες και ψωμακια του τοστ για να φαμε ολοι οσοι πεινουσαμε.

Κι ετσι δεν ηταν 'boys vs boys' ο τιτλος του παραμυθιου αλλα 'us and them'.

Παραμυθι 3

Καποτε, τα πολυ παλια χρονια, δεν υπηρχαν οικονομικοι μεταναστες. Αργοτερα, οταν ο καπιταλισμος ειπε "ας δημιουργησω μεταναστες" και το εκανε, τους εστειλε "σε χωρες αγνωστες της δυσης του βορρα". Κι αυτοι, οσοι δεν σταλθηκαν πισω, αφου βιαστηκαν, αφου χτυπηθηκαν, αφου εξευτελιστηκαν, μια μερα ειδαν ενα ανοιχτο καταστημα και την ευκαιρια να παρουν 10-20 μεροκαματα σε μια παλαμη. Και τα πηραν. Και ενας που απετρεψε χθες ενα πλιατσικο καταστηματος 2,5μ προσοψης στη Σταδιου, σημερα σκεφτεται αν εκανε καλα ή οχι.

Κι ετσι δεν ειμαστε μονο οι 'εχοντες' απο τους 'μη εχοντες' που λεηλατησαν, αλλα ειναι και οι 'μη εχοντες' απο τους 'μη εχοντες' , που τελικα τους το χρωσταμε ολοι.


Τα εντονοτερα στιγμιαια συναισθηματα που βιωσα μεσα στα παραμυθια

1. Φοβος μηπως ηταν ασφαλιτες/παρακρατικοι/χουλιγκανς και με γαμουσανε επιτοπου.
2. Περηφανια που συμμετεχουν κοριτσια σε τοσο μεγαλο αριθμο.
3. Διχασμος




9 σχόλια:

idealhsths είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Tic Tac είπε...

Δυσκολευομαι με τους αναγραμματισμους σου κ δεν μπορω να βγαλω νοημα. Προσπαθησε να εισαι πιο απλος.

argalosxole = αργοσχολε (?)
prapetasam = παραπετασμα (?)

Εσυ ειδες αυτο και κατεληξες στο συμπερασμα σου.

Ωραια, επειδη δεν εχω ορεξη για διαλογο επι χαρτου, αν βρεθουμε στο δρομο τα λεμε. Αναλυση ψυχολογικη των πρωταγωνιστων των επεισοδιων δεν με ενδιαφερει.

idealhsths είπε...

tic tac bgale akrh se parakalw


egw stis 12 eblepa ena 8eatro na paizetai me 2 pyrosbestika gia parapetasma na kanoun apo pisw stash gia tsigaro (!) oi Matatzhdes kai meta ksana na bgainoun na paiksoun ..ampariza me ta alla kokoroagorakia.

;)

there was nothing female in the air, i could tell...


H prwth istoria paei gia biblio aksizei pragmatika! 8elw na mou dihgh8eis ti egine

H trith einai poly sygkinhtikh an labeis ypopsin to oti apo osous syllhf8hkan x8es , tetoioi htan oi perissoteroi. Kai an deis oti to antitimo twn 10-20 merokamatwn 8a to pairnane se ylika/aga8a mh anagkaia se autous se orous xrhstikous. (h dipsa omws ti kanei)
th sapia dhmokratia mas omws de 8a th lysoun metanastes, mh me parekshgeis (apla de mporoun akoma) EMEIS an einai 8a to kanoume

Tic Tac είπε...

Μην ελιτιζεσαι. Κι οι μεταναστες το ιδιο μυαλο εχουν με εμας, και μαλιστα, οντας πιο εξαθλιωμενοι, ειναι πιο αποτελεσματικοι.

Πριν 5 λεπτα το μεγκα εδειχνε ματ να εχουν στριμωξει στο μετρο του Συνταγματος μαθητες και να μην τους αφηνουν να βγουν.

ΜΑΤ ηλικια 25-35
Μαθητες ηλικια 14-18

Ποιος ειναι ο κοκορας;

Κικι-ρικου!!!

idealhsths είπε...

μπάζεις λίγο μαν!! τι σχέση έχει αυτό που λέμε με αυτό που γράφεις?
i do have brains καταλαβαίνω την παράνοια όταν τη βλέπω αλλά οι κάμερες από τα ΜEDIA (οχι τα αρχιδια, τα ευνουχεζμενα) θα δείξουν ότι θέλουν.
ΕΔΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ 40000 ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΧΘΕΣ!

χθες δε μαρκάρανε οι τσαιοι επίτηδες

το τι κάνουμε να μη το τσαμπουνάμε (δε με συγκινεί κάτι που σε εξιτάρει εσένα ισως.. ;)
αν είναι βάλε στόχο ψηλά (πες τον σε όποιον θες-πιστέυω στη συλ-λογική) και προσεκτικά πέτυχέ τον.


ελα ας ξεκολλάμε
ακούς εκεί ελίτ..

Fade είπε...

ο ιδεαλισμός μας μπλοκάρει σε τέτοιες καταστάσεις κοινωνικών αναταραχών...
ο ιδεαλισμός ας υπάρχει πριν δημιουργηθούν λαικές εξεγέρσεις μαζικού τύπου ή μετά την κατάπαυση των αυθόρμητων κινητοποιήσεων διαφορων κοινωνικών τάξεων και πεποιθήσεων...
έως τότε ο ιδεαλισμός διαμορφώνεται σιωπηρά για να εκφραστεί κάποτε ώριμα...
ο ιδεαλισμός είναι ελιτισμός..
ο ιδεαλισμός είναι ρομαντικός ως τάση, άρα ανέφικτος ως πράξη...
ο ιδεαλισμός δεν απαντάει, δεν απολογείται, δεν κρίνει και δεν δημιουργεί εντάσεις π.χ. σε περιοδικά στα οποία έχει ελεύθερο βήμα και λόγο αλλιώς δημιουργεί ένταση και προστριβές στους συντάκτες του...
ζούμε περίεργες στιγμές(sic), κάνουμε on-line μετάδωση και αναμετάδωση αυτών που γνωρίζουμε και ακούμε...
πάμε πάλι...μην χαωνόμαστε..
over

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια υπαρχει κάποιο πλάνο για τους μετανάστες που αυτοί τελικά θα πληρώσουν το λογαριασμο?
Υπάρχει κάποιο πλάνο για το τι καιμε και τι οχι, πώς και γιατι?

(εκ των απέξω, ρωτώ, προσπαθώντας να συμπληρώσω την εικόνα και να σχηματίσω μια λίγο πιο ολοκληρωμένη άποψη για την εξέγερση.
Θα μου πεις γιατι απ εξω?
και ναι δίκιο θα έχεις.
Γενικά αυτές τις μέρες παρατηρείς στις παρέες ένα διχασμό, γόνιμο όμως, και διαλόγους που δεν καταλήγουν πουθενά, καθώς κανείς δεν ειναι τωρα απόλυτος.
Είμαι ένας "εκτός" ανθρωπος, μία μαλλον, που είμαι με την καρδιά υπέρ της εξέγερσης για την αδικία και την ανεγκεφαλίτιδα παντώς τύπου.
Το σώμα στη δουλειά, το πνεύμα όμως εκει κάτω
Αλλα εδώ κάπου μπαίνει και ο σκεπτικισμός, δεν ξέρω δηλαδη πια, αν αυτός είναι ο τρόπος που θα ήθελα εγώ να καίνε οι "φωτιες"(εντος και εκτός εισαγωγικών)
Ξέρω οτι για να προτείνω έναν άλλο τρόπο, πρέπει να μπω στη μαχη.
Αλλα ξέρεις, δεν είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι,-οχι σε καθε περιπτωση τουλαχιστον- και δεν είναι ωραίος αυτός ο ψιλο-σνομπισμός που βγαίνει μερικές φορές απο τους πιο ενεργούς στη μάχη-γενικά μιλώντας παντα ε?
και κλεινω αυτη τη μεγαλη παρενθεση)
Η βουλή τι ώρα καίγεται είπαμε?:-Ρ
καλα κουραγια

Tic Tac είπε...

Δυστυχως δεν υπαρχει πλανο γιατι δεν υπαρχει αστυνομια κινηματος, δεν υπαρχει σαφης και κυριαρχη ιδεολογια, υπαρχει μεγαλο μισος και αρα τυφλα!

Προς το παρον. Στο δικο σου χερι ειναι να γινεις 'εσω' και να οδηγησεις το κινημα με τη δικη σου συνιστωσα εκει που πιστευεις.
Ο σνομπισμος ειναι μαλακια.
Εκατερωθεν
Ελα.

idealhsths είπε...

εγω ιδέες κλέβω και σας βοηθώ (?)υπόβαθρο να πάτε παραπέρα

μη (μου) κολλάτε

περισσότερο φιλολογείτε
παρά δράτε κοιν-ωνικά.

ταλεμε
εξω