Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Ζμπλερκ!

Αγιασμός.. αυτοκινήτων στον Άγιο Χριστόφορο στο Ναύπλιο (10/5/2008-argos)


Γεια σας. Τις τελευταίες μέρες συμβαίνουν πράμματα στα οποία θέλω να αναφερθώ αλλά δε βρίσκω το χρόνο και την ηρεμία οπότε κλασσικά για να μην περάσουν κι αυτά και δεν ακουμπήσουν θα κάνω τώρα ένα πρόχειρο συγκεντρωτικό (από αυτά με τα πολλά links) κι ότι γίνει :

Καταρχήν η εξοργιστική είδηση που έχει κάνει μόλις σε 2 ημέρες ολόκληρη τη μπλογκόσφαιρα να βουίζει : η ΕΡΤ αποφάσισε να κ ό ψ ε ι το "ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" και τη "θεματική βραδιά" του Κούλογλου -δυο από τις πραγματικά ελάχιστες εκπομπές της που αν μη τι άλλο βλέπονται και χαίρουν γενικής εκτίμησης (+ το ότι είναι κερδοφόρες).
Διαβάστε εδώ την πρωταρχική ανακοίνωση της ΕΡΤ και την επιστολή/απάντηση του Κούλογλου (για τον οποίο σούρονται τα ανάλογα του Λαζόπουλου αλλά δε με απασχολεί) προς τον διευθυντή της για να καταλάβετε ότι πίσω από την εξήγηση που εξαναγκάζεται κατόπιν να δώσει (στην οποία αναφέρεται ως μοναδικό επιχείρημα ότι... "η εκπομπή έκλεισε τον κύκλο της") κρύβεται η δυσαρέσκεια εκ μέρους του καναλιού εν όψει της προβολής μιας ιδιαιτέρως επίκαιρης εκπομπής με θέμα την ακρίβεια των τιμών στην ελληνική επικράτεια (ας μου εξηγήσει κάποιος ΤΩΡΑ γιατί το σημερινό καταναλωτικό μποϋκοτάζ από την ΙΝΚΑ έχει ακουστεί τόσο λίγο) as opposed to οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και κυρίως απέναντι στην επικείμενη εκπομπή που θα αναφέρεται στη δυστοπική κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα για χάρη της οποίας έχουμε ως (ολυμπιακή και όχι μόνο) χώρα ανοίξει βαθιά το κωλοτρυπίδι μας και απ΄ ότι φαίνεται δε λέμε να το κλείσουμε . No worries πάντως καθώς σε 5 μερούλες ξεκινάει η eurovision..
By the way την ημέρα του τελικού της eurovision θα γίνει ΤΡΕΛΗ παρτάρα (καμία σχέση με eurovision όπως φαντάζεστε) σε ένα σπίτι που δεν μπορώ να σας πω πού είναι αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να ανακαλύψετε (αφού θα παίζει και το arxediaMEDIA).

Κλείνοντας το κεφάλαιο κρατική/μακαρθική τηλεόραση και αφού αναφέρω πως το petition που άνοιξε το αγαπητό μας koproskilo μετρά ήδη 4850 υπογραφές(!) να συμπληρώσω και αυτήν την περίπτωση στην οποία η ΝΕΤ αυτή τη φορά σπιλώνει -είτε από ηλιθιότητα είτε τεχνηέντως- την περίφημη και περήφανη θα έλεγα δραση των κατοίκων του ελληνικού για την προστασία της παραλίας τους/μας. Ώρα είναι να "κλείσει τον κύκλο του" και το "Σαν σήμερα" να πάρω τα βουνά..


Δεύτερον : Ήταν αρχές Ιανουαρίου όταν διέρευσε στη μπλογκόσφαιρα η πληροφορία ότι ο φορέας με το όνομα "οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας" του υπουργείου Πολιτισμού (το Π κεφαλαίο λόγω Λιάπη) πραγματοποίησε διάσκεψη με τους ISPs (πάροχοι υπηρεσιών internet that is) με θέμα "την καταπολέμηση της πειρατείας" ή αλλιώς "μήπως ρε παιδιά να κάνουμε ότι και ο Σαρκοζύ στη Γαλλία δηλαδή μιας και εμάς θα μας κράξουνε ότι παραβιάζουμε την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών να μεταφέρουμε την ευθύνη σε σας -με το αζημείωτο βέβαια (για το οποίο θα φροντίσουν οι εταιρίες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου) και όλοι ευτιχισμένοι;
Κατόπιν, στο πολύ έξυπνο αυτό πλάνο, αποφασίσθηκε η απόδοση μιας επίφασης δημοκρατικότητας δηλαδή η κατασκευή αυτού του κατάπτυστου ερωτηματολογίου και η ανάρτησή του προς απάντηση σε καλά κρυμμένο σημείο του site του υπουργείου για 2 μήνες (διάστημα που έληξε μόλις προχθές) υπό τον τίτλο "δημόσια διαβούλευση". Γαμάτο;
Αν τυχόν δεν έχετε καταλάβει τί σημαίνουν όλα αυτά αλλά διαισθάνεστε ότι κρύβουν κάποια μεγαλύτερη σημασία μη διστάσετε : δείτε εδώ κι εδώ δυο συμπληρωμένα ερωτηματολόγια κατά τρόπο που εξηγεί εύγλωτα αρκετά πράγματα. Είναι once in a lifetime ευκαιρία. Ειδάλλως -με τον παραδοσιακό τρόπο- περάστε από το σχετικό δελτίο τύπου του digitalrights.gr ή την επιστολή 3 ακαδημαϊκών. Βοήθειά μας.


Τρίτον : Φιλοξενούσα για αρκετές ημέρες έναν 44χρονο αγγλάρα δημοσιογράφο (χωρίς πλάκα-> επιστρέψαμε πανω από 50 μπύρες) ο οποίος έκανε ρεπορτάζ για τις περσινές φωτιές (και apparently τις επερχόμενες) αναφερόμενος στο (ανίκητο) τρίπτυχο "περιβάλλον-ΕΕ-ελληνική κυβέρνηση". Μου έκανε αρκετές ερωτήσεις για να καταλάβει τα εδώ πράγματα (τα κονέ τα ονόμαζε "the greek way") και στο τέλος μετά από μια σχεδόν ψυχαναλυτική διαδρομή που περιελάμβανε το μη-πέρασμα από την αρχαία ελλάδα στο βυζάντιο, από το βυζάντιο στο νέο ελληνικό κράτος κι απο κεί στη μεταπολιτευτική ελλάδα κι αφού αναζητήσαμε την κοινωνιολογική ρίζα της πρακτικής του ρουσφετιού στα χωριά και τις κοινότητες της εποχής Τρικούπη κατέληξα κι εγώ στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα μάλλον είναι απλώς αυτό.
[το επιβεβαίωσα άλλωστε και από έναν ταξιντζή πρώην νταλικιέρη ο οποίος στην προσπάθειά του να μου εξηγήσει πόσο κάφροι είναι οι έλληνες και πόσο γαμάτες είναι οι εθνικές οδοί της ΕΕ έβγαλε τη ζελατίνα από τα τσιγάρα του λέγοντας "ο έλληνας βγάζει αυτό -τακ- και το πετάει" και την πέταξε απ έξω ΟΝΤΩΣ παρασυρμένος από το πάθος του!! Πραγματικά αυτή η χώρα είναι το κάτι άλλο!]


Τέταρτον : Εκτός από το "prive" πάρτυ της ημέρας της eurovision που θα είδατε αν είσασταν μελετηροί, αύριο Παρασκευή , το Σάββατο και την Κυριακή θα λάβει χώρα σε γνωστό νεοκλασσικό σπίτι των Αθηνών "φεστιβάλ" από το οποίο θα παρελάσουν καμιά 40αριά (ναι καλά ακούσατε!) από τα πιο πασίγνωστα εώς και λιγότερο γνωστά μουσικά ελληνικά σχήματα και projects που αποτελούν το "underground chic" μουσικό ρεύμα της πόλης. Εκτός από το να το ξέρεις, το μόνο που χρειάζεται για να πας δεν είναι λεφτά αλλά ποτό ή φαγητό. Είδατε; Δεν είναι όλα σκατά. . Σε αυτήν την ευχάριστη ατμόσφαιρα λοιπόν να προσθέσω πως η 1η ραδιοφωνική απόπειρα του arxediaMEDIA ¨Πετρέλαιο" διατίθεται πλέον για download από εδώ (εκτός από ακρόαση από εδώ δηλαδή) και ότι από τη 2η μας χωρίζουν μόνο τόσες ώρες όσες μένουν μέχρι την Παρασκευή στις 17:00 (από εδώ).

Το κρασάκι του Tsouo


Κλείνω με μια επική κομματάρα που εν προκειμένω αποτελεί την αφορμή για μια σπουδή πάνω στον πιο ανούσιο, αρχάριο και απολαυστικό σουρεαλισμό. Μπλε!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

axa...axa...

enteka είπε...

now, that's what i call a post!

Ανώνυμος είπε...

pantws stis 23 tou mina the place to be is ART ATHINA kai kapoia arxedia media ekthetoune ekei kati glypta!
to3imero party thanai zuperr

spooky είπε...

Σε ό,τι αφορά τον Κούλογλου, περίμενες τίποτα διαφορετικό από τη νυν και αεί ΥΕΝΕΔ;

idealhsths είπε...

zoumia trexoun ka8ws to myalo roufa mesa apo ta matia to yper-post sou Chaka Khan

(...)

tespa to
Δευτερον:
me kentrise, an kai kapoies po tis selides links gia OPI einai poly aspres (!) kai den tis diabasa.
einai ki arga...

poly pswmi omws!