Σελίδες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

EΠIXEIΡΗΣΗ ΣKOYΠΑ

Έχει γεμίσει ο κόσμος Ιταλούς!! Κάποια πανταήμερη υποψιάζομαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά μπλοκάρουν τα ταμεία στο Μαρινόπουλο την κρίσιμη πάντοτε στιγμή. Κυκλοφορούν ανά 55άδες και κρατάει ο καθένας από ένα bacardi, μία coca cola και ένα σακουλάκι κριτσίνια, με αποτέλεσμα να γαμιέται ο Δίας στην ουρά και να μη μένουν ρέστα για μας τους ντόποιους. Πας να δεις την μπάλα λίγο πιο κει και σου επιτίθονται ανά μιλούνια και κάθονται μπροστά από την τηλεόραση λες και είναι βιτρίνα. Και στο μετρό! Είναι παντού, κάθονται στις θέσεις μας και μιλάνε γρήγορα και δυνατά και λένε βλακείες. Αν ήξερα ιταλικά θα ήμουν σίγουρος γι αυτό, τώρα απλά το υποψιάζομαι. Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να σαπίσεις έναν Ιταλό και κανένας για έναν Πακιστανό. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σκέφτονται ώρες ώρες αυτοί οι Χρυσαυγίτες.. Παρόλαυτα τους αγαπάω κι ας έχουν μία μύτη ίσαμε κει πάνω κι ας ντύνονται για ψύλλου πήδημα σαν τον Karl Lagerfeld.

Επίσης έχει γεμίσει ο κόσμος με ipod, κουκούλες, hands free κτλ. Στην αρχή ήταν ωραία. Δημιουργούσες το προσωπικό σου soundtrack, νόμιζες ότι έπαιζες στον κινηματογράφο, απολάμβανες την ανωνυμία σου και απέφευγες την επίδραση της ακτινοβολίας στον εγκέφαλό σου. Τώρα όμως όμοιος μεταξύ ομοίων, δεν είσαι τίποτε άλλο, παρά άλλο ένα απο αυτά τα παπάρια που κάθονται αριστερά στις κυλιόμενες κι όταν τους λες να πάνε λίγο πιο κει, γιατί μεγάλε sorry κι όλας αλλά υπάρχουν και μερικοί από πίσω σου, που βαράνε κάρτα και άλλοι που θα φάνε παντόφλα, κάθονται στην κοσμάρα τους και το πάιζουν free styler grab the microphone.. Δεν είναι όμως έτσι. Η αριστερή πλευρά στις κυλιόμενες πρέπει να είναι σεβαστή από ΟΛΟΥΣ , όπως επίσης και το κόκκινο φανάρι στος δρόμους πρέπει να είναι σεβαστό από όλους, αλλά και το γεγονός πως η coca cola πράγματι πάει με όλα ΕΚΤΟΣ από ψαρόσουπα.

Η κατρακύλα συνεχίζεται. Νέο φρούτο είναι οι 70ρηδες που κοιτάνε στα μάτια τα πιπινάκια και συνεχίζουν να τα κοιτάνε ακόμα και όταν αυτές τους έχουν πια προσπεράσει. Άσχημη εικόνα. Μακάρι να μην καταντήσουμε και εμείς σαν και αυτούς. Μακάρι στα 70 μας να έχουμε τη διαύγεια να παίζουμε την ποκίτσα μας, να μην ασχολούμαστε πια με τα γήινα και να χουμε μια Ρωσίδα 25άρα νοσοκόμα να μας περιποιείται, την οποία και θα την λατρεύουμε σαν θεά, αρκεί βέβαια και αυτή να φτιάχνει τα σωστά μεζεδάκια για την μπύρα μας. Η ξήγα πρέπει να είναι δίκαιη. Ό,τι δώσεις θα πάρεις. Ζήτα και θα σου δωθεί. Μεγάλες κουβέντες σπουδαίων ανθρώπων.

Μοναδική ηλιαχτίδα στο ατέρμονο σκοτάδι αυτής της πόλης, οι νέοι μετανάστες ταξιντζήδες με τα gps και τη σπαστή προφορά αλά New York. Μέχρι στιγμής η πλεοψηφία είναι Αλβανοί, αλλά παίζει και ένας Ινδός όλα τα λεφτά. Are you talking to me? Όλοι τους πάνω από 10 χρόνια στη χώρα, ξεκινήσαν από "χαμηλά" και θεωρούν πως τώρα βρίσκονται ένα επίπεδο πιο πάνω, για το οποίο όμως προσπάθησαν σκληρά. Ευγενέστατοι, ακριβείς στα ρέστα τους και ήρεμοι στην οδική τους συμπεριφορά, αναρωτιέσαι αν έχεις μπει σε ταξί ή σε κουρσα πολυτελείας. Αυτοί από τη μία, γιατί από την άλλη οι από κάτω κουβαλάνε ακόμα τα λάχανα από τις 12 το βράδυ μεχρι τις 12 το πρωί και κάθε φορά που τους λέω καληνύχτα μπερδεύομαι και εγώ και αυτοί. Τον Ιρακινό μάλιστα τον αναγκάσαν τότε με τα χιόνια να έρθει από την Κυψέλη με τα πόδια, αλλιώς λέει θα έχανε τη δουλειά του. Γάμησέ τα. Ίδια είναι τα αφεντικά gay, straight, transexoual, όπως διάβασα και κάπου στο Γκάζι..

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κλαπ κλαπ! μπράβο! :)

Ανώνυμος είπε...

exo oi italoi ap ti xora mas!!

Νίτσα Μαρούδα είπε...

kala ti exete pa8ei oloi sas mwre!

Ανώνυμος είπε...

exeis ksefigei teleios alla ... tha apantiso kapoia alli fora...

T

ksiggi είπε...

poly swstos! :D
Exei i Athina mia tasi pros Nea Yorki? Me provlimatizei afto teleftaia alla den exw apantisi giati den exw paei (Athina oxi New York ;)...as apantisei kapoios...

switters είπε...

Ton Indo an λες για εναν κοντο τυπο μονιμως σε υπερενταση, με φοβερα σπαστα ελληνικα και ΚΑΚΟ γουστο στη δυνατη μουσικη τον πετυχα. ΘΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

iphone is the new ipod

Ανώνυμος είπε...

Γουάου!Σάουντς λάικ Γιούροπ!Νάαααις!