Σελίδες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

...Σεξ σεξ σεξ απιλ...εχω πολυ στυλ...

...Ιταλοί...έκαναν το στυλ επιστήμη...κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι μπορούν να πωλούν το ίδιο ακριβώς πράγμα, αλλά με διαφορετική αξία, μόνο και μόνο επειδή αυτό προσδίδει κάποιο στυλ. Στυλ...ντιζάιν...μόδα...λέξεις ξενικές τις οποίες όχι μόνο χρησιμοποιούμε ατόφιες, αλλά ποτέ δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε λέξεις αντίστοιχες και ταυτόσημες με ελληνική ρίζα. Και ενώ...πουτάνα = εκδιδόμενη... ασανσέρ = ανελκυστήρας....από την άλλη στυλ = στυλ...μόδα = μόδα.

Στυλ είναι να αγοράζεις το ελληνικό ελαιόλαδο χύμα και να το βάζεις σε ένα όμορφο μπουκάλι με ένα κοτσάνι δεντρολίβανο και να το πουλάς για ιταλική ομορφιά...στυλ είναι να βλέπεις αυτό που θα έρθει αργότερα στην Ελλάδα...στυλ είναι να αγοράζεις το dolce & gabbana, μόνο και μόνο, γιατί είναι dolce e gabbana και ας είναι και μούφα ή ολόιδιο με το κινέζικο D&G της της γειτονιάς...στυλ είναι τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια που φωρούν όμως μεταξωτοί κώλοι...στυλ είναι το περίεργο φουλάρι...οι 40αρες μανούλες χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας.

Έκαναν το στυλ επιστήμη...προσωπικά δεν τρέφω και καμία ιδιαίτερη εκτίμηση στο στυλ...δεν μου αρέσει και τόσο, δεν φτιάχνομαι και δεν γίνομαι από το να φτιάχνομαι στυλάτα. Η λέξη μου φέρνει στο νου μία μανία για κατανάλωση, τον αλλοτριωμένο τρόπο ζωής και το φτιαγμένο που δεν έχει και τόσο ουσία. Αλλά το ζήτημα είναι να αναγνωρίζεις ακόμα και τα πράγματα που δε σου αρέσουν και τόσο. Να αναγνωρίζεις τις προσπάθειες μίας κοινωνίας να επιτύχει σε ένα τομέα. Γιατί καλή η λογική του «φόρα ότι σου κάτσει», αλλά όταν περάσει μία στυλάτη (και όχι κιτσοβλαχέ) γκόμενα από δίπλα σου...δεν κάνεις τον κινέζο, αλλά τα μάτια σου γδύνουν και την τελευταία κορδέλα από τα ρούχα της...όπως είναι άλλο πράγμα να αναπαύεσαι σε ένα ωραίο, στυλάτο καναπέ.

Δεν ξέρω γιατί εδώ στην Ιταλία απέκτησαν στυλ και όχι στην Ελλάδα. Σίγουρα δεν με ενδιαφέρει να γίνουμε τα επόμενα 30 χρόνια το νέο Μιλάνο, το σημείο αναφοράς για το τί είναι στυλάτο. Δεν είναι το στυλ το οποίο πιστεύω ότι θέλει/αξίζει/μπορεί/πρέπει να πουλήσει η Ελλάδα. Όχι ότι θα με χαλούσε να γίνουμε πιο στυλάτοι, αλλά οι βάθρες της Σαμοθράκης και τα βράχια των Κυκλάδων έχουν μία άλλη ομορφιά, που δεν ταιριάζει σε αυτό που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν στυλάτο.

Έκαναν το στυλ επιστήμη. Και μαζί έφτιαξαν και ένα τρόπο ζωής και μία ποιότητα ζωής, κάποιου επιπέδου. Το στυλ συμβαδίζει με υπηρεσίες, σέρβις πραγματικό κλπ κλπ κλπ...Αν εμείς δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, είμαστε απόλυτα ελεύθεροι. Αλλά από την άλλη όμως, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φαίνεται ότι εμείς τρώμε σκατά κάθε πρωί, φουλ κατσούφηδες, παραγγέλνουμε καφέ χωρίς να λέμε καλημέρα, πολλά βαρύ και όχι, σε ένα καταστηματάρχη που γκρινιάζει γιατί κάναμε σεφτέ στο μαγαζί του πρωινιάτικα και δεν τον αφήσαμε μέσα στη μιζέρια του...ενώ εδώ, τραγουδούν ομορφούλες ciao…prego….grazie…στα αυτιά σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα, γιατί δεν έχεις συνηθίσει να σε φροντίζουν τόσο. Στυλ; Φτιαχτό; Στημένο; Μωρέ ας πάει και το παλιάμπελο...προτιμώ να μου λένε καλημέρα με τέτοιο τρόπο και ας είναι (ή φαίνονται) και λιγότερο αληθινοί, από το να με χέζουν κάθε πρωί 4.000.000 μαλάκες, που έτυχα να ζω μαζί τους στην ίδια πόλη...

Από την άλλη εβδομάδα...εκστρατεία γέλιου στην πόλη των Αθηναίων (και λοιπών βλάχων)...μία καλημέρα στον οδηγό του λεωφορείου...μία καλημέρα στην έβγα της γειτονιάς...ένα ευχαριστώ στην σερβιτόρα...

...Σεξ σεξ σεξ απιλ...εχω πολυ στυλ...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά στην Αθήνα έτσι και πεις καλημέρα στον οποιονδήποτε θα υποθέσει
1) μου την πέφτει
2) παίρνει ψυχοφάρμακα
3) θέλει να μου αρπάξει το πορτοφόλι
4) όλα τα παραπάνω

Ariel είπε...

To idio tha simvei kai sto Milano nomizo. An arhiseis na les kalimera s' olous tous ashetous sto dromo, tha se parexigisoun se kathe megali poli. Auto fisika de simvainei stin eparhia oute tis Elladas, oute tis Italias.
To style pali pisteuo oti einai kati poli perissotero apo to Dolce e Gabbana. Iparhoun anthropoi pou mporoun na ntithoun stylata toso se ena gamo tous oikous modas, oso kai sto Monastiraki. To style to theoro talento kai hairomai pou iparhoun stilatoi anthropoi akoma ki an me kanoun na noiotho meionektika.
Episis tha goustara para poli na do tipo me kostoumi Prada na girnaei ti souvla me to arni to Pasha. Auto ki an tha tan style.

MrT είπε...

συμφωνώ και στα δύο αριέλ...το στυλ είναι...στυλ...δεν έχει ταμπέλα και ονοματεπώνυμο...και οι μεγάλες πόλεις είναι λίγο πολύ όλες ίδιες...αλλά υπάρχει και μία Χ ποιότητα ζωής που έχει δημιουργηθεί σε κάποιες άλλες πόλεις και χώρες και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί...και δεν θεωρώ δικαιολογία τα 400 χρόνια σκλαβιάς...ούτε το γαμημένο το ευρώ...
φιλούρες
Τ

Ανώνυμος είπε...

taso mou ola kala vlepw.8elw na sou pw pera apo auta pou exeis diavasei h auta pou sou exoun pei hdh na pas opwsdhpote sto cabiria gia poto h kafe prepei na einai sthn piazza santo spirito(h wraioterh ekklhsia),o kaluteros capuccio sth piazza san marco ,ena oino bar apenanti apo to palazzo piti pou ithela na paw alla mou meine apw8hmeno aaa kai psakse gia to bar -palio mpourdelo pou an 8hmh8w pws to lene kai otidhpote allo 8a sou ksanasteilw. filia eleu8eria.kai kai teleia f8hna glukakia sto cafe apo terma aristera opws vlepeis thn piazza republica apton kentriko dromo de 8umamai pws ton lene....

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Που εισαι και τι παιρνεις?

Ανώνυμος είπε...

Σε μένα το λες?

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

ναι ισως