Σελίδες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

CIKO Turkoglu @ Athens, Greece..

19 Oct 2007, 22:00
Veikou 33, Koukaki, smallmusictheatre,
Cost : 10 euros

The kurdish virtuoso of saz and baglama, Cihan Turkoglu (aka Ciko) for one and only performance with traditional turkish folk tunes & instrumental and singing improvisations. Note that Ciko stands among the latest discoveries of Manfred Eicher, founder and director of ECM Records.


O Ciko (=Τσίκο), είναι Τούρκος (ή Κούρδος δεν κατάλαβα, πάντως μένει Κων/πολη και το επίθετό του είναι Τούρκογλου) φίλος του fade από τότε που βρέθηκαν μαζί σε κάτι ύποπτα μουσικά εναλλακτικά σεμινάρια μέσα σε πύργους νησιών της Ν Ελλάδος. Είναι ο άνθρωπος που αναφέρεται στο τέλος αυτού του post από το ταξίδι μου στην Κων/πολη. Είχαμε συναντηθεί τότε -χωρίς να γνωριζόμαστε- μέσω fade και I tell you : δεν υπάρχει ο χορός και η μπαρότσαρκα που ρίξαμε και μας περιποιήθηκε τα μάλλα οπότε show some respect!! Είναι τρελός μουσικάντης
(βιολοντρέλο, τραγούδι, μπαγλαμά, σάζι, πιάνο, σύνθεση για θεατρικά έργα κτλ) , γαμώ τα παιδιά και ΘΕΟΤΡΕΛΟΣ χορευταράς. Είναι και μένα πια φίλος μου από τότε, έρχεται αύριο και δεν ξέρω πόσο θα μείνει αλλά ξέρω ότι ο fade του έχει κανονίσει μια σειρά από live (παρασκευή στο μικρό-μουσικό και Δευτέρα στους "Αφανείς"). Επίσης είναι ο άνθρωπος που οδήγησε το αγαπητό team (fade- iosifina- τρελός ελβετός και mamay-owner) στα βάθη της ανατολίας γυρίζοντας ντοκυμαντέρ για τους ζεϊμπέκιδες. I tell you : not to be missed. Είναι και στην ηλικία μας by the way. Οι υπόλοιποι που ανέφερα σίγουρα ξέρουν καλύτερα αλλά μάλλον βαριούνται [that is : edit the post you pigs!!] - εντάξει ο fade είναι άστεγος και ως εκτούτου δεν έχει και internet οπότε δικαιολογείται.

Τσιμπήστε κι ένα κομματάκι από τη jazz μπάντα του (σιγά μη δεν είχε και απ΄αυτό)..
-επίσης στο smallmusictheaterSpace έχει ένα κομμάτι του
-άλλα ούτως ή άλλως θα τον ακούσουμε και live

Δεν υπάρχουν σχόλια: