Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Intersquat News Geneva Update

Γεια σας. Άλλη μία βδομάδα κύλησε στη Γενεύη, αρκετά πλούσια με όρους δράσης, αντίδρασης, καταλήψεων, φάσης γενικότερα. Για όσους δεν διαβάσαν το προηγούμενο σχετικό ποστ, όλα αυτά τα δρώμενα αποτελούν ένα είδος απάντησης στην σκληρή πολιτική/γραμμή εξόντωσης, κάθε εναλλακτικής μορφής ζωής, που έχει γίνει τώρα μόδα στην Ευρώπη. Στην Ελβετία, την γραμμή αυτή εκφράζει ο Danniel Zappeli, procureur general, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην εξουσία.

Μεταφέρω εδώ μερικά νέα και μερικές φωτό (όχι και καταπληκτικές, ότι βρήκα από τα γαλλικά indymedia).


-Κατάληψη εμπορικού 5όροφου κτιρίου στημ οδό 40, rue de la coulouvreniere.







Το πανώ στην μέση του κτιρίου στην άκρη της φωτό:





'ΉΤΑΝ ΑΔΕΙΟ, ΤΟ ΓΕΜΙΣΑΜΕ...'
(γεμίσαμε/είμαστε πολλοί --> french logo-toy)
......


-------------------------------------------

Το πρόγραμμα (με ακρίβεια, ελβετική):

SAMEDI 22 septembre

11h30 κατάληψη (...)
12h00 καντίνα
dès 13h30 salon de thé, διορθώσεις/επισκευές, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, διάφορα ατελιέ: πανώ, συγγραφή κειμένων, προετοιμασία καντίνας
15h00 théâtre de marionnettes
16h00 point presse (τύπος)
18h00 μουσικό απεριτίβ με μυστικό θέμα: "φέρε κρασί, τυρί και λουκανικάκια"
19h00 συγκέντρωση
20h00 cantine
21h30 disco paillettes

DIMANCHE 23 septembre

dès 9h00 πρωινό: διαγωνισμός καλύτερης φέτας
10h00 λειτουργία
11h00 απεριτίβ λευκό κρασάκι (p'tit blanc)
12h00 καντίνα
14h00 συζήτηση πάνω στο στεγαστικό ζήτημα
17h00 ραντεβού για την συναυλία της Keny Arkana στη γωνία Monthoux και rue de Berne
και στο 40 rue de la Coulouvrenière για όσους δεν αρέσει η hip hop:
χορευτικό τσάι με διαγωνισμό κανάστας.
20h00 συγκέντρωση
21h00 προβολές: Themroc και/ή The Educators, φέρε και τις μπυρίτσες σου εάν διψάς ακόμη.

---------------------

Τί άλλο? α ναι, ότι μαζευτήκανε λέει καμια 270αριά άτομα για την κατάληψη και 3000 (!) για την συναυλία. Φαντάζομαι πως για την γαλλική, τζάμπα, ελέυθερη, χύμα στο δρόμo χιπ χοπ, από γνωστή κιόλας καλλιτέχνις (γαμώ tα παιδιά η Κeny, φιλοσκουάτερ, είπαμε, its the women's erra) θα μαζεύτηκε και όλος ο μεταναστευτικός πληθυσμός της Γενεύης.
Το πόιντ δεν ήταν επομένως να μαζευτούν μόνο οι σκουάτερ με τους φίλους τους (αν και γενικά σας το λέω, μικρή πόλη η Γενεύη, γνωστοί όλοι, κι έχει πολύ πλάκα το οικογενειακό αυτό κλίμα μέσα στο οποίο γίνοντα τα διάφορα δρώμενα) Παρόλα αυτά χαίρομαι που βλέπω πως όσο πάει και ανοίγεται το πράγμα, να γουστάρουν κι άλλοι, very important, tres important.

Μερικές φωτό της Κένυ και του κοινού της:




εδώ λεπτομέρεια της οργάνωσης :




'για τη ΚΕΝΥ περιμένετε το σήμα ε δ ω .'





Το αυτοσχέδιο στήσιμο και η οργάνωση μιας Τ.Ε.Χ. (Τζάμπα/Ελέυθερης/Χύμα) συναυλίας στο δρόμο, σε υπέθριο χώρο, στο πάρκο, στην αγορά είναι μια πολύ πολύ ωραία ιδέα.
Στο ίδιο στυλ οργανώνονται συχνά στη Γενεύη Τ.Ε.Χ. καντίνες, με σουπίτσες, τάρτες, τυράκια, κι ό, τι θες.
Με τον όρο Τ.Ε.Χ αποδίδω πρόχειρα το sauvage που λεν αυτοί και αποτελεί στυλ.Οι διάφορες δράσεις που έγιναν αυτή τη βδομάδα είχαν καί αυτό το σημασιολογικό φορτίο. Κάνε σκουάτ όχι μόνο μέσα στο σπίτι αλλά και έξω στην πόλη σου. Επανεικοιοποιήσου τους δημόσιους χώρους. Χύμα, έξω, στην ύπεθρο. Φαντάσου να είχαν και την ηλιοφάνεια που έχουμε εμείς. ααααααχ

Παρόλα αυτά η τελευταία Τ.Ε.Χ καντίνα έγινε αυτή τη βδομάδα υπό τη στέγη του Hotel de la Paix . (παλάτι, σύμβολο τη καλβινιστικής παλιάς πόλης και σήμερα της υποτιθέμενης θρυλικής διεθνής ειρήνης). Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς στο διάολο μπήκαν εκεί μέσα.

Να και μια φωτό-πανώ στο παλάτι:






'Μας διώχνουν από τους πύργους μας -καταλαμβάνουμε τα παλάτια τους'
(πύργος=la tour=πρώην σημαντική κατάληψη στη Γενεύη)












Δεν είναι πολλά να πω. Συναισθήματα ανάμεικτα.
Μεταξύ χαρωπής διάθεσης που τα ελβετάκια δεν το έχουν βάλει ακόμα κάτω, τσαντίλας που παίζει πάλι φάση στο Τζενίβα και δεν είμαι εκεί και πικρίας που αναλώνομαι παρατηρώντας εδώ γύρω μου να λαμβάνει πάλι χώρα το ίδιο υπερφίαλο μισαλλόδοξο τάχα μου δήθεν συνειδητοποιημένο μπλα μπλα, όλο τουπέ και κενό Λόγου. Ναι ναι, έργω, όχι λόγω, αγαπημένε Θούκυ.

.........

3 σχόλια:

Chaca-Khan είπε...

"Το αυτοσχέδιο στήσιμο και η οργάνωση μιας Τ.Ε.Χ. (Τζάμπα/Ελέυθερης/Χύμα) συναυλίας στο δρόμο, σε υπέθριο χώρο, στο πάρκο, στην αγορά είναι μια πολύ πολύ ωραία ιδέα" --> ΕΔΩ

Ιωσηφίνα είπε...

υπαίθριος υπαίθριος υπαίθριος
γαμώ τα ορθογραφικά μου λάθη. Τα greeklish φταίνε.

ναι, χαμός..
Άλλο Μπερλίν κι άλλο Τζενίβα βέβαια. Εκεί οι μπάτσοι βαράν πιο απαλά, οι αναρχικοί έχουν δικηγόρους, γενικά το κλίμα είναι πιο Φιλειρηνικό.
Το καλύτερο: όταν οι μπάτσοι εκκενώνουν ένα σκουάτ, όχι απλά δεν καταστρέφουν ό,τι βρουνε μέσα, αλλά μαζεύουν και διπλώνουν και φυλάν σε ειδικό χώρο μέχρι και τα ΠΑΝΩ, ώστε να παν οι σκουάτερς να τα παραλάβουν μαζί με τα προσωπικά τους αντικείμενα !!

Ανώνυμος είπε...

kse8abw to post kai to diabazw me endiaferon

-na kati pou den exoume dei edw pragmatika