Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007

This is Hardcore.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η σημερινή μέρα είναι μια φοβερή ευκαιρία για όλους να καταλάβουμε πόσο χάλια έχουν έρθει τα πράγματα και πόσο μικρή είναι αυτή η χώρα. Εάν νιώθετε υπερηφάνεια για αυτό το κομμάτι του χάρτη συνεχίστε την ανάγνωση, εάν όχι έξω υπάρχει το μόνο πράγμα σ'αυτή η χώρα που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, ο Ηλιος.
Προτείνω να πάτε μια βόλτα.

Απο την μια έχουμε την χειρότερη φάρα ever, τους πανεπιστημιακούς που είναι μια ντροπή με γαμημένη φωνή και αξιώσεις. Ολοι τους κομματόσκυλα του κερατά, ισόβιοι δημόσιοι υπάλληλοι του χείριστου είδους χωρίς θέληση και δυνατότητα να προσφέρουν οτιδήποτε. Το πρώτο που κάνουν είναι να προσλάβουν την οικογένεια τους στο πανεπιστήμιο και μετά αράζουν και τρώνε μέχρι να σκάσουν. Βγάζουν φράγκα με τους πιο απίστευτους τρόπους για παράδειγμα το επίδομα 500 ευρώ τον μήνα για βιβλία τα οποία και δεν αγοράζουν ποτέ αλλά τα φράγκα τρέχουν χωρίς πρόβλημα. Σκατοκομπλεξικοί υπερόπτες, 7 γαμημένα χρόνια είμαι φοιτητής και μόνο 2 άνθρωποι μου μίλησαν χωρίς έπαρση, μόνο 2, οι υπόλοιποι σε αντιμετωπίζουν λες και είσαι το τσιράκι τους, λες και είναι κάποιοι σπουδαίοι, λες και τους χρωστάς τον κόσμο ολόκληρο που καταδέχονται να σου μιλήσουν, λες και είναι αφεντικά σου. Φέτος ανακοίνωσαν σε μια μεταπτυχιακή φίλη μου πως εάν δεν ψηφίσει έναν συγκεκριμένο για την πρόεδρο του τμήματος να μην ξαναγυρίσει στην σχολή.

Μπορεί εδώ και ένα χρόνο να ξεκοιλιάζονται στα κοψίδια στα εξωχικά τους προς ραφήνα αλλά συνεχίζουν και πληρώνονται παρά το ότι έχουν καταστρέψει σχεδόν 2 ακαδημαικές χρονίες επειδή υποτιθέμενα συνεχίζουν το ερευνητικό τους έργο. Μα καλά μας δουλεύουν κανονικά???? Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που αρνήθηκαν έτσι απλά μια έδρα στον Νανόπουλο, απλά ένα απο τα μεγαλύτερα μυαλά στον πλανήτη. Για την ακρίβεια ο μαθητής του Νανόπουλου είναι καθηγητής μου αλλά ο ίδιος δεν θα γίνει ποτέ. Και εσύ ρε Νανόπουλε δεν βλέπεις οτι εδώ υπάρχει σειρά, πέρνα απο ένα πολιτικό γραφείο πάρε το χαρτάκι σου, ακολούθα την γραμμή του κόμματος για 20 χρονάκια και θα σου δώσουμε μια θεσούλα και εσένα, αν πάρεις και Νομπελ άντε θα τα κάνουμε 15. Παράλληλα δεν χάνουν ευκαιρία για εκδηλώσεις νεκρικής ακαμψίας κάνοντας επίσημους διδάκτορες αναρίθμητους πολιτικούς της σειράς έτσι για την φάση. Πότε θα γράψετε κάνα πρωτότυπο έργο ρε γελοίοι, αναμασάτε γνώσεις 20ετίας στην καθαρεύουσα και το παίζετε και αντίδραση τώρα.

Απο την άλλη έχουμε τους φοιτητές, αυτές τις θλιβερές φιγούρες. Οι φοιτητές είναι θλιβεροί γιατί δεν είναι δυνατόν παιδιά ηλικίας απο 18 εώς και 25 να μην μπορούν να σκεφτούν απο μόνοι τους. Είναι θλιβεροί γιατί δίνουν λόγο και δύναμη σε απαράδεκτους κομματοπατέρες επαγγελματίες προβοκάτορες που τους κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι θλιβεροί γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν μεταξύ του ούτε να κατέβουν σε μια πορεία όλοι μαζί. Χθές το βράδυ είπανε να διαδηλώσουν έξω απο την βουλή, αλλά αντί να πάνε όλοι μαζί και να κάνουν μπάχαλο η κάθε παράταξη είχε δικό της ωράριο, 7 με 8 η ΠΚΣ, τα στρατιωτάκια με τα κόκκινα. Κάτσανε μια ωρίτσα και μόλις έδωσε το σήμα το μεγάλο κεφάλι φύγανε, μετά ήρθαν οι επόμενοι, τα ΕΑΑΚ. Απο εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έγινε ούτε με ενδιαφέρει γιατί είναι γελοίοι. Απλά κοιτάω προς Κοπενχάγη και αναρωτιέμαι.

Last but not least, η ελληνική κυβέρνηση, οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστέυτηκαν την χώρα 5.000.000 θύματα. Η πλέον άχρηστη κυβέρνηση που θυμάμαι. Η κυβέρνηση που το πρώτο της μέλημα ήταν να χαρίσει εκατομμύρια ευρώ στην εκκλησία για τις υπηρεσίες της προεκλογικά, όταν έβγαινε το παπαδαριό στους άμβωνες και κύρητε πως εάν δεν ψήφιζαν Ν.Δ θα πήγαιναν στην κόλαση (χωρίς πλάκα). Η κυβέρνηση που δεν την νοιάζει ρε παιδί μου εάν κάποιος υπέκλεπτε τις συνομιλίες του πρωθύπουργού, σιγά τα κάστανα. Δεν την νοιάζει να πει σε όλους, ξέρεις ο προηγούμενος έλεγε ψέματα εμείς όμως που είμαστε σωστοί τα βρήκαμε και σας χρωστάμε 7.8 δισεκατομμύρια τετράκις αστρο- εκατομμύρια τα οποία ευχαρίστως να σας τα δώσουμε, θα δανειστούμε απο παντού, θα κόψουμε κώλους και σε 10 χρονάκια θα βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με πρόπερσι. Μετά επο 2 χρόνια δεν ντρέπεται να πει πως γίναμε όλοι πλούσιοι γιατί στο ΑΕΠ μπήκαν τα καζίνο, το παράνομο στοίχημα, οι πουτάνες, το λαθρεμπόριο λες και όλοι αυτοί πληρώνουν εφορία σαν τους μαλάκες τους γονείς μου, και εφόσον γίναμε απο τις πιο πλούσιες χώρες στην Ε.Ε δεν χρειαζόμαστε άλλη βοήθεια και ευχαρίστως θα πληρώνουμε απο εδώ και πέρα για την ανοικοδόμηση της Βουλγαρίας και της Λευκορωσίας.

Η ίδια κυβέρνηση που ακόμα έχει υπουργό πολιτισμού τον Βουλγαράκη που έστελνε τους πακιστανούς συστημένους, και που το μόνο ίχνος πολιτισμού που μπορεί να παράγει ή να προάγει είναι μουσεία συντήρησης και μούχλας, εθνικίζουσες εκδηλώσεις με 70-χρονους και 70-χρονες να μιλάνε για το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου στην χώρα του φωτός και τον κακόμοιρο τον Οδυσσέα Ελύτη, ή να στέλνει στο συμβούλιο επικρατείας τους επιστήμονες που ευτυχώς ξανάγραψαν το βιβλίο ιστορίας του δημοτικού, εκφράζοντας την άποψη πως άν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην επιστημονικά τεκμηριωμένη αλήθεια και την εθνική υπερηφάνεια και συνοχή του νεοέλληνα θα πάμε για το δεύτερο. Η χώρα έχει κολλήσει γιατί δεν αφήνουν τίποτα να γίνει και αρέσκονται στο αποδίδουν φόρους τιμής στους ξεχασμένους μόνο και μόνο για να ποζάρει η Φάνη στους φακούς των media απο το πολεμικό μουσείο.

Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση πρώτα κόβει τα φράγκα απο τον προυπολογισμό, έπειτα αφήνει επίτηδες στο έλεος του θεού (με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις) να διαλυθούν τα πανεπιστήμια επι ένα χρόνο, και μέτα σε μια στιγμή έμπνευσης πάει να αντιγράψει την πιο καπιταλιστική σκατούλα της ευρώπης (god save the queen) προσπαθώντας να μας πείσει οτι έτσι γίνεται παντού. Αντιμετωπίζει την εκπαίδευση λες και τα πανεπιστήμια είναι λεωφορεία, εάν εσυ ''εξηπηρετήσεις'' τόσους επιβάτες εγώ θα σου δώσω τόσα, εάν όχι λυπάμαι πολύ βάλε βενζίνη απο αλλού.

Δηλαδή εάν απο τους 10.000 φοιτητές υπάρχουν 3-4 που το μυαλό τους κόβει και μπορούν να προσφέρουν στην επιστήμη και την χώρα , γιατί κακά τα ψέματα λίγοι είναι αυτοί που μπορούν, αυτοί δεν θα πάρουν τίποτα. Σορρυ guys εάν δουλεύετε πάνω σε βιολογικές καλιέργειες που μπορούν να λύσουν το ενεργειακό και διατροφικό πρόβλημα του πλανήτη, που μπορούν να παραχθούν υπο απουσία οξυγόνου και που καταπολεμούν τον καρκίνο, φράγκα δεν πρόκειται να πάρετε γιατί τα δώσαμε στους υπόλοιπους 9.996 που σπουδάζουν marketing και που θα μας εξασφαλίσουν η χώρα στον επόμενο αιώνα να μην παράγει τίποτα, να προσφέρει μονο υπηρεσίες (live your myth in Greece) και να αφανιστεί στην ανυπαρξία της. Ναι η λύση στο πρόβλημα της παιδείας είναι να διατηρούμε εν έτει 2007 το Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο Οικιακής Οικονομίας αρκεί να έχει βάση εισαγωγής το 10, τότε δε υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα βάζουμε και 2.000 φοιτητές τον χρόνο και κλείσαμε απο ρουσφέτια.

Σαν να μην εφτάναν όλα αυτά έχουμε γεμίσει με φωστήρες και ήρωες της διανόησης και των γραμμάτων τους οποίους πρέπει να ακούμε κάθε βράδυ να μας καθοδηγούν με τις κοινοτοπίες τους που δεν φτάνουν να συγκινήσουν ούτε το αριστερό μου (α.χ.δι) του στύλ Λαζόπουλος, Σαρακατσάνης,Λιακόπουλος, Τράγκας. (Ευχαριστούμε Λαζόπουλε που μας δίνεις το στίγμα της ημέρας με αυτή την καυστική ματιά στα γεγονότα και το χιούμορ που τόσο αναγκαίο είναι στις μέρες μας αλλά δεν πήγες στρατό και σε πιάσανε να εμπορεύεσαί Κοκα και δεν σε αγγίξανε οπότε καλύτερα να μην μιλάς για τις αναβολές στράτευσης γαμώ την πουτάνα μου, βλάκας είσαι στην τελική) Α και οι δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις όχι κύρηγμα επιτέλους βγάλτε τον σκασμό.

Με όλα αυτά άρχισε να πεφτει ο ήλιος και λέω να μην δώσω επιπλέον χρόνο σε κανέναν τους
οπότε ----------------------------------========ΤΕΛΟΣ

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

skotwses tis opoies skepseis eixa teleutaia na gurisw ellada. pragmatika tous sixainomai.

ps. opoios exei akoma thleorash spiti .. e ti na pw. edw pantws pou eimai de 3erw kanenan

Lex_Luthor06 είπε...

ωραιος!

mao tse tung είπε...

xose...

Ανώνυμος είπε...

pesta!!!!
katantia!!

(krataw mia mikri epifulaxi mono gia boulgaraki kai upourgeio politismou, nomizw ginontai polla perissotera kai dinontai polla perissotera epitelous stous swstous anthrwpous- muy importante)

kata ta alla na dw pote tha asxolithoun me to ti simainei PAIDEIA.. ti me noiazei an to n+2 ginei n+3, i an to asulo tha kaluptei kai to parkaki apenanti.. auta einai diadikastika den einai epi tis ousias.
episis na dw pote tha apallagoume apo tin parataxiaki logiki sta panepistimia..
euseveis pothoi..

gia to periballon oute suzhtisi...

€lisavet είπε...

klap klap klap! :)
(an ki o lakis m'aresei)

Ανώνυμος είπε...

η ελληνικη πραγματικοτητα δικαιολογει ενα τετοιο παροξυσμο.παρολα αυτα σε ολα αυτα που γραφεις βρισκεις κατι θετικο;
τι να πω παντως;με ολα αυτα οντως σου ρχεται να εγκαταλειψεις την ελλαδα αλλα μαλλον θες να μεινεις εδω για να διαμαρτυρηθεις για ολα αυτα..γιατι σαν χωρα ειμαστε ιδιαιτερη και ολα αυτα δε μας κανουν να επαναπαυομαστε..

8-bit είπε...

@kiara
αν έχεις όρεξη πες μου 2 πράγματα που έχουν κάνει για πολιτισμό.
@anisixos
τον ήλιο, τον γουστάρω πολυ.

missmurple είπε...

καταλαβες φίλε μου...όλα σκατά.και πέφτει και ο μαμημενος ο ήλιος...

missmurple είπε...

@anisixos

"η ελληνικη πραγματικοτητα δικαιολογει ενα τετοιο παροξυσμο"

η ελληνική πραγματικότητα είναι αδικαιολόγητη.

Chaca-Khan είπε...

Αίσχος αίσχος χαχαχα!!
πες τα, βγάλτα από μέσα σου αγόρι μου. Τί έγινε ρε παιδιά, πού είμαστε;

mindstripper είπε...

Δεν ξέρω τελικά αν η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, πάντως ετούτο είναι ένα πολύ ωραίο ποστ.

monospace είπε...

poly poly oraio indeed. to eyxaristithika na to diabazw :)

mondo είπε...

θα μας φάει η πανεπιστημιακή, κυβερνητική και κοινωνική θλίψη αν δεν κάνουμε κάτι. αλλά έτσι ήταν πάντα, οι λίγοι εναντίον των πολλών. από μία άποψη αυτό μας συμφέρει.......... και όποιος το καταλάβει.

Ανώνυμος είπε...

tragiki epivevaiwsi einai oti afto tha symvainei gia xronia k xronia (akouw syxna to "kanoume oti exoune kanei k oi palaioteres genies"einai paranoiko exeis 2 megala kommata na hgounte kai 2-3 mikra pou mou thimizoune mikroskopika agria skyllakia sta prothira nevrikou klonismou kai afto symvainei dekaeties twra mipws prepei na paixei kana deformation ??? make love not war sums it all

Ανώνυμος είπε...

ouf. ksalafrwtiko. einai kalytera na ta diavazeis apo to na ta zeis!

ta sevh mou!

Kwlogria είπε...

Σου έυχομαι ότι πιάνεις να γίνεται χρυσός!

missmurple είπε...

@ alxks said...

σαν να λέμε "είναι καλυτερα να διαβάζεις απ'το να ζεις"...

Ανώνυμος είπε...

sorry 8-bit twra to eida,

otan lew oti olo kai kati ginetai sto yppo, ennow kuriws oti dinontai xrimata ekei pou prepei. Mexri prosfata polu kales theatrikes kai xoreutikes omades kuriolektika futozwousan, oloi ta xeroume auta.. an eides tis epixorigiseis pou dothikan fetos -ennow kai ta posa kai ta proswpa- nomizw tha sumfwnouses. to amore itan prwto sti lista kai nomizw oti kai i epilogi tou kallitexnikou dieuthinti tou, G.Houvarda gia ti thesi pou afise o Kourkoulos sto Ethniko itan swsti. Akomi exw sto mualo mou to polu kalo persino festival athinwn, upo ton Louko kai tin anabathmisi-tis tosa xronia xexasmenis- Lurikis, me sugxrones parastaseis xorou, ton K.Rigo, kai eisitirio foititiko sta 15 euro. Olo kai kati den einai auta???

8-bit είπε...

den me trelenoun alla katalavaino ti les

Παρρησία είπε...

about POSDEP:
www.Parrisia.com

more about POSDEP:
http://parrisia.blogspot.com/2007/01/o-pasaran.html

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά τα λες, αλλά το σχολιάκι για το Χαροκόπειο είναι λάθος, διότι:
1. Το ΧΠΑ Οικ.Οικ. παίρνει κάπου 45 άτομα το χρόνο. Αυτοί καλούνται να εξυπηρετήσουν όλα τα γυμνάσια της χώρας. Φέτος ΜΟΝΟ η Θεσσαλονίκη χρειάζεται 120 καθηγητές Οικ.Οικ, αλλά οι 40 που θα προσληφθούν θα κληθούν να καλύψουν όλη την Ελλάδα. (Αν λοιπόν ήταν 2000 δε θα είχαμε πρόβλημα έλλειψης στα γυμνάσια-χεχεχε)
2. Η βάση εισαγωγής είναι 15, και όχι 10, όταν σε κάποιες φιλολογίες είναι 11.
3. Το πρόβλημα της πανεπιστημιακής παιδείας είναι (χοντρικά) η έλλειψη χρηματοδότησης και αξιοκρατίας-και η ανοχή των αιωνίων φοιτητών που σπαταλούν πόρους. Κάπου εκεί έχουμε ευθύνη κι εμείς. Δε νομίζεις?

Κι όμως το ΧΠ δε σπαταλά πόρους του κράτους γιατί έχει δική του περιουσία από το αντίστοιχο Ίδρυμα.Οι 45 φοιτητές του ΧΠΑ Οικιακής τελειώνουν κατά μέσο όρο στα 4 χρόνια(+το Σεπτέβμρη), ούτε μήνα παραπάνω. Τώρα η αξιοκρατία είναι θέμα μεγάλης συζήτησης...

Φιλικά
Τίνα