Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007

Indy.gr

Ξέχασα στο προηγούμενο ποστ να μιλήσω για το indy.gr:

To indy είναι ένα indymedia πολύ πιο καλοσχεδιασμένο(μέσα κ΄ έξω), με περισσότερο social sofware background και μάλλον ένα βήμα πιο έξω από τις όποιες αγκυλώσεις ή στρεβλώσεις μπορεί να κουβαλάει ένα εγχείρημα που επιφορτίζεται με μια πολύ συγκεκριμένη δράση για αρκετό καιρό και συσπειρώνει ανάλογο με τις αγκυλώσεις του κόσμο. Κάπως έτσι το κατάλαβα και το indy με ψιλοέπεισε με τον τρόπο διαχείρησης και παρουσίασης του τί είναι και τί δεν είναι. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που αξίζει να διαβαστεί γιατί το θεωρητικό του background αφορά και τους bloggers. Εν πάσει περιπτώσει είναι κάτι που ίσως αξίζει να παρακολουθήσουμε. Δεν περιμένει κανείς βέβαια κάτι εντελώς διαφορετικό από το indymedia και ούτως ή άλλως η λειτουργία του indymedia είναι αυτό που είναι, δλδ independent media centre και αυτή θέλουμε να είναι, απλά ατόφια. "Το indy.gr δεν είναι ακόμα επίσημο μέλος του δικτύου Indymedia. Δεσμευόμαστε όμως από τις αρχές του Indymedia και θα ξεκινήσουμε σύντομα την διαδικασία ένταξής του στο παγκόσμιο δίκτυο"- αυτό λένε.
Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε ανεξάρτητες φωτο από τη χθεσινή πορεία και τα γεγονότα της και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ (μαζί με τα βίντεο)

1 σχόλιο:

Oneiros είπε...

Μάλλον την ίδια ώρα τα διαβάζαμε :-p
Είχα ακούσει και παλιότερα για το indy, αλλά σήμερα το ανακάλυψα.
Είναι καλοσχεδιασμένο γιατί βασίζεται (μάλλον) στο Plone, ένα από τα πιό δημοφιλή open source portals για ακτιβισμό. Και επιτέλους, indy(media) με RSS feed!