Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2006

Synch Festival : the place to be


Kαι ναι! Ήρθε η ώρα του Synch. Από σήμερα και μέχρι το Σάβατο θα λάβει χώρα το 3ο φεστιβάλ για την καινοτόμο μουσική, την κινούμενη εικόνα και τα νέα μέσα. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι το synch είναι το καλύτερο και πιο up-to-dated φεστιβάλ που διοργανώνεται στη χώρα μας επί του θέματος αλλά και γενικότερα.
Θυμάμαι την πρώτη χρονιά, η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν τόσο μεγάλη, δυσανάλογα λίγη για την ποιότητα που σου προσέφερε. Τη 2η χρονιά, πάλι την πρώτη μέρα είχε λίγο κόσμο. Οι διοργανωτές δεν είχαν πτοηθεί από την προσέλευση την περσινή χρονιά και είχαν διοργανώσει και πάλι ένα υπέροχο φεστιβάλ με πολλά, μεγάλα και τρέχοντα ονόματα. Θυμάμαι είχαμε κάτσει απογοητευμένοι και γκρινιάζαμε ότι "στην Ελλάδα ρε πούστη δε θα γίνει ποτέ τίποτα", "ακόμα και όποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να οργανώσουν κάτι καλό, τελικά μπαίνουν μέσα γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει" κτλ. Τις επόμενες μέρες όμως έγινε το θαύμα. Κόσμος και κοσμάκης, παρτάρες, μουσικάρες! Μετά από αυτό, το synch παγιώθηκε ως το ελληνικό sonar. Ειλικρινά για τα μέτρα της Ελλάδας, αυτό το φεστιβάλ είναι waaaay καλό.
Μπείτε στο site και χαζέψτε το πρόγραμμα των live, των προβολών, των εκθέσεων και ότι άλλο θέλετε. Το 3ήμερο κοστίζει 80Ε, η κάθε μέρα 40Ε προπώληση, 45Ε στα ταμεία. Νομίζω ότι είναι από τις πολύ ελάχιστες διοργανώσεις που όχι μόνο αξίζει να δώσεις τα λεφτά (σκέψου ότι 45Ε πληρώνεις για να δεις ένα μόνο συγκρότημα σε κάποια συναυλία), αλλά τα δίνεις και με χαρά, νοιώθεις δλδ ότι στηρίζεις αυτήν την προσπάθεια και σίγουρα δε νοιώθεις ότι σε έχουν κλέψει.
Το τεχνολογικό πολιτιστικό πάρκο Λαυρίου (τόπος διεξαγωγής του synch) είναι ένας υπέροχος χώρος, ενώ για πρώτη φορά φέτος η πρώτη μέρα του φεστιβάλ (η σημερινή) θα διεξαχθεί στο μουσείο Μπενάκη (μέσα στην πόλη δλδ). Δεν έχει υπάρξει άλλο event που να σχετίζεται με την ηλεκτρονική μουσική που να είναι τόσο σοβαρό, σχεδόν επιστημονικό. Η ατμόσφαιρα θυμίζει μουσεία μοντέρνας τέχνης και δε θα δεις κάγκουρες ή καμμένους . Μόνο μέχρι στιγμής τρωτό σημείο (που συγκενρώνει όμως άπειρη δικαιολογημένη γκρίνια), η απίστευτη ζέστη και η έλλειψη εξαερισμού σε 2 από τα 4 stages. Eλπίζω φέτος να δούμε κάποια βελτίωση σ αυτό το θέμα. Όπως και να χει, μιλάμε για μια διοργώνωση που για την Ελλάδα φαντάζει εξωπραγματική. Να σημειωθεί ότι το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη Λένα Πλάτωνος (respect!). Θα σας συμβούλευα να περάσετε μια βόλτα ακόμα και αν τα παρακάτω ονόματα δε σας λένε απολύτως τίποτα:

Amon Tobin
Mouse on Mars
Afrika Bambaataa
Mark Stewart
Animal Collective
Technasia
Max Durante
Alexander Robotnick
A guy called Gerald
Underground Resistance
Aux 88
Κ.Βήτα
Vegetable Orchestra
Audio Bullys
Expert Medicine
κ.α.

11 σχόλια:

Dimitris Athanasiadis είπε...

Όντως το εισιτήριο είναι οκ αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η ηλεκτρονική μουσική κυρίως αλλά το επιχείρημα για αυτό δεν είναι η τιμή των άλλων συναυλιών μιας και αυτές είναι ακριβές.

Kyrios Elefantas είπε...

Amon Tobin
Mouse on Mars
Afrika Bambaataa
Alexander Robotnick
Aux 88
Vegetable Orchestra
Alexkid
Dexter
Legowelt
Chelonis R. Jones
DJ T.

ΓΑΜΑΝΕ , για τους υπόλοιπους δεν ξέρω
μαλακία που δε θα πάω γμτ αλλα δεν πειράζει , έχω καλό λόγο
Αντε γειά , θα κάνω ανταπόκριση απο Ναυπακτο

Kyrios Elefantas είπε...

α και Free Piece of Tape Vs Μπλάκ Εν Ντέκερ που είναι και δικά μας παιδιά και τους ξέρουμε κιόλας και άντε πάντα τέτοια

cheshire cat είπε...

o fruto 5 giati den paizei sto synch?

Kyrios Elefantas είπε...

γιατι δε στρώνει τον κώλο του να στήσει ενα live. και γενικά δε παίζει χρόνος. ίσως γίνει και αυτό κάποια στιγμή :)

cracked είπε...

Μακράν το καλύτερο φεστιβάλ ή μάλλον καλύτερα το μόνο φεστιβάλ...Γιατί αν σκεφτείς ότι η σύγκριση γίνεται με πράγματα του στύλ Rockwave που φέρνουν τα πιο βαρετά κ αναμενόμενα πράγματα για ηλικίες 15-18 και 45-60 τότε δεν έχεις κ πολλές επιλογές...Κ τρελό respect στους διοργανωτές (παρόλο που είναι η stefi!!) που δεν το παράτησαν μετά την 1η χρονιά που η προσέλευση ήταν πραγματικά απογοητευτική..
Μακάρι κάποια στιγμή να γίνει κ μια αντίστοιχη φεστιβαλική φάση με πιο "ροκ" ήχο(παρόλο που κ στο synch έρχονται κάποια πολύ καλά ονόματα).

Chaca-Khan είπε...

Ό-λέ!

Serotonin είπε...

O Amon Tobin ta spase agria! Ta Laxanika eixan gamato finale me tis ntomatoules. Ton Kwnstantino B. anekthen hthela na ton deirw,(pardon gia thn empatheia...).

Ανώνυμος είπε...

That's a great story. Waiting for more. adjuster claim employment insurance louis mo property st Free certificate stationery Getzville dental insurance tramadol pill fluoxetine incidence priapism Hard blowjobs free Used volvo marine diesel Suzuki self-determination and world public order Free estimated homeowners insurance free pictures of naked upskirts Proactiv forum accutane crohns georgia pre license property and casualty insurance Wholesale foil business cards Ontario saving 401k Lotto 24x7 Scientific stuies on how safe hockey is http://www.phones-5.info

Ανώνυμος είπε...

Very nice site! » » »

Ανώνυμος είπε...

Excellent, love it! » » »