Σελίδες

Τρίτη 9 Μαΐου 2006

Tρύπες

Οι "Τρύπες" μαζί με τα ¨Μωρά στη Φωτιά" και τους "Στέρεο Νόβα" είναι τα συγκροτήματα που είχαν και έχουν διατηρήσει το απόλυτο respect μου. Είναι τα λόγια και η ζωτικότητα, το πνεύμα και η τρέλα της περιόδου αναφοράς μου. Η ποίηση της ελληνικής μητρόπολης. Δε θα θελα να σκεφτώ αν υπάρχει κάτι στις μέρες μας που να εκφράζει σε τόσο απόλυτο βαθμό την αλήθεια της εποχής, γιατί δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες μίζερα νοσταλγικές διατυπώσεις (ίσως λόγο ηλικίας, ίσως λόγο ιδιοσυγκρασίας).

Εδώ και κάποιο καιρό ήθελα να ακούσω το "Δε χωράς πουθενά". Ο λόγος προφανής : δε χώραγα πουθενά. Μετά κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. Όμως τα κομμάτια αυτά τα έχω σε κασσέτες και αν αναλογιστεί κανείς ότι στην περίπτωσή μου, stereo είναι το pc, αυτό ισοδυναμεί με το "δεν τα χεις=δεν μπορείς να τ΄ακούσεις". Έπρεπε να τα αποκτήσω σε digital format. Είναι ΤΟ σημείο του καιρού μας αυτό, αλλά έτσι είναι. Ποτέ όμως βέβαια δεν ερχόταν η ώρα να θυμηθώ να ρωτήσω κάποιον αν έχει τα παλιά από "Τρύπες" σε cd να μου τα δώσει να τα γράψω, ούτε έμπαινα στη διαδικασία να τα αναζητήσω στο internet . Μέχρι και χθες αναφέρθηκε σε κουβέντα μας το θέμα. Χρειάστηκε αυτό το κατά τ΄άλλα άσχετο post για να γίνει το triggering.

Και είπα να το μοιραστώ γιατί παίζει κι άλλοι να είναι στη θέση μου και δε λέει:





Ταξιδιάρα ψυχή (unplugged) - (2,3MB)

Αμνησία (unplugged) - (5MB)


(αφιερωμένο στο vita moderna που μας δίνει κάτι ωραία τραγουδάκια τελευταία. Για download πατάς εκεί που λέει "free", περιμένεις 20 sec, βαζεις τα γράμματα που σου λέει στο κουτάκι και κατεβάζεις)

21 σχόλια:

Kyrios Elefantas είπε...

Tαυτίζομαι

Ανώνυμος είπε...

Έτσι πριν από 3 χρόνια, μου την έδωσε και πήγα και αγόρασα και τα παλιά σε cd. Δεν το μετάνιωσα...

If you need something...

Ανώνυμος είπε...

Me too,
Νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι ανάλογο τώρα...
Το συναίσθημα, βγαίνοντας απο live τους ήταν...ήταν...δε βρίσκω την κατάλληλη λέξη(γαμώτο!)
Απλά ΠΡΟΣΚΥΝΩ!

Chaca-Khan είπε...

κωστή άσε τα στοιχεία σου στην κοπέλα στο τηλεφωνικό κεντρο και θα επικοινωνήσουμε μαζι σου μετά το τέλος της εκπομπής

thas είπε...

@chaca-khan, respect κι από μένα. Ευχαριστώ για την αφιέρωση- δυστυχώς δεν μπορώ να τα κατεβάσω, μου ανοίγει σφάλμα του windows media player αφότου γράφω τον αριθμό και κάνω download...

Chaca-Khan είπε...

thas όπου μαλακίζεται ο windows media player (φαντάζομαι codecs, security πούτσες κ τέτοια) υπάρχει πάντα η open software λύση : http://www.videolan.org/vlc/

Chaca-Khan είπε...

(και μην κάνεις open, κάνε save) και απασφάλισε λίγο τα υποχόνδρια windows stuff σου.. (νομίζω δλδ-δε μπορώ να σκεφτώ άλλη εξήγηση)

Ανώνυμος είπε...

OK!!!

Τα άφησα...Επικοινωνία μόνο ώρες γραφείου παρακαλώ! Τις υπόλοιπες ώρες έχουμε σοβαρές ασχολίες!!!

:-D

Ανώνυμος είπε...

Με γύρισες πίσω στο λύκειο. Μια εποχή που σημαδεύτηκε από Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιους στίχους. Μαζί και διαφορετικά από τις ταράτσες και την Λένορμαν των ΣΝ. Να 'σαι καλά, νομίζω οτι θα ακούσω πάλι, μετά από πολύ πολύ καιρό τον Αγγελάκα όπως τον πρωτομάθαμε.

psarras είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο..
Κατάφερες και με έχωσες στην τρελλή τίγκα στη σκόνη παπουτσοθήκη που έχω πεταμένα όλα τα analog!! Goustaro, "Αδελφια στην κόλαση"!!!!!
Αν θυμάμαι καλά μου είχες πει ότι δεν έχεις ακούσει το "Υπέροχο τίποτα".. Καλά είναι δυνατόν???
Συγκεντρώσου σε παρακαλώ και ψάξε βρεστο.. και όλο το δίσκο όχι μόνο το ομώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Το "Υπέροχο Τίποτα" είναι πολύ καλή δουλειά.
Τι μου θύμισες τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης λέει δύο κομμάτια από αυτόν το δίσκο(αν θυμάμαι καλά) στις φετινές συναυλίες του.

MainMenu είπε...

εχει και ωραιο σαιτ ο Αγγελακας, βρισκεται μέσω βικιπεδια, βαριεμαι να κουνησω το χερι μου να το βρω. Δυστυχώς δε βγαίνουν τέτοια χαιβάνια πια...μας εφαγε η μπριτ-ποπ-ιντυ...η οποια δε σηκωνει γκρηκ λυρικ, ουτε ελληνική 'μητροπολιτική' (ωραία το έθεσες) ζωντάνια. We dont have enough money for trendy shoes u know

amvro είπε...

>>ελληνική 'μητροπολιτική' ζωντάνια.


ναι, ωραία το έθεσε, πάντα!

cheshire cat είπε...

chaka thanks.
ekana link to den xoras pouthena apo sena.

Παράξενος είπε...

Hi Chaca-Khan,
Κι εγώ που νόμιζα ότι - λόγω ονόματος - άκουγες μόνο soul.
Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε και των stereonova...

cracked είπε...

Πριν μερικές μέρες είχε μια συνέντευξη του Αγγελάκα στο mad.Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω στην τηλεόραση και ήταν κάτι το εντελώς σοκαριστικό.Κ αυτό γιατί ήταν ένας ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ άνθρωπος στην Tv.Μιλούσε σαν να μιλάς με τους φίλους σου κ έλεγε πράγματα που συζητάς με την παρέα σου ύστερα απο ενα καφάσι μπύρες.Μέσα στην απόλυτη mediaκή σκατίλα τέτοιες στιγμές είναι σαν όαση.Τρελό respect...
Όσο για τους ΣΝ και κυρίως τον ΚΒ νομίζω τα λόγια είναι περιττά.Μοναδικό ύφος κ απόλυτα διαχρονική μουσική και στίχοι.

Chaca-Khan είπε...

stereo nova έχουμε

Jamella είπε...

καποιος μου αφηγηθηκε τις ατελειωτες αμπελοφιλοσοφιες που προκαλουσε ο στιχος "να κανεις βολτες με το ματζικ μπας" οταν ειχε βγει το τραγουδι.
δυστυχως, δεν ξερω αν ακομα καποιοι το χουν απωθημενο αλλα το ματζικ μπας ειναι κανονικο πρακτορειο ταξιδιων με χαρτονια που γραφουν τις τιμες, μια καπως τσαντηρ-κατασταση.

εγω κανω παραγγελια "ξυλινα σπαθια" που ειναι και μακρινοι κουμπαροι
[ε]

Chaca-Khan είπε...

jamella @ γνώμη μου : ξύλινα σπαθιά εντάξει. αλλά όχι και σαν τα άλλα. Είναι κάτι μεταξύ των 3, μία μίξη, αλλά οχι και ΤΟΣΟ επιτυχημενη!

crzcked @ ευτυχως εισαι ακομα εδω. Μην ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να φύγεις χωρία να βρεθούμε/μιλήσουμε/το ξέρω.

Xilaren είπε...

bravo! well done! na anamenoume ki alla?
(auto to koino... ti aplistia pia... ts, ts...)

(kapou prepei na exw kai egw merika, hmmmmmmmm)