Σελίδες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2006

Μύθος και Πραγματικότητα, Αστικοί Μύθοι, Έρευνα..

Στις μεγαλουπόλεις που ζουμε την σημμερινή εποχή που πολλά και διάφορα βγαίνουν στην φόρα και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνουν στα αυτιά μας, όλοι θα έχουμε ακούσει διάφορες ιστορίες που είναι δύσκολο να πούμε σίγουρα αν είναι αλήθεια ή ... παραμύθια. Τα όρια του μύθου με την πραγματικότητα δεν είναι ξεκάθαρα και ιστορίες που κάνουν εντύπωση μπορεί να κυκλοφορούν ίδιες ή με μικρές παραλλαγές σε διάφορα μέρη τόσο της ίδιας μεγαλούπολης ή της ίδιας χώρας, όσο και διαφορετικών χωρών και ηπείρων.



Ο όρος που έχει επικρατήσει για ιστορίες τέτοιου τύπου είναι "Αστικοί Μύθοι"(Urban Legends). Σκοπός αυτού του Post είναι η σηλλογή και έρευνα Αστικών Μύθων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα σήμερα.
Εκθέτωντάς σας μερικές από τις ιστορίες τις οποίες έχω μαζέψει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα αλλα και δινοντας σας παραδείγματα ιστοριών που παραουσιάζονται international, θα ήθελα να σκιαγραφίσω τα χαρακτηριστικά των Αστικών Μυθων και να σας προσκαλέσω να μου στείλετε ιστορίες που έχετε εσείς ακούσει βοηθόντας με έτσι να μαζέψω υλικό για περεταίρω σκέψη και ανάλυση.




Χαρακτηριστικά:

- Είναι ιστορίες που παρουσιάζονται σαν αληθινές!
Συνήθως δεν έχουν παρατηριθεί από αυτόν που την αγηγείται την συγκεκριμμένη στιγμή αλλά είναι σίγουρος πως το έχει δεί ένας φίλος του ή κάποιος φίλος φίλου.

- Παρουσιάζονται σαν γεγονότα τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε κάποια έφημερίδα ή πιο πρόσφατα στο Διαδύκτιο αλλά χωρίς να μπορούν πάντα να αναφέρουν ακριβώς την πυγή, όμως να μας διαβεβαιώνουν για την αξιοπιστία της.

- Είναι τις περισσότερες φορές αξιοπερίεργες, εντυπωσιακές και άξιες λόγου.

- Παρουσιάζονται από διάφορες πλευρές, δηλαδή μπορεί να ακούσουμε την ίδια ιστορία από διαφορετικά άτομα που δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους (σαν να έχει συμβεί πολλές φορές ή να το έχουμε ακούσει όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο).

Παρατήρισή μου είναι ότι στις ιστορίες αυτές το σημμαντικό στοιχείο δεν είναι τόσο το αν είναι ή δεν είναι αληθηνές αλλά, οι σηνθήκες και διαδηκασίες διάχυσής τους σε εθνικό και πολυεθνικό επίπεδο.

(τα χαρακτηριστικά αυτά βασίζονται σε δικές μου παρατηρίσεις και δεν υποστιρίζω πως είναι απόλυτα, παρακαλώ τα σχόλιά σας στα χαρακτηριστικά αυτά)

Παραδείγματα:

Ελλάδα:

Το εισητήριο.

Κυρία κάθεται στο λεωφορείο και σε κάποια στιγμή ένας μαύρος έρχεται και κάθεται δίπλα της, ενοχλημένη αρχίζει να μονολογεί για την κατάσταση με τους ξένους στην Ελλάδα σήμερα και πίανει σηζήτηση με κύριο που στέκεται δίπλα της λέγοντας για τους αλβανούς, τους κινέζους, και γενικά για όλους αυτούς τους βρωμιάριδες που έχουν μαζευτεί εδώ και μας πέρνουν τις δουλειές, μας κλέβουνε και ακόμα τί καλά που ήταν πριν έρθουν όλοι αυτοί εδω. Ο μαύρος όλη την ώρα παρακολουθεί χωρίς να μιλάει οσπου μπαίνει ενας ελενκτής. Η κυρία περίφανη ανεμίζει το εισητίριο της κοιτώντας τον μαύρο περίεργα να δει αν έχει και αυτός. Με μια απότομη κίνηση ο μάυρος της αρπάζει το εισητίριο και το τρώει! Έρχεται ο ελενκτής και στην ερώτησή του προς την κυρία "το εισητίριό σας παρακαλώ" πέρνει την απάντηση "δεν έχω, μου το έφαγε ο μαύρος(?)" Φυσηκά η αντίδραση είναι: "μα τι λέτε κυρία μου, τί πράματα είναι αυτά" κ.τ.λ....

Αυτό είναι παράδειγμα ιστορίας που έχω ακούσει από τρείς διαφορετικούς γνωστούς και φίλους μεταξύ 2001 με 2003 στην Αθήνα.

Ράστα.
-Στα ράστα ενός φίλου μου που ήταν πολλά και μακρυά κάνανε φωλιά κατσαρίδες!!
-Ένας φίλος με μακριά Ράστα είχε κρυμμένα μέσα 15g χόρτο και αφού τον σταμάτησε η αστυνομία και έψαξαν παντού (μέχρι και στην πίσω του τρύπα!) δεν το βρήκανε.
Την ιστορία αυτή την έχω ακούσει 3-4 φορές απο το 2001 μεχρι το 2004. Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι μετά το 2003 δύο φορές που την άκουσα συνοδευότανε με το ίδιο σχόλιο οτι τωρα όμως οι μπατσοι το ξέρουνε πια και ψάχνου και τα Ράστα.

Κόσμος:

Η γάτα.

Κυρία στην Αμερική πήρε τεράστια αποζημίωση από εταιρία γιατί έβαλε την γάτα της να στεγνώσει στον φούρνο μικροκυμμάτων και η γάτα φυσικά έκανε μπούμ!! Η αποζημίωση δώθηκε γιατί δεν έγραφε στις οδηγίες "μην βάλετε την γατα σας να στεγνώσει" και απο τότε το γράφει!!!
Αυτό είναι παράδειγμα ιστορίας που έιναι αρκετά γνωστή και την έχω ακούσει και στο Λονδίνο απο Πολωνέζα φίλη.

Δύδιμοι Πύργοι.
Οι Εβραίοι που δουλέυανε εκεί το ξέρανε και την ημέρα εκείνη δεν πηγανε για δουλεια.

Στείλτε παρακαλώ τις τις ιστορίες σας απο Ελλάδα ή τον Κόσμο, με παρατηρίσεις ως πρός το πότε τις ακούσατε (χρονολογία, αν δεν θυμάστε στο περίπου), πόσες φορές τις ακούσατε και από πού ήτανε αυτός/οι που σας τις είπε (έλληνας ή ξένος, απο την Αθήνα τον Βόλο κτλ), στο:

urbanlegents.rsch@yahoo.com

Σας ευχαριστώ...

27 σχόλια:

cracked είπε...

pause & play την πρώτη ιστορία που αναφέρεις το έχω δει μέχρι κ σε 2 μικρού μήκους ταινιάκια (ελληνικό & γαλλικό!) που το αναφέρουν ως αληθινή ιστορία!!!

Για να συμπληρώσω, Η ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!
(το έχω ακούσει γύρω στις 54 φορές απ'όταν πήγαινα στο γυμνάσιο μέχρι σήμερα...)
Καλό ψάξιμο...

unpause είπε...

Nai einai poly entyposiaki i prwti!! kati eixa akoysei gia ta teneiakia. kai kala ayti me to mpoukali kai tin Bissi einai xilioeipomeni oloi prepei na tin exoume akousei. thanks

Storyteller είπε...

Αυτό με το μπουκάλι και την Αννα Βίσσή έχει γίνει πια θρίλερ. Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρα και όλοι οι γιατροί και οι νοσοκομοι έχουν δει την Αννα Βίσση με ένα μπουκάλι στον κωλο. Λες και δεν είχε αλλη δουλειά παρα να τρέχει μπουκαλωμένη απο χωρίον εις χωρίον (για να θυμηθούμε και μια αγαπημένη έκφραση) Και όχι μόνο η Βισση αλλά και ο Ρεμος επίσης ετρεχε με το ίδιο (?) μπουκάλι σε όλα τα νοσοκομείο. Και όλοι (μα όλοι) είχαν καποιο γνωστό νοσοκόμο που εκείνη τη μέρα (που έτρεχαν οι άμοιροι τραγουδιστές να τους ξεμπουκαλώσουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο)και έτυχε κι εκείνη την μέρα να έχει εφημερία! Τι σύμπτωσξ βρε παιδί μου!

Πάντως ενας διασημος urban legend είναι ο αράπης εργάτης που έπεσε μέσα στο καζάνι με την coca cola και έλιωσε και δεν βρήκε κανείς ούτε ένα κοκαλάκι του! Αυτό για να δείτε τι κάνει το εν λόγω αναψυκτικό όταν μπαίνει μέσα σας!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Mεγαλος φροντηστηριακος ομιλος φοροδιαφευγει.Ποιος ειναι;Βρες το αλλιως θα το ανακοινωσω εγω πρωτα και μετα ο...Μακης!!!

kanaka makua είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kanaka makua είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kanaka makua είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kanaka makua είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kanaka makua είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kanaka makua είπε...

φίλοι, ελπίζω να με καταλάβετε, παρασύρθηκα.... δεν έπρεπε να συμμετάσχω σε αυτή τη μυθοπλαστική τρέλα η αλήθεια είναι ότι πράγματι τα έχω ακούσει όλα αυτά, και σε μία περίπτωση αυτή για τον τοματοπελτέ είμαι 98% σίγουρος ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Είμαι βέβαιη δηλαδή. Αλλά έχω τύψεις... είμαι καλός νέος. Δεν θέλω να μπει εδώ ο Κωστόπουλος και να μάθει από μένα τι έλεγε η γυναίκα του κάποτε στη Δύση... κλαψ. έσβησα τα ποστ αλλά τα παιδιά τα έχουν λάβει κι ας πράξουν όπως νομίζουν... ως που θα πάει η κατρακύλα μας/σας/τους ego mei mihi me a me????? DUM SPIRO SPERO, regina rosas amat, ovidius poeta in terra pontica exulat, Ω άνδρες Αθηναίοι:::::!!!
αφήνω μόνο αυτό για το Depon που άλλωστε έχω απτές αποδείξεις μιας και μου προκαλεί αλλεργία. Εκτός του Depon γιατρός μου έχει πει για το Septrin που επίσης μου προκαλεί όχι απλά αλλεργία αλλά alien καταστάσεις, ότι έχει δει άνθρωπο να αλλάζει δέρμα σα το φίδι από αλλεργική αντίδραση στο Septrin.


Νάτος ο μύθος μου λοιπόν

Quote:
Επιστήμονας στην Αμερική έκανε έρευνα για το γνωστό σε όλους depon, το πιο αθώο από όλα τα φάρμακα όπως διατείνονται μερικοί.
Αν δεν κάνω λάθος ήτο Έλλην.

Κατέθεσε την έρευνά του, η οποία ήταν τόσο ενοχοποιητική για αρρώστειες που θα μας σηκωνόταν η τρίχα αν τις ακούγαμε καθώς και για παράγωγα κατά την παρασκευή του φαρμάκου (συστατικά που δια της χημικής οδού συνιστούν την παρακεταμόλη) και μετά από λίγες μέρες

σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η έρευνά του ακόμα ερευνάται αν ευσταθεί.

unpause είπε...

@storyteller: αυτη η συμπτωση που περιγραφεις με τα μπουκαλια, αυτη ειναι η δυναμη του αστικου μυθου!! μια ιστορια που κάνει εντυπωση ειναι δεν ειναι αληθινη, να παρουσιαζεται σαν να έχει 100 φορές παντου, ειναι πολυ δυνατο πιστευω!
Ευχαριστω και για τον αραπη δεν την ειχα ακουσει, μηπως θυμασαι ποτε και που την ακουσες?
@drugstv:δεν σε επιασα.. τι σχεση εχει ο ομιλος που φοροφευγει? :)
@kanaka makua: ρε συ χαλαρωσε μην τρελενεσαι! Ωραιος ο επιστημονας δεν τον ειχα ακουσει ουτε αυτον! Αλλα με ενδιαφερουν πολυ και αυτα που εσβησες! Στειλτα σε παρακαλω στο μειλ της ερευνας, urbanlegents.rsch@yahoo.com , ειναι για το καλο της επιστημης :) !!! και ακομα αν μπορεις να προσθεσεις και εσυ που και ποτε ρο ακουσες θα με βοηθουσες πολυ!

Thanks!!

άσκεπος είπε...

Ένας πολύ γνωστός μύθος λέει για δύο νέους που συναντιούνται σε ένα club στην Αθήνα. Αυτή και αυτός, αφού χαμουρεύονται, αποφασίζουν να πάνε σπίτι της για τα περαιτέρω. Με το που φτάνουνε του λέει άμα θέλει να κάνουν ανωμαλίες, εκείνος δέχεται και εκείνη τον δένει στο κρεβάτι με χειροπέδες. Τότε του λέει: "Θέλεις και ανωμαλίες, μλκ;" και παίρνει κάπου τηλέφωνο. Σε λίγα λεπτά εμφανίζονται δύο αράπηδες και τον ξεσκίζουν τον τύπο. Από το πολύ.... ο τύπος λιποθυμάει και τον μεταφέρουνε με αυτοκίνητο έξω από την πόλη, όπου και τον παρατάνε. Περαστικοί τον βρίσκουνε και τον μεταφέρουνε στο νοσοκομείο, όπου του γίνονται 16 ράμματα. Την επόμενη μέρα πηγαίνει με την αστυνομία στο σπίτι όπου συνέβησαν όλα αυτά, αλλά βρίσκουν το σπίτι άδειο, χωρίς καν έπιπλα.
Το έχω ακούσει δύο φορές, πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια, από διαφορετικούς ανθρώπους.

άσκεπος είπε...

δεν τον ρωτάει αν θέλει να κάνουνε ανώμαλίες, αλλά κόλπα. Σόρρυ

Rodia είπε...

Μια ιστορία κυκλοφορούσε πριν 6-7 χρόνια με ένα παιδάκι 7χρονο που το απήγαγαν καθώς επέστρεφε απο το σχολείο στο σπίτι.
Το παιδάκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο μεγάλο γνωστό νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, σε άθλια κατάσταση και χωρίς το ένα του νεφρό.

Αλλη μια είναι η ιστορία του μικρού σκύλου που έσκασε στο φούρνο μικροκυμάτων κάπου στην Αμερική. Εχω δει σε κάποιο φιλμ την αντίστοιχη σκηνή και υποθέτω ότι ο μυθομανής την έκλεψε απο αυτό.

:-)

..για την ιστορία του μικρού παιδιού, έχει αναφερθεί ως πηγή γνωστή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφρίας..

Ανώνυμος είπε...

οδός Περγάμου, γύρω στο 1982-1984

παιδί χάνεται και βρίσκεται χωρίς νεφρό μετά από μέρες.

η αστυνομία απαγορεύει να μιλήσουν οι γονείς του γι' αυτό, υπήρχαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις εκείνη την εποχή.

ανώνυμος σχεδόν. rofl

Rodia είπε...

Μια ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ τώρα, της οποίας είμαι μάρτυρας, γιατί συνέδραμα και την παθούσα.

Πριν 20 χρόνια περίπου, μια γυναίκα από τη Λέσβο έφερε τη μητέρα της στην Αθήνα να εγχειριστεί στη λεκάνη, σε καλό νοσοκομείο των Αθηνών. Η εγχείρηση πέτυχε αλλά η ασθενής έπρεπε να μείνει αρκετές μέρες στο κρεβάτι, έτσι η γυναίκα έφυγε για το νησί της, με την υπόσχεση ότι θα της τηλεφωνήσουν μόλις αποθεραπευτεί η μητέρα της ώστε να έρθει να την παραλάβει.
Ηρθε πράγματι η γυναίκα να πάρει τη μητέρα της, αλλά τη βρήκε στο νεκροθαλαμο. Τρελλάθηκε! Ετρεξε να δει το γιατρό που της τηλεφώνησε και της είπε ότι δυστυχώς πέθανε πάνω στην εγχείρηση.
Ποια εγχείρηση; ρώτησε η γυναίκα, αφού η εγχείρηση πέτυχε!
Με τα πολλά, έμαθε ότι είχε εγχειριστεί στα νεφρά.
Μα δεν είχε πρόβλημα στα νεφρά! είπε η γυναίκα.
Από κάποιο νοσοκόμο έμαθε ότι είχαν πάρει τα νεφρά της μητέρας της και τα είχαν μεταμοσχεύσει σε άλλον ασθενή.
Δεν μπορούσε να αποδείξει τίποτα όμως κι εκεί έκλεισε η υπόθεση.
Δεν ήταν και τα κανάλια στο φόρτε τους εκείνη την εποχή.
Ετυχε να κινούμαι τοτε περί αυτό το νοσοκομείο και είχα βοηθήσει τη γυναίκα να μεταφέρει τη σωρό στη Μυτιλήνη.
Η γυναίκα-'πηγή' δεν υπάρχει πλέον γιατί έχει πεθάνει. Μου έστελνε λάδι για 5-6 χρόνια μετά το συμβάν.
Το όνομα του αρμόδιου 'γιατρού' είναι γνωστό και από άλλες υποθέσεις, αλλά κάθε φορά που τον κατηγορούσαν έβγαινε 'λάδι'.

Ανώνυμος είπε...

whatever you say i tend to believe, the world is completely fucked up and rotten.

pffffff

Λαμπρούκος είπε...

Τοο άλλο με τον Τοτό το ξέρετε???

Αταίριαστος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα του ποστ.
Συζητούσα με δύο φίλους μου κάποτε για το μπουκάλι της Βίσση. Ο ένας από τους δύο, δύσπιστος όπως κι εγώ, έλεγε (όπως επισήμαναν κι άλλοι εδώ) ότι όποιος μιλάει γι' αυτή την ιστορία είχε και κάποιο γνωστό που δούλευε στο νοσοκομείο και ήταν παρών. Τότε έρχεται στο πηγαδάκι άλλος ένας και μας ρωτάει τι συζητάμε. Του λεμε για εκείνη την ιστορία που κυκλοφορεί ότι η Βίσση, το μπουκάλι κλπ κλπ.
"Αααα" κάνει "θα σας τα πω εγώ πώς έγιναν, γιατί εμένα η γυναίκα ενός ξαδέρφου μου δούλευε νοσοκόμα εκεί και..."
Αμέσως μας κοιτούσε απορημένος να σκάμε στα γέλια

Kyrios Elefantas είπε...

αυτός που κατασκεύασε τα πόκεμον ήταν παιδεραστής

Αυτά είναι τα φημοειδή. Αρκετά ενδιαφέροντα για να σου τραβήξουν την προσοχή, για να τα θυμάσαι και να τα διαδώσεις αλλα όχι αρκετα ουσιώδη για να μπείς στη διαδικασία να ερευνήσεις αν είναι αλήθεια. Η εντύπωση που προκαλει η πληροφορία είναι το ζητούμενο που απασχολεί τόσο αυτόν που τη διαδίδει ηθελημένα , όσο και εκείνον που την λαμβάνει.
Μεσαίωνας λοιπόν ή Επανάσταση ενάντιον της σύγχρονης υπερτίμησης της πληροφορίας ?

unpause είπε...

Symfonw!! alla o skopos mou den einai na ereynisw to gegonos an einai alitheia i oxi alla tis diadikasies diaxisis tis pliroforias! to ti tin kanei na diadidetai me tetoio rithmo kai tin thesi twn istoriwn aytwn stin syxroni paragogi kai anaparagogi tou mythou!! sorry gia ta english characters alla den ypostirizei ellinika to syggekrimmeno machine..

unpause είπε...

se perimena pws kai pws re elefa!!!!
oute ena parti anetoi den mporeite na kanete pia edw pou mplexate... :) telika to blogging se apeleutherwnei i dimiourgei nees desmeyseis....!!!!???

Ανώνυμος είπε...

Very cool design! Useful information. Go on! Becoming voip service provider Xanax ts half life Ibuprofen cialis levitra Bmw 528i stereo upgrade Pharmacy technology schools in citrus heights Rental car dispute oak audio cabinets Nh insurance department

spooky είπε...

Το Auto Motor und Sport έχει βγάλει κάτι παραμύθια της Χαλιμάς για τη Fiat:

1. "Τσιπαρισμένα" Marea (δηλαδή επαναπρογραμματισμένα για να βγάζουν - ΛΕΕΙ - 16-17 άλογα παραπάνω απ'το κανονικό, κάτι που μόνο με επαναπρογραμματισμό δε γίνεται σε 1600άρι ατμοσφαιρικό αμάξι). Το έσυρε η FGAH στα δικαστήρια, καταδικάστηκε το περιοδικό, τώρα λέει ότι... κέρδισε τη δίκη.
2. Fiat Bravo του 2007 με φρένα που αστοχούν γιατί... είναι μικρά! Τελικά ήταν σκηνοθετημένο το ατύχημα: http://hereticautoblog-gr.blogspot.com/2008/01/blog-post_31.html

Ομοίως, ακόμα ψάχνω εδώ και δέκα χρόνια για αποδείξεις για το... "σοβιετικό ατσάλι από διαλυτήρια πλοίων" που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ χρησιμοποιούσαν Fiat, Lancia και Alfa Romeo στη δεκαετία του '70 και σκούριαζε πολύ εύκολα (το ότι η Alfa Romeo δεν ανήκε στη Fiat μέχρι το '85-'86 δεν έχει και τόση σημασία). Ως τώρα, κανένας απ'όσους διαιωνίζουν αυτόν το μύθο δεν έχει φέρει έστω και ΕΝΑ στοιχείο. Οι σκουριές, ειρήσθω εν παρόδω, οφείλονταν στη διακοπή της παραγωγής λόγω απεργιών και σε δολιοφθορές από ανθρώπους της μαφίας που θέλανε να ελέγχουν την κατάσταση μέσα στα εργοστάσια...

Άλλος αστικός θρύλος ήταν η δήλωση του Κίσινγκερ ότι πρέπει να μας πλήξουν στη γλώσσα, τη θρησκεία κλπ κλπ... Το ξεκίνησε ο Χρήστος Γιανναράς (ο γνωστός), για να έχουμε κάποια συνωμοσία να φοβόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω έναν μύθο για έκανε μια σελίδα στο internet για τους αστικούς μύθους και ήταν τελείως ανορθόγραφος.
Απίστευτο έτσι???

Ανώνυμος είπε...

Αυτο με τις κλοπες οργανων απο παιδια ισχυει. Οταν ημουν δημοτικο το επαθε το ξαδερφακι ενος φιλου του αδελφου μου απο τη γειτονια μας...

Ανώνυμος είπε...

ξερει κανενας για τον Κωστα Καφαση που πηγε στο νοσοκομειο πριν ααααρκετα χρονια? με ενα ψαρι στον κ.λο..???? και φανταζομαι δεν θα βγαινει με τιποτα το ψαρι λογω του οτι εχει λεπια θα τον εγδαρε σε φαση 'ξεσκισε'........ΦΡΙΚΗ..? ποιος ξερει για την συγκεκιμενη 'φημη'....?


εχω ακουσει οντως για οοολα τα παραπανω κ ειμαι της αποψης πως οπου υπαρχει καπνος..... φωτια...!!