Σελίδες

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2006

Blogo-αυτο-ρύθμιση (Αυτορυθμιστείτε-κουνηθείτε)


Τα ελληνικά blogs αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Το ίδιο και τα εγγεγραμμένα στο monitor blogs. To ίδιο και τα posts.
Αν ο καθένας ανέβαζε ένα post μόνο καί μόνο επειδή αν δεν το κάνει θα σκάσει, τότε δε θα είχαμε πρόβλημα. Θα ήταν όλα 1+1. Όμως αυτό δε συμβαίνει.
Kαθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο να εντοπίζει κανείς τα αξιόλογα posts μιας και πλέον όλα χάνονται μέσα στον καταιγιστικό ρυθμό της πληροφορίας και την πολυπλοκότητα που αυτή συνθέτει. Αυτό είναι ένα εγγενές πρόβλημα των καιρών μας και του internet και το ίδιο το monitor σε ένα πρώτο βαθμό εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να βάλει μία τάξη στο χάος. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα έχει να κάνει με τη θεωρία των παιγνίων (game theory) και άλλα ενδιαφέροντα σχετικά με τη δημοκρατία, την αναρχία του μέσου και bla bla bla αλλά νομίζω ότι συμπυκνώνεται σε αυτό : μην κάνεις αυτό που δε θέλεις να σου κάνουν.Κάνε (επιτέλους) αυτό που θέλεις να σου κάνουν και κάτι μαγικό θα αναδυθεί


Eδώ και κάποιο καιρό ο vrypan (δημιουργός του monitor), παρέχει μια επιπλέον υπηρεσία στους εγγεγραμμένους στο monitor bloggers (αν δεν έχετε εγγραφεί, είναι πολύ απλό : πάνω δεξιά στην κεντρική σελίδα του monitor κάντε log in) που βλέπω να χρησιμοποιείται δυσανάλογα λίγο σε σχέση με τη χρησιμότητά του (αυτός είναι κ ο λόγος αυτού του post) :

H υπηρεσία αυτή ονομάζεται linkblog και έχει 2πλή χρησιμότητα :

α) Μπορείς με ευκολία να κρατάς ένα αρχείο με τα posts που σου αρέσουν έτσι ώστε να ανατρέχεις εν καιρώ, ενώ παράλληλα η λίστα σου αυτή είναι ανοιχτή και δημόσια ώστε να ανατρέχουν σε αυτή και οι άλλοι
β) Ανοίγοντας κανείς τη σελίδα του monitor μπορεί κανείς να διακρίνει εύκολα τα posts που ξεχωρίζουν. Παράλληλα, συμμετέχει κανείς και στην παραγωγή του περιεχομένου της σελίδας ¨δημοφιλή¨


Διαβάζοντας ένα post που σας άρεσε ή το κρίνετε αξιόλογο ή που θεωρείτε ότι καλό είναι να διαβαστεί από πολλούς ή να διαδοθεί μια πληροφορία, δεν έχετε παρά (αφού πρώτα είστε εγγεγραμμένοι στο monitor) να πατήσετε αυτό το στρογγυλό κουμπάκι με το ¨+¨ που βρίσκεται ακριβώς πριν από τον τίτλο του εν λόγω post.
Πατώντας το, αυτό θα γίνει κίτρινο και από κάτω του θα εμφανιστεί αυτό : 1 linkblog
Eάν κάποιος άλλος κάνει το ίδιο, αυτό θα γίνει
2 linkblog κτλ.

Επειδή βαριέμαι να γράφω manual, περάστε στα σχετικά posts του vrypan που εισάγουν/εξηγούν τη διαδικασία/υπηρεσία: 1, 2, 3 (πήγα στην κυρία)

Αυτορυθμιστείτε-κουνηθείτε

Σημείωση : Δεν ιεραρχούμε-δε βαθμολογούμε-δε διαφημίζουμε. Δεν κρίνουμε bloggers, δεν κρίνουμε blogs. Μόνο ταξινομούμε posts με βάση το περιεχόμενο και την τοποθέτησή μας.



[Yeah, yeah, yeah, yeah-yeah, yeah-yeah, yeah... yeah, yeah-yeah, yeah-yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah-yeah, yeah-yeah, yeah... yeah, hey, hey, hey, hey] (x άπειρο)

Everybody keeps on talking about it... nobody's getting it done
I'm tired, tired, tired now of listening, listening... knowing that the ship's gotta run

Everybody keeps on pushing and shoving... nobody's, got the guts] (x3)
You owe me ti-ti-time, now they're writing me in... I'm gonna act like I should

Everybody keeps on listening in... Nobody listening up] (x2)
We've been try-try-trying now to let you in... And, you just got let in by their luck (?)
Everybody keeps on talking about it... nobody's getting it done

Everybody keeps on talking about it... nobody's getting it done
I'm tired, tired, tired now of listening, listening... knowing that the ship's gotta run, just gotta run

[Yeah, yeah, yeah, yeah-yeah, yeah-yeah, yeah... yeah, yeah-yeah, yeah-yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah-yeah, yeah-yeah, yeah... yeah, hey, hey, hey, hey] (x άπειρο)

5 σχόλια:

Chaca-Khan είπε...

13.25 MEGAbytes

lazopolis είπε...

Δεν ιεραρχούμε; Προφανώς ιεραρχούμε, λέω εγώ. Και ποστ κρίνουμε και bloggers κρίνουμε. Και καλά κάνουμε. Το πρόβλημα είναι οτι είμαστε διαφορετικοί (ανήκουμε σε πολλά διαφορετικά είδη).

Μέχρι τώρα το linkblog δουλεύει για μένα, ίσως γιατί το χρησιμοποιούν χρήστες με παρόμοια γούστα με τα δικά μου. Είμαι περίεργος να δώ τί θα συμβεί αν αρχίσουν να το χρησιμοποιούν όλοι...

Marialena είπε...

Thanks pal, giati paidevomouna edo & kapoies meres na energopoiiso to linkblog sto monitor & I wasn't exactly sure! Have a nice cool day!

Ανώνυμος είπε...

Με την πρόταση του e-laywer για ένα soft law είμαι οκ. Με αυτό που γίνεται στο Monitor δεν είμαι όμως. Είχα σταματήσει να το επισκέπτομαι για ένα διάστημα, τώρα ξανά άρχισα να μπαίνω στις σελίδες του, στα top κτλ.
Εντάξει δεν συμφωνώ απόλυτα αλλά όποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο είναι ελεύθερος να το κανει.

Rodia είπε...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.. ;-)

Καλή Ανάσταση!