Σελίδες

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Monetarism


Μπορεί να μην πολυσυλλαμβάνω τα οικονομικά όμως είναι ηλίου φαεινώτερον ότι ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών και κάθε είδους νομισματο-χρηματο-τραπεζικών ινστιτούτων ανά τον κόσμο είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμα ύποπτος. Δείτε αυτήν την ταινία που τα βάζει κάτω με αρκετά εύγλωττο τρόπο (και ζηλευτή τεχνική) και νοιώστε και σεις ότι γεννηθήκατε σκλάβος σε ένα στημένο παιχνίδι -μοναδική ευκαιρία, εγγυημένη επιτυχία. 

Στη συνέχεια αφεθείτε στη γλυκιά ουτοπία αυτού του ημίτρελου ζευγαριού από την αμερική και στο "venus project" τους. Ολίγη λαϊκίστικη γενίκευση με ισχυρές δόσεις τεχνολογικού ντετερμινισμού θα σας κάνουν να νοιώσετε καλύτερα. Το εννοώ.

 Σε κάθε περίπτωση θα σας προέτρεπα να της αφιερώσετε τις 2 ώρες της. 

Ειδικά εσείς οι οικονομολόγοι για να μας δώσετε και ένα τελικό confirmation -καθώς η ταινία ανάμεσα στα άλλα είναι και το sequel του zeitgeist (δηλαδή το zeitgeist #2). 

Άει βγάλτε άκρη,

Τα-τάαα


Υ.Γ. Μαμά, δες το

3 σχόλια:

Tic Tac είπε...

Ωχ, ηρθε η ωρα μας!

Σχετικα με τις λυσεις που προτεινει [02:03]

1. Ειναι εξωφρενικο να ζητας απο καποιον να παραιτηθει της δουλειας του για το "κοινο καλο". Μεγαλο κοστος προς εναν, για ενα μικρο κοινωνικο οφελος.Εξαιρεση αν ειναι κομβικο στελεχος.
2. Εννοειται οτι τα mass media επιδιωκουν να συντηρουν το συστημα ως εχει. Δεν τα ακουμε.
3. Η αρνηση στρατευσης με βρισκει απολυτως συμφωνο.
4. Ενεργειακη αυτονομια ισον ελευθερια [απο καταβολης κοσμου].
5. Δυσκολο επιχειρημα (πολυ). Οι πραγματικες αλλαγες θελουν αιμα και διαθεση να ειναι το δικο σου.
6. Καλα, ο,τι καταλαβαινει ο καθενας.

ΥΓ. Η αληθινη επανασταση σε περιμενει μεσα σου. Τοσο απλο και τοσο δυσκολο.
ΥΓ. Ο Κρισναμουρτι ειναι ωραιος τυπος.

Η αλυσιδα "σπαει" οταν εφαρμοσεις αντι-homo economicus συμπεριφορες. Ξεκινα με λιγοτερη καταναλωση. Συνεχισε με το μοιρασμα της απολαυσης απο την καταναλωση ενος αγαθου/υπηρεσιας με αλλους.[αποτελεσμα=πολλες απλαυσεις, ενα κοστος δλδ. μειωση στις τιμες & κοινωνικη αλληλεγγυη]
Δωρισε κατι που "θα πιασει τοπο" και ζητα κατι απο καποιον που δεν το "εκτιμα" οσο εσυ.Προυποθεση το χτυπημα στο φετιχ της ιδιοκτησιας.
Αποθηκευσε προιοντα που αλλοι δεν θελουν αλλα πιστευεις οτι μπορεις να βρεις καποιον αλλο να τα δωσεις.Γινε δλδ. ---μεσιτης ωφελειας---, που σημαινει ενημερωσε τους φιλους σου για 'τι εχεις' και για 'τι κανεις'.

Περασα, κυριε;

Ανώνυμος είπε...

Chaka
αναεβάσαμε την ίδια πληροφορία την ίδια ημέρα... It is disturbing.
The dentist

Ανώνυμος είπε...

ωραίο εν μέρει το zeitgeist...αλλά τραβάει και τα ζόρια του και εγώ μαζί του...
έχει αρκετό collection of conspiracy theories...και αυτά τα πράμματα εν τα κατέω...κυρίως στο τρίτο μέρος για την ομοσπονδιακή τράπεζα έχει ορισμένες ανοησίες (ότι η τράπεζα είναι ουσιαστικά ιδιωτική, ότι οι Ροκεφέλερ κατευθύνουν ακόμα την τράπεζα, το ένα νόμισμα κλπ κλπ)...
αλλά τελικά όλα συντελούν στην αφύπνιση..ό,τι διαβάζει και βλέπέι και σκέφτεται κανείς...καλό είναι...ακόμα και στις παπαριές του γραφικού Λιακόπουλου μπορείς φορές να βρεις ψήγματα αλήθειας και πληεροφοριών
Τ