Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2006

MSG Αλληλεγγύης Και Συναδέλφωσης Προς Ανθρώπους Και Ζωα

Κυρίες και κύριοι
φιλόζωοι και μή
άνθρωποι και σκυλιά

Μετά τα προσφατα γεγονότα και τις διαμαρτυρίες των μαζών απο όλες τις κατευθύνσεις τις οποίες μπορεί να υπονοεί η προσέγγιση της κβαντομηχανικής, παίρνω το θάρρος να εκπροσωπήσω το Arxedia Media στο ζήτημα αυτό που μας έχει απασχολήσει όλους εδω και λίγο καιρό και έχει συνταρράξει τις ισσορροπίες στο ευθραυστο σύμπαν που μας περιβάλλει. Προκειμένου λοιπον να μην καταστραφεί ο κόσμος μας και να συνεχίσουμε τη ζωή μας κάνοντας άλλα ανούσια πράγματα όπως να προβληματιζόμαστε για την κατάσταση στον πλανήτη και τα χαζά μικρά προβληματάκια της καθημερινότητας μας , εγω ο Κύριος Ελέφαμντας (χωρίς το μ ανάμεσα στο α και στο ν) αποφάσισα να δώσω κάποιες εξηγήσεις για την παρεξήγηση. Θέλω πρώτα να πώ , οτι δεν είμαι προσωπικά και ενεργητικά υπεύθυνος για αυτή την ιστορία , την εξέλιξη της οποίας πληροφορήθηκα μόλις σήμερα με επείγον τηλεφώνημα στο κόκκινο τηλέφωνό μου , αλλα παρόλα αυτά θεωρώ τον εαυτό μου παθητικά συνυπεύθυνο (αρα υπεύθυνο) σαν μέλος του arxediamedia ,όπως δηλαδή θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του κάθε συνειδητό κοινωνικό όν που αντιλαμβάνεται οτι ο διαχωρισμός του απο την συλλογικότητα σε ότι αφορά τις ευθύνες είναι κάλπικος και εγωκεντρικός.

Το arxedia media έκανε μια πατάτα. (χειροκρότημα)
ένα μέλος της , το όνομα του οποίου δε θα σπιλωθεί εδώ γιατι η ανώτερη κοινωνική συνείδηση μου μού λέει οτι θα μπορόυσα να είμαι και εγώ στη θέση του , έλαβε πριν απο αρκετο καιρό ένα mail το οποίο κυκλοφόρησε απο πολλόυς λόγω της θεματογραφίας του. Συνέβη μάλιστα (πρέπει να ήταν ξημερώματα της Κυριακής sunday bloody sunday) να λάβω και εγω το ίδιο mail. Ηταν μια αγγελία που έδειχνε 5 σκυλάκια τα οποία ο ιδιοκτήτης τους τα χάριζε . Δεν του έδωσα ιδιαίτερη σημασία και απλά το έκανα fwd σε κάποιους που πίστευα οτι μπορεί να ενδιέφερε διότι προσωπικά δεν θα επέτρεπα ποτε στον εαυτό μου να είναι "ιδιοκτήτης" ενος ζωντανού πλάσματος , χωρίς αυτό να σημαίνει οτι βρήκα το e-mail κάτι σατανικό που πρέπει να εξαλειφθεί απο τον κόσμο. Όταν λοιπόν μπήκα στο arxediamedia και είδα το ποστ του εν λογω μέλους φαντάζεστε την έκπληξή μου για το πόσο μικρός είναι ο κόσμος καθώς ήταν βέβαιο οτι το είχε λάβει απο μια άλλη πηγη , διαφορετική απο τη δική μου. Και πάλι δεν έδωσα σημασία στο ποστ κάθως είχα ήδη γνώση του τι πραγματευόταν το mail .
όμως φαίνεται οτι ο αρχικός αποστολέας του e-mail , δηλαδή ο ιδιοκτήτης των νεογέννητων κουταβιών , δεν είχε μεριμνήσει (προφανως απο το είδος της αμέλειας που μπορεί να συμβεί στον καθένα) ωστε να βάλει τα στοιχεία του στο mail , κάνοντας την πράξη του αυτή απλά μια μονόδρομη πράξη πληροφόρησης και όχι διαδραστική πληροφορία , με αποτέλεσμα να χαθεί το νόημα της πράξης και να έχουμε μια άχρηστη πληροφορία να επιπλέει στον κυβερνοχώρο. Η έλλειψη αυτή μεταφέρθηκε και στο διαβόητο καταραμένο post. Το εν λόγω μέλος του arxediamedia πίστευε όταν ανέβασε το ποστ οτι εκείνος που είχε τα σκυλακια ήταν ο τύπος που του έστειλε το mail άρα η επικοινωνία θα ήταν εύκολη. Δυσυχώς τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ο αρχικός αποστολέας χάθηκε στη δίνη του forwarding και παρόλες τις προσπάθειες του ατυχου μέλους μας , η επιστροφή στη πηγη απο όπου ξεκίνησαν όλα ήταν αδύνατη.
Ο κύριος Ελέφαντας θεωρόντας οτι τα λεγόμενά του εκπροσωπούν συνολικά και σε ικανοποιητικό βαθμό όλο το επιτελείο του arxediamedia, δράττεται της ευκαιρίας να δηλώσει :

1) H Διακίνηση ανακριβών ή ψεύτικων πληροφοριών πάνω σε ευαίσθητα ζητήματα δεν είναι η πολιτική του arxediamedia.
2)Το arxedia media δεν έχει καθορισμένη πολιτική . Επίσης δεν έχει σχεδόν καθόλου μαγειρική και αυτό είναι απαράδεκτο
3) Ένας απο τους πολλούς σκοπούς του arxediamedia είναι και η διακίνηση ουσιωδών πληροφοριών
4) μερικές φορες σκοπός μας είναι η διακίνηση ανούσιων θεωρητικά πληροφοριών που όμως μπορούν να φανούν σε κάποιους χρήσιμες ενω σε κάποους άλλους όχι
5)επίσης μερικές φορές σκοπός των μελών μας είναι η διακίνηση παντελώς ανούσιων πληροφοριών που δεν έχουν καμμία αξία (το παρον ζήτημα δεν βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία)
6)σε μεμονωμένες περιπτώσεις λέμε απλά μπούρδες (σε 50 χρόνια απο τώρα , αυτή η κατηγορία ίσως αντιμετωπιστεί διαφορετικά απο τη διεθνη κοινότητα)
7)Δεν είμαστε φιλόσοφοι , that is to say, δεν θεωρούμε οτι η αλήθεια είναι αποκλειστικότητα δικιά μας.
8)Είμαστε άνθρωποι , that is to say , κάνουμε λάθη
9)δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι αλλα (όπως πολύ σωστα είπε ο Chaka-Khan ) γυμνιστές , that is to say , αυτό που κάνουμε είναι οτι όταν έχουμε να πούμε κάτι το βγάζουμε απο μέσα μας και το λέμε , πράγμα που δεν κάνουν συνήθως οι δημοσιογράφοι , that is to say , δεν είμαστε ψυχροί χιονάνθρωποι που υπολογίζουν αριθμούς μεσα σε πηγάδια αλλα δημιουργικοί άνθρωποι που επικαλούμενοι την ασπίδα της ανωνυμίας , βγάζουν τα σώψυχά τους στη μάπα του κυβερνοχώρου , χωρίς να έχουν διάθεση να φανούν οι ίδιοι αλλα το δημιουργικό τους έργο. Για τον ίδιο λόγο κάποιοι θα μπορούσαν να μας αποκαλέσουν Διαστημική Ομάδα Βενεζουέλας ή Οργισμένες Αγελάδες Της Νυρμβέργης.

Τέλος θα ήθελα να πώ οτι προσωπικά δεν βρίσκομαι εδώ με βασικό σκοπό την σωστή πληροφόρηση του πλανήτη , αλλα για την ανάπτυξη μιας ιδεολογίας χωρίς ιδεολογία που μπορούν να την ασπαστούν άνθρωποι που δεν απαιτούν απλά αλλα αντίθετα προσεγγίζουν με πνεύμα αδελφικότητας, δηλαδή άνθρωποι που αξιολογούν σωστά την αξία της πληροφορίας και δεν την τοποθετούν πάνω απο τον άνθρωπο , που δεν αντιδρούν σε ένα λάθος με βάρος 10 κιλά σαν να ήταν ένα λάθος με βάρος 5 μεγατόννων γιατί , οκ παιδιά μαλακία έγινε με τα κουτάβια αλλα δε σας εξαπατήσαμε κιόλας και δε σας φάγαμε τα λεφτά που κρατάγατε για να ανοίξετε επιτέλους εκείνο το μανάβικο που τόσο πολύ θέλατε. Απλά εγινε λάθος υπολογισμός πάνω σε ένα θέμα ευαίσθητο μεν αλλα απο την άλλη δεν θα μπορούσε να ζημιωθεί καποιος απο ένα λάθος πάνω σε αυτό εκτός απο αυτόν που έστειλε τα mail και κάποιον που έχει βασίσει όλες τις ελπίδες του για επιβίωση στην απόκτηση ενός κουταβιού και περιμένει να δεί αν θα πάρει ένα τζάμπα ή θα χρειαστεί να το αγοράσει. Τώρα αν ερχόταν να διαμαρτυρηθεί ο ιδιοκτήτης των κουταβιών θα ντρεπόμουν πάρα πολύ και θα κατάπινα το mouse του υπολογιστή , όμως σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση διαμαρτυρίας , οφείλουμε απλά να ζητήσουμε συγνώμη και να σκεφτούμε ειλικρινά σαν υπεύθυνοι bloggers τι θα γινόταν αν σε παρόμοια περίπτωση ανεβάζαμε ενα ανακριβές ποστ που θα έλεγε οτι το BBC ανακοίνωσε οτι θα γίνει μεγάλος καταστροφικός σεισμός στην Αθήνα που θα τα ισοπεδώσει όλα και θα μας πάρει ο διάολος και δεν υπάρχει καμμία ελπίδα, γιαυτό πανικοβληθείτε και τρέξτε όλοι στους δρόμους ουρλιάζοντας Ηρθε Το Τελος Του Κόσμου Βοήθεια

chill out everybody, arxediamedia is Love
κύριος Ελέφαντς (με α ανάμεσα στο τ και το ς)



ΥΓ όσο για το εν λόγω μέλος που τα ξεκίνησε όλα , θα τιμωρηθεί παραδειγματικά στην αίθουσα Τελετών του ArxediaMedia με 5 ξυλιές στον πισινό και με την προειδοποίηση να μην ξαναχάσει το τυράκι του . Μετά θα ακολουθήσει όργιο (στείλτε e-mail για προσκλήσεις αν και νομίζω οτι στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε να σας πούμε που θα γίνει)

7 σχόλια:

Jamella είπε...

ναι, γιατι, αμα ξερατε, θα μας το λεγατε...για μοναχοφαιδες σας κοβω και δεν μπορει να πεφτω εξω.χα

Chaca-Khan είπε...

χαχαχαχα.

Μαλακίες. Σιγά τις διαμαρτυρίες κ το θέμα.

Θα τοποθετήσω το θέμα και μετα θα κάνω ένα διπλό άξελ :

Μια μέρα ένα μέλος (1) έλαβε ένα mail στο προσωπικό του adress από ένα άλλο μέλος(2). (ήταν οι φωτογραφίες των κουταβιών και ότι χαρίζονται).Το μέλος(1) σκέφτηκε : "μα καλά, γιατί το στειλε σε μένα και δεν το ανέβασε στο blog, (και) γι αυτό δεν είναι? Θα το ανεβάσω εγώ". Και ανέβηκε(http://arxediamedia.blogspot.com/2006/02/see-photos.html) δείχνοντας στους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν στο mail του blog. Όταν ήρθαν τα πρώτα mails, το μέλος (1) τηλεφωνεί στο (2) : "ρε μαλάκα, πού να τους παραπέμψω όλους αυτούς?μου δίνουν τα τηλέφωνά τους" Απαντάει ο (2) : "α δεν ξέρω. forward μου ήρθε", (1): "καλά, πήγαινε πίσω 1-2 mails και βρες το source-τηλεφωνο και πες μου να τους πω" Μετά από λίγο ο (2) λέει : "ρε μαλάκα, είναι forward του forward του forward!! Δεν υπάρχει γυρισμός" . "Γαμώ" λέει ο (1) "είσαι πολύ μάπας" και πληροφορεί (με χιούμορ πάντα)τους επίδοξους σκυλο-ιδιοκτήτες πώς έγιναν τα πράγματα. Αυτό.
10 μέρες μετά η ίδια photo ΜΕ ΤΟ source-mail (μάλλον) δημοσιεύεται στην 4η σελίδα της ATHENS VOICE!! Γαμώ. Τις τελευταίες μέρες μας έρχονται όμως μερικά ακόμα mails (αδικαιολόγητα ετεροχρονισμένα) που ζητούν πληροφορίες για το κουτάβια.!!! Φτου και πάλι από την αρχή η ιστορία + την πληροφορία ότι "2-3 τεύχη πίσω ήταν δημοσιευμένο στην Athens Voice. δεν το έχω κρατήσει, κάντε ότι καταλαβαίνετε".. Σιγά!!
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΡΑς Ο ELEFANTAS ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ KAI ΘΕΜΑ ΚΑΙ ME BAZEI NA ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΣΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ (γι αυτό δε φταις εσύ ελεφαντουλίνι μου)!!!!!!
ΑΙΣΧΟΣ!!!!

Jamella πολύ σωστά το θέτεις. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι both the semantic richness and the indefiniteness of our message can be traced to the need for abstraction without reduction. Με άλλα λόγια it' s my way or the highway which by the way is my way as well.

Αν θα θελες θα σου είμασταν υπόχρεοι μοναχοχαραμοφάειδες αν μας περνούσες τον κώδικο μέσω του οποίου ακούγεται μουσική στο blog σου. θέλουμε και μεις . Σίγουρα πέφτεις πάντα μέσα .welcome

Ενημερώσαμε τους πάντες για το τί είχε συμβεί. Και τουλάχιστον είναι αστείο. Καλύτερα έτσι. Εγώ δεν πληγώθηκα καθόλου πάντως. δεν τη πιστευω αυτη τη θεματολογια. ερχομαι σπιτι σου ΤΩΡΑ να σου φτιάξω κρεμούλα. -το μέλος (1)

Jamella είπε...

αι κιλλεντ δι κατ, αι ντιτ ιτ μααααααιιιιιιι γουυυυεεεεεεειιιιιι
αει στο καλο σου, με παρεσυρες.[τα σκυλακια ελπιζω να ειναι σωα παντως]
τι εννοεις να περασω τον κωδικο στο μπλογκ μου? σρυ, ειμαι καπως βραδυνους εκτος απο μεντιουμ.
or just an noOb here :-/

Jamella είπε...

εφωτισθην! και να στον περασω τον κωδικο, πρεπει να μπορεις να κανεις το τραγουδι φλας με το μακρομεντια...μπορεις? μπορω να διαφωτισω σχετικα αλλα θα εκβιασω γιατι θελω κι εγω μια πληροφορια :Ppp

Chaca-Khan είπε...

1ον: εννοώ να μας δώσεις το κομμάτι του κώδικα που αφορά στην εν λόγω λειτουργία για να τον κάνω copy-paste στον ήδη υπάρχοντα
2ον: πρέπει να χω το macromedia? μόνο ως plug-in του browser το έχω. Αυτό κάνει? Ε ρε πούστη, δύσκολο είναι

psarras είπε...

Kλαπ κλαπ κλαπ!!!
Συγχαρητήρια!! Αυτό το post νομίζω μας εκπροσωπεί όλους,"=*..>>.
Είναι ένα ΝΕΟ μανιφέστο!

Jamella είπε...

αριελ με καλυψες , αλλα τον / την συμπαθησα τωρα και ειναι αργα να αλλαξω γνωμη.. [βρε αχρηστο, δεν θα μπορουσες να το κανεις μονο σου copy? ]
θα σου ραγισω την καρδια αλλα το προγραμμα ειναι απαραιτητο, οπως και να το ξερεις να το δουλευεις κιολας.μπορω ομως να σας κανω ενα ,αμαν πια.[α ρε γμτ, ολο μπλεκω, τελος παντων]