Σελίδες

Τρίτη 24 Απριλίου 2007

Χύμα


Αυτές τις μέρες στο Λονδίνο διοργανώνεται ένα ενδιαφέρον project παρουσίασης των σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών:
Στις 25/3 παίζουν στο Λονδίνο οι My Wet Calvin, the Callas, Mary & the Boy (9 λιρόνια)
Στις 27/3 Biomass και Electroware (10 λιρόνια)
Στις 28/3 ο Κ.Βήτα, Spyweirdos και Peekay Tayloh (10 λιρόνια)
Eδώ για τα υπόλοιπα. Περιμένουμε ανταποκρίσεις από κάτι ψυχές στο london..
*
Την ίδια ώρα η Αθήνα στήνει κώλο στη Vodafone. Ένας τεράστιος θόλος, ένα αποκρουστικό dome έχει στηθεί καταμεσίς της πλατείας Συντάγματος ενώ οι σταθμοί του μετρό έχουν γίνει κόκκινοι! Τί ακριβώς είναι αυτό; -Είναι σκηνικό για το happening της Vodafone "όλη η πόλη ένα πάρτυ" (ωραία ιδέα αλλά δε νομίζω ο δήμαρχος να δώσει σε κανέναν άλλον το ελεύθερο να διοργανώσει κάτι ανάλογο) που περιλαμβάνει αυτόγραφα από αθλητές των paraolympics (θα ξεράσω), έκθεση των τελευταίων μοντέλων κινητής τηλεφωνίας (χεστήκαμε που κλάναμε), έκθεση μιας ρέπλικας ενός αυτοκινήτου F1 McLaren/vodafone (κάγκουρες όλου του κόσμου ενωθείτε) , κάτι άλλα και καλά υπερμοντέρνα performances και τέλος συναυλία του Σάκη Ρουβά στις 27/3. Now THAT's what Ι call "μαζική κουλτούρα". Εδώ το δελτίο τύπου.Έλεος!!! Ποιος δίνει το δικαίωμα να μπαστακωθούν όλοι αυτοί στη μέση της πόλης μας και να γαμήσουν την αξιοπρέπειά μας; Ειλικρινά ελπίζω μόνο οι κουκουλοφόροι να ακούνε Ρουβά και να κάνουνε καμιά βόλτα..
*
Ευτυχώς όλοι οι υπόλοιποι, αφου φτύσουμε περνώντας από το Σύνταγμα, μπορούμε να καταλήξουμε στην Τεχνόπολη του Γκαζιού για το Athens Video Art Festival που ξεκινάει στις 27 μέχρι τις 29 (να δούμε και τα ταινιάκια μας)
*
Υπενθυμίζω ότι την ίδια μέρα, στις 27/4, μπορεί κανείς να ξεκινήσει τη βόλτα του από την Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας 3, Σύνταγμα) για την απελευθέρωση του Αιγύπτιου ιστολόγου Abdul Kareem Nabeel Suleiman (18:00)
Έχει επιπρόσθετο ενδιαφέρον που θα συμπέσει με όλο αυτό το πανυγήρι στο Σύνταγμα.
*Το απόβραδο έχει και τέτοιο
*
Περιμένουμε εναγωνίως στις 27/4 να ανακοινωθεί το τελικό line-up του synch festival που θα γίνει αυτή τη φορά μέσα στην Αθήνα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Τεχνόπολη 22-24 Ιουλίου. (μέχρι τώρα οι σίγουροι είναι εδώ)
*
Παράλληλα, ένα νέο φρούτο: το FlyBEEyond festival θα ανακοινώσει αύριο 25/4 το line-up του φεστιβάλ που θα γίνει 17-19 Ιουλίου (μέχρι τώρα James, Air, Sugarbabes, Tori Amos, Avril Lavigne, Pink, Rasmus σύμφωνα με τον crazymonkey). Είναι οι ίδιοι που θα φέρουν στις 26 ιουλίου τον George Michael! Μάλλον πρόκειται για το νέο Rockwave,το οποίο άραξε τα κιλά του στο μέταλ οριστικά.
*
Το Rockwave θα γίνει 29 Ιούνη, 1η και 3 Ιούλη με ονόματα όπως Robert Plant, Europe (τί πες τώρα;), Iced Earth, , Dream Theater, Anathema, Dio και.. Metallica (νωρίς το θυμηθήκατε).
*
Επίσης, κλείνοντας αυτό το ανέκδοτο, να πω ότι στις 21 Ιουνίου στο Λυκαββητό θα εμφανιστεί ο Alice Cooper!!!
*
Mια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλεία λαμβάνει χώρα για άλλη μια φορά στη Θεσ/κη:
Mεγάλος Διαγωνισμός για το χειρότερο αφεντικό στη Θεσ/κη
*
Εδώ και κάμποσα χρόνια η πιο αξιόλογη, ενδιαφέρουσα, σοβαρή, ουσιαστική, σημαντική, περιεκτική, επιμορφωτική, παιδευτική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση είναι το "Σαν σήμερα" που διαρκεί 5 λεπτάκια. Κάνει ότι θα πρεπε να κάνει μια τηλεόραση.
Στον αντίποδα -απλά για να καταλάβουμε το τί ποιότητας τηλεόραση έχουμε γενικά- αρκεί μια ματιά σε αυτά τα νέας γενιάς παιδικά προγράμματα που προβάλλει η ελληνική τηλεόραση τα πρωϊνά του Σαβ/κου (και αν). Ποιος νομίζει ότι αυτά τα εντελώς ανέμπνευστα, κλινικά αποστειρωμένα, αμερικανοποιημένα, πίου-πίου μπαμ-μπαμ ξερατά οφείλουν να βλέπουν τα παιδιά μας τώρα που μπήκαμε στην ψηφιακή εποχή; ΕΛΕΟΣ!!
*
Το buzz αναγάγεται χαλαρά σε ευχάριστη έκπληξη της ελληνικής ιντερνετικής χρονιάς!
*
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι που δεν είχαν τα μέσα να εκδόσουν στρέφονται στο internet για να το κάνουν. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ δημιουργική και αισιόδοξη πνοή στην ελληνική δημόσια σφαίρα. Παράξενο παράδειγμα : ένα μικρό flyer με ένα url έπεσε πριν καιρό στα χέρια μου. Αποτέλεσμα : 2edged mag
*
Tέλος, θέλω να δηλώσω, πως εκτός από τα blogs που έχουν αρχίσει και πέρνουν μια ευχάριστη τροπή εφηβικής πολιτικής ωρίμανσης, το πιο αισιόδοξο και με δυναμική ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ φαινόμενο στην Αθήνα αυτή τη στιγμή (ήρθε κ το καλοκαίρι), είναι τα ΠΟΔΗΛΑΤΑ!! Το καταλαβαίνω γιατί πλέον όχι μόνο έχουν αρχίσει σε πείσμα των γύρω-γύρω συνθηκών να το χρησιμοποιούν πολλοί, αλλά πλέον όποτε συναντιέμαι με άλλον ποδηλάτη στο δρόμο, ΠΑΝΤΑ χαιρετιόμαστε συνωμοτικά (σήμα της νίκης, ντριν-ντριν κτλ.)Άντε, ποδήλατα και στο μετρό , άντε να μένει ανοιχτό και τα παρασκευοσαββατόβραδα
ΑΪΝΤΕ, όχι μόνο vodafone !!

>>> EΔΩ έχει και συνέχεια..

7 σχόλια:

thebigbip είπε...

a ti teleia yioupi tha pame se ola!

Ανώνυμος είπε...

egw mia fora,epeidi eimai kai 'mia psuxi ekei sto london',tha paw sto festival sto ica,kai gia na deite ti xruso paidi eimai,tha sas steilw to raporto mou,
apo to pagwmeno kautatzogleio,gia to mega,noikoura aptisliges
ta mele

Chaca-Khan είπε...

axaxaxaxa...
cool
theloume k video. ante photoz sti xeiroteri
ta legame..

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δυστυχως τη Παρασκευη θα πρεπει να ειμαστε στη συναυλια του Ρουβα και απο το πρωι στα γραφεια της Village.
Το Weekend ομως θα τιμησουμε το Video Art Festival!!!

Kwlogria είπε...

Χύμα 1 και Χύμα 2= Γαμάτες πληροφορίες και το όσκαρ γκόουζ του:... ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!
Πέθανα λέμε. Όσο για τη Vodafone, μια μούντζα δεν είναι αρκετή. Μήπως αν περνούσαν όλοι οι ποδηλάτες και έριχναν από μία ταυτόχρονα, θα έκανε τη διαφορά;;

Σ'ευχαριστούμε Chaca Khan! SUPER!!

Ανώνυμος είπε...

Mpravo re man!

monospace είπε...

poly nice arthraki. akrws enhmerotiko. thank you! :)