Σελίδες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Βουνοριλά


Έξι μουσικά σχήματα αναχωρούν από την Αθήνα για έναν προορισμό τον οποίο δεν γνωρίζουν μέχρι και την άφιξη τους. Στις αποσκευές τους υπάρχει μόνο ο εξοπλισμός τους και μια ηλεκτρική γεννήτρια. Το ντοκιμαντέρ Βουνοριλά είναι η αποτύπωση μιας μουσικής εκτέλεσης παιγμένης σε έξι πράξεις. Μια για κάθε ένα μουσικό συγκρότημα. Οι Egsun, A Thousand Beautiful Women, Lunar Miasma, No Clear Mind, Matteus και Αλέξανδρος Μίαρης παίζουν δίχως κοινό στην ανοιχτή σκηνή του ξέφωτου ενός δάσους, κάπου σ' ένα βουνό στην Εύβοια. Δύο ντουζίνες άνθρωποι άπλωσαν τα καλώδια τους, τις δικές τους αρτηρίες δίπλα στις ρίζες των δέντρων και συγχορδήθηκε ένα σύστημα ,φαινομενικά αντιφατικό, ανάμεσα σε μουσική φτιαγμένη από ανθρώπους και ένα περιβάλλον που δεν ακούει, δεν αντιλαμβάνεται και δεν νοιάζεται για την τέχνη αυτή.

Η Βουνοριλά είναι μια διακριτική, βουβή μαρτυρία χωρίς σχόλιο, μια έρευνα πάνω στην έννοια του ήχου ως γλώσσα επικοινωνίας και μιας χρονικής στιγμής όσο κρατάει και η ζωντανή ερμηνεία περίπου δώδεκα μουσικών κομματιών.

Το ντοκιμαντέρ Βουνοριλά θα προβληθεί στα πλαίσια του 17ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου νύχτες πρεμιέρας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 στην αίθουσα Άστορ του κινηματογράφο Άστορ Hollywood, Σταδίου 28, Αθήνα.
Ώρα προβολής: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 6 Eυρώ


 Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπάρμπας
Φωτογραφία: Χρήστος Μπάρμπας
Μοντάζ: Αλεξάνδρα Βερυκόκκου

4 σχόλια:

Inta είπε...

bravo άτομα!
ξέρω πολλούς από το videάκι :D
respect για το project και respect που βγαίνει προς τα έξω έτσι>>>

onwards & upwards!

Tic Tac είπε...

Μα κι εσεις να μου το πειτε μιση ωρα πριν την αναχωρηση του πουλμαν...

Αλλα τωρα που το σκεφτομαι για φαντασου να μ´ εβλεπα στα σινεμαδια, απα πα πα πα.

Το τρειλερ μ´ αρεσει.

chacakhan είπε...

Το τρέιλερ μ αρέσει κ εμένα πολύ αλλά Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΗ!

Unknown είπε...

Mazda CX-7 Turbo
ur blog is really nice and interesting, You have maintain it so beautifully that I truly like & enjoy it