Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Περήφανος ως Αθηναίος

Έξω απο το σπίτι μου πριν απο λίγες μέρες υπήρχε ένα ωραίο παραδοσιακό ξύλινο περίπτερο κατω απο μια (εννοείται) όμορφη λέυκα που την εβλεπα να μεγαλώνει σιγά σιγά εδώ και κοντα 15 χρόνια.

Ξαφνικά λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ένας ταλαίπωρος πλην απαράδεκτος περιπτεράς να ξανανοίξει το περίπτερο με μοντέρνα essans.
Αυτό έγινε κοντά διπλάσιο, νοβοπάν, ξύλο μέταλλο, καραβόπανο, ψυγεία και καλώδια δημιούργησαν ένα απαράδεκτο σύνολο, κάτω απο την (εννοείται) όμορφη λευκα που όμως έσπαγε το γκρι και δέσποζε στην θέα απο το μπαλκόνι μου. Το μεγάλο δέντρο πάσχιζε να βρεί χώρο αφού το περίπτερο σαν επιδημία άρχισε να επεκτείνεται πως πάσα κατευθυνση, ο σκελετός του σταμάτησε λίγα εκατοστά απο τον κορμό του (εννοείται) όμορφου δέντρου.

Σήμερα το πρωι, βγαίνοντας απο το σπίτι το δέντρο ξαφνικά δεν υπήρχε πια, δηλαδή υπήρχε ακόμα αλλά σε κομμάτια απλωμένα στην ασφαλτο, που περίμεναν υπομονετικά να επιβιβαστούν στο φορτηγό του δήμου. Καμια δεκαριά άτομα κοιτούσαν με απαθή περιέργεια τους τρεις εργάτες που μάζευαν τα τελευταία μέλη του πτώματος.

Ζήτησα να μάθω τον λόγο, απάντηση δεν πήρα εννοείται, ο "υπευθυνος" δεν ήταν εκεί μου είπαν, ήρθε όμως ένα γερόντι με προθυμία να μου "εξηγήσει" πως το δέντρο ήταν σάπιο. Κοιτάω το δέντρο κοιτάω και τον γέρο και δεν μπορώ να βρώ αλήθεια στα λεγόμενά του. Ο κορμός μεγάλος και ζουμερός ακόμα ξεπροβάλει μέσα απο μισό τετραγωνικό μέτρο γής επιμελώς οριοθετημένο με πλάκες πεζοδρομίου. Τα κλαδιά και αυτά σφριγηλά και μέχρι πρότεινως υγιή, όλα τα φύλλα είχαν το γνώριμο κίτρινο εποχικό χρώμα, όμως δεν είχαν ξεραθεί, η υγρασία μέσα τους βέβαια σε λίγες ώρες θα χαθεί. Γυρνάω απορημένος και ξεστομίζω στον γέρο "Μαλακίες". Ένας άλλος σάπιος παρεβρισκόμενος σπευδει να συμπληρώσει πως ο δέντρο ήταν έτοιμο να πέσει και για να αποδείξει την αλήθεια του λόγου του, μου υποδεικνύει τις πλάκες στην περίμετρο του κορμού που έχουν όπως χαρακτηριστικά είπε "ξεκολλήσει" απο την πίεση του δέντρου, "το πεζοδρόμιο έχει παραμορφωθεί" μου λέει χωρίς ντροπή."το δέντρο ήταν έτοιμο να πέσει" συνεχίζει.

Έριξα μια ακόμα ματιά στον κορμό, σε ακτίνα ενός μέτρου απο το κέντρο του, οι 15 χρονες ρίζες του έχουν συνθλίψει το μπετόν, τις πλάκες και την ηλίθια τους τετράγωνη ρυμοτομία, τόσο δυνατές ήταν., εαν τις άφηνες δεν θα σταματούσαν πουθενά. Εκεί κάπου κατάλαβα πως δεν πλέον έχει νόημα να συζητώ ή έστω να λέω "μαλακίες". Προφανώς κάποιοι θέλουν να πιστευουν πως ένα δέντρο συγκρατείται στο έδαφος απο μια πλάκα πεζοδρομίου που εάν σπάσει απο την μια πλευρά το δέντρο θα καταρευσει πάνω στα αγαπημένα τους αμάξια.  Προφανώς, ο καθένας απο εμάς με ένα  τηλεφώνημα μπορεί να γκρεμίσει όποιο δέντρο τον ενοχλεί, χωρίς ερωτήσεις, σκέτη μαφία.
Γαμημένη φάση


Ανάθεμα.

12 σχόλια:

imwrong είπε...

καταλαβαίνω την οργή σου. Στη θέση σου θα έβαζα το πρόβλημα στον χάρτη των Ατενίστας.

Michael_Sc είπε...

Βάλε καμιά φωτό να στείλουμε κανένα μέιλ στον Καμίνη.

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Bάλε καμιά φωτιά στο νεο περίπτερο καλύτερα και άμα θες βοήθεια έρχομαι όποτε μου πεις.....

Tic Tac είπε...

Και πώς συνδεεται αυτό με τη δευτερη φαση του πονηματος σχετικα με τη συγχρονη φυσικη;

Δε συνδεεται!

Φταιει ο περιπτερας;
Φταιει η λευκα;

Φταις εσυ που το παρατηρησες και σκοτωσες τη γατα και τωρα κανεις δε θα μαθει αν ειχε ωραιο χαμογελο.

8βιτ είπε...

Update
O δήμος έβγαλε τον κορμό και ο περιπτεράς μπάζωσε την τρύπα, θα γίνει της πουτάνας.

Ανώνυμος είπε...

να δεις τι σου χω για μετα....

imwrong είπε...

ναι... αστειάκι ήταν το προηγούμενο σχόλιο που δεν δημοσιεύτηκε.

Ανώνυμος είπε...

oxi re file gamwto..

krima to dentraki! ti skata

Happy Hippo είπε...

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Εμεις είμαστε οι εργάτες της δημιουργίας του θάματος που συζητάς Χάπι Χίπο...Και είσαι και πολύ νόστιμος ρε φιλαράκο...σόρι που σε τρώω που και που με τέτοια βουλιμία,αλλά μου προσφέρεις μία αδιάσπαστη ηδονή στον ουρανίσκο μου η οποία μαζί με το κατέβασμα της ύλης σου προς τα σωθικά μου με παρασέρνει σε μια ροή ευτυχίας...
(Ακόμα και χωρίς στριφτό)

Happy Hippo είπε...

Εμείς είμαστε οι δημιουργοί του θαύματος, συμφωνώ.Αρνούμαστε όμως να δεχτούμε ότι φταίει το κεφάλι το ζαβό μας, που είπε και ο ποιητής, για τη ζωή μας που γίνεται πιο δύσκολη και για τη μείωση του βιοτικού επιπέδου στην Αθήνα και για όλα αυτά για τα οποία γκρινιάζουμε συνεχώς σαν λαός.Το δικό μας θαύμα είναι το κομμένο δέντρο στο πεζοδρόμιο. Παρόλαυτά πιστεύω στον άνθρωπο. Μπορεί αυτό να σπυ δυσκολέψει την πέψη.

oof o είπε...

mpazosane kai tin trupa, e? skliroi oi sfaxtes... kai an sou ksanapoune oti i leuka itan etoimi na fugei, na tous peis oti exei epifaneiakes rizes... kai giauto ta spaei! pragmatika tha'thela na matho AN dexontai kataggelies gia tetoiou eidous kafriles. kai pou. hmmm...kala....