Σελίδες

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Μια νοστιμιά

ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΑΜΗΛΑ
Υλικά:
1 Καμήλα, μεσαίο μέγεθος
1 Αρνί, μεγάλο
20 Κοτόπουλα, μεσαίο μέγεθος
60 Αυγά
12 Κιλά ρύζι μπασμάτι
2 Κιλά φυστίκια
2 Κιλά αμύγδαλα
110 Γαλόνια νερό
Αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε

Γδέρνουμε και πλένουμε τη καμήλα, το αρνί και τα κοτόπουλα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε και το ρύζι. Ζεματίζουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Βραζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτά και μετά τα καθαρίζουμε. Γεμίζουμε τα κοτόπουλα με τα αυγά και το ρύζι. Γεμίζουμε τα αρνί με τα κοτόπουλα και βαζουμε και άλλο ρύζι στις χαραμάδες για να μη κοβουν βόλτες τα κοτόπουλα μέσα στο αρνί. Βαζουμε το αρνί μέσα στη καμήλα και σουβλίζουμε σε μέτρια φωτιά για 1,5 μέρα. Τέλος τοποθετούμε τη καμήλα σε ένα μεγάλο δίσκο και στολίζουμε με ότι ρύζι έχει περισέψει, με αυγά και φυστίκια. Είναι μια πολύ ωραία και πρωτότυπη συνταγή για το Πάσχα. Φτάνει άνετα για 8 άτομα, ίσως και παραπάνω.

14 σχόλια:

Tic Tac είπε...

Εισαι χορτοφαγος;

Chaca-Khan είπε...

Καλά σκέτο ρύζι χωρίς κιμά; Ξεροσφύρι;

n.i.t. είπε...

ok.. i love you

pokapiko είπε...

...δεν λες και κανα γλυκακι για μετα?

MrT είπε...

tτο γλυκάκι το χω
έχω μία καμήλα στην κατάψηξη...κάνει ή πρέπει να είναι φρέσκια;

8-bit είπε...

Πσιτ,
φίλε αυτή η συνταγή έχει παίξει στο αστεριξ. Είτε θα κάνεις quote ή το μπούλο απο το blog

Kyrios Elefantas είπε...

φιλε πήγαινε.σε χρειάζονται.

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Γλυκό άσε να φτιάξει ο Ταζ με μπισκότα και πεγιότ γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να νιώσεις την οργή των ζώων..

psarras είπε...

Ποτε θα μας πειτε επιτελους κι εμας, τι σχεση εχει ο Ταζ με αυτα τα πεγιοτ? Ε, πότε?

Ανώνυμος είπε...

είναι μία μαλακία που έχει εφεύρει ο σαλάμι εδώ και χρόνια και η οποία ανάλογα το ποστ διαπερνά από το εύστοχο και κωμικό στο ανιαρό και βαρετό και τίθενται έτσι τα όρια ανάμεσα σε μία φάρσα montypythonesque έως τζώνηβαβουρέξ

πσάρρας άσε τις ερωτήσεις και έλα να παίξουμε καμία μπαλίτσα

ταζ

Ariel είπε...

@tic tac: Oχι
@Chaca khan: Ναι
@8-bit: Είναι συνταγή απο το Bahrain. Tο κάνουν τα Σαββατοκύριακα.

Ανώνυμος είπε...

ικκ μπλιαξ ουγκχχ και αλλα τετοια
αναγουλιασα κιολας χωρις παρεξηγηση γοργονα :)

habilis είπε...

Χιχιχι!

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λέει ο άλλος. είναι από τον Αστερίξ