Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

tomato borscht

preparation time: 45 minutes
serves 4

25g butter
1 small onion
1 garlic clove
225g raw beetroot grated
1 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon ground cinnamon
225g fresh tomatoes, chopped
275ml tomato juice
1 tablespoon tomato puree
570ml vegetable stock
1 tablespoon soy sauce
salt and fresh gournd pepper

λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε για σωτάρισμα κρεμμύδι και σκόρδο και έπειτα σιγά σιγά το τριμμένο παντζάρι. προσθέτουμε κύμινο, κανέλα, τομάτες, τοματοχυμό και τοματοπουρέ και το στοκ λαχανικών. βράζουμε και ανακατεύουμε για 15 λεπτά. σόγια, αλάτι και πιπέρι (εγώ έριξα και λίγο κόλιανδρο και ίσως θα του πήγαινε και ελάχιστη κρέμα γάλακτος). στο μπλέντερ μέχρι να γίνει νια-νια (σικ)...φάτε μάτια ψάρια...

5 σχόλια:

Chaca-Khan είπε...

Λαχανικόκρεμα για τους αμετανόητους μπέμπηδες..

μα, παντζάρι, ντομάτα και ΣΟΓΙΑ;

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Τα συστατικά εις την Αγγλιστήν και η εκτέλεση ελληνιστάν..πραγματικά απορίας άξιο..

MrT είπε...

ρε φτιάξτε τη συνταγή να ευχαριστηθείτε σούπα και αφήστε τις ερωτήσεις και τις απορίες...

8-bit είπε...

σορρυ αλλά ως πληροφορικάριος πως στο διάβολο θα κάνω στοκ σε λαχανικά???

MrT είπε...

αυτό θα σου το πω την άλλη εβδομάδα που θα σε καλέσω για φαγητό...ή μήπως να το κάνομε αυτή την εβδομάδα?