Σελίδες

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Πάρκα & Ποδήλατα

Η κυριακάτικη πανελλαδική ποδηλατοπορεία είχε τεράστια συμμετοχή. Μόνο στην Αθήνα υπολογίζεται ότι τσούλησαν περίπου 4.500 ποδήλατα ενώ αντίστοιχη εκρηκτική αύξηση συμμετοχής σημειώθηκε και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Δυστυχώς η πορεία στην Αθήνα δεν ήταν καθόλου διασκεδαστική -η πυκνότητα ήταν τεράστια και η αστυνομία δεν ήταν καθόλου μα καθόλου γενναιόδωρη στη διάθεση του απαραίτητου χώρου και άρα στη διευκόλυνση της ίδιας της ποδηλατοπορείας. Αντί να κλείσει για μια ώρα το κέντρο και να αφήσει λίγο ρολαριστό αίμα να κυλήσει στις φλέβες της πόλης προτίμησε απλώς να "προστατεύσει την κυκλοφορία" κλείνοντας ακριβώς στο σημείο της διασταύρωσης τα αντίστοιχα ρεύματα οπού ο εχθρός "εκατομμύρια ποδήλατα" διέκοπτε το αστικό normality. Αποτέλεσμα οδηγοί και ποδηλάτες να βιώνουν κάτι χειρότερο από τη γνωστή σε όλους μας "κίνηση". Παράλογο.. Όπως επίσης και η παντελής απουσία αναφοράς από τα τηλεοπτικά media παρόλο τον όγκο της πορείας και παρόλη την εσχάτως αναδυθείσα οικολογική τους ευαισθησία. [video]



Στο πάρκο οι εργασίες συνεχίζονται. Τα παιδιά κατακλύζουν την ομορφότερη παιδική χαρά της πόλης χαρίζοντας στον χώρο αυτό που by default θα έπρεπε να είχε ενώ όσο ανοίγει ο καιρός όλο και περισσότερος κόσμος συρρέει απλά και μόνο για να βρίσκεται εκεί.
Την Παρασκευή 15/5 διοργανώνεται συναυλία μέσα στο πάρκο για την οικονομική ενίσχυσή του -επιτέλους με φρέσκα αθηναϊκά ονόματα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό συμβολίζει ένα είδος "ανοίγματος" και των 2 πλευρών (Αυτισμός Vs Taboo) τώρα που το καλοκαίρι ήρθε και λάλησε ο πετεινός. It's a long, long way.. [video]

[ η 1η φωτό από podilates.gr]

7 σχόλια:

MrT είπε...

ΝΑΙ ΡΕ!!!
ΝΑΙ!!!
πες τα γαμώτ...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

welcome back

Ελεύθερος Σκοπευτής είπε...

"Αυτισμός vs ταμπού"

Δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα.

idealhsths είπε...

μα ο αυτισμός ταμπού δεν είναι?

(ο ξενέρωτος.)

πολύ σωστή η επισήμανση γενικά. και έχει ξαναγίνει . βασικά σχεδόν τη θεωρώ δεδομένη τη φάση αυτή.
ρε συ δεν ξέρω τελευταία για κάποιο λόγο δε μου κάνει να πάω να σταθώ στο πάρκο..
'έχει άλλους, ok' σκέφτομαι.

*πάντως με μουσική ρε συ μην έχεις παράπονο πολύ προχώ σχήματα έχουν παίξει ήδη (Barbara's Straight Son, Diminuita Swing trio, Αγγελάκας κ λιγοι Επισκέπτες, κλπ) αλλά μακάρι να περάσει \όλος ο κόσμος ο καλός ναι ;)

κι άλλα πάρκα!

Fade είπε...

Τώρα ήμουν στο πλοίο από Ηράκλειο με Barbara's Straight Son και τρελλοάτομα γενικα.
Χαμός με ποδήλατα!Γουστάρω τρελλά.
"Αστικό normality"???!!!!!

idealhsths είπε...

οι Βαρβαροι τα σπάνε σε όλα τα επίπεδα. :)

κατάλαβα: κρουαζιέρα ολέθρια κάνατε..
χιχιχιχι

missmurple είπε...

η ατομαρα η Δεσποινα που κομπρεσαρει το χωμα, ετριψε εψες ολιγη ριγανη στην ανοστη αγγουροντοματασαλατα μου η οποια συνοδευε το ανοστο δειπνο μας στη λεσχη της σχολης.