Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Λίγα λόγια για το ΒΙΟS

Έλαβα σήμερα το πρωί το newsletter του BIOS το οποίο και παραθέτω παρακάτω

Μια νύχτα για την ώρα της γης
Μια ολονύχτια unplugged μουσική βραδιά
Σάββατο 28 Mαρτίου 2009
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 20.00
Διάρκεια: όλο το βράδυ
Το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 8.00 το βράδυ το Bios συνθέτει μια άκρως οικολογική βραδιά σβήνοντας όχι μόνο τα φώτα αλλά
και τους ηλεκτρονικούς ήχους.
Συγκεντρώνοντας την ανεξάρτητη ελληνική μουσική σκηνή, με ονόματα όπως
The Boy, Bolek, Felizol, Palindrome (Modrec), Callas & Callassetes, Zebra tracks, Lumiere brother, Wild Honey, Lolek, Ottomo,
TimosV (Mimosa's Dream), Monika, Exposed by Οbservers, Lepaz
παίζει χωρίς καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα (unplugged) για ένα ολόκληρο βράδυ υπό το φως των κεριών. Ανάμεσα από τις συναυλίες
θα γίνονται dj sets με αμερικάνικους δίσκους twist και κλασσική μουσική από κουρδιστούς φωνογράφους (phonograph sets by Panos Charalambous & friends).
Η νύχτα για την ώρα της γης προσκαλεί όλους τους μουσικά, οικολογικά και γενικότερα ευαισθητοποιούμενους κατοίκους της
πόλης να ενεργοποιηθούν υπέρ της γης και να συντονιστούν ενάντια στις κλιματικές αλλαγές!
Xoρηγοί επικοινωνίας: MTV, ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ 100,3

Θα μου πείτε που είναι το πρόβλημα?

Ε, λοιπόν το πρόβλημα είναι πως τέτοιου είδους βραδιές γίνονται τουλάχιστον εν γνώση μου, εδώ και μήνες στον Άνθρωπο που είναι ένα πολύ χαλαρό και όμορφο μέρος, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, χωρίς χορηγούς επικοινωνίας, χωρίς οικολογικές παράννοιες που προσβάλουν την νοημοσύνη σου, μόνο με ένα ξεκούρδιστο πιάνο και ένα γραμμόφωνο, όποιος έχει όρεξη φέρνει τα όργανά του και παίζει με τους υπόλοιπους που έχουν όρεξη. Χωρίς την ανεξάρτητη μουσική σκηνή της αθήνας, την οποία δεν έτυχε να δω ποτέ εκεί, υπο το φως κεριών, χωρίς θέρμανση, χωρίς εξαερισμους, χωρίς πρόγραμμα και με μια υπέροχη φιλοξενια απο τον παιδί που το τρέχει, με αποτέλεσμα να έχει προσφέρει πολύ ωραίες βραδιες σε μια κατα τα άλλα πραγματικά βαρετή αθήνα.
Τώρα ξαφνικά που βλέπω την ίδια ακριβώς ιδέα να επικοινωνείται με τέτοιο τρόπο απο το bios, εμένα προσωπικά με εκνευρίζει, ιδιαίτερα οι επικοινωνιακές πινελιές του στύλ,

"άκρως οικολογική βραδιά", που δεν σημαίνει τίποτα γιατί απλά θα κλείσουν τα φώτα, δεν χρειάζεται να είσαι οικολόγος για να εκτιμήσεις το φώς των κεριών. Οικολογική βραδιά σημαίνει κλείνω τον γενικό, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, και στην περίπτωση που συμβεί είναι λίγο τραβηγμένο απο τα μαλλιά να την λες οικολογική, εκτός βέβαια αν θέλεις να πάρεις επιχορήγηση απο το τοσο τοσο τοσο "πράσινο" Σκαϊ.

"Dj Set" με γραμμόφωνο. ΟΚ, εδώ τώρα δεν βρίσκω τα κατάλληλα λόγια να αρχίσω το κράξιμο, και μην με παρεξηγείτε, μου αρέσει η ιδέα, είναι πραγματικά ωραία , απλά δεν ξέρω πως γίνεται να μπλέκουμε τα πράγματα τόσο πολύ. Μπορεί όντως να υπάρχει κάποιο project κάπου στον κόσμο απο κάποιον ο οποίος όντως να μιξάρει με γραμμόφωνα και να κάνει ωραία πράγματα, ωστόσο δεν περιμένω να δω κάτι τέτοιο στο bios. Και θα χρησιμοποιήσω εδω το motto του Ali G "Keep it ReaL", γιατί απλά κάποιοι ωραίοι άνθρωποι που έχουν ένα πάθος με τους παλαιούς δίσκους και τα γραμμόφωνα θα κουρδίσουν τα εργαλεία τους, θα βάλουν ένα ωραίο δίσκο και θα γουστάρουν. Απλά και όμορφα, ούτε Dj set ούτε Dj, ουτε club ορολογίες,


Τέλος
Η νύχτα για την ώρα της γης προσκαλεί όλους τους μουσικά, οικολογικά και γενικότερα ευαισθητοποιούμενους κατοίκους της
πόλης να ενεργοποιηθούν υπέρ της γης και να συντονιστούν ενάντια στις κλιματικές αλλαγές!

What the fuck, μήπως βρισκόμαστε στην καλιφόρνια του 60 και έχει ο καθένας μας και απο 5 ενεργειακούς κρυστάλλους που έρχονται σε επαφή με το COSMOS, δηλαδή τι εννοεί ο ποιητής?
Εννοεί να συντονιστούμε μουσικά? Οκ αυτό το δέχομαι αλλά πάλι μπαίνει το παράδοξο της κλιματικής αλλαγής, μάλλον δεν εννοεί αυτό.
Εννοεί να συντονιστούμε ενεργειακά? Εντάξει Οκ, απλά ρε γαμώτο φαντάζομαι πως θα είναι δύσκολο με την λεωφόρο Πειραιώς, Σάββατο βράδυ που θα γίνεται της καριόλας να βγούν τέτοιες ενέργειες, μην πούμε και για τους τόνους τσιμέντο που θα μας περιβάλλουν. Μπά ούτε αυτό θα εννοεί.
Μήπως εννοεί πραγματικά να συντονιστούμε? Ξέρεις, να κάνουμε μια επιτροπή bios για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή? Χμ, Οκ και οι μουσικοί που κολλάνε?
Μήπως προτείνει να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί και ταυτόχρονα? Ε αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον σίγουρα, αν δεν ήταν και βραδιά χωρίς ηλεκτρισμό θα έφερνα την κάμερα να το καταγράψω, Κριμα.

  • Έτσι για το κλείνω το θέμα, τέτοιου είδους βραδιές είναι ωραίο να γίνονται αρκεί κάποιοι να μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Στο καινούργιο πάρκο στα εξάρχεια, όποιος έχει τέτοιου είδους οικολογικές ανησυχίες μπορεί να βοηθήσει πραγματικά, η φάση είναι ανοιχτή σε όλους. Εντάξει ίσως να καίγεται κανα ξύλο για να ζεσταθεί ο κόσμος αλλά παράληλα διωχνουν το τσιμέντο,φυτεύουν δέντρα στο κέντρο της αθήνας, παίζουν και μουσικές. Απλά και ειλικρινά.
  • Το ξαναλέω πως η ιδέα είναι κάποιου άλλου που την εφαρμόζει καλύτερα.
  • Επιπλέον, είναι απογοητευτική η πορεία του bios, το οποίο όταν άνοιξε μας γέμισε με ελπίδες πως επιτέλους θα υπήρχε ένας χώρος στην αθήνα που θα προσέφερε σε όποιον ενδιαφερόταν κάτι το διαφορετικό σε επίπεδο πολιτισμού, και έδωσε αρχικά την εντύπωση πως θα ήταν ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης. Αλλά η φάση έγινε Business και κάνουν ότι να ναι μέχρι του σημείου να αντιγράφουν επακριβώς ιδέες άλλων ανθρώπων και να τις κάνουν αστείο, ενω παράλληλα βγάζουν και άπειρα λεφτά απο παντού.
Ουσιαστικά τι έχει παίξει,
το Bios κλέβει την όμορφη ιδέα ενός όμορφου ανθρώπου, κοτσάρει τάχα οικολογία και τα τσεπώνει απο το ΣΚΑΪ, κοτσάρει ανεξάρτητη ελληνική σκηνή και dj set και τα τσεπώνει απο το MTV, βρίσκει ένα σωρό παιδιά που γουστάρουν να παίζουν την μουσική τους και τους χρησιμοποιεί χωρίς πληρωμή, χωρίς να τους προσφέρει τίποτα, χρεώνει τρελές τιμές για τα ποτά του και ποντάρει και στην κατα τα άλλα συμπαθέστατη μόνικα (που δεν είναι ανεξάρτητη) να γέμίσει το μαγαζί (ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ + ΜΟΝΙΚΑ = O.M.G) ενω ξέρει πως ένα τέτοιο όνομα θα φέρει τόσο κόσμο που όλο το unplugged εγχείρημα θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να γεμίσει μαγαζί και να βγάλουν φράγκα.


Ενα μπράβο στο BIOS λοιπόν.

Υ.Γ Μήπως λόγω του ιδιαιτέρου της βραδιάς, εννοώντας την "οικολογική" έλλειψη ηλεκτρισμού οι τιμή ενός ποτού στο bios θα πέσει σε κάποιο λογικό επίπεδο, ή θα πρέπει να δουλεύω κοντά 3 ώρες για να πιώ ένα ποτάκι πάλι?

31 σχόλια:

monospace είπε...

I like you! :)

8-bit είπε...

Σορρυ αλλα οργίζομαι!!!

Αntidrasex είπε...

ΣΚΑΪ, MTV και ΟικΩλογία....
Και τα @@ μας κουνιούνται
Όλοι στον Ανθρωπο, που είναι και γαμώ τα παιδιά....

unpause είπε...

Μια ερώτηση - και προς αποφυγή παρεξηγήσεων τονιζω πως συμφωνώ με όσα λες και γενικά άποψη μου Bios: my ass!! -
Το δελτίο τύπου που μας παραθέτεις λέει Χορηγοί επικοινωνίας: ....
Αυτό σημαίνει πως διαφημίζουν το "event" τζαμπα, οχι πως δίνουν και λεφτα..

8-bit είπε...

οκ, έχεις δίκιο φαντάζομαι, η ουσία πάντως παραμένει, πές το "εξοικονομούν" αν προτιμάς

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ, αλλά εγώ κάτι τέτοια βλέπω (που φέτος, παρά είναι πολλά) και μου έρχεται όχι απλά να σβήσω τα φώτα, αλλά να ανάψω προβολείς και να ... αμολύσω κανονιές με ακτίνες λέϊζερ!

Chaca-Khan είπε...

μίλησε ο 8-bit!!!!!!
ζήτω ο "άνθρωπος"
ο pause έχει δίκιο για το χορηγ επικοιν
αλλά κ εσύ φυσικά. η καλοκαιρινή του ταράτσα μόνο -εδώ και καιρό

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Με γλύτωσες από ρεύμα και χρόνο γραψίματος...με το που έφτασε αυτή η πληροφορία και στα δικά μου αφτιά πραγματικά εξοργίστηκα..δεν τους πάω και εγώ εδώ και πολύ καιρό ,από τότε που ένιωσα πως παριστάνουν κάτι που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι.. μπράβο 8-μπιτ!
καιρό είχες να γράψεις...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είχα την ατυχία να γνωρίσω τον ιδιοκτήτη πριν καμιά 10ετία και επειδή έχω την ατυχία να γνωρίζω άτομα που των γνωρίζουν ακόμα. Δεν θα το χωράει το μυαλό μου το ότι πρόκειται να το κάνει τσάμπα. Είμαι σίγουρος ότι πήρε καλά λεφτά από τους χορηγούς.

Και ναι οι τιμές του είναι ελεεινά ελεεινές.

unpause είπε...

σιγουρα παραμενει η ουσια... και ειμαι μαζι σου! όπως είπα και πριν biass

Tom Bobandil είπε...

Ωραίο ποστ φιλαράκο...

Και καλά οικολόγοι... του κώλοι οικολογοι.

Οτι πουλάει... το πουλάνε. (σε αυτή τη φάση είναι η οικολογία).

Να ρωτήσω κάτι? το bios που νοίαζεται για τις κλιματικές αλλαγές και σκίζεται να οργανώσει μια τέτοια βραδιά για το καλό του πλανήτη με την βοήθεια των οικολόγων χορηγών του (μην ξεράσω), ανακυκλώνει τουλάχιστον το γυαλί και το αλουμίνιο που παράγεται σαν σκουπίδι από όλα αυτά που οικολογικά-οικολογικά πουλάει.

Σκατά στους δηθεν!

spiral είπε...

+1 κι από εμένα.

Την κάμερα πάνω από το ταμείο για να μην κλέβουν οι υπάλληλοι την έχει προσέξει κανείς; Δεν πειράζει όμως, να μαζεύεται εκεί όλο το δηθεναριό, να μην τους τρώμε στη μάπα...

Ιωσηφίνα είπε...

Χώσε δόκτωρα ! Σοκ είναι το newsletter,όσο και να μου το περιέγραψες, η ανάγνωση προκαλεί αλεπάλληλα κύματα και τσιμπιές εκνευρισμού

χαχαχα
πολύ μ'αρέσεις όταν οργίζεσαι


υ.γ.καλά το από πάνω σχόλιο αληθεύει? αισχρό, μου θυμίζει μια άλλη άκυρη εργασιακή φάση που είχα βιώσει στο πετσί μου στην Ελβετία, με υποκινεί να γράψω κι εγώ τίποτα πριν ξεχάσω εντελώς πως γράφουμε ποστ (...)

Αntidrasex είπε...

Ολα καλά (ή μαλλον κακά) για το BIOS.
Για την Πρωταπριλιά, θα μας τιμήσετε?

Tic Tac είπε...

Πλακα κανεις, a+s ?
Εννοειτε πως ΟΧΙ!
Τι μας περασες εδω μεσα;
Και σε παρακαλω να μη ξεσηκωνεις τα παιδια με τετοιου ειδους "ακτιβισμους". Θα παμε οργανωμενοι στο βιος να κανουμε το καθηκον μας και μετα για υπνο.

Ακου κουκουλοφοροι... τστστστσ...

K the Clown είπε...

Συγνώμη, αυτός ο "άνθρωπος" που είναι;

idealhsths είπε...

μη με παρεξηγήσετε (δε γουστάρω το BIOS)

αλλά προς τι το hating?

οσοι ξέρουν το αυθεντικό και το ατόφιο ας το προτιμούν για τον εαυτό τους και ας μείνουν σε διαφήμιση του ωραίο(τερο)
κ μόνο η αναφορά οτι η ιδέα για βραδιές χωρίς ρεύμα υπάρχει μήνες τώρα σε άλλο χώρο πιο 'οικείο' είναι η απόδειξη οτι είναι δήθεν το μέρος ή έστω λιγότερο πρωτοπόρο..

τι σκαλώνετε τώρα με τα άλλα-το μαγαζί δουλεύει πιο εντατικά από άλλες φάμπρικες ψυχαγωγίας κι ώς τέτοιο θέλει και προώθηση κλ΄π
(πραγματικά, αν με ρωτήσει κανεις δεν ξέρω αν είναι κακό οι μαλάκες τύπου SKA(ε)Ι να κάνουν χορηγία εκεί. ο λουμίδης στους καφέδες ξερω γω)

κατά τα άλλα το μασκάρεμα με τη ΄φαση 'Ωρα της Γης' να το θυμόμαστε και άλλες μέρες το χρόνο.
την ψαγμενιά τύπου unplugged μουσική & DJ me γραμμόφωνο (!? εγώ θ αφοβόμουνα τα βινύλιά μου..) τη δέχομαι ως συμπαθή αυνανισμό ενός χώρου που πάει να 'χωθεί' σε ένα μαζικό φαινόμενο.


Οσοι ξέρουν περι χώρου BIOS ξέρουν (ή 'ξέρουν') δε θέλει άλλο κάρβουνο. το να σπάνε κάποιοι το μαγαζί αυτό αντί για τα μπουζούκια της Ιερας Οδού είναι απόδειξη του αλλήθωρου, κοντόφθαλμου μισαλλόδοξου μικρόκοσμου της underground Αθήνας που συντηρείται με το να 'τρώει' ότι είναι παραπλήσιο παρά ότι είναι απέναντι και για άλλους.
όσο με ξενερώνει το συγκεκριμένο μέρος που πραγματικά νομίζει οτι κάνει ιδιαίτερα πολιτιστικά δωρα στην πόλη ενώ είναι κενό ενέργειας κοινού, τόσο θέλω να πάω να κάνω ή να αναδείξω το καλύτερο. κι αυτό χρειάζεται όμως και let it be κι ας μην είναι για μας...

IF YOU HAVE TO HATE, HATE THE GAME , NOT THE PLAYER.


ps:

8-bit είπε...

point taken, πιο πολυ με ενόχλησε η απόλυτη αντιγραφή μιας ιδέας κάποιου αλλου, αλλά έχεις δίκιο σε αυτό που λες "συντηρείται με το να 'τρώει' ότι είναι παραπλήσιο παρά ότι είναι απέναντι". Είναι λογικό όμως, αφου ότι καταλαβαίνεις καλυτερα το επεξεργάζεσαι καλύτερα και το κριτικάρεις πιο έντονα γιατί έχεις μια εικόνα του πως θα έπρεπε να είναι. anyway!

Tic Tac είπε...

Τους απεναντι τους καταλαβαινεις.Οριοθετουνται πιο ευκολα τα πραγματα.

Με τους ομορους μπερδευεσαι, κι αυτοι ειναι που στην τελικη σε πονανε πιο πολυ.

Πρωτα απ' ολα "οι κομμουνιστες". Μπλιαξ, φτου.

Ειναι σα να πας μια γκομενα που βγαινει στο Μπουρναζι σε εκθεση χαρακτικης. Ασχετο.

MrT είπε...

μίλησε ο 8-bit!!!!!!
ζήτω ο "άνθρωπος"...
δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον τσάκα...
@ λοιπούς: γράψτε πολλά σχόλια, γιατί μπορεί να μην ξαναμιλήσει ο ργισμένος 8μπιτ!!!
@λοιπούς: ο άνθρωπος είναι...κάπου εκεί στον κεραμεικό...ρωτήστε στο bios (που το ξέρετε σίγουρα) και θα σας πουν...κοντά είναι...

K the Clown είπε...

Malista. Den 3ero pou einai to Bios kai i mia fora pou piga me epeise na min 3anapao.
Alla ontos mallon prepei na rotiso allou gia ton an8ropo

Ανώνυμος είπε...

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Ούτε δουλεύω στο BIOS, ούτε προσωπικές σχέσεις έχω με τους ανθρώπους εκεί, ούτε τίποτα. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το BIOS, αλλά δεν ήταν άμεσα δική μου επιλογή, καί δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την όλη οργάνωση. Δεν γουστάρω να πηγαίνω στο BIOS γιατί έχει ποτά μπόμπες, αγενέστατο προσωπικό, καί σπανίως κάνει πράγματα της προκοπής. Απλά έχω μία μαγική ιδότητα που λέγται αντικειμενικότητα καί κριτική σκέψη. καί για αυτό παραθέτω τα παρακάτω:

8-bit: εάν σε ενόχλησε η απόλυτη αντιγραφή μιας ιδέας κάποιου αλλου τελικά, ίσως πριν μιλήσεις θα έπρεπε να γνωρίζεις πως βραδιές πολιτιστικού περιεχομένου 'χωρίς ρεύμα', 'υπό το φως των κεριών', κτλ. συμβαίνουν εντατικά τα τελευταία 3 χρόνια σε Νέα Υόκρη, Λονδίνο, καί αλλού (λέω εντατικά, γιατί οι πρώτες ενέργειες τέτοιου τύπου είχαν γίνει στην Αγγλία τέλη 60s). Από τριήμερα art fairs χωρίς ρεύμα καθόλου (βλ. The Dark Fair, Swiss Institute, 2008), με έργα τέχνης να παρουσιάζονται στο σκοτάδι, φωτισμένα με ελάχιστο φυσικό φως, σε DJs με γραμόφωνα (υπάρχουν πολλοί. Πάρα πολλοί.), σε άπειρες συναυλίες unplugged, unwired, με τον γενικό κάτω, κτλ. Είναι μία πολύ ωραία ιδέα της οποίας κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει την πατέντα γιατί δεν είναι κάτι προτώτυπο. Είναι από αυτές τις εξαιρετικές ιδέες που είναι πολύ φυσικό να τις έχουν ταυτόχρονα πάνω από ένας άνθρωπος στην γη. Σαν να προσπαθεί να διεκδικήσει κάποιος την πατέντα του Silent Disco (που την έχει ήδη διεκδικήσει δηλαδή, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να κατατάσεις την ύπαρξη εξαερισμού καί θέρμανσης ενός μαγαζιού στα μείον του. Κάθε φορά που πηγαίνω στον Άνθρωπο (παλιότερα πολύ πιο συχνά, τώρα πια καθόλου), φεύγω με κρίση άσθματος. Καί γιατί σε εξοργίζει τόσο πολύ το γεγονός ότι το ονομάζουν DJ Set? Αποκλείεις το απλούστατο γεγονός να υπάρχουν 2 γραμμόφωνα στον χώρο καί το παιδί που θα παίζει μουσική να μιξάρει μεταξύ των 2?

Spiral: σε οποιαδήποτε Δυτική χώρα να πας, θα δείς minimum 3 κάμερες στον χώρο του μπαρ. Καί άλλες 20 συνολικά στον χώρο. Από τη μία είναι κανόνας ασφαλείας, από την άλλη, προφανώς ρε ηλίθε θα βάλει κάμερα κάποιος που έχει ένα μαγαζί πάνω από το ταμείο του γιατί δεν μπορεί να βρίσεται εκεί 24/7 καί με κάποιον τρόπο πρέπει να έχει ήσυχο το κεφάλι του ότι δεν πηγαίνει κάτι στραβά. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, ούτε αστικής παρακολούθησης καί σχετικές παπαριές. Ωριμάστε πλέον με το θέμα τις κάμερας. Είναι ζήτημα απλής λογικής.

καλά τα λέει ο idealhsths. Εσείς που σπάτε την τζαμαρία του BIOS, γιατί δεν βρίσκεται τα αρχίδια να χτυπήσετε το πραγματικό πρόβλημα (χωρίς να συμφωνώ ότι τα μπουζούκια της Ιεράς οδού, της Καβάλας, της Συγγρού, όλης της Ελλάδας, είναι κάποιου είδους πρόβλημα. Είναι απλά προσωπικές επιλογές. Κάποιος γουστάρει να πάει να διασκεδάσει στα μπουζούκια, καποιος στον Άνθρωπο, κάποιος στο Γκάζι, κάποιος στο Κολωνάκι, κάποιος στα Εξάρχεια.). Αλλά, όσο να 'ναι, από το να βγάζεις από τη μύγα ξύγκι, καλύτερα να εστιάζεις σε κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ότι δεν συμφωνώ εγώ, ο 8-bit, ο Χ, με κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει επίθεση καί καταστολή αυτού.

Ειναι κρίμα με τα αφελή, αβάσιμα, απερίσκεπτα, οριγσμένα σχόλιά σας καί τις φτηνιάρικες εκφράσεις τύπου 'η φάση έγινε Business και κάνουν ότι να ναι' , ή με τις περιορισμένες γνώσεις καί την παιδική παρορμητικότητα που κουβαλάτε (που δεν μπορείτε καν να αναγνωρίσετε τι σημαίνει χορηγία επικοινωνίας), να ρίχνετε το επίπεδο αυτού του κατά τ' άλλα εξαιρετικού blog.

Fade είπε...

Ανώνυμε όλοι δρούμε παράλληλα και έχουμε τις ίδιες ιδέες ανά τον κόσμο, π.χ. βραδυές χωρίς ηλεκτρισμό, αλλά νομίζω καταλαβαίνεις τη διαφορά ενός τέτοιου happening στο οποίο συμμετέχουμε κάποιοι εδώ και 2 χρόνια στον Ανθρωπο κάθε δεύτερη Πέμπτη, με κεριά, μουσικούς, γραμόφωνα, χωρίς να είναι μέρα οικολογίας, ΜΕ πολύ καλή πληρωμή στους μουσικούς παρακαλώ ΚΑΙ τους bios που τώρα συνδέει ένα τέτοιο happening με χορηγίες επικοινωνίας, οικολογία, μουσικούς, κλπ. ενώ ο μόνος που θα κερδίσει είναι ο ιδιοκτήτης με 8-10 ευρώ το ποτό, με μια γενικότερη αισθητική που αποπνέει νεολληνισμό και Eurovision.Τόσο απλά.
Δεν είναι κακό να λέμε τα πράμματα με το όνομά τους και σίγουρα ζήτω η ελευθερία επιλογής διασκέδασης κι όχι σπάσιμο μαγαζιών.
Τσέκαρε κι αυτό και χαλάρωσε.Εξ άλλου πλησιάζει και η Eurovision.
KLIK ΕΔΩ

spiral είπε...

Ανώνυμε, κλάσε μας τ' arxedia.

Και για να μην ρίχνω το επίπεδο, το οτι θεωρείς εσύ αυτονόητα κάποια πράγματα (όπως πχ την ύπαρξη κάμερας στο ταμείο), δεν σημαίνει οτι είναι κιόλας. Αν είχες δουλέψει νύχτα, θα ήξερες οτι έλεγχος γίνεται ούτως ή άλλως επί των εισπράξεων. Άλλοι έχουν μαρκαδόρο στο ταμείο, αλλού αυτή τη δουλειά την κάνει ο barman. Οπότε η κάμερα δεν είναι ζήτημα απλής λογικής, είναι μια μαλακία και μισή. Τώρα, όσον αφορά τις γνώσεις που μοιράστηκες μαζί μας για το πώς λειτουργούν στο εξωτερικό και τι είδους βραδιές οργανώνουν...

...κλάσε μας πάλι τα arxedia.

Πάω για ύπνο --δούλευα νύχτα...

Νίτσα Μαρούδα είπε...

ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΓΑΚΙΑ, Κ Α Π Ο Ι Ο Λ Α Κ Ο Ε Χ Ε Ι Η Φ Α Β Α

8-bit είπε...

Τι λέει ο τύπος???
Όχι πως έχει σημασία γιατί προφανώς είναι βλάκας.
Κάποια στιγμή αυτή η παπαριά όπου ο καθένας σκέφτεται πιο πολύ πως θα επικοινωνήσει την μαλακία που έχει στο μυαλό του παρά να σκεφτεί μια καλύτερη ιδέα εξαρχής, πρέπει να κοπεί και δεν αναφέρομαι στον ανώνυμο αλλά σε όλη αυτή την παρα-πολιτισμική κρύα σούπα που σερβίρεται καθημερινά.
Ναι ρε μαλάκα καθαρά business είναι η φάση και απο τότε που ανακαλύψαμε τους χορηγούς επικοινωνίας δεν μπορούμε ούτε σε φεστιβάλ να πάμε χωρίς να ξερνάμε απο την παντελή έλλειψη αισθητικής. Και αν γουστάρεις κάμερες βάλε και μια στην χέστρα σου μην πάθεις τίποτα απο το ζόρι και δεν σε προλάβουμε.

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα χα!!!

Μου φτιάξατε τη μέρα!

Πείτε καί άλλα!

ps: 8-bit, στείλε μου το mail σου να σου στείλω videaki με σφύξιμο καί κουραδάκι να φτιάχνεσαι τα βράδυα πριν κοιμηθείς.

ped είπε...

etuxe na summetexo se auth thn kata-plhktikh vradia tou bios k epeidh den vlepo na exei sxoliasei kaneis apo auth thn pleura...tha po mono to ekshs:

oxi mono htan ekseutelistikos o tropos pou leitourghse to olo thema (atkei na po oti parakalousame gia mporesoume na mpoume apo tin plainh porta!!! gia na paiksoume....)
...kai kathe allo para sostes itan oi sunthikes gia na parousiasei kapoios th douleia tou h esto tin kaula tou ekei mesa... (to kseroume xronia to bios poso sevetai tous kallitexnes k tous kathe eidous dhmiourgous stis diorganoseis tou...)

arxika eixe sumfonithei oti h vradia tha ginotan ston kurios xoro, alla teleutaia stignh "apofasisthke" na ginei sto xoro tou bar (logo foton..) kai oloi vrethikan proskplhkseos...

o misos kosmos kathotan ap'ekso afou den xorouse...kai shmeioste oti kapoia group arnithikan na paiksoun vlepontas auth tin parakmh...a epishs shmeioste oti h MONICA(..)stin opoia pontaran toso gia th vradia(mh xeso) den emfanisthke kan!! (megalh diva naoum)

auto legetai ekmetalleush gia na gemizei me kosmo to "magazi" kai na poulaei xruses tis mpompes tou..

ai sto diaolo
na kaei to bios kai o akatanomastos malakas pou to trexei

yours truly

Ανώνυμος είπε...

magia tou bios na bgazei lefta an mporei , an pisteuei oti auto pou kanei to kanei swsta , an kapoios kallhtexnhs pisteuei oti den ton kalyptei o tropos antimetopishs twn pragmatwn ekei mporei na pei den symetexw kai telos ,
ola ta alla einai koubentes gia tis koubentes kai na to paizoun kapoioi exypnoi ...
o ka8e enas exei kapoia krysh kai epilegei pote, pou kai giati 8a paei
eleos poia me thn grinia

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Ρε φίλε ,γιατί μιλάς ακόμα ως ανώνυμος? Είναι φανερό πως είσαι μπάϊος ινβόλβεντ και η άποψή σου δεν είναι αντικειμενική..ειναι μπίζνες

Ανώνυμος είπε...

eno to SaLaMi-EdAfOuS na fadasto ine to alithino sou onoma ke eponymo, e? Pos boris kan na thetis to thema tis anonymias otan grafis se ena inside joke blog re megale?

by the way, ego ime o Anonymos #1. O allos o telefteos den xero pios ine! Yparhoun polloi anonymoi...