Σελίδες

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

+έλευση

Δεν είμαι πια φοιτητής γαμώτο. Όχι ότι επηρέαζε αυτό την καθημερινότητά μου σε βαθμό άξιο λόγου, ειδικά τα τελευταία χρόνια που μας σκόρπισαν στο κέντρο και δεν είχαμε ουσιαστικά σχολή. Αλλα να μωρέ, πήγαινες στη σχολή όταν είχε συνέλευση, έβλεπες φίλους, λίγους συντρόφους, βοϊδογλυμένους δαπίτες, nerdoπασόκους, ξεχασμένους μουσάτους πουκουσίτες, και τους κλασικούς εαακίτες που -όπως και να το κάνουμε- έβλεπα με περισσότερη πολιτική συμπάθεια. Και ήταν αρκετές φορές τόσο απρόβλεπτη η συνέλευση. Ειδικά σε τέτοιες εποχές όπως αυτή που ζούμε. Φωνές, καρικατούρες, σπρωξίματα, πολιτική αντιπαράθεση, γιουχαρίσματα, πεσίματα, καταμέτρηση ψήφων και καμιά φορά (σπάνια) πολύ βία. Ας πούμε στην πρώτη συνέλευση μετά από τότε. Που πάνω στο χαμό -οι α/α την έπεσαν στους πουκουσίτες- έφυγε κι ένα γυάλινο μπουκάλι προς τα άνω του αμφιθεάτρου, σφόινγκ ξυστά από τη κούτρα μου. Αλλά περασμένα-ξεχασμένα.

Αν είσαι φοιτητής, αυτή την εβδομάδα έχεις μάλλον συνέλευση στη σχολή σου. Στη σχολή σου. Όχι του Άρη του Αρούλη, αλλά τη δικιά σου. Δε πας καμιά βόλτα λέω γω;

Ε, φανταστικό Ελληνόπουλο!
Ανθέ της ελληνικής νεολαίας!
Συ, ελπίδα του εκπαιδευτικού κινήματος!

Υπό κατάληψη: Φυσικό Αθήνας, Πληροφορικής Ιωαννίνων, Φυσικό Κρήτης, Επιστημών Θάλασσας Μυτιλήνη, Βιολογικό Πάτρας, Μαθηματικό Αθήνας

9 σχόλια:

demon είπε...

Το πρώτο πράγμα που... πέφτει στο μάτι σου διαφορετικά τώρα που δεν έχεις πολλά άλλοθι?! Καλή Βδομάδα και Καλή Χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

υπό κατάληψη και πολλές σχολές του Ε.Μ.Π.

missmurple είπε...

υπο καταληψη και η αρχιτεκτονικη Αθηνας


* επισης :

AΠOΦAΣH ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣYNEΛEYΣHΣ ΣXOΛHΣ APXITEKTONΩN E.M.Π.
H συνέλευση των διδασκόντων της Σχολής Aρχιτεκτόνων E.M.Π. αποφάσισε ομόφωνα:
α. Mετά την κρίση που σηματοδοτεί για την ελληνική κοινωνία η εξέγερση της νεολαίας τις προηγούμενες ημέρες δεν μπορεί το Πανεπιστήμιο να επιστρέψει στην καθημερινότητά του χωρίς να σκεφτεί και να συζητήσει τα προβλήματα που οδήγησαν στην έκρηξη. Σ’ αυτό το πλαίσιο χρειάζεται να ξανασκεφτούμε τον ρόλο του Πανεπιστημίου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
β. Aποφασίζουμε διαρκη ανοικτή Συνέλευση από 12 ως 14 Iανουαρίου και οργανώνουμε ένα τριήμερο εκδηλώσεων στη Σχολή μας με ταυτόχρονη αναστολή των μαθημάτων που στόχο θα έχει να οργανώσει στο εσωτερικό της Σχολής τη συζήτηση – απάντηση στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η λεγόμενη μεταρρύθμιση. Θα αναζητήσουμε τις δικές μας απαντήσεις και θα τεκμηριώσουμε τις δικές μας προτάσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν ανωτάτης εκπαίδευσης.
γ. Aναζητούμε έμπρακτα τους τρόπους διαλόγου και συμπόρευσης με τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας στον κοινό αγώνα στήριξης και αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστήμιου απέναντι σε εκείνους που επιδιώκουν την απαξίωσή του και την ιδιωτικοποίηση κάθε πτυχής του δημόσιου χώρου.

Tic Tac είπε...

Προς demon

Δεν καταλαβα τι εννοεις. Μα τη μπαναγια.

psarras είπε...

Εμένα πάντως οι φοιτητικές συνελεύσεις μου προκαλούσαν πάντοτε θλίψη και αηδία και μία βαθιά αίσθηση πόσο νεκρό είναι το λεγόμενο "φοιτητικο κίνημα".
(πριν το Δεκέμβρη, δεν ξέρω τώρα πως είναι).

Tic Tac είπε...

Γιατι εισαι ελιτιστης, γι' αυτο ρε!

fayk είπε...

xaxa sumfwnw me psarra, mallon eimai ki egw stous elitistes k.tictac...

Chaca-Khan είπε...

θέλω και γω με τη σειρά μου να σημειώσω πως η +έλευση και οι συνελεύσεις αυτής της περιόδου είναι μια συνθήκη εξαιρετικά δύσκολη. Πάρα πάρα πολύ δύσκολη και εξαιρετικά απαιτητική. Όποιος επιθυμεί να ασκηθεί -με κόπο- στη συναίσθηση του τί είναι η δημοκρατία, τί είναι η κοινωνία, τί είναι η ζωή, τί είναι ο άνθρωπος δεν έχει παρά να νοιώσει την κατάσταση που επικρατεί στις συνελεύσεις αυτής της περιόδου. Λυπάμαι που η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι πιο δύσκολη από την "πραγματικότητα" αλλά είναι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

εχω περασει παρα πολλες συνελευσεις στο παρελθον και εκτος απο το αποπνικτικα που ενιωθες συνηθως απογοητευόσουν οικτρά.Οι συνελευσεις αυτων των ημερων ομως ήταν κατι το διαφορετικό, δεν θα μπορουσες να εισαι αλλου εκτος εκεί.Κατα τα άλλα απαράδεκτο για τις συνελευσεις σχολών αυτης της εβδομαδας που δεν βγαλαν καταληψη ειδικα και μετά τα γεγονότα της παρασκευής.Ότιδήποτε μπορεί να συμβαινει στο προσωπικό σου χώρο είναι σαφως λιγοτερο σημαντικό από ολα αυτά που συμβάινουν και πόσο μάλλον μια παλιοεξεταστική.Μεσα σε αυτό το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας η ανάγκη για τα πανεπιστημια ειναι να παραμεινουν χωροι ζυμωσεων και αντιπληροφήρησης και όχι εξεταστικά κέντρα.