Σελίδες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Αγνοήστε τα ΜΜΕ. Kατεβείτε στους δρόμους!!

Τα μμε απέδειξαν περίτρανα αυτές τις μέρες ότι δεν είναι παρά μηχανισμοί κατασκευής συναίνεσης προς χάρη της άρχουσας τάξης και του συστήματος.....Όσοι βρίσκονται στους δρόμους, στις σχολές, στα στέκια, στις συνελεύσεις, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, ξέρουν ότι αυτές τις μέρες ζουν κάτι μεγαλειώδες και σημαντικό, μια ιστορική αστεακή εξέγερση που λόγω των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών της δεν μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες.(Στις χθεσινές συνελεύσεις) τέθηκαν συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα (αφοπλισμός της αστυνομίας, κατάργηση μονάδων καταστολής, τιμωρία των ενόχων για όλα τα μέχρι σήμερα εγκλήματα των μπάτσων, απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και όλων των αγωνιστών κρατουμένων, παραίτηση της κυβέρνησης, κ.ά.). (οι συνελεύσεις) κάλεσαν όλες και όλους να συμμετέχουν ενεργά στην κατάληψη και να μην επιτρέπουν στις δυνάμεις καταστολής και στους φασίστες συντρόφους τους να επιδίδονται σε ένα όργιο κατασταλτικής βίας καθημερινά....Είναι υποχρέωση κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου και καθενός που πιστεύει σε μια άλλη κοινωνία, να συνδράμουν με κάθε τρόπο και χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον αγώνα που συνεχίζεται. Να κατέβουν στις πορείες (σήμερα Πέμπτη, 18.00 στα Προπύλαια, Παρασκευή, 12.00 στα Προπύλαια, 15.30 στο Σύνταγμα, και όπου αλλού), να συμμετέχουν στις ανοιχτές συνελεύσεις και στις επιτροπές συντονισμού και ενίσχυσης, να περιφρουρήσουν με την παρουσία τους το κίνημα από τη βάρβαρη κρατική καταστολή και να αντισταθούν αν χρειαστεί. Τώρα δεν είναι ώρα για αναλύσεις και αναστοχασμό, είναι ώρα της δράσης! Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει χαθεί. Όλα είναι ανοιχτά και περιμένουν εμάς να τα διαμορφώσουμε.

(edited) αναδημοσίευση από το blog του futura

6 σχόλια:

unpause είπε...

αυτο ειναι ακριβώς και το κλιμα των συνελέυσεων που έχω βρεθεί και εδώ στη Μυτηλίνη.. τέτοια είναι τα αιτήματα "αφοπλισμός των μπάτστων, τιμορία σε όλους τους ενόχους κ.α" που κατά τη γνώμη μου μπορούνε να ενώσουν τους χώρους που αντιδρούν, τους ανθρώπους που βγαίνουν στους δρόμους. αυτό ειναι το πρόταγμα "τιποτα δεν εχει χαθεί" βασικά τωρα είναι που χρειάζεται η συμμετοχή.. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ όπου και να είστε

fayk είπε...

re paidia wraia ola auta, alla na rwtisw kati? ti akrivws ennooume me to 'politiko aitima' na 'paraitithei i kuvernisi'? pws ginetai na paraitithei mia kuvernisi?? kai ti ginetai meta? akuvernisia? kalws i kakws (kakista fusika) auti einai i nomima eklegmeni kuvernisi. to mono pou mporei na ginei gia na pesei, an ta lew kala, einai na prokurixei ek neou ekloges kai na frontisoume oloi na mi xanabgei...

Fade είπε...

@kiara μια κυβέρνηση μπορεί να πέσει με 2 τρόπους, είτε με επίσημη απόφαση και δήλωση από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι παραιρούνται, είτε με την παραίτηση τόσων βουλευτών της κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρχει πλειοψηφία στη βουλή,δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση αρκεί να παραιτηθεί 1 βουλευτής, καθώς η Ν.Δ. έχει 151(εννοείται ότι η παραίτηση είναι κανονική και όχι για λόγους ευθυξίας, βλ. Παυλόπουλος)
Εάν λοιπόν συμβεί ένα από τα 2 παραπάνω ενδεχόμενα, τότε αυτόματα γίνεται συμβούλιο των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων και σχηματίζουν κυβέρνηση από κοινού,δηλαδή πασοκ,κκε,συριζα,λαος, κλπ(μου διαφεύγει εάν πρέπει να οριστούν υπουργοί από κάθε κόμμα και πόσοι).
Αφού γίνουν όλα αυτά τότε πάλι υπάρχουν 2 ενδεχόμενα. Είτε αυτή η από κοινού κυβέρνηση εξαντλεί τη θητεία της, είτε προκηρύσσονται εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν γνωρίζω καλά τις λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας, αν ξέρει και θέλει κάποιος καλώς...
Πάντως το αίτημα είναι άκρως πολιτικό και εφικτό με τόσα ακραία γεγονότα, εάν φυσικά έχει μείνει κάποιο στοιχειώδες φιλότιμο στην κυβέρνηση, που δεν το νομίζω, ή εάν κάποιος βουλευτής μεμονωμένα ρισκάρει να παραιτηθεί γνωρίζοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο σημαίνει και το τέλος της πολιτικής του καριέρας στο συγκεκριμένο κόμμα.
ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ, ΑΝΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Paus me kalypteis!!

kiara kai fade pisteuw oti auth h koubenta akribws mas afairei thn ikanothta na sygkekrimenopoioume aithmata..

allwste ta kommata ola einai gia ton poutso.. h anikana na knaounn kybernhsh ara no use praktika

Fade είπε...

οκ ανώνυμε για τον πούτσο είναι τα κόμματα,αλλά θες δεν θες αυτή είναι η διαδικασία, το αίτημα παραίτησης είναι πολιτικό, και η ενημέρωση είναι για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.

Νίτσα Μαρούδα είπε...

Η απάντηση του fade ήταν η μόνη μεστή και ουσιαστική που έχω διαβάσει αυτές τις μέρες. Η λογική σου ανώνυμε με αφήνει άναυδη! Θες να συγκεκριμενοποιήσεις αιτήματα χρησιμοποιώντας τη διαλλεκτική του "τα κόμματα όλα είναι για τον πούτσο" ? Λες κάτι συγκεκριμένο και δεν το κατάλαβα? Έχεις καταλάβει ότι κολυμπάμε τόσο καιρό σε έναν ωκεανό πληροφόρησης χωρίς να έχουμε υπόψη μας τους υφάλους της γνώσης? Για, να αρχίσουμε να διαβάζουμε σιγά σιγά , να μάθουμε να αρθρώνουμε σωστό λόγο και να μπορούμε να συγκεκριμενοποιούμε τα αιτήματά μας...