Σελίδες

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

όλα είναι τέλεια

Λοιπόν έκανα μια βόλτα με ποδήλατο απο πολυτεχνείο-στουρνάρη-πατησίων μεχρι πλατεία βικτωρίας και εχω πάθει λίγο κατάθλιψη.Στην Πλατεία Βικτωρίας πριν μισή ώρα μια ομάδα νεαρών κατοίκων της περιοχής (όπως ισχυρίζονται) περίπου 20 άτομα κυνηγούσε διάφορους ξένους και τους πλάκωνε στις μάπες. Συγκεκριμένα είχε πιάσει ενα τυπάκο μετανάστη που υποτίθεται οτι πλιατσικολογούσε και τον σάπισε στο ξύλο , αλλα μιλάμε για πολύ ξύλο , κλωτσιές στη μουρη. "εδώ είναι ελλάδα ρε αρχίδι" και τέτοια. Δε ξέρω αν ήταν χρυσαυγίτες , οι ίδιοι ισχυρίζονταν οτι δεν είναι , πάντως πριν απο μια ώρα που είχα ξαναπεράσει τους είδα να μιλάνε με μπάτσους και να τους λένε "αλβανοί και κούρδοι σπάνε τα μαγαζιά, έρχονται απο κεί" κτλ. Μετά, πριν απο λίγο διάβασα αυτό "Αλλο ένα ανησυχητικό περιστατικό συνέβη στην πλατεία Βικτορίας, όπου πολίτες επιχείρησαν να λιντσάρουν αλλοδαπό που είχε συλληφθεί για πλιάτσικο σε κατάστημα.Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν σε κατεστραμμένο κατάστημα ηλεκτρονικών αλλοδαπό και τον συνέλαβαν. Όταν επιχείρησαν όμως να τον μεταφέρουν στο περιπολικό, ομάδα πολιτών επιτέθηκε κατά του συλληφθέντος, χτυπώντας τον.Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να καταβάλλουν προσπάθεια για να αποσπάσουν τον συλληφθέντα από τα χέρια των πολιτών και τελικώς τον οδήγησαν με το περιπολικό στο νοσοκομείο."

Δεν είναι το ίδιο περιστατικό με αυτό που είδα και απο ότι μου είπαν έχουν γίνει και άλλα τέτοια και γενικά η περιοχή έχει ένα σύννεφο απο πάνω της που γράφει "δε μας χωράει και τους δύο αυτή η πόλη". Ήρθε και έδεσε η σούπα με το κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην περιοχή ,με καταστηματάρχες της πλατείας Αγίου Παντελεήμονα (της οποίας ο ναός έχει απο ότι ξέρω το μεγαλύτερο τρούλο στα Βαλκάνια) να οργανώνουν κίνηση πολιτών που δηλώνει διατεθειμένοι να λάβουν μέτρα κατα των μεταναστών (αφού δεν κάνει επιχέιρηση σκούπα η αστυνομία) γιατι κατα την άποψή τους η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η villa amalias σε φυλάδιο που μοίρασε δέιχνει τον Καρατζαφέρη σαν καθοδηγητή αυτής της κίνησης μια και στις 24-11 ήρθαν στην πλατεία αντιμέτωποι αφγανοί +αναρχικοί με το ΛΑΟΣ+χρυσαυγίτες+μια επιτροπή καταστηματαρχών.
Τα λέω όλα αυτά γιατι θέλω να πώ αυτό που μου γαμάει τη ψυχή , οτι αυτός ο κατακαημένος τρούλος Του Αγιου Παντελεήμωνα προφανώς δε φτάνει να ελεήσει όλους αυτούς που κράζουν ο ένας τον άλλον και μαλλον δε γίνεται να τους ελεήσει τίποτα μια και αυτός είναι ο μεγαλύτερος τρούλος στα βαλκάνια. Και επειδή εγώ μαλλον σήμερα θα έτρωγα ξύλο αμα συνέχιζα να επιχειρηματολογούσα με αυτόν τον τύπο με το θολωμένο μάτι που πριν απο λίγο είχε πάρει ενα άλλο τυπάκι 15-16 χρονών κατακαημένο μετανάστη και τον χαστούκιζε μεσα στη μέση της πλατείας , αναρρωτιέμαι πώς στο διάολο (αυτό μου γαμάει την ψυχή) θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε να γίνει ο Καρατζαφέρης (ή όποιο άλλο μουνόπανο) ο δικός μας Σαρκοζί που στις αντίστοιχες αναταραχές στο παρίσι είχε στρέψει την οργή των πολιτών εναντίον παρόμοιων καταστάσεων και μετά πήρε τις εκλογές κύριος. Φοβάμαι οτι ετοιμάζεται μια σούπα πολύ παρόμοια και εδώ.

4 σχόλια:

Tic Tac είπε...

Kατοπιν ωριμης σκεψης και γνωριζοντας ηδη για αυτα τα γεγονοτα και για αλλα που ειναι ακομα ανεπιβεβαιωτα...

σκατα στον ταφο τους.

Πολιτικα, το κρατος βγαζει τους ασσους απο το μακρυ του μανικι.

Παλια συνταγη.

Ακου "αγανακτισμενοι πολιτες"...

χαχαχαχα.Φτου σας!

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Παρε ενα γλομπ εκει που μενεις και εσυ...

Ανώνυμος είπε...

το κακό είναι ότι μέσα σε όλο αυτό τον χαμό, τα βαμπίρ τύπου χρυσαυγίτες, κκε κλπ, όρμουν για να κατασπαράξουν ότι απόμεινε από τον χάος. δεν μου κάνει καθόλου εντύπωσει, πως η συνάντηση παπαρήγα με καραμνλή ήταν ιδιαιτερά θερμή, όπως κ του λαος επίσης. αυτό κατι λέει. θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε ψήφισμα στη ν ευροβουλή, σχετικά με τους μετανάστες που είχε ψηφιστέι υπερ από σοσιαλιστές κ σύριζα ενώ το ΛΑΟΣ & ΚΚΕ ήταν ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ. αυτό το ψήφισμα, ζητούσε να βγεί νόνος ωστέ οι οικονομικοί μετανάστες να έχουν ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπης για εργασία. Δεν έγινε όμως, θέλω να πω, πως κάθε μορφή δογματισμού δεν έχει καλά αποτελέσματα, κ έχουμε πολλές αναφορες στην Παγκόσμια Ιστορία
να το θυμάστε , τώρα είναι το επικύνδυνο στην όλη υπόθεση, γιατί ο κόσμος είναι ένα παρα τσακ σχετικά με τους μετανάστες,
κ η δεξιά αλλά κ όλοι οι πολιτικοί πουστο διάολο να πάνε, ούτε τους καίγεται καρφί, αν εσύ πεινάς, πόσα βγάζεις, το μόνο που ΤΟΣΑΑΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ τους νοιάζει είναιπόσους ψήφους θα πάρουν για να βγουν κυριάρχο κομμα.
τετοια αθλια ζ'ωα, που περιμένουν στην γωνία σαν τους βρυκόλακες

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ Ελέφαντα,
μου φαίνεται απιθανο να συμβεί κάτι τέτοιο εδω. Αυτο που θα μπορούσε να γίνει ίσως, είναι να ενυσχηθει η ακροδεξια, απορροφώντας δυναμεις από τη δεξια. Οι συντηριτικοί δηλαδή να γίνουν συντηριτικότεροι. Αλλα νομίζω οτι έχουν κάπως αφυπνιστει οι συνειδησεις, τοσες μέρες τώρα. Οι άνθρωποι και σήμερα ήταν στο δρόμο.