Σελίδες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΖΩNANIA ΓINAME

Χθες ήρθαν τα σκυλιά στο στρατόπεδο. Τα κρατούσαν τρεις τύποι, που αν τους έβλεπες στην Ομόνοια, θα νόμιζες ότι αυτοί σπρώχνουν το πράμα. Έπινα ένα καφεδάκι στο ΚΨΜ , όταν ο ανθρωπος μου στο διοικητήριο με ενημέρωσε για το ντου. Μούδιασα. Έδωσα στον εαυτό μου 5 δευτερόλεπτα να σκεφτεί και στη συνέχεια χαλάρωσα. Μεγάλη ρουφιανιά μιλάμε. Απροειδοποίητα. Λες και κάποιοι γουστάρουν να σπρώχνουν πιτσιρίκια στη φυλακή και το στιγματισμό... για το τίποτα. Στο ράδιο αρβύλα κυκλοφόρησε, πως δέσαν έναν από το λόχο διαλύσεως και πως στην τσάντα ενός υπερνεοσύλλεκτου βρέθηκε κάτι πολύ ψιλό, που ούτε οι ίδιοι δε θέλησαν να το αναφέρουν. Λογικά θα το κρατήσαν για την πάρτη τους. Είχα ακούσει διάφορες ιστορίες.. Γνωρίζω ότι στο στρατό τα ναρκωτικά είναι μαζί με τις αυτοκτονίες το βασικό πρόβλημα στο κεφάλι κάθε καραβανά. Όταν όμως φτάσαμε στο σημείο συνταγματάρχης να με κερνάει πορτοκαλάδα στο γραφείο του, για να με ρωτήσει , πώς κατά τη γνώμη μου θα εντοπίσουμε τους ναρκωμανείς στο στρατόπεδο του και τι να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα , τότε κατάλαβα ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού και πως αργά αλλά σταθερά γίνομαι και ο ίδιος κομμάτι αυτής της φαρσοκωμωδίας!

Προσπαθώ να αποβάλλω τη φανταρίλα από πάνω μου. Δεν είναι εύκολο πράμα. Αυτή η κουλτούρα σε διαποτίζει και σταδιακά σε μετατρέπει σε βλάκα και μονοδιάστατο. Ο στρατός δε σε κάνει άντρα, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα κομβικό σημείο στη ζωή ενός άντρα. Αν προσέξεις, θα φύγεις από κει μέσα έχοντας κατανοήσει το νόημα και την αξία της ελευθερίας (πολύ σημαντικό αυτό) και θα εκπλαγείς από τις δυνατότητες επιβολής που έχει το κράτος στην ψυχή μα πιο πολύ στο σώμα σου. Αν προσέξεις, θα μπορέσεις να κλείσεις κύκλους και να ανοίξεις άλλους καινούριους και να κάνεις όνειρα, πολλά όνειρα..

5 σχόλια:

psarras είπε...

Ή μήπως είναι "Ζωνιανά"?

Ανώνυμος είπε...

egw pantws fantaros de paw. mia zwh sto e3wteriko alla fantaros de paw.

Stratos Bacalis είπε...

Κουράγιο θα περάσει... όσο για τα ναρκωτικά στο στρατό, το έζησα στο πετσί μου πάνω στον Έβρο... ξέρεις τι είναι να σε ευχαριστεί κλαίγοντας πρόσφατα απεξαρτηθείς πιτσιρικάς γιατί τον βοήθησες να αποφύγει εκείνα τα τέρατα (γιατί άνθρωποι δεν ήταν, και μιλάω για έφεδρους) που θέλαν να τον ξαναρίξουν στο λούκι? Τι μου θύμησες τώρα...

Ανώνυμος είπε...

thes na kanoyme oneira mazi?

Νίτσα Μαρούδα είπε...

ωωωωΩΩΩ τι του ειιιιιιιπε!!!!