Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

ΣTON IANO ΠΡΟΧΘΕΣ

Είχα την εντύπωση ότι το ζήτημα με την ανωνυμία στα blogs, λύθηκε από τη στιγμή, που μέχρι και ο Τσαγκαρουσιάνος, άρχισε να δημοσιεύει στη Lifo, τα ανώνυμα σχόλια που αναρτιόνται στα blogs της εφημερίδας του, κάπως σαν να προκειται για εξαιρετικά δείγματα γραφής and thats ok. Υπήρξε μία εποχή που το ζήτημα συζητήθηκε πολύ. Όλα είχαν τεθεί: Aυτορίθμηση από πάνω, από κάτω, από πίσω, από μπρος, ο καθένας έλεγε τη γνώμη του και πρόσθετε και κάτι παραπάνω. Απελπιστικά βαρετό, μα και αναγκαίο ταυτόχρονα και ιστορικά αναπόφεκτο. Η συζήτηση έληξε, τίποτα δεν έγινε από αυτά που προτάθηκαν, παρόλαυτα προχωρήσαμε σε μία νέα φάση blogging αρκετά ενδιαφέρουσα. Καινούριος κόσμος, περισσότερες πληροφορίες, ωραίες μουσικές, μπόλικη ποίηση, φωτό, όμορφες ιστορίες, ακαδημαικές έρευνες, εξαιρετικές γνωριμίες, μία νέα μορφή επικοινωνίας, τη μυρίστηκαν και οι πολιτικοί τη φάση και τώρα το παίζουν hackers και γενικά το πράμα προχωράει από μόνο του. Τώρα πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω, αν και πιστεύω, πως όποιος έχει εμπιστοσύνη στον Άνθρωπο, κάτι μπορεί να καταλάβει.

Στο ίδιο κλίμα, εντύπωση μου έκανε προχθές η προσκόλληση του Ανδριωτάκη, στη συζήτηση που έγινε για τα blogs στον Ιανό, σε ζητήματα περί ανωνυμίας, ανάγκη για ύπαρξη κάποιας ανεξάρτητης αρχής κτλ που άγγιξαν τα όρια του klein mein και παραλίγο να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση οδηγώντας τη σε λάθος μονοπάτια. Ακόμα και ένας αρχάριος ύστερα από 10 μέρες blogging γνωρίζει, ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον άχρηστο που στα χώνει ανώνυμα, είναι να τον αγνοήσεις. Το να μιλάς για αυτόν μία ώρα σε συνέδρια, δεν ωφελεί σε τίποτα. Εντάξει, τώρα αν είσαι ο Βενιζέλος, η Παναγιωταρέα ή δεν ξέρω γω ποιος άλλος και τρως κράξιμο κάθε μέρα 1) Καλά σου κάνουνε και 2) τι το θές κι εσύ το blogging? GO BACK TO YOUR COUNTRY. Είναι προφανές ότι κάποιοι κάτι δεν έχουν καταλάβει. Το blogging είναι όμορφο γιατί είναι το μέσο των από κάτω, αυτών που δεν μπορούν αλλού να εκφραστούν και να δημοσιοποιήσουν. Oι υπόλοιποι εκτός του ότι το χρησιμοποιούνε απλά και μόνο για να ανεβάσουν ψήφους και πωλήσεις, επιμένουν να το οροθετούν με όρους παλαιοmediaκούς, που σίγουρα το υποτιμούν και το περιορίζουν, καθώς ασχολούνται με το δέντρο και χάνουν το δάσος (sic). Όλοι αυτοί οι τύποι (που πώς τα καταφέρνουν κάθε φορά, στον Εμφύλιο θα το γυρίσουν) οφείλουν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για να μπορέσουν, κάποιοι άλλοι, νέοι, να ανθίσουν. Αυτά ισχύουν και για τον Χωμενίδη, ο οποίος τι γύρευε στο πάνελ?
Μακάρι να μπορούσαμε αυτά να τα συζητήσουμε και προχθές σαν άνθρωποι, αλλά προσωπικά ήμουν τόσο τύφλα, που εξαντλήθηκα σε ένα παραληρηματικό φωναχτό μονόλογο που μάλλον δεν αφορούσε κανέναν. Δε θυμάμαι τι ακριβώς είπα, κάποιοι δικοί μου επέμεναν ότι τα είπα καλά, ενώ κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι) ότι καμιά φορά καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Δε φταίω εγώ, ο Learning φταίει, που απ το ημίχρονο κι έπειτα δε σταμάτησε να παραγγέλνει μπύρες και με παρέσυρε. Επίσης elefanta δεν πλήρωσες ούτε τα σαντουιτσάκια με το σολωμό και τη νοστιμότατη κάπαρη ούτε τις μπύρες σου και μου ρθε ο κούκος αηδόνι γαμώτι μου!!! ΕΙΜΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!






16 σχόλια:

learning is earning είπε...

1. Δεν φταίω εγώ αν με 3 μπύρες παραληρείς και λες "στην ντελικη δε γαμιαεται" από μικρόφωνο στον Ιανό μπροστά στην ολομέλεια της avant garde ιντελικέντσιας των Αθηνών!
2. Στο 'πα και στο ξαναλέω, τον Χωμενίδη τον πάμε, τον πα-με, τον ΠΑΜΕ, τελείωσε! Στην τελική δεν είναι ο καλύτερος πανελίστας του κόσμου αλλά έχει γράψει βιβλία με υπέργηρα παιδιά που αιμομικτούν με upper class μανάδες και σε εμάς αρέσουν αυτά!
3. Ασε και τον Ανδριωτάκη, τα φούσκωσε λίγο, ΟΚ αλλά εσύ την ώρα που μίλαγε πέταγες φιστίκια στον Pause.
Εν πάσει περιπτώσει, super περάσαμε, να το ξανακάνουμε!!!

greekgaylolita είπε...

Ο Χωμενιδης ειναι αυτος που νομιζει πως ειναι διασταυρωση Truman Capote με Καραγατση και ολιγην απο Norman Mailer, και οποιο πανελ σηκωσεις το τελευταιο καιρο απο κατω θα τον βρεις;Μα τι εχει παθει αυτη η ερμη η συγγραφικη γενια του 80 και των early 90s και την εχει δει ετσι(ο αλλος ο Αρης ο Βασιλειαδης που ηταν τις προαλλες στη Δρουζα;)Που ειναι η Αντζελα Δημητρακακη, που ειναι ο Αυγουστος Κορτω, εστω ο Αλεξης Σταματης βρε παιδι μου;-PP
[επρεπε να τους τα πεις μ'ενα φιλι.εκει να τους εβλεπα,χοχοχο]

maxim glendower είπε...

Υποψιάζομαι ότι είσαι εσύ ,αν κάνω λάθος δεν πειράζει. Αλλά σε κάποια στιγμή είπες ότι δίνεις το κορμί σου σε όποιον δώσει τα περισσότερα, οπότε αν πιάσεις καλή τιμή θα σταματήσεις να είσαι άφραγκος.

Ανώνυμος είπε...

ta arxediamedia ton pairnoun

Chaca-Khan είπε...

χεχε

N.I.T. είπε...

xaxaxa

greekgaylolita είπε...

Ηταν εκει η avant-garde ιντελιγκεντσια?Μη μου πεις!ΑΥΤΗ ειναι η αληθινη avant-garde ιντελιγκεντσια αυτης της πολης!:-)

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

ψαρα μιά χαρά ήσουν και άσε τις δικαιολογίες...

Ανώνυμος είπε...

paparaki chaka. olo antidrash kai politikes enstaseis eisai sto blog kai goustareis diafora alla to panelaki panelaki me olous toys aristeroulides kai h mouritsa mas sth fora. auta pou kaneis den exoun kamia sxesh me ta sinthimata pou xthsimopoieis kata kairous, arxidi e arxidi.
exeis apothimeno na deixeis thn mourh sou (gi auto krazeis toys thleorasakhdes). tora ego tha krazo ton kathe pouthena blogger pou emfanizetai se panel sa na einai ti???? ena arxidi kai miso...

aaa re giaourti pou thelete malakismena.

SaLaMi-EdAfOuS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SaLaMi-EdAfOuS είπε...

παρά την αντίρρησή σου για τα δρώμενα του συγκεκριμένου blog φίλε ανώνυμε σε βρίσκω ιδιάιτερα ενημερωμένο και έχω και μια υποψία ότι μιλάω με εξαρτημένο... διάβαζε μας διάβαζέ μας ,θα σε κανει και σένα καλό αρχίδι από κακό αρχίδι...
όσο για το γιαούρτι αν είναι να φέρεις προτιμώ βιολογικό και αν γίνεται με πέτσα..
thanks

Chaca-Khan είπε...

ναι ναι

Chaca-Khan είπε...

ωπ κ εσύ εδώ salami?
όχι που δε θα εμφανίζονταν και οι κλασσικοί συνομωσιολόγοι μίζεροι πρήχτες που χτυπιούνται..

mao tse tung είπε...

..άντε μπράβο ρε ψαρά! αυτή η ιστορία με την ανωνυμία κούρασε...

όσο για το Χωμενίδη λυπάμαι αν αυτό το κατασκευασμένα "άρρωστο" μυαλό εκπροσωπεί τη λογοτεχνία μας... πόσο μάλλον την εναλλακτική διανόηση.. παραείναι νορμάλ ο δικηγόρος. και τι στον πούτσο γύρευε σε μια συζήτηση για τα μπλόγκς? διεύρυνε των κύκλο του αναγνωστικού του κοινού? τουλάχιστον ο ανδριωτάκης -αν και με λάθη για το επιπεδο της σκέψης του από ότι διαβάζω στο μπλογκ του και ακούω από παρευρισκόμενους- είναι από τους λίγους που κάνει τον κόπο να ασχοληθεί ουσιαστικά με το θέμα...

missmurple είπε...

αυτη η avant garde ιντελικέντσια είναι ωραία γκόμενα;


* παλιοτοma(r)o,εδω εισαι εσύ και σε ψάχνω;; σπιτι γρήγορα!

Ανώνυμος είπε...

στο είπα οτι θα πληρώσεις για ότι είπες