Ο τρόπος με τον οποίο η μουσική επηρεάζει το ύφος και τη συμπεριφορά της νεολαίας θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό θέμα μίας διδακτορικής διατριβής κάποιας ανθρωπιστικής επιστήμης. Λίγο rock n roll, λίγο punk, λίγο rave και να μαστε. Αμφιβάλλει κανείς, ότι η μεγαλύτερες επαναστάσεις του καιρού μας είχαν το δικό τους soundtrack που τις πυροδοτούσε ή μήπως οι επαναστάσεις πυροδοτήσαν τον έκάστοτε ήχο? Να γιατί χρειάζεται μία ωραία μελέτη. Λίγοι ξέρουν ότι η μουσική δεν ήταν απλά μία νέα μορφή επικοινωνίας. Ξεκίνησε ως μία μέθοδος προσέγγισης του Θείου. Μουσική: Μία νέα γλώσσα. Xορός: Μία νέα κίνηση. Διαφορετική από την ανθρώπινη. Θεία. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.
Η μαλακία του να βλέπεις το death proof με γκόμενες, είναι ότι αργά η γρήγορα θα αρχίσουν και εκείνες να καπνίζουν σα μπούστηδες, να φλυαρούν ασταμάτητα, να πίνουν τον άμπακα και να σου πρήζουν τα arxedia (media) να τους βρεις χόρτο. Το ωραίο είναι ότι θα δείτε μία φοβερή γυναίκα να χορεύει ένα φοβερό κομμάτι, μ ένα τρόπο που επαναπροσδιορίζει την έννοια του Ωραίου και δείχνει τα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι.
Anyway, το θέμα είναι ότι πλησιάζει ο 15Αύγουστος, η πραγματική εθνική εορτή των Ελλήνων. Το αν η Αθήνα είναι όμορφη αυτή την εποχή είναι (άλλο ένα) κλισέ παραμύθι, το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να διηγούμαστε. Για πρώτη φορά μες στη διάρκεια του χρόνου οι Έλληνες απελευθερώνονται από τα δεσμά της εργασίας τους. Η λέξη "απόδραση" που χρησιμοποιείται κατά κόρον δεν είναι τυχαία. Η πλάκα είναι ότι αυτοί που μείναν πίσω, είναι είτε οι πλέον ελεύθεροι είτε οι πλέον σκλαβωμένοι.
4 σχόλια:
polu xairomai pou grafei akomi kapoios post tetoies meres,
i athina den tha lega pws egine xafnika omorfi, pantws sigoura paleuetai..
ase pou mou fainetai pio ousiastiki i sunanastrofi me tous ligous pou xemeinan edw augoustiatika..
ante kales giortes na xoume kai kali arxi gia to biblio ;-))
i athina einai asximi oles tis epoxes tou xronou kai eftixos pou LEIPW
grrr!!! to dentro panta epikairo itan. i mpos xreiastike na kaei i parnitha kai o misos planitis gia na ginoun ta dentra moda? i apantisi einai, dystyxos NAI. pali kala - tha mou peis. i moda pernaei omos ...
oson afora ta biblia de, kalytera oi perissoteroi na min... gia to kalo toy planiti panta
oi diatribes. akoma pio epikinduna ta pramata! pano sto thema pou les tha xoun ginei oxi mono mia oraia alla polles, apeires – oraies kai oxi – meletes. skepsou posoi foitites ana ton kosmo grafoyn meletoules gia na paron ta ptyxia toys, ta didaktorika toys, na perasoun ta mathimatakia tous. An prostheseis kai tous mi foitites tha exeis- uperparagogi theorias sti sygxroni koinonia – ayto, malista, einai 1 eksairetiko thema diatribis ;-)
do sth
instead of talkin’ about doin’ sth
opos leei kai o poihths…
"Ο τρόπος με τον οποίο η μουσική επηρεάζει το ύφος και τη συμπεριφορά της νεολαίας θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό θέμα μίας διδακτορικής διατριβής κάποιας ανθρωπιστικής επιστήμης"
Συμπτωματικά, για τη μουσική και τον κόσμο έγραφα πριν μερικές μέρες στο blog μου, με αφορμή εγχώριους καλλιτέχνες και ντόπιους κανίβαλλους. Για όποιον ενδιαφέρεται.
α! και καλώς σας βρήκα.
Δημοσίευση σχολίου