Σελίδες

Τετάρτη 26 Απριλίου 2006

THAILAND uber alles


Kanchanaburi..
Welcome to the land of peace and love... Δεν κάνω πλάκα! Έτσι γράφει η τεράστια ταμπέλα που μας καλωσόρισε σε αυτή τη μικρή πόλη της Ταυλάνδης, κάμποσα χιλιόμετρα δυτικά της Bangogk στο δρόμο για τα σύνορα με τη Βιρμανία. Οι σινεφίλ σίγουρα θα τη γνωρίζουν από τη "γέφυρα του ποταμού Κβάι". . Μόλις επέστρεψα απ΄αυτή τη γέφυρα σήμερα ύστερα από μια σύντομη βόλτα με το ποδήλατο. Ασκόπως περιπλανώμενος όπως πάντα. Aγαπημένη συνήθεια. Πάντα μου άρεσαν οι επισκέψεις σε κλασσικούς τουριστικούς προορισμούς που φέρνουν ήσυχα νοήματα..

Στην καρδιά του τουριστικού γκέτο τώρα, παρατηρώ τον τρόπο με τον οποίο μια φτωχή χώρα της ΝΑ Ασίας προσπαθεί να τα αρπάξει χοντρά από απ΄αυτά τα ματσωμένα φρικιά, που για μια φορά στη ζωή τους έχουν την ευκαιρία να την περάσουν σα βασιλιάδες, να ζήσουν το όνειρο.. Παραδοσιακό thai μασάζ σε απόσταση 2 μέτρων το ένα από το άλλο 3 ευρώ η ώρα, ποδήλατα με 80 cents την ημέρα, μοτοσυκλέτες με 3 ευρώ, jeep 4x4 με 20 ευρώ. Απαλός φτηνός σεξοτουρισμός παντού. Αναψοκοκκινισμένοι, ιδρωμένοι, δυτικοί μεσήλικες παίζουν στα πόδια τους νεαρές, χαμογελαστές ταυλανδέζες. Όμορφες πιτσιρίκες ντόπιες που σε κοιτούν όλο νόημα, σχεδόν incognito τραβέλια με 2 ευρώ δικά σου. Κόλαση ή παράδεισος; It's up to you..

Aν δεν είσαι σεξοτουρίστας στην Ταυλάνδη, το ρίχνεις στην παρατήρηση, το χαβαλέ και τη φυσιολατρεία. Εμείς δεν είμαστε σεξοτουρίστες.. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι το fun σε όλες του τις προεκτάσεις.


Η φύση εδώ είναι όλα τα λεφτά.. Kαι οι άνθρωποι που είναι πάντα χαμογελαστοί, φιλικοί και πρόθυμοι. Δίνεις 80 cents και σε 2 ώρες το ψυχεδελικό τοπικό bus (χρώματα, γιρλάντες, λουλούδια, ανεμιστήρες, καθρέγτες, βούδες. όλα μέσα) σε στέλνει κατευθείαν σε μια εξημερομένη μικρογραφία του παραδείσου.. Οι 7 καταράκτες του Erawan!!

Στον πρώτο, κολυμπάμε παρέα με δεκάδες πέστροφες που μας τσιμπάνε απαλά τα αχαμνά. Στο δεύτερο, πολύχρωμες πεταλούδες πετάν τριγύρω μας αμέριμνες σε διαρκή σχηματισμό. Στον τρίτο, θα μπορούσαν να κολυμπάν δελφίνια, αν είχαμε μαζί μας λίγο απ΄αυτό το χόρτο που μας κέρασαν στην Koh Pha Ngan. Στον τέταρτο, γελάμε με τους πορτοκαλί πιτσιρικάδες μοναχούς και όλοι μαζί βουτάμε από ψηλα χειροκροτώντας ο ένας τον άλλον. Στον πέμπτο, κάοποιος κάποτε είχε δει μονόκερο. Στον έκτο δεν πήγαμε ποτέ (κολλήσαμε με τις μαιμούδες, που ξύναν προκλητικά τον κώλο τους πάνω απ΄τα κεφάλια μας). Και στον έβδομο.. Η πηγή.. Άνω θρώσκω.. Αποκάλυψη τώρα!!

Ο τοπικός μπάτσος που καθόταν δίπλα μου, μόλις έφυγε. Ταμπέλες και φήμες προειδοποιούν για τις σκληρές συνέπειες του νόμου, για όσους χρησιμοποιούν εδώ ναρκωτικά.. Κάπου διάβασα ότι οι έμποροι τιμωρούνται με εκτέλεση, δεν είμαι σίγουρος.. Επίσης διάβασα για ένα μοναστήρι εδώ κοντά, που έγινε πόλος έλξης από τότε που ένας βουδιστής μοναχός σκότωσε εκεί έναν βρετανό τουρίστα. Δεν τον κατηγορώ..

Τα ρούχα δεν κάνουν τον τουρίστα ούτε το bacpack τον backpacker.. Σε λίφο θα φύγουμε από δω μέσα και θα θα ψάξουμε για άλλο ένα βράδυ να αφουγκραστούμε τον πραγματικό ρυθμό της πόλης, μακριά από μπιλιάρδα και οθόνες ποδοσφαίρου. . Μια βόλτα στη νυχτερινή αγορά δεν είναι κακή ιδέα.. Οι ευκαιρίες για shopping είναι once in a lifetime και τα ανοιχτά, μικρά εστιατόρεια γεμίζουν το στομάχι με γλυκόξινες γεύσεις και την τουαλέτα του ξενοδοχείου με τρελή διάρροια!! Αν αποφύγουμε την επίθεση των γιγάντιων κατσαρίδων που ξετρυπώνουν από παντού, θα καταλήξουμε σίγουρα σε ένα από αυτά τα μεγάλα club στην άλλη άκρη της πόλης, όπου οι ίδιες τοπικές μουνάρες , που το πρωί κολυμπούσαν στους καταρράκτες με τα ρούχα, χορεύουν τώρα με σορτσάκια ξέφρενο R&B..


Li

10 σχόλια:

thebigbip είπε...

peace and love thats nice ;) kala na pernate oso eiste akoma ekei tis efxes mou k tin agapi mou

vatraxokoritso είπε...

Μα τι μου θύμησεσ....
Υπέροχη χώρα αν και σε κάποια φάση τρελάθηκα με όσα έβλεπα (παιδεραστία και τα συναφή)
Αν μείνει χρόνος να πάτε Koh Lipe σύνορα με Μαλαισία είναι εκπληκτικά, είχα βάλει σχετικές φωτογραφίες σε κάποιο πόστ μου.
φιλιά καλή συνέχεια.

N.I.T. είπε...

made my day ..

mindstripper είπε...

Δεν είναι ανάγκη να ποστάρετε φωτογραφίες. Εγώ γέμισα με εικόνες. :-)
Καλή συνέχεια.

(Άριελ, βάστα γερά)

Kyrios Elefantas είπε...

γιό!
κρατα γερά Άριελ δευτέρα βράδυ πάμε για ποτάκι , βασικά πάμε να γίνουμε τύφλα γενικά γιατι εγώ εδω εχω κάνει τρελή αποτοξίνωση και πρέπει να αναπληρώσω γρηγορα το χαμένο χρόνο
λα λα λα
τοκο τονγκο λαταααα
πσαρρασ τον παίρνεις βρωμοκούναβο αμα ξανακάνεις ανταπόκριση για αρ εν μπι μουνάρες και ποταμούς θα φας πολύ ξύλο αμα γυρίσεις , αλλα μιλάμε για σφαλιάρες του τύπου "όλα γυρίζουν σα τρελά ,ρόδες που παν στο πουθενά". Παρεπιπτόντως ποιό κορόιδο του μετέφρασε το κείμενο απο τα γκρήκλις στα ελληνικά? (αυτό το ε-μαιλ που έστειλε σε όλους ήταν θράσος)

Chaca-Khan είπε...

ειδικά αυτό το hey-hop, hey-hop ήταν σκέτη πρόκληση..

psarras είπε...

Sas gamao olous!!!!! Shmra ematha na odhgo mhxanaki!!! Alonisame se kati trellospa hotsprings ypo broxh kai foinikes.. Eimai kai poly easy rider milame, aderfaki mou..!!!!!
Pss etoimazo nea antapokrish kateytheian apo ta ryzoxorafa#$&#&^#&#&^#&^%#&^%#&

LI

Ανώνυμος είπε...

ωραια φωτο, βαριεμαι να διαβασω τοκειμενο (αργοτερα) , αλλα η φωτο μου βγαζει πολυ συναισθημα...στον παραδεισο,

Ανώνυμος είπε...

ωραια φωτο, βαριεμαι να διαβασω τοκειμενο (αργοτερα) , αλλα η φωτο μου βγαζει πολυ συναισθημα...στον παραδεισο,

Ανώνυμος είπε...

best regards, nice info » »