Σελίδες

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Οφθαλμός αντί οφθαλμού(?)




Γάζα-ωμα στα Εξάρχεια εναντίον αστυνομικού των ΜΑΤ.....
Θα ήθελα ρε παιδιά αυτή την στιγμή να γνωρίζω
αν επρόκειτο για κάποιους οι οποίοι έδρασαν
εν βρασμώ ώστε να πάρουν εκδίκηση και έτσι
άρπαξαν ένα καλάσνικωφ και την έστησαν
στους περιπλανώμενους φρουρούς.
Γιατί αν συμβαίνει το άλλο,το οποίο με
βασανίζει εδώ και κάμποση ώρα, θα εξαγριωθώ
και θα αρχίσω να μην πω τι θα κάνω από
εδώ και πέρα στην καθημερινότητά μου..
θα μου πεις και πως να το μάθεις ρε φιλαράκο?
Αλλά πιό πολύ θα μου πεις για ποιό πράγμα
μιλάς ρε φίλε???
Α ναι , πρόκειται για το σενάριο με πρωταγωνιστές
(απ)ανθρώπους οι οποίοι βλέποντας την
παράταξή τους να έχει πάρει την κατηφόρα
και να έχει γλιστρήσει στο βόθρο σκέφτηκαν
να αντιστρέψουν την κατάσταση με άλλη
μία δολοφόνια..
Δεν σημαίνει βέβαια πως στηρίζω το πρώτο
σενάριο, απλά το δεύτερο πραγματικά
με βγάζει εκτός εαυτού.
Δεν θέλω να το σκέφτομαι άλλο....

49 σχόλια:

PALOUKI LOUK είπε...

χεστηκα ποιο σεναριο ειναι απο τα δυο,κατοικοι μιλανε εκτος απο τους πυροβολισμου και για χειρομβοβιδες,τωρα ποιοι εριξαν σε ποιους δεν ξερω παντως!
Μεχρι τωρα παντως οι αστυνομικοι στα εξαρχεια παιρνουν το αιμα τους πισω με προσαγωγες περαστικων και οποιων δεν τους αρεσει ή φοραει μαυρα.επισης χτυπάνε κουδουνια πορτα πορτα και λενε πειτε τους οτι θα τους βρουμε!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙς ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ!!!
Υ.Γ. διασταυρωμενο απο 2 κατοικους

RealityOverdose είπε...

Πάντως επειδή δεν νομίζω κανείς να είναι -τοσο- ανεγκέφαλος που λόγω αγανάκτησης να πήρε καλάζνικοφ και χειροβομβίδες εναντίον ΜΑΤ.. Πολλοί σίγουρα θα το έχουν σκεφτεί αλλά μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ βολική, ιδίως μια μέρα πρίν την αυριανή πορεία και το κλείσιμο ενός μήνα απο τη δολοφονία του Αλέξη.
Έτσι κι αλλιώς οι πολιτικοί κάθε είδους κάνανε αμάν για εναν θάνατο Αστυνομικού να "εκτονωθεί" το θέμα.
Το Θέατρο συνεχίζεται.. ποιός θα χειρο-κροτήσει δεν ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

5/1/2007 eixe xtyphthei h presvia den exei sxesh me ta exarheia

funk off είπε...

Tτύπος κάθεται σπίτι ,πίνει καφέ και χαλαρώνει. Χτυπάει κουδούνι, τρέχει , ανοίγει. Στην πόρτα βλέπει περίεργο άγνωστο. Ο άγνωστος του ζητάει 1000 ευρώ. Ο τύπος τον βρίζει, του κλείνει την πόρτα στη μάπα.
Τις επόμενες μέρες συμβαίνουν διάφορα γεγονότα. Τα γεγονότα πείθουν τον τύπο ότι απειλείται. Από ποιόν ακριβώς δεν ξέρει. Από τον γείτονα μάλλον. Καιρό τώρα ο γείτονας ήταν περίεργος τώρα που το ξανασκέπτεται.
Κάποια στιγμή ,μετά από μέρες, η πόρτα χτυπά, ο ίδιος άγνωστος, τώρα πιο οικείος και συμπαθής, στέκεται στην πόρτα. Του ζητάει 3000 ευρώ για να τον προστατεύσει απο τον γείτονα ο οποίος θέλει το κακό του.
Ο τύπος χωρίς δεύτερη σκέψη βγάζει 5000 ευρώ, τα δίνει στον συμπαθή άγνωστο και τον ευχαριστεί μέσα απ’ την καρδιά του.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΑΡΚΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΣΕΙ. ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ. ΠΑΝΤΟΥ ΦΟΒΙΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ.

ΑΣ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΑΣ ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.

plants VS anunaki είπε...

Simera dn ebgaine to porisma gia thn dolofonia toy Aleksh?

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνουμε σε πολύ σκοτεινή φάση. Το σύστημα τρόμαξε από την εξέγερση και την ανοχή/αποδοχή που συνάντησε στην κοινωνία. Επρεπε να βρεθεί ένα αντίβαρο.

Το σενάριο να πρόκειται για νέα τρομοκρατική οργάνωση δεν αποκλείει τη σχέση της με οργανωμένους μηχανισμούς του παρακράτους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ κάτι για την ζωή του παιδιού που χαροπαλεύει δεν θα πεις τίποτα;

Και ο Κουφοντίνας κατά την γνώμη σου τι ήταν; στέλεχος της MRB για να ανεβάζει τεχνιτά τα ποσοστά των κομμάτων;
Η συμμορία του Δημητράκη τι ήταν; executive marketing department διαφημιστικής εταιρείας;
Και να ξέρεις και κάτι άλλο: ο ελιτισμός είναι φασισμός.

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Παράληψη...το παιδί που χτυπήθηκε εχει διαφύγει τον κίνδυνο..ολιγωρία βέβαια το ότι μάλλον δεν φορούσε αλεξίσφαιρο και η σφαίρα έχασε δύναμη καθώς βρήκε στο κινητό που είχε πάνω του,,λένε
Αυτός δεν φορούσε αλεξίσφαιρο....
Ο Αλέξης που φόρεσε
σφαίρα
ελπίζω να μην ξεχαστεί με όλα αυτά...

unpause είπε...

παιδιά περνάμε σε μια σκοτεινή περίοδο...
το ποιός το έκανε, είτε είναι παρακράτος είτε νέες οργανώσεις, είτε δε ξερω κι εγώ ποιος, είναι πολύ θολό...
σημασία έχει ότι με τέτοια γεγονότα η καταστολή και η επίσημη τρομοκρατία θα ενταθούν κυρίως στα εξάρχεια όπου θα μπούμε σε μια νέα φάση...
θέλει πολύ προσοχή...
έχουμε μάλλον κάποιου είδους σκοτεινό πόλεμο, όπου το πακέτο έιναι ότι δεν είμαστε σίγουροι για τις εμπλεκόμενες πλευρές...
αυτό γεννά φόβο και ο φόβος γεννά περίεργες καταστάσεις...
ο φόβος γεννά τον φασισμό, απ' όπου και να έρχεται!

Fade είπε...

σκοτεινές μέρες σίγουρα
έπρεπε-πρέπει να φύγει η αστυνομία από Εξάρχεια, δηλαδή να φύγουν τα γραφεία του πασοκ και του Υπουργείου πολιτισμού από κατοικημένη περιοχή.
τώρα είναι αργά βέβαια έχει γίνει το κακό.
αισθάνομαι πιο πολύ μπερδεμένος.
σίγουρα έχουμε κρατική τρομοκρατία, σίγουρα το γεγονός αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησης, σίγουρα θα δημιουργηθεί πιο πολύ μίσος, σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης που είχε αρχίσει να είναι πιο υποψιασμένο και σκεπτόμενο μετά τη δολοφονία του Αλέξη, δυστυχώς θα ξαναγυρίσει στις παλιές απόψεις του με γνώμωνα τον φόβο που προκύπτει απο τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του Διαμαντή καθώς έτσι εδραιώνεται η άποψη του κράτους ότι αυτοί που διαμαρτύρονται έντονα σπάνε και μαγαζιά και σκοτώνουν.
Είναι πολύ σημαντικό κάποιοι από εμάς να μείνουμε νηφάλιοι.

MrT είπε...

σκοτεινές μπορούν να χαρακτηριστούν όλες οι περίοδοι... η δική μας δεν διακρίνεται από κάτι το τόσο ξεχωριστό...μη γεννάμε αυταπάτες για το ξεχωριστό της εποχής μας όπως η Μάης, το 1973 κλπ κλπ

...Είναι πολύ σημαντικό κάποιοι από εμάς να μείνουμε νηφάλιοι... αυτό είναι το κλειδί...

(προσωπικά)...το ζήτημα είναι ότι όποιος και να είναι αυτός...κράτος, παρακράτος, τρομοκράτης, μαλάκας καυλωμένος... να μην τους αφήσουμε να επηρεάσουν το γενικό και συλλογικό συμφέρον...τον παραμερισμό της καύλας του καθενός (ειδικού φρουρού ή αναρχοβλάκα) να πάρει την εξουσία στα χέρια του, τα δικά του και μόνο αδιαφορώντας και για αυτόν που πυροβολεί και για όλους εμάς, που άθελα ή θελημένα, μας ανακατεύει, μας γειώνει, μας εξισώνει αλλοτριωτικά

επανάσταση δε σημαίνει να βγεις με ένα οπλάκι και να πυροβολείς...αν θες ένοπλη επανάσταση...να βγεις στη σιέρα μαέστρα...με άλλους 300...με ονοματεπώνυμο...χωρίς κουκούλες...με άσθμα...να πολεμάς και να εκπαιδεύεις...να στρατεύεις και να έχεις υπομονή...5 χρόνια στη ζούγκλα...για να κατέβεις θριαμβευτής στην Αβάνα...αλλιώς άρχιζε να "απαλλοτριώνεις" τράπεζες και μετά αγόρασε ένα R1...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ Ο ΑΑΑΑΡΧΗΓΟΟΟΣ...!

Chaca-Khan είπε...

παιδιά προβοκάτσια δεν είναι, θάνατος σε όλα τα συνωμοσιολογικά σενάρια ΤΩΡΑκαι για ΠΑΝΤΑ. έλεος
ευτυχώς σώθηκε κ ευτυχώς όλα δείχνουν πως αποδίδεται στον "επαναστατικό αγώνα" πράγμα ιδιαίτερα θετικό καθότι αποδίδεται στην "τρομοκρατία" και δεν αιωρείται γενικώς πάνω απ τα κεφάλια μας.

Ανώνυμος είπε...

δεκαετια του 70 στην ιταλια το κρατος εβαζε βομβες σε λεωφορια γιατι υπηρχε κινδονος αριστερης στροφης του κοσμου...σκατα στο κρατος 3λαλουν

Ανώνυμος είπε...

Πάντως σύμφωνα με την δικιά σου λογική την συνομωσιλογική, θα μπορούσαμε άνετα να υποθέσουμε ότι και ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον 16χρονο, βαλτός από το περιβάλλον Αλαβάνου ήταν για να ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

τσακα εχεις αμφιβολιες οτι ειναι αδιστακτοι????και το ενοπλο μαζι σου ειναι απο διαφορετικη κατευθινση



3λαλουν

Chaca-Khan είπε...

3λαλούν δεν καταλαβαίνω τί λες

unpause είπε...

Η τόσο μεγάλη και έντονη αντίδρασή σου σε κάθε συνομοσιολογικό σενάριο είναι ιστορικά αφελής και επικίνδυνη. Πρέπει να κρατάς Πάντα και μια ανάποδη πισινή... είναι πολλά τα οποία δε γνωρίζουμε!

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Ναι, και εμεις βαλτοί είμαστε για να βλέπουν κάποιοι αλλοι που υποστηρίζουν την ανομη τακτικη αλλα θεωρουν απροσωπο να μας υποστηρίζουν καθώς η δημοκρατική φυσιογνωμία τους δεν πληρει τις λαϊκές θέσεις..

Φίλε ανώνυμε αν υοθετήσω το δικό σου σκεπτικό θα πρέπει να κατσω να πλέκω μπροστά στην χαζοκούτα και να μην μιλάω μαζί σου..

Δεν λέω ότι είναι έτσι, απλά όταν με βασανίζει ερώτημα που λέει ¨Ο τύπος με το καλάσνικωφ δεν μπορούσε να δράσει πριν την μεγάλη πορεία??????????? ε??? τι να κάτσω να υποθέσω? ότι ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί η πράξη του θα σκεφτώ και δεν θα καταλήξω σε κάποιον αγωνιστή... ντεφάκτο...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

εννοώ φυσικα να δράσει ΜΕΤΑ την μεγάλη πορεία...

unpause είπε...

Με τι βρισκόμαστε αντιμέτωποι?

Είναι παρα πολύ νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα, παρ’ όλ’ αυτά πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε λίγο τα γεγονότα, βάζοντας και λίγο κάποια ερωτήματα…

Ποια είναι τα γεγονότα?

-Δολοφονία του Αλέξη.
-Πρωτοφανές κύμα αντίδρασης
κινητικότητα σε όλη την ελλ. Κοινωνία – νέες δράσεις και ένα κίνημα εν τη γενέσει μετά την «εξέγερση»
-Πυροβολισμοί μέσα από πανεπιστημιακό άσυλο
…το βράδυ που απειλούσαν οι Μπάτσοι ότι θα μπουν στο Πολυτεχνείο και την στιγμή που οι κύριες καταλήψεις στην Αθήνα (πολυτεχνείο-ΑΣΟΕΕ) είχαν συνελεύσεις για να αποφασίσουν την λήξη τους.
-Πυροβολισμοί στα Εξάρχεια
…τους οποίους ακολουθεί πρωτοφανές προγκρόμ στα Εξάρχεια με 72 (τουλάχιστον) συλλήψεις (ακόμα και μέσα από μαγαζιά και μπαρ) και επιχείρηση πόρτα με πόρτα, μαζί με αποκλεισμό της περιοχής και σχεδόν απαγόρευση κυκλοφορίας – όπως και εισόδου εξόδου από σπίτια.

Ερωτήματα

-Περίμενε το κράτος και η αστυνομία τέτοια αντίδραση στη δολοφονία του παιδιού?
-Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την γέννηση κάποιου νέου κινήματος?
-Πόσο απειλητική θεωρούν κράτος και αστυνομία την συσπείρωση του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και την «αισθητικοποίηση» του κουκουλοφόρου που δημιουργεί κλίμα συμπαράστασης και «σύμπνοιας» με αυτόν τον χώρο?
-Πόσο θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον αυτόν τον «εσωτερικό εχθρό» και μέχρι που μπορούν να φτάσουν?
-Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός των επιθέσεων προς αστυνομικούς μετά την «εξέγερση» και πόσο τυχαίο είναι το ότι οι επιθέσεις έγιναν στους χώρους αυτούς? (πανεπιστημιακό άσυλο και Εξάρχεια).
-Τι αποτελέσματα μπορούν να φέρουν οι επιθέσεις αυτές? Είναι τραβηγμένο πιστεύετε οι επιθέσεις αυτές να έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση κατάλυση του ασύλου αλλά και τον «καθαρισμό» των Εξαρχείων?
-Που μας οδηγεί μια τέτοια κατάσταση αν όχι στον φόβο? Και που τελικά οδηγεί ο φόβος αν όχι σε περισσότερη εξουσία, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα όρια του φασισμού?

Δεν υποστηρίζω συνομοσιολογικά σενάρια, αλλά πρέπει να προβληματιστούμε με τα αποτελέσματα τέτοιων κινήσεων από όπου και να προέρχονται – Είναι σαφές το ότι λειτουργούν πολύ περισσότερο εις βάρος του πολίτη, του αγωνιστή, του εξεγερμένου, του προβληματισμένου, του αναρχικού, του αριστερού, του αγώνα και της εξέγερσης ΠΑΡΑ εις βάρος της αστυνομίας και της εξουσίας, για να μην προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε!

unpause είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

τελικα παλι θα καταφερουν να μας κοψουν στα δυο....ειναι τοσο μπροστα η γαμημενη η εξουσια

3λαλουν

Chaca-Khan είπε...

ψυχραιμία κορίτσια

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Στα 2 πια δεν μπορούμε να κοπούμε όσοι τουλάχιστον δεν εχουμε πολιτικες βλέψεις....

Ανώνυμος είπε...

εισαι ενα αισιοδοξο σαλαμι...αλλα η ιστορια κανει κυκλους...φτου ρε πουστη μου δουλεια

3λαλουν

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

ομόκεντρους

Tic Tac είπε...

Eιτε συμφωνει καποιος με τετοιες μορφες αγωνα ειτε οχι, αυτο μπορει να συμβει οποιαδηποτε εποχη προς οποιοδηποτε στοχο.Ειναι ατομικες ενεργειες, αντε καμια δεκαρια το πολυ να το ξερουν.Μεχρι εκει για την πραξη.

Αν παρουμε το ενδεχομενο 2 = "δεν συμφωνω με τετοιες τρομοκρατικες επιθεσεις γενικα", και την τοποθετησουμε χρονικα στο ΤΩΡΑ μας, θα συναγουμε το συμπερασμα οτι οδηγουμαστε σε περαιτερω καταστολη των ελευθερων φωνων και δημοκρατικων δικαιωματων. Αρα ορθολογικα θα την αποκυρηξουμε.

Αν ειμαστε στο 2.

Και σαν κοινωνια πρεπει να απαντησουμε με μια πορεια εναντια στη βια, απ' οπου κι αν προερχεται.

Αν ειμαστε στο 2.

Πού ειμαστε; Ο-ε-ο!

Tic Tac είπε...

"...αν επρόκειτο για κάποιους οι οποίοι έδρασαν εν βρασμώ ώστε να πάρουν εκδίκηση και έτσι άρπαξαν ένα καλάσνικωφ και την έστησαν
στους περιπλανώμενους φρουρούς."

Προφανως ΟΧΙ. Την ωρα που το εγραφες απλα ησουν τεντωμενος. Καμια σχεση. Αυτοι που περιγραφεις πετανε καμια μαλακια, φτυνουν, μασανε βρισιες την ωρα που περνανε μπροστα απο μπατσους.

Δεν ειμαστε εμεις αυτοι που στηνουν διαγωνισμο για τοποθετηση σνάιπερ στην ταρατσα της Νομικης. ;)

Εμεις λεμε και καμια μπουρδα να περναει η ωρα, μωρε.

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

εε το "..αρπαξαν ενα καλασνικωφ.."είναι από τον οπλοβαστό ,όχι από τον φίλο αναρχικό στην γωνία πριν τον κάβουρα....

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι γιατί μέσα σ' αυτή τη σκατοκατάσταση η κουβέντα εδώ είναι εξαιρετικά ώριμη και ψύχραιμη.

Προσωπικά με καλύπτει ο pause με αυτά που λέει. Chaka σ' έχω αγαπήσει μέσα από τα ποστς σου και μπορεί βέβαια να έχεις δίκιο, αλλά εγώ θα ποντάριζα ότι οι άνθρωποι της εξουσίας είναι πιο κυνικοί από όσο μπορούμε να φανταστούμε και θα συνιστούσα να ρίξεις και μια ματιά
στη wikipedia στο λήμμα false flag και σε όλα τα συναφή.

Τεσπά δεν έχει τόση σημασία ποιος το έκανε όσο το πού οδηγεί την κοινωνία. Εκεί νομίζω συμφωνούμε όλοι.

Tic Tac είπε...

"το βέβαιο όμως είναι ότι σώθηκε επειδή η σφαίρα χτύπησε δύο κινητά τηλέφωνα, που είχε στην τσέπη της στολής του στο ύψος της καρδιάς και άλλαξε ελάχιστα πορεία."

Λεει εδω >
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/01/2009_262162

Η καθημερινη κι "η φουκαριαρα η μανα μου...".

Η πεμπτουσια του εποστρακισμου. Ο Κουγιας πρεπει να ηταν στο τετραγωνο καπου.

(ερωτησεις προς ΜΑΤ > Ρε παλικαρια εχετε πραγματικα τσεπη στο στηθος; Ειναι ακριβως στο υψος της καρδιας; Εχετε τα κινητα σας παντα εκει; Τα αλεξισφαιρα γιατι δεν τα φορατε; Ποσα κινητα εχει ο καθενας μαζι του;)

pokapiko είπε...

ellas h xwra ths provokatsias...,einai to idio oplo me ths panepistimioupolhs?den tous petixe o vlakas thn prwth ,kai thn deyterh den ta katafere...perimente thn trith kai 8a deite...sia sia sia sia sia sia sia sia sia sia sia sia sia sia h pws 8elete peste th ,aytoi xeroun kalhtera ...sto dromo reeee sto dromo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι βρωμάει εδώ, και πολύ άσχημα μάλιστα.

Αναρχικοί με αυτόματα δεν υπάρχουν μια φορά, κι αν υπήρχαν θα τα είχαν χρησιμοποιήσει στις πρόσφατες οδομαχίες. Τώρα αν έχουμε να κάνουμε με προβοκάτσια της δεξιάς, με παρακράτος της ακροδεξιάς ή με σιωνιστές μουτζαχεντίν της νέας τάξης, μου είναι παγερά αδιάφορο. Το ίδιο κι αν τελικά πρόκειται για επαναστατημένους σταλινίσκους από τα Ζωνιανά...

Το γεγονός παραμένει ότι με μία ριπή ακυρώνεται κάθε αντίδραση, καταλύεται το άσυλο και τα Εξάρχεια μετατρέπονται σε γκέτο της Βαρσοβίας. Κι ότι την επόμενη φορά που θα κατέβουμε στους δρόμους θα είμαστε ακόμα πιο λίγοι, γιατί θα φοβόμαστε.

Πάω να βγάλω διαβατήριο και να αγοράσω βαλίτσες. Έρχεται τρόμος...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Ευχομαι να με στείλουν εξορία σε νησί με σπίτι να κάθομαι εκει και να ειμαι εκει , να ειμαι εκει και να καθομαι εκει,να καθομαι εκει..

Ανώνυμος είπε...

Τρομοκρατία ή προβοκάτσια;
Αν είχε η γιαγιά μου καλάζνικοφ, τι θα ήτανε;

Chaca-Khan είπε...

τρομοκρατία ή προβοκάτσια στη δημοκρατία μας;

χρυσό τρίπτυχο. οι λέξεις φαντάζουν outdated..

Ανώνυμος είπε...

1) υπάρχουν: αναρχικοί με και χωρίς καλάσνικοφ, πολιτικοί που στήνουν και δεν στήνουν συνομωσίες, πολίτες που πιστεύουν και δεν πιστεύουν σε συνομωσίες, προβοτάτορες που θα έκαναν και δεν θα έκανα μία τέτοια ενέργεια...από όλα έχει ο μπαχτσές...

2) εμάς τι μας νοιάζουν όλα αυτά; έχει διαφορά τόσο μεγάλη για εμάς προσωπικά το τί ακριβώς έγινε;...άρα όπως λέει και ο τικτακ...που είμαστε εμεί;...και όπως λέει και ο ποκαπικο...στο δρόμο στο δρόμο...αν κάνουμε δηλαδή αυτό που μας ενιδαφέρει για το κοινό καλό...τί μας νοιάζει αν ήταν προβοκάτσια ή όχι;

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

ο πιο λογικός τρόμος που προκαλείται εδω πέρα ειναι των γονιών των μπάτσων..να μην τους στέλνουν στην δούλευση ενος δολοφόνου...
νέο σύνθημα:Κράτος Γουρούνι Δολοφόνοι

μπήκαν πάλι οι πιέσεις των νταβατζήδων τους των πολυεθνικών..να αράξει γρήγορα ο λαός στον καναπέ του, με την κάρτα του ανα χείρας...

3ος παγκόσμιος σε εξέλιξη εδώ και κάμποσα χρόνια...ΓΟΥΕΪΚ ΑΠ

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ...!

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

ΧΑΧΑ ειναι μια τρέλα όλα αυτά που ζουμε....ειμαι και με πυρετό ότι έπρεπε πραγματικά..

Fade είπε...

Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων

unpause είπε...

Οι λέξεις οι ίδιες δεν είναι outdated... απλά σε κάθε νέα εποχή ανασημασιοδοτούνται...
Η λέξη "δημοκρατία" το 70 ήταν ότι ήθελε ο λαός, ότι ήλπιζαν οι διανοούμενοι, η ίδια λέξη σήμερα μετά από 35 χρόνια δημοκρατίας φαντάζει πολύ διαφορετική ιδιαίτερα όταν ακούγεται και ξανακούγεται σαν καραμέλα από τα στόματα των πολιτικών...

Ανώνυμος είπε...

Ροκανίζοντας το δέντρο των ελίτ...
Αυτοί (οι εξουσιαστες) εχουν τα όπλα , εμεις το μυαλο...ή πως η επανάσταση της συνείδησης ελευθερώνει!

«Παραφροσύνη σημαίνει να προσπαθείς να έχεις καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους και τεχνικές που μέχρι χτες χρησιμοποιούσες και δεν σου
έφερναν αποτέλεσμα!» Α. Αϊνστάιν

Αφορμη για το κειμενο αυτο σταθηκε η προσφατη επικαιροτητα και τα γεγονοτα που εφεραν στην επιφανεια μια υποβοσκουσα ταση της κοινωνιας να διαδηλωσει για τις δυσβαστακτες συνθηκες που επηρεαζουν την ομαλη κατασταση του βιου των μελων της. Αυτη η εξεγερσιακη δυναμικη εφερε στο προσκηνιο μια συζητηση για τις βαθυτερες αιτιες που προκαλεσαν αυτο το ξεσπασμα συσσωρευμενης οργης. Μεσα απο αυτο το πρισμα και με προθεση να συνεισφερω μια προσωπικη αποψη, οχι απλως για τα αιτια που λιγο πολυ εχει εξαντληθει σαν θεμα απο πληθωρα αναλυσεων, αλλα για την υπερβαση των γεγονοτων μεσα απο τη διατυπωση σκεψεων για την ουσιαστικη διεξοδο απο ενα φαυλο κυκλο που αναπαραγει τους εξουσιαστικους θεσμους με φιλικα προς τον ανθρωπο προσωπεια, σε καθε εκφανση της ανθρωπινης ζωης.
Η γνωμη μου ειναι πως η διεξοδος της βιαιης αντιδρασης σε οτι μας καταπιεζει ειναι φυσιολογικη, εντασσόμενη σε ενα σύστημα που ειναι απο τη φυση του βιαιο , με την εννοια πως επιβαλλει ασυνειδητα αντανακλαστικα και προγραμματισμους (εκπαιδευση, οικογενεια, θρησκεια, στρατος κλπ) στα ανθρωπινα πλασματα που το απαρτιζουν και το εκθρεφουν. Ετσι οποιαδηποτε αντιδραση εκφραζεται με βιαιο τροπο εναντια στο συστημα, ειναι καταδικασμενη να αποτυχει για τον απλουστατο λογο οτι ειναι γεννημα θρεμμα του ιδιου βιαιου συστηματος στο οποιο ανιτιθεται, με αποτελεσμα το τελευταιο να προσαρμοζεται στην αντιδραση και να βρισκει τροπους ως εκφραση αυτοαμυνας για να αφομοιώσει και τελικα να διαλυσει καθε αντιδραση που θα αμφισβητουσε την υπαρξη του. Αυτο το σημειο ειναι και το κλειδι για να κατανοησουμε τη διεξοδο και τη λυση του ζητηματος της ανθρωπινης χειραφετησης.
Η κυριαρχη ιδεολογια ως απορροια του ιδιου βιαιου συστηματος παραμενει δεσμια του και αναπαραγει τις αγκυλωσεις του με τροπο που ειναι πια δευτερη φυση της, απο την αποψη πως εχει την ικανοτητα σαν ενα τερας που αυτοτροφοδοτειται και προσαρμοζεται στο περιβαλλον του για να επιβιωσει, να αντιδρα ακαριαια και προβλεψιμα για εναν ξενο παρατηρητη που δεν ανηκει σε αυτο το συστημα. Αυτο σημαινει πως για να καταρευσει αυτο το συστημα αρκει ενας και μονο εξωτερικος παρατηρητης που με την ελευθερη βουληση του θα αναγνωρισει τα χαρακτηριστικα του συστηματος , θα συνειδητοποιησει τα τρωτα του σημεια και θα δρασει αναλογα με τις δυνατοτητες του, την παιδεια του και την ψυχικη του συγκροτηση. Αυτο και μονο το γεγονος αρκει για να δημιουργηθει μια αποβλεπτη ρωγμη στο «σκαφος» του υπαρχοντος συστηματος που θα ειναι ακριβως απροβλεπτη και ακαριαια λογω της προελευσης της απο ενα ξενο προς αυτην οργανισμο, με φυσικο επακολουθο αδρανεια αντιδρασης και εκφυλισμο ως τελικο αποτελεσμα. Προκειμενου ομως να αποσυρθει το υπαρχον βιαιο συστημα θα πρεπει να υπαρχει καποιο αλλο μη βιαιο που θα το αντικαταστησει.
Και εδω αρχιζει ο πραγματικος αγωνας απο τη θεωρια στην πραξη. Με ποιο τροπο θα γινει αυτο; Και πως υπαρχει εγγυηση οτι το νεο συστημα δεν θα εκφυλιστει στην παλια του βιαιη μορφη; Πως θα μπορεσει να ανατραπει το υπαρχων συστημα χωρις βια αν δεν μεταλλαχθουν τα χαρακτηριστικα του πυρηνα του, των θεμελιων του, των ιδιων των μελων του ; Και φτανουμε στο σημειο που αντιστεκεται περισσοτερο πεισματικα στην ιδεα και μονο της αλλαγης. Στο ιδιο το ανθρωπινο ον. Μπορει να ακουγονται ολα αυτα σαν επιστημονικιζουσες θεωρητικολογιες αλλα με μια δευτερη ματια και αναλυση μπορει να αποτελεσουν τη μαγια για μια ουσιαστικη συζητηση για την μορφη ή μη μορφή που θα μπορει να εχει καθε εναντιωση ή μη εναντιωση σε καταπιεστικες καταστασεις και στο συστημα αναπαραγωγης τους.


Γιατι σκοπος ειναι να δημιουργησουμε το περιβαλλον μεσα στο οποιο θα αυτοαναιρεθει καθε μορφη εξουσιαστικης λογικης, χωρις να εναντιωθουμε αδιεξοδα κατα μετωπο στην ιδια την εξουσια και τους θεσμους της.
Γιατι οι σκεψεις και οι ιδεες ειναι πιο ισχυρες απο τα οπλα... αρκει να βρισκουν στοχο....πριν εξοστρακιστουν.


Χρηστος Αρδιζογλου

pokapiko είπε...

kamia sxesh me ton podosfairisth...?

0comments είπε...

Προκειμένου η αλητεία να συνεχίσει να πορεύεται στους δρόμους της εξουσίας δε θα διστάσει μπροστά σε τίποτα.
Να τους σπάσουμε τα δόντια
πριν μας δαγκώσουν!

Ανώνυμος είπε...

@pokapiko...είσαι φοβερός...χαχαχα...
@χρήστος αρδίζογλου...εισαι ακόμη πιο φοβερός...πότε θα έχουμε αυτή την ουσιαστική συζήτηση?

Ανώνυμος είπε...

@a.brakatsoulas

μολις τελειωσω με το γαλα του μπεμπη αρδιζογλου θα κανω μια συζητησουλα εδω ή δεχομαι αποψεις στο chardiz@yahoo.co.uk

Χρηστος Αρδιζογλου

Ανώνυμος είπε...

ορίστε ρε σαλάμι...και άλλος που δε φοβάται να γράψει δημοσίως το ιμέιλ του...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

βγήκε η γνωμάτευση....