Σελίδες

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Μετά τον Τσίπρα, ΕΓΩ


(εδώ στο youtube)

Αγαπητοί αναγνώστες, γεια σας. Με επιτυχία* πραγματοποιήθηκε τελικώς χθες η περίφημη και controversial live συνέντευξη του Alex Tsipras. Σύμφωνα με στοιχεία του TV-Magic, περίπου 600 άτομα την παρακολούθησαν live κλαίγοντας από συγκίνηση για τις μεγάλες επαναστατικές μέρες που ζούμε ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του επιτελείου του ελληνικού στρατού, περίπου άλλοι 2 εκ. συμπολίτες μας αλλά και έλληνες της διασποράς αναμένεται να τη δουν ή να την ακούσουν σε μαγνητοσκόπηση. Ο ανταποκριτής του arxediaMEDIA, Χέσεμας-ρεMAN, παρεβρέθηκε στη συναυλία του διάσημου τενόρου και σας μεταφέρει με το παραπάνω βιντεάκι την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα πλατώ του radiobubble πριν, κατα τη διάρκεια αλλά και μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα από τον διαιτητή Χαρίλαο Φαρσάρα.

Θέλω σε αυτό το σημείο να πω ότι δέχθηκα την πρόταση να γίνω εφορευτική επιτροπή (έστω και τελευταία στιγμή) επειδή το event διεξάγονταν 5' λεπτά από το σπίτι μου (με ποδήλατο) και τελικά καλά έκανα γιατί η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά ανθρώπινη και εμπνευστική, τα παιδιά του radiobubble έγιναν arxediaσύντροφοί μας ενώ θα πρέπει να τονίσω και ότι ο Αλέξης Τσίπρας σφύζει από υγεία. Δουλειά μου ήταν να χαζεύω τις ατελείωτες παπαριές που έγραφαν οι τηλεθεατές στο 1 από τα 2 chats και να καταγράφω τις 3-4 ερωτήσεις που τελικά κατάφεραν να διατυπωθούν για να ακολουθήσουν-επάνω (follow up). Για το λόγο αυτό αλλά και άλλον έναν που δεν έχει σημασία, δεν μπόρεσα να ακούσω τη συνέντευξη με προσοχή. Σήμερα που την άκουσα, ομολογώ ότι δεν ανήκω σε αυτούς που έκλαψαν. Οι ερωτήσεις ήταν λίγότερες από 15 και όχι και οι πιο καυστικές ενώ οι απαντήσεις τραβιόντουσαν πολλές φορές σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να έχει δωθεί σε ζητήματα που θα ήθελα να ακούσω αλλά και στα περίφημα follow-ups.

Παρόλα αυτά διαβάζοντας σήμερα ΤΑ ΝΕΑ ψιλοφρίκαρα για 2 λόγους :

1) Παρόλο που κατά γενική ομολογία η ωραιότερη και συμβολικότερη στιγμή της συνέντευξης ήταν η στιγμή που ακούστηκε live on air το "..ο τάδε από το ΑΡΧΙΔΙΑ-media.." (χοχο), το screenshot από το blog μας (που η εφημερίδα δημοσίευσε προφανώς για να δείξει το ΠΏΣ παρακολουθούσε κανείς live) είναι επιμελώς κομμένο έτσι ώστε να φαίνεται μόνο το "media" και όχι το "ΑΡΧΙΔΙΑ". Αίσχος!!!

2) Στα συνακόλουθα άρθρα της 1 και 2, η εφημερίδα εστιάζει ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ στην (θεμιτή) κριτική που δέχθηκε η διαδικασία χωρίς να παρουσιάζει τον υπερασπιστικό στο εγχείρημα αντίλογο αλλά ούτε και τη διαδικασία καθέ αυτή που πράγματι υπήρξε διαφανής. Oι προτεινόμενες ερωτήσεις γύρναγαν για 3 ημέρες σε ομαδικά mails που συμπεριελάμβαναν όλους τους συμμετέχοντες (και σε εμένα π.χ.) για αρχισυνταξία. Πραγματικά πιστεύω ότι λίγοι (και εγώ πάντως όχι) μπήκαν στη διαδικασία να ελέγξουν τις ερωτήσεις αλλά πάντως η δυνατότητα υπήρχε. Όπως είχα πει (παρουσιάστηκε μόνο ένα απόσπασμα ενός comment μου στον Αθήναιο: "Τo ότι επέλεξε να μιλήσει στην μπλογκόσφαιρα πριν από τα μίντια αυτή τη στιγμή και με αυτό τον τρόπο, σίγουρα αποτελεί επικοινωνιακή έμπνευση..") , ποτέ μου δε θεώρησα το εγχείρημα μια αληθινή επανάσταση αλλά αυτό απέχει από την αρκούντως προσβλητική και κομπλεξική θέση της εφημερίδας που υποννοεί ότι η φάση ήταν στημμένη. Ατόπημα (που μερικοί το δικαιολογούν έτσι). Ο Ματθαίος εξεγείρεται -->

--> οι υπόλοιποι πιο ψύχραιμοι : in.gr, skai.gr, e-tipos.gr, enet.gr, tovimadaily.gr (η καθημερινή δεν έγραψε!)

Μένει να δούμε το εγχείρημα αυτό να προαχθεί σε "θεσμό" και να δούμε και άλλους πολιτικάντηδες και δημόσια πρόσωπα να επιλέγουν ΚΑΙ άλλο δρόμο, πιο συγκροτημένα και συνειδητά. Έτσι θα δικαιωθεί και το controversy αυτής της συνέντευξης ή σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει μια θολή πρωτοτυπία.

*συγχαρητήρια στο metablogging και το radiobubble για τα τεχνικά και στο "Μετά την εφημερίδα" και όλους για τα υπόλοιπα

Τα-τα..

[επίσης να προτρέψω τους contributors να τσεκάρουν το radiobubble (αγάπησα) και να σκεφτούν την πιθανότητα να υλοποιήσουμε τις ραδιοφωνικές μας αναζητήσεις σε συνεργασία με]

update : Ένας φωτογενής και φέρελπις νέος / rodia
Πέρα από τον Αλέξη και το Ματθαίο / cosmix

20 σχόλια:

radiobubble είπε...

Ωραίο βίντεο.
Με την πρώτη ευκαιρία πάρε το ποδήλατο και ξαναέλα!!
Κι εμείς σ ' αγαπήσαμε...

psarras είπε...

Ναι ναι ραδιόφωνο!!!
Μπορώ να παίζω Δευτέρες 4 με 6 το πρωί και αυστηρά rock n roll?

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όσα γράφεις αλλά προτείνω να αλλάξεις τον τίτλο σε "Μετά τον Τσίπρα, ΕΓΩ". Πολλή περιαυτολογία, brother.

Chaca-Khan είπε...

Απλώς, MAN, επειδή έτυχε να είμαι μάρτυρας (όχι από τους πάρα πολλούς) σκέφτηκα ότι η καταγραφή της εμπειρίας μου ίσως αυτή τη φορά να είχε και μια σχετική αξία. Αλλά εν πάσει περιπτώσει ο τίτλος σου μ΄αρέσει, τον υιοθετώ! Τώρα και για πάντα!!!!

Ανώνυμος είπε...

;) είσαι προχώ, ΜΑΝ, και γουστά.

Η άλλη -man-

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως άκουσα τον Τσιμιτάκη να λέει "Αρχίντια μίντια", αλλά ο Αλέξης με δυσκολία κράτησε το μειδίασμά του. Anyway, δε νομίζω να σε χαλάει ο κομπλεξισμός των multiplex εφημερίδων! Η δουλειά που βγήκε ήταν πολύ καλή, και όντως η πρωτοβουλία έκανε αίσθηση.
Συμφωνώ, ότι την επόμενη φορά πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος σε real time ερωτήσεις.
Όχι πως αμφιβάλω για τα πολιτικά αντανακλαστικά του Τσίπρα, αλλά για να είναι η διαδικασία ακόμα πιο ανοικτή, όπως επίσης και για να κλείσουν διάφορα κακεντρεχή στόματα.

Λεξικό της Αργκό είπε...

Μπράβο στον Τσίπρα! Δεν θα το πω πρωτοτυπία. Θα πω, επιτέλους ανακάλυψαν την Αμερική! Μπράβο και σε σας παιδιά!
Το ότι η έντυπη δημοσιογραφία έκοψε τον μισό σου τίτλο λέει πολλά για το πόσο ανυκτόμυαλοι είναι οι άνθρωποι εκεί, και λογαριάζονται για προοδευτικοί.Υποκρισία της εξουσίας, δυστυχώς.

unpause είπε...

Γεια, ώστε εκεί ήσουν πουλάκι μου και σε έψαχνα online…εγώ ήμουν στο ένα από τα chat (όντως γράφανε ότι να ναι αλλά σε κάποιες στιγμές είχε πλάκα)
Σχετικά με το αν κόψανε επί τούτου το Arxedia από το Arxedia Media… νομίζω πως για να φανεί όλο το «κουτί με το video κοβότανε ούτως ή άλλως , δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, είμαι σίγουρος ότι μάλλον βόλεψε… απλά λέω ότι μάλλον δεν το κάνανε επί τούτου… πάντως έχει πλάκα το ότι είναι εντάξει στα πλαίσια του net αλλά όχι στα «επίσημα» media…

Rodia είπε...

Παντως εχω μια απορια: γιατι νιωθω απο την αρχη ενα καποιο ζαβλακωμα; Μια θολουρα με τυλιγει... Σα να συμβαινει κατι που δε μπορω να προσδιορισω ακριβως.
Αυτο που βρισκω σημαντικο (χωρις να ζαλιζομαι!!) ειναι η ολη φαση της οργανωσης της συνεντευξης και του πολυ καλου αποτελεσματος. Βρε, λες να ει(μα)στε επαγγελματιες των ΜΜΕ και να μη το ξερουμε..???

Ριξε μια ματια και στη διαφορετικη αποψη του Cyrusgeo: -->>
http://gravityandthewind.blogspot.com/2008/01/blog-post_09.html

..μια και αρεσουν -κατα δηλωση του- και στον Αλεξη τα "διαφορετικα" λεμε..

μερσι για το λινκ:-)))

Kyrios Elefantas είπε...

έχω χάσει τη μπάλα (και το φλογοκρύπτη μου και εχω φάει πακέτο) έχω προβλήματα με το βίντεο , θα το δώ απο άλλο υπολογιστη.

προτείνω Τα Νέα να τα αποκαλούμε "Τα"

Chaca-Khan είπε...

Πού είσαι ρε αλήτηηηηηηηηηηη;;;;;;;
Το κιν σου μου απαντάει ότι έχει φραγή εισερχομένων κλήσεων (!!!!!)

kukuzelis είπε...

Ωραίο βίντεο. Εδώ που τα λέμε, όλα πολύ καλά τα λες.

Kyrios Elefantas είπε...

το κινητό μου το έχασα , την εθνοκάρτα την έχασα , το φλογοκρύπτη απο το όπλο τον έχασα , αλλα μην πανικοβάλεστε , εκεί που χάνεται κάτι , κάτι άλλο πρόκειται να βρεθεί

Inta είπε...

ρε γαμήστε μας με τον Τσίπρα και την χρήση των Blogs σαν μέσα ενημέρωσης και αρχίδια μίδια συνεντεύξεις.. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΤΩΡΑ!

sig: An angry@work of a bitch>>>

unpause είπε...

Ta Ta Ta Taratata...

unpause είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Chaca-Khan είπε...

ελελέεεεεεεεεεεεεφ?

Misirlou Oubliez είπε...

Παιδια, θελω teaser trailers, gag reels, spoofs, extended version, director's cut, alternative takes, deleted scenes,fan material, commentary, με τα φρυδια του Τσιπρα.

Eυχαριστω-παρακαλω,
Μισιρλου Ουμπλιε(ζ)

Niemandsrose είπε...

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι ο Ηλίας Πετρόπουλος είχε πει πως δε θα επαναπατριστεί ώσπου να δει γραμμένη τη λέξη κώλος στην Καθημερινή. Και τελικά οι στάχτες του σκορπίστηκαν στους υπονόμους του Παρισιού και ουχί των Αθηνών.

Μήπως και εμείς ξανα-ανακαλύπτουμε ενίοτε τον τροχό; :b

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίες πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!