Σελίδες

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

(εορταστική) Συνέντευξη Τσίπρα στα blogs

Το arxediaMEDIA για κάποιον ακατανόητο από μένα λόγο προτάθηκε να παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητικού χώρου μεταξύ bloggers/αναγνωστών-blogs και Αλέξη Τσίπρα. Όπως θα δείτε εδώ, ο Ματθαίος Τσιμιτάκης (blogger και δημοσιογράφος για την "Καθημερινή") έχει σχεδιάσει μια διαδικασία που εξυπηρετεί την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να παρακάμψει τα πολιορκητικά mainstream media (και το "κάψιμο" και τη "στερεοτυπικότητα" που αυτά φέρουν) και να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό buzz γύρω από το όνομά του (καθώς η ώρα που θα αποτελέσει πρώτο πρόσωπο της επικαιρότητας πλησιάζει). Το σενάριο λέει ότι ο Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ, ανοίγει τα χαρτιά του πρώτα στην μπλογκόσφαιρα και κατόπιν στη μιντιόσφαιρα (η οποία προφανώς και θα καλύψει καταρχήν το γεγονός). Έξυπνο. Τις λεπτομέρειες της διαδικασίας θα τις δείτε μόνοι σας : οι ερωτήσεις θα συγκεντρωθούν, θα σταχειοθετηθούν κτλ και ο Τσίπρας θα τις απαντήσει σε live streaming video συνέντευξη ενώ ταυτόχρονα στη διάρκειά της θα μπορεί όποιος θέλει να παρεμβαίνει μέσω live chat (κάποιος θα είναι εκεί και θα μεταφέρει τις αντιδράσεις). Αυτά.
Όποιος έχει να διατυπώσει κάποια ερώτηση, μπορεί να το κάνει στα comments και αυτές θα βρουν το δρόμο τους. Όποιος δεν έχει, 20 μέρες νηστεία και 40 ημέρες προσευχή.

Update 29/12 : Σχετική (ενδιαφέρουσα) συζήτηση στα "Γιατί λέω όχι στο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα"/Αθήναιος, "Διευκρινίσεις για την συνέντευξη Τσίπρα"/Ματθαίος Τσιμιτάκης και "Πέρα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα"/Ιστολόγιον

11 σχόλια:

psarras είπε...

Ωραία λοιπόν, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα ρωτήσω:
1) Τι πιστεύεις για τη στρατιωτική θητεία?

2) Πώς βλέπεις την υπάρχουσα νομοθεσία γύρω από τα ναρκωτικά?

3) Ποια είναι η θέση σου για τους γάμους ομοφυλοφίλων?

4) Πως τη βλέπεις τη φάση με τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα? Να πολιτογραφούνται αυτομάτως Ελληνες πολίτες?

5) Τι θα γίνει? θα μπαίνουμε επιτέλους στα πανεπιστήμια χωρίς πανελλαδικές?

6) Τα ραπανάκια θα αποκτήσουν ποτέ το δικό τους χώρο έκφρασης και συνάθροισης ή θα ναι μια ζωή στην παρανομία και τον εξωστρακισμό?

unpause είπε...

καλη φάση ακουγεται, χωρις να μπαινουμε στην κουβεντα που γινεται στο post του τσιμιτακη, νομιζω θα εχει ενδιαφερον να το δουμε, και φυσικά καλη φαση και για μας και οποιον τελικα ασχοληθει.. learning???

Chaca-Khan είπε...

Σχετική συζήτηση και στο post του Αθήναιου : "Γιατί λέω όχι στο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα" χαχα

Chaca-Khan είπε...

Τί πιστεύεις για τους "κουκουλοφόρους"?

Είναι τρομοκρατικά στοιχεία που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της εδραιωμένης μας δημοκρατίας και δε συλλαμβάνονται τόσα χρόνια (ενώ ξέρουνε ποιοι είναι) γιατί εξυπηρετούν ένα σκοπό μπλα-μπλα-μπλα ή πρόκειται για ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο (που συνθέτουν οι θερμόαιμοι απελπισμένοι νέοι κάθε χρονικής συγκυρίας) απόλυτα φυσιολογικό και απόλυτα υγιές δεδομένων των κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών?

Chaca-Khan είπε...

Γιατί δεν έχουν γίνει διαδηλώσεις ΜΟΝΟ για το θέμα των καμερών ή ΜΟΝΟ για το θέμα των δακρυγόνων και των χημικών στις διαδηλώσεις;

Chaca-Khan είπε...

Είμαι ένας νέος, ενεργός πολίτης με ανησυχίες. Που όμως νοιώθει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές οργανώσεις. Κάθε φορά που ένα ζήτημα με κεντρίζει τόσο πολύ που θέλω κάτι να κάνω και αποφασίζω να κατέβω και γω στο δρόμο, αυτό που αντιμετωπίζω στις πορείες, στα αιτήματα και την αισθητική των διάφορων μπλοκς, είναι μια μάταιη μιζέρια, μια παλαιολιθική "κομματική" ή "συνδικαλιστική" ατμόσφαιρα που με κάνει να αισθάνομαι ακόμη πιο μόνος. Τρανό παράδειγμα το ζήτημα της παιδείας όπου οι φοιτητές κατάφεραν να αρθρώσουν λόγο μόνο μέσα στα στενά, μίζερα, αφελή πλαίσια των φοιτητικών οργανώσεων, αυτού του απελπιστικά θλιβερού μικρόκοσμου με τον οποίον έρχεται σε επαφή ο κάθε φοιτητής μέσα στα παν/μια και δεν πιστεύει στα μάτια του. Με νοιώθεις;

Unknown είπε...

Να σου πω να αφήσω καμιά ερώτηση και γω σε σένα ή θα βάλεις τις δικές σου; (Γιατί στο δικό μου έχει γίνει χαμός και θα είναι αδικία να βάλω δικιά μου :) )

MrT είπε...

ερωτήσεις, οι οποίες επιθυμούν συγκεκριμένη κατάθεση προτάσεων και όχι αφαιρετικές, καραμανλικές μπούρδες...χωρίς σειρά προτεραιότητας: 1) ως ποίο βαθμό να γίνει ενοποίηση ταμείων (όταν στο εξωτερικό έχουν μόνο ένα ταμείο), 2) κατασκευή νέων φυλακών ή νέων σχολείων-αναμορφωτηριών; 3) απαλλαγή χρηστών ναρκωτικών από φυλάκιση (όταν αυτοί αποτελούν το 50% του πληθυσμού των φυλακών), 4) φυλάκιση ή απέλλαση για τους κατ' εξακολούθηση αλλοδαπούς καταδικασθέντες; 5) να παραμείνει η εναλλακτική θητεία στο 2 ή 3 φορές μεγαλύτερο της κανονικής ή να μειωθεί; 6) όταν η ΕΕ θα μας επιβάλλει τα μη κρατικά πανεπιστήμια, να επιμείνουμε στην άρνηση να τα αναγνωρίσουμε και αν όχι με ποιο τρόπο να τα οργανώσουμε; 7) με 40.000 δικηγόρους και γενικά τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη σε φοιτητές, μήπως πρέπει να αρχίσει να υπάρχει μείωση του αριθμού των φοιτητών, όταν τα ίδια τα πανεπιστήμια το επιζητούν αυτό, καθώς δεν "αντέχουν"; 8) προτείνεται ένα όνομα για τα Σκόπια-Μακεδονία-ΦΥΡΟΜ (μπουχαχα), 9) δήμαρχος-νομάρχης-περιφερειάρχης-υπουργεία...μήπως έχουμε πολλές καρέκλες; θα συμφωνούσατε στην κατάργηση των νομαρχιών; 10) 5000 στρέμματα πράσινο στο μακρινό Ελληνικό ή 100 * 50 χώροι πρασίνου στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας; (μην πεις και τα δύο...στην Ελλάδα είσαι), 11) μικρός δακτύλιος...πλήρης απαγόρευση των αυτοκινήτων αρχικά σάββατα και κυριακές και μετά για όλες τις ημέρες...συμφωνείτε; 12) το αυθαίρετο (και ακόμα και αυτό του Μαγγίνα) είναι μία κοινωνική προσφορά του κράτους προς τους πολίτες ή μία μάστιγα...και άρα να προβούμε σε απλοποίηση των διατάξεων και να χτίζουμε παντού ή να τα απαγορεύσουμε παντού και όποιος έχτισε έχτισε;...θα επανέλθω...

Chaca-Khan είπε...

H σχετική συζήτηση συνεχίζεται με update του Αθήναιου στο παραπάνω post του και το "Διευκρινίσεις για την συνέντευξη Τσίπρα" του Ματθαίου.

Tom Bobandil είπε...

Μεγάλο ποσοστό αποχής στις εκλογές. Μάλλον αρκετοί δεν πιστεύουν στα κόμματα και στις δομές τους. Δεν ψηφίζουν κανέναν επομένως ούτε και τον Τσίπρα. Επιλέγουν όμως δράσεις με άλλους τρόπους.
Να προτείνει δράσεις για το περιβάλλον και να εξηγήσει αν και πως είναι διατεθιμένος να στηρίξει ανεξάρτητες μη-κομματικές δράσεις;

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει το ερωτονομικον
που περιγραφει ακραιες σεξουαλικες σκηνες ολων των ειδων και γουστων