Σελίδες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Zeitgeist



Το video αυτό ανέβηκε στο video.google στις 26 Ιουνίου 2007 και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει 4.911.848 views. Για την ακρίβεια όχι αυτό που βλέπουμε (αυτό ανέβηκε στις 9 Οκτωβρίου από γνωστό controversial έλληνα blogger με ελληνικούς υπότιτλους και έχει 3.388 views) αλλά αυτό το οποίο και είναι embeded στο website της ταινίας zeitgeistmovie.com
Διαρκεί 1 ώρα και 56 λεπτά (sorry) και ακολουθεί και σεντόνι από τα λίγα (sorry again)

Η ταινία -που είναι ο ορισμός του controversial και το πρώτο κοινό που έχει χτυπήσει είναι οι κάθε λογής ιλουμινάτι αυτού του κόσμου- θα κάνει την offline της πρεμιέρα στις 10 Νοέμβρη στο "4th annual artivists film festival" στο Los Angeles. Αν και υποπέφτει σε τραγικές συνωμοσιολογίες κατά τόπους και είναι φτιαγμένη ως αμερικανιά από αμερικανό απευθυνόμενη στους πιο σάπιους και ηλίθιους από τους αμερικανούς, είναι μια ταινία που θα πρότεινα να δείτε (για τους contributors δεν το συζητώ : δαγκωτό). Είναι καλοφτιαγμένη, έχει πλούσιο αρχειακό οπτικό υλικό και πιθανώς και ντοκουμέντα. Είναι μη-κερδοσκοπική παραγωγή πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από το να τη δει όπως τη βλέπουμε και εμείς μπορεί κανείς να την κατεβάσει από το ίδιο το website μέσω torrent (μόνο 700ΜΒ). Παράλληλα παρατίθονται όλες οι online και offline πηγές που αναφέρονται ή από τις οποίες έχει προκύψει η ταινία ώστε να μπορούν λέει οι θεατές να τσεκάρουν και μόνοι τους το αληθές ή όχι των ισχυρισμών της. [Πράγμα το οποίο ήδη έκανε με περίσσιο θάρρος, θαυμαστή συστηματικότητα και ζηλευτό ελεύθερο χρόνο το ελληνικό blog "ένα βήμα μπροστά" εδώ κι εδώ για το part 1 της ταινίας που είναι και το μοναδικό κομμάτι της -για την ώρα όπως μας λέει το site- το οποίο περιλαμβάνει το κείμενο της αφήγησης (transcript) με παραπομπές σε κάθε αναφορά. Να σημειωθεί επίσης ότι η δουλειά αυτή του αγαπητού φίλου έγινε τις τελευταίες 5 μέρες και είναι πολύ επιμελημένη]

Η ταινία λοιπόν αποτελείται από 3 parts :


Part 1 : the greatest story ever told (άστρα - θεός - θρησκεία - χριστιανισμός - εξουσία)

**Αυτό είναι το αγαπημένο μου κομμάτι γι΄αυτό και του δίνω τόσο βάρος, πρόσθεσα και μερικά δικά μου κτλ. Πολλά διαφορετικά κομματάκια παζλ που έχω μαζέψει από δω κι από κει φτιάχνουν μια τέτοιου τύπου εικόνα η οποία και σε χοντρές γραμμές με καλύπτει. Η ινδική φιλοσοφία που αποδέχεται όλες τις θρησκείες ως μία κάνει λόγο για ακριβώς αυτό το πράγμα. Να μη μιλήσω και για εκείνο το ντοκυμαντέρ που υποστήριζε ότι οι πυραμίδες της Αιγύπτου δεν είναι κάτι άλλο παρά η χαρτογραφημένη στο έδαφος τάδε συμμετρία στον ουρανό που δείχνει όλα αυτά περί ισημεριών και εποχών που αναφέρονται πιο κάτω η οποία με έπεισε (παρόλο που ήταν powerpoint τύπου παρουσίαση αμερικανού έμπορα σε 90's βιντεοκασσέτα προβεβλημένη από τελειωμένο ελληνικό κανάλι άνω του "15" στο τηλεκοντρόλ και τελειωμένη ώρα τύπου 04:00) και την οποίαν έχω πολλές φορές αποπειραθεί εις μάτην να εξηγήσω στους φίλους μου.**

Εξηγεί το πώς η κάθε θρησκεία έχει προέλθει από τη λατρεία ως θεού του ίδιου του ήλιου (της πηγής της ενέργειας και της ζωής) και την παρατήρηση της πορείας του πάνω στον έναστρο ουρανό που μέσα από ένα κουβάρι συμβολισμών, μεταφορών και μυθολογιών εξηγείται η μέρα και η νύχτα, οι εποχές, οι ισημερίες, οι εκλείψεις και κυρίως το πέρασμα του από τους αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου (zodiac). Κάθε 2150 χρόνια ("age") -εξαιτίας ενός φυσικού φαινομένου που σχετίζεται με την κλίση της γης και εξηγείται στην ταινία- η ισημερία φέρνει τον ήλιο μπροστά από ένα διαφορετικό αστερισμό-ζώδιο. Κάθε πλήρης κύκλος των 12 αυτών μεταπτώσεων των ισημεριών διαρκεί 25.765 χρόνια ("the great year") πράγματα που οι αρχαίοι πολιτισμοί ήξεραν πολύ καλά καθώς η παρατήρηση των άστρων αποτελούσε ουσιαστικά τον ritual μπούσουλα της εγκόσμιας ζωής. Από το 4300 πΧ μέχρι το 2150 πΧ ήταν η εποχή του Ταύρου (ταυροκαθάρψεια, μινώταυρος), από το 2150 πΧ μέχρι το 1 η εποχή του Κριού (το χω διαβάσει αλλά δε θυμάμαι) και από το 1 μέχρι το 2150 η εποχή που διανύουμε : των ιχθυέων (ιησούς). Η επόμενη εποχή, η νέα εποχή -όπως κατά κάποιο μαγικό τρόπο όλοι γνωρίζουμε- είναι η εποχή του Υδροχόου που ξεκινά γύρω στο 2150 (εγώ). [εδώ το πλήρες άρθρο της wikipedia για όλο αυτό το πανέμορφο παραμύθι]. Το τέλος του κόσμου που αναφέρει ο ιουδαϊκο-χριστιανισμός δεν είναι άλλος από το τέλος της εποχής, πρόκειται για μια δυσερμηνεία της αστρολογικής αλληγορίας ενώ η ίδια η Βίβλος χαρακτηρίζεται ως "astrotheological literay hybrid". Εν πάσει περιπτώσει, το ντοκυμαντέρ συνεχίζει λέγοντας πως κατόπιν -παρόλο που ο Ιησούς ήταν πασιφανώς παγανιστικό, μυθολογικό και συμβολικό πρόσωπο (ο ήλιος)- κατασκευάστηκε ένα αυστηρό θρησκευτικό σύστημα απο το πολιτικό κατεστημένο με σκοπό τον κοινωνικό έλεγχο που είχε σαν αποτέλεσμα τις σταυροφορίες, την ιερά εξέταση, τον Μεσαίωνα.. Ότι κάθε θρησκευτικό μοντέλο στοχεύει στον έλεγχο και την εξουσία και καλλιεργεί ένα έδαφος υποτέλειας και μοιρολατρείας για κάθε είδους εποικοδόμημα. Και κάπου εδώ ξεκινούν και οι φίφες (μας λέει ότι οι "μεγάλοι" ξέρουν καλά ότι όλα είναι ένα ψέμα αλλά μας διαχειρίζονται εντέχνως), η συνωμοσιολογία :


Part 2 : All the world 's a stage (11η Σεπτέμβρη : μια καλοστημένη παράσταση χειραγώγησης)

Εδώ ο κύριος μας λέει ότι η 11η Σεπτεμβρίου (οι δίδυμοι πύργοι, το πεντάγωνο και το 4ο αεροπλάνο) καθώς ΚΑΙ οι επιθέσεις στο tube του Λονδίνου έχουν κατασκευαστεί από την ίδια την αμερικανική και βρετανική εξουσία αντίστοιχα για να σπείρουν terror και να θερίσουν terrorism (that is να δικαιολογήσουν τους πολέμους για εξουσία, πετρέλαιο κτλ και να μας αστυνομοτρομοκρατήσουν). Εδώ οι δίδυμοι πύργοι καταρρέουν κάθετα επειδή επρόκειτω για σχεδιασμένο demolition με εκρηκτικά, στοιχεία κρύβονται, το βίντεο-ομολογία του μπιν λάντεν είναι μούφα, οι χρόνοι των επιθέσεων όλως τυχαίως συμπίπτουν με εκπαιδευτικές ασκήσεις και ασκήσεις ετοιμότητας και άλλα πολλά που όλα συνηγορούν στο ύπουλο σχέδιο των μεγάλων να μας χειραγωγούν.


Part 3 : Dont mind the men behind the curtain (τραπεζική ελίτ - εξουσία - πόλεμος - μελλοντικά δυστοπικά σχέδια)

Αν το πρώτο μέρος με γοητεύει και με πείθει και το 2ο μέρος με ξαναβυθίζει στον προβληματισμό, το 3ο μέρος με δυσκολεύει. Είναι γεμάτο από ιδέες που σχετίζονται με την οικονομία, τις πιστώσεις, τις κεντρικές τράπεζες, τα χρηματιστήρια, το κραχ, τα επιτόκια και άλλα για τα οποία δεν μπορώ να πω ότι κατέχω ώστε να σχηματίσω μία έστω γνώμη. Η κεντρική ιδέα παρόλα αυτά είναι ότι οι τραπεζίτες και η οικονομική ελιτ είναι σε θέση (και αυτό κάνει) να ελέχγει τη νομισματική κυκλοφορία και κατά συνέπεια την εκάστοτε κυβέρνηση, τον κόσμο όλο. Άλλη μια ιστορικά ερμηνεύσιμη περίπτωση συνωμοσιολογίας (όχι τόσο δύσκολα πιστευτής πάντως όσο η προηγούμενη) για το πώς δημιουργήθηκε αυτό που ονομάζουμε "κεντρική" τράπεζα και το πώς οι λίγοι αυτής της ελίτ μεθόδευαν καταστάσεις για να κερδίσουν. Και ποια είναι παρεπιπτώντος η νούμερο 1 κατάσταση που προμηνύει κέρδος στον ορίζοντα; Ο πόλεμος..
Πόλεμο που είτε προκαλούσαν, είτε έμπεναν οι ΗΠΑ κατασκευάζοντας κάποια αφορμή χρηματοδοτώντας όμως πάντα και τις 2 πλευρές (όπως πχ. ο παππούς Μπους τους Ναζί).. Μια τέτοιου είδους κατασκευή ήταν και η 11/9 -λέει ο κύριος- για την διεξαγωγή ήδη 2 παράνομων πολέμων : του Αυγανιστάν και του Ιράκ καθώς και την εγακτάσταση των τρομονόμων που περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες και που υποδαυλίζονται από τους μεγάλους μιντιακούς οργανισμούς που τρομοκρατούν. Τέλος οι ΗΠΑ κρατούν επίτηδες τους πολίτες τους αμόρφωτους και τους αποκρύπτουν ότι σχεδόν έχει ξεκινήσει η δημιουργία της North American Union που θα συνενώνει ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό όπως ακριβώς η ΕΕ τα κράτη μέλη και που θα έχει κοινό νόμισμα το amero όπως το euro! Και δε σταματάει εδώ καθότι αυτοί οι άνθρωποι της ελίτ και των παρασκηνίων λέει έχουν στόχο να συνενώσουν όλες αυτές τις ενώσεις : ευρωπαϊκή-αμερικανική-αφρικανική και ασιατική σε ΜΙΑ παγκόσμια κυβέρνηση! Και το παραλήρημα ολοκληρώνεται με τη μητέρα κάθε δυστοπικού σεναρίου : την εμφύτευση μικροτσιπ!
*
Το έργο όμως τελειώνει με happy end : ένα ρομαντικό, emotional, πανανθρώπινο κάλεσμα σε επανάσταση : a choice between fear & love..

...

..Kαι μένεις μαλάκας.. Tί ήταν αυτό; Τι credibility μπορεί να έχει; Πώς να ψάξω όλες αυτές τις πηγές; Γιατί ενώ με πάει ωραία μετά με γαμάει; Τί να ξεχωρίσω, τί να πιστέψω;
Ποια είναι η πρώτη κίνηση κάθε λογικού ανθρώπου του 2007 για να αντμετωπίσει αυτές τις βασανιστικές αμφιβολίες; Τσεκάρει τη wikipedia.. And here's another story :


Wikipedia

Ψάχνοντας κανείς στη wikipedia για να διαφωτιστεί, θα πληκτρολογήσει "Zeitgeist" και θα μεταφερθεί σε αυτό εδώ το άρθρο που εξηγεί το τί ακριβώς σημαίνει αυτή η λέξη χωρίς απολύτως καμία αναφορά στην ταινία. Παράλληλα με μεγάλα γράμματα στην αρχή του άρθρου πληροφορούμαστε ότι "This article does not cite any references or sources - (October 2007)". Τί κάνει μετά ο μέσος λογικός άνθρωπος; Πληκτρολογεί "Zeitgeist movie" για να μεταφερθεί εδώ που μας λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα κ αρχίζει να μας παραθέτει relevant άρθρα (καθόλου relevant άρθρα για τη δική μας δουλειά πάντως). Λίγο πιο πάνω όμως με κάτι μικρά-μικρά γραμματάκια μας λέει "You searched for Zeitgeist movie". Μπράβο ρε μάγκα! Πατάμε το link για να μεταφερθούμε (επιτέλους) στη σελίδα που μας ενημερώνει ότι "This page has been protected to prevent creation", δηλαδή όχι μόνο δεν υπάρχει σχετικό άρθρο αλλά έχει κλειδωθεί και η δυνατότητα να ξεκινήσει κανείς ένα με αυτόν τον τίτλο! Γιατί; Μέσω wikipedia believe it or not δεν κατάφερα να βρω το documentation του τί έγινε πότε και γιατί. Δεν είμαι κανένας γνώστης των μηχανισμών λειτουργίας της wikipedia αλλά είχα μια εντύπωση ότι όλα είναι εκεί και κανείς τα βρίσκει. Well, until now..

Google search λοιπόν με keywords "Zeitgest movie". Το πρώτο notable link -μετά από αυτό του website- είναι κάποιο entry του digg (περί το τέλος Ιουνίου) που απλά παραπέμπει στο video στο video.google (που όμως δεν είναι πια εκεί).
Google search πάλι με keywords "Zeitgest movie wikipedia". Δύο τα notable links στην πρώτη σελίδα (και τα 2 από το digg) :
"Zeitgeist_the movie Wikipedia article being considered for deletion!" (περί τις αρχές Ιουλίου)
και
"Zeitgeist_the movie Wikipedia article had been deleted!" (6 μέρες αργότερα).

Σ ένα comment του πρώτου δίνεται αυτό εδώ το url της cached σελίδας του άρθρου που φιλοξενούσε η wikipedia (το οποίο δίνει no return τώρα) και το ίδιο το 2ο entry δίνει αυτό το cached url (το οποίο επίσης δίνει no return πλέον). Χμμ..

Και επιτέλους..
Από ένα άλλο comment του 2ου entry παίρνουμε ένα url που μας οδηγεί στη σελίδα της wikipedia που τιτλοφορείται "Articles for deletion/Zeitgeist the Movie".
Επιτέλους -δεν ξέρω πώς- αλλά φτάσαμε.

Και διαβάζουμε :

.. ότι στις 9 Ιουλίου το άρθρο "Zeitgeist The Movie" με περιεχόμενο "Zeitgeist The Movie is a film exploring the relationship between Christianity, 9/11 and the Federal Reserve Bank. It was released in 2007 on Google Video and is available for free distribution" (fair enogh) τέθηκε σε κρίση επειδή "the article lacks any information asserting that the film is at all notable"!

Ακολούθησε (πολύ ενδιαφέρουσα) συζήτηση διάρκειας 6 ημερών (όσο κρατάει η διαδικασία κρίσης ενός άρθρου που έχει τεθεί σε αμφισβήτηση σύμφωνα με τους κανονισμούς της wikipedia) η οποία και περιστρέφεται σε γενικές γραμμές γύρω από 2 πόλους :

keep it, πχ : "I've never done any commenting on this before, but a friend of mine told me about the movie. It's two freaking hours long, and I got bored 40 minutes into it. I decided to look it up on wikipedia to find out what it was about, and found out it was up for deletion. I don't understand that at all. I've seen articles on the most inane and inconsequential topics here, and you guys want to delete an article that is actually useful? Regardless of whether it conforms to what you think of as notable, it's useful simply because it sums the movie up for those of us that don't want to sit for two hours and watch it. The whole point of wikipedia is that it's an open encyclopedia that covers *all* topics...try not to change that now."
και
delete it, πχ. : "Simple appearance on Google Video does not web notability make. All Google hits are blogs or the video itself, nothing with a news story or review" ή "Self published youtube nonsense. If self published books aren't usually notable, why should silly conspiracy mongering nonsense on 'google video'. If there's a video of someone's cat dancing 'released on google video' does that make it notable too?".

Τέλος, διαβάζουμε την ετυμηγορία της 15ης Ιουλίου ότι "The result was delete. Self-published internet movie with no assertion of notability whatsoever, no reliable sources, no mainstream media attention, etc. If reliable sources demonstrating reliability and verifiability surface later, feel free to bring this to DRV. Ƙɽɨɱρȶ 04:21, 15 July 2007 (UTC)".

Τέλος, τέλος (γάμησέ τα) : 'Οπως διαβάζουμε στη σελίδα "Deletion review" της wikipedia (δηλαδή "the process to be used to challenge the outcome of a deletion debate or a speedy deletion") η συζήτηση ακόμη συνεχίζεται ενώ στη "Revision history of Wikipedia:Articles for deletion/Zeitgeist the Movie" βλέπουμε ότι το άρθρο είναι protected (όπως είδαμε και στην αρχή) μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.

Δεν θα το ερμηνεύσω σε καμία περίπτωση συνωμοσιολογικά όπως αναφέρεται (όπως είναι επόμενο) από δω κ από κει. Αλλά ρε πούστη είναι δυνατόν να μην υπάρχει λύμμα για αυτό στη wikipedia όταν υπάρχει το κάθετί, πραγματικά το κάθετί;; Κάποια μαλακία έχουνε κάνει..


*αποσπάσματα από την ταινία που έχουν ανεβεί στο youtube έχουν πολλές φορές γίνει ban(;;;)
**στο ελληνικό web , βάρος έχουν ρίξει μέχρι τώρα οι ιλουμινάτοι-forum, οι πύλες του μυστηρίου-forum, τα indymedia (χαχα) και κάτι ξεφτιλισμένα blogs σαν το arxedia ή ο crazy monkey
***το Zeitgeist έχει βέβαια myspace και facebook-group
****τελικά βρέθηκε άρθρο όχι στη wikipedia αλλά στη wikiprotest(!!)
*****"Ξέρω οτι στο κείμενό μου ασχολούμαι με ένα αμφιλεγόμενο θέμα που ακουμπά ευαίσθητες χορδές και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Η προσπάθεια που κάνω είναι να επιβεβαιώσω την ορθότητα ή όχι των στοιχείων μέρους μίας ταινίας, που απ'ότι φαίνεται έχει τεράστια απήχηση στο διαδικτυακό κοινό. Μέσα στην ταινία, εκτός από τα επιβεβαιωμένα στοιχεία και δεδομένα, υπάρχουν και πολλά αμφιλεγόμενα (όχι όμως απαραίτητα λανθασμένα), που προσπαθούν να κερδίσουν σε εγκυρότητα μέσα από την συνύπαρξή τους με τα πρώτα. Το κύριο ενδιαφέρον στη όλη ιστορία, και ο σημαντικότερος λόγος που ασχολήθηκα με αυτήν, εστιάζεται στην απεριόριστη δυνατότητα επηρεασμού των μαζών που προσφέρει το διαδικτύο, μέσω απλών προσωπικών ενεργειών όπως αυτής της αυτοσχέδιας ταινίας (ο δημιουργός της ταινίας παραδέχτηκε οτι είναι η πρώτη του απόπειρα) και ο ασκός του αιόλου που ανοίγεται για την συστηματοποιημένη μαζική προπαγάνδα που γίνεται και θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ στο μέλλον μέσω του διαδικτύου. Το ευχάριστο στοιχείο είναι οτι η ταινία παρέχει πληροφορίες και παραπομπές, ώστε κάθε καλόπιστος θεατής να μπορεί να ελέγξει την ορθότητα του περιεχομένου. Στο επίπεδο βέβαια τόσο σοβαρών θεμάτων, απαιτείται και η ανάλογη παιδεία, ώστε η έρευνα τελικά να είναι ουσιώδης. Το κείμενο και η ταινία αποτελούν αφορμή για την μεγάλη συζήτηση περί εγκυρότητας, ενημέρωσης και internet." - "ένα βήμα μπροστά"

7 σχόλια:

monospace είπε...

xmmm, nai thn eida thn tainia prin apo ligo kairo kai exw na pw oti me kollise arketa se ayta pou leei sto prwto meros. einai san na brhka dikaiologies gia na eksighsw se olous tous super-xristianous, oti einai ola paramythakia.
alla meta arxisa na skeftomai oti osa stoixeia kai na sou diksei kapoios, pali einai stoixeia pou aytos apofasise na sou diksei ktl ktl ktl..

opote apofasisa na keep them for myself.

Interesting pantws. kalo einai na ta blepoume ayta ta pragmata (alla na mhn pisteyoume oti mathame kai thn alithia for sure!)

ps. oraia pou to anevases giati to epsaxna gia ena friend kai den mporousa na thimithw me tipota to onoma ! :)

Ανώνυμος είπε...

Τι τρέχει με τη wiki? Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι επενέβησαν ώστε να κλειδώσει το λήμμα δεν σημαίνει ότι έχουν να κρύψουν κάτι. Χωρίς βέβαια να δικαιολογώ μια τέτοια πράξη, ίσως το έκαναν γιατί τέτοιου είδους συνομοσιολογίες τις θεωρούν επικίνδυνες όχι γιατί λένε αλήθειες αλλά χοντρά ψέματα...

psarras είπε...

Παίζει φάση εδώ μέσα.. Μιλάμε για ΠΟΣΤΑΡΑ!!

Chaca-Khan είπε...

ο elefantas πού είναι..

Ανώνυμος είπε...

Την έχω δει και με εντυπωσίασε πολύ - νομίζω πολύ καλά κάνεις και τα αναφέρεις όλα αυτά. Τα περισσότερα από αυτά που λέει πάντως είναι ψιλογνωστά. Για το πρώτο μέρος είναι γνωστό ότι ο χριστιανισμός "καπέλωσε" πολλές παγανιστικές γιορτές, πχ στις 25 Δεκέμβρη ήταν γιορτή του Μίθρα.

Για το 9/11, υπάρχει ολοκληρο σχετικό κίνημα στις ΗΠΑ (9/11 Truth Movement) με πολλούς σοβαρούς αναλυτές αλλά και μερικούς αστείους. Δεν είναι σκέτη συνωμοσιολογία - από δημοσκοπήσεις, περίπου το 30% των Γερμανών πιστεύει ότι ήταν δουλειά από τα μέσα. Χρήσιμα είναι τα λήμματα strategy of tension και false flag στη wikipedia για να δεις ότι αυτά τα πράματα δεν είναι και τόσο απίθανα.

Το μέρος 3 είναι το πιο αποκαλυπτικό αν και είναι γνωστό ότι το Federal Reserve (η "ανεξάρτητη" κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) είναι ιδιωτικός οργανισμός κι ότι υπάρχει μια οικονομική ελίτ που επωφελείται από (και ίσως σε ένα βαθμό προκαλεί) όλους τους παγκόσμιους πολέμους, μαζί και τον "πόλεμο στην τρομοκρατία".

Ένα άλλο σβησμένο entry στη wikipedia για το zeitgeist είναι αυτό:
http://filmguide.wikia.com/wiki/Zeitgeist

Δε θέλω να μπω στο τεράστιο θέμα της συνωμοσιολογίας αλλά θα ήθελα να πω μόνο το εξής: Σε μια εποχή μιντιοκρατίας, αν όντως υπάρχει μια πραγματική συνωμοσία, ο καλύτερος τρόπος για να μην αποκαλυφθεί είναι να γεμίσει ο κόσμος θεωρίες συνωμοσίας. Να βλέπεις το Zeitgeist δηλαδή και να λες "άλλος ένας τρελο-Λιακόπουλος".

Αυτή η έκρηξη θεωριών συνωμοσίας έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια. Ο Κώδικας Ντα Βίντσι έγινε επιτυχία αφού άρχισε να ανθίζει η αμφισβήτηση γύρω από την επίσημη εκδοχή για το 9/11.

SPY είπε...

+%$@!$#@!*&&^^%@&!#@^...ακούς εκεί controversial έλληνα blogger... :P

supersonic είπε...

μπορείτε να βρείτε την ταινία στο emule!Σε πολύ καλή ποιότητα.