Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2007

V for Βεντούζα

καθόμουν στη σκοπιά και παρατηρούσα την αγελάδα. Προσπαθούσε να μπεί μέσα στο περιφραγμένο χώρο του φυλακίου. Της έκανα αναγνώριση 3 φορές , αλτ τις ει , αλλα με έγραψε κανονικά. Επέλεξα να μην ενημερώσω τον αρχιφύλακα. Τελος πάντων , όσο η αγελάδα προσπαθούσε να περάσει το φράχτη , περάσανε 3 έφοδοι. ο Πρώτος είπε¨καλά εντάξει , ότι νάναι η αγελάδα" , ο δεύτερος είπε "ρε την παλεύεις?" και ο τρίτος μου ζήτησε να τον βγάλω φωτογραφία με την αγελάδα. Το έκανα.


Αρχιφύλακας εκείνη τη μέρα ήταν ένας τύπος που μου διηγήθηκε το περιστατικό της γλάστρας το οποίο και παραθέτω για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα , μπορεί να αποτελέσει υλικό για κάποιον που έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακό στη γεωπονία.Ο Υπολοχαγός γλουγλού (γνωστός και ώς φονική γαλοπούλα) εφτασε μια μέρα στα εστιατόρια. Εκεί βρήκε τον υπεύθυνο και του είπε οτι έρχεται ο ταξίαρχος και πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια. Επίσης πρόσθεσε πρέπει να ποτιστούν και οι γλάστρες πάνω στα τραπέζια. Ο υπεύθυνος των εστιατορίων του εξήγησε οτι οι γλάστρες αυτές εχουν ψεύτικα λουλούδια , αλλα ο υπολοχαγός γαλοπούλα που οταν αγριεύει μοιάζει με κουνέλι , του είπε οτι δεν έχει σημασία , οι γλάστρες πρέπει να ποτιστούν. Έτσι οι γλάστρες ποτίστηκαν. Πρέπει εδώ να πώ οτι τα λουλούδια αυτά έχουν πάνω και ψεύτικη δροσιά απο κάποιο πλαστικό υλικό. κατάθλιψη.


Τα πλαστικά λουλούδια και οι αγελάδες είναι σίγουρα απο τα πιό ευφυή όντα που έχω συναντήσει στο στρατό. Ο μέσος όρος ευφυίας μπορεί να περιγραφεί με το παρακάτω γεγονός. Κάποιος πείραζε εναν επαγγελματία οπλίτη ο οποίος είναι ο κοναν ο βαρβαρος ο ίδιος , και τελικά κατάφερε να τον εκνευρίσει. Έτσι για να κάνει τον τύπο που τον πείραζε να το βουλώσει του είπε

-ρε θα το βουλώσεις μη σου βάλω το καβλί στον κώ...(κόλλησε για λίγο και μαλλον επεξεργάστηκε τι θα πεί) ... στο στόμα ?

Αργησε να σκεφτεί οτι ο ευγενής του σκοπός να κάνει τον άλλον να το βουλώσει θα επιτυγχανόταν αν του έκλεινε το στόμα και όχι τον κώλο. Στο στρατό ο πούτσος είναι το μέσο , η αφορμή , το μύνημα και το ίδιο το γεγονός της επικοινωνίας.


Ένα πρωινό με ξυπνησε η φωνή του θαλαμοφύλακα "ΑΝΤΕ ΕΛΑΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ , ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΙΝΗΣΗ¨" , μια φωνή μεσα μου είπε "et si movit" και όμως κινείται αλλα δεν είπα τίποτα καλέ μου Γαλιλαίε μόνο η αγελάδα κάτι ψιλιάστηκε, το πλαστικό λουλούδι το ήξερε απο πάντα

267 και μία
jusqu' ici tout va bien
jusqu' ici tout va bien

6 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

τελικά, τίποτε δεν έχει αλλάξει στα ελληνικά στρατά!
καλημέρες

Υ.Γ.: να προσέχεις την αγελάδα, ίσως είναι η μόνο που μπορείς να συνεννοηθείς...

Ariel είπε...

Kane ipomoni mia lemonia anthizei sti geitonia.

N.I.T. είπε...

xekolla ti drosia ap ta fyta kai kolla ti sto metwpo

Xilaren είπε...

ντυ κουραζ....

switters είπε...

σημασια δεν εχει η πτωση, αλλα η προσκρουση. respect and courage

psarras είπε...

μεγάλε Ελέφαντα δείξε μας το δρόμο..