Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαΐου 2007

Έκκληση (πρόσκληση;) για το 2ο bloggers party


Όπως ίσως ήδη να γνωρίζετε επίκειται 2ο bloggers' party στο Mercedes(!) το Σάββατο 5 Μαίου. Παρεπιπτώντος, επίκειται και το 1ο greek bloggers' workshop στην Ίο(!) 2-3 Ιουνίου. Check that out! (μόνο φυσικά γι΄αυτούς που ενδιαφέρονται για πρακτικούς ή θεωρητικούς λόγους για τα social media αλλιώς είστε άρρωστοι!). Σε αντίθεση με τα συνέδρια, στην περίπτωση των πάρτυ το μόνο που χρειάζεστε για να πάτε είναι μόνο μια αφορμή, αυτό το ξέρουμε. Αλλά μια καλή αφορμή:

To ότι πρόκειται για ένα πάρτυ η οργάνωση του οποίου αναδύεται μέσα από το τόσο ενδιαφέρον, νέο, πειραματικό και εξαιρετικής δυναμικής φαινόμενο του blogging είναι μια καλή αφορμή. Άνθρωποι επικοινωνούνε με τον έξω κόσμο και μεταξύ τους με έναν εντελώς νέο όσο και πλούσιο τρόπο παράγοντας μια νέα τύπου δημόσια σφαίρα ή καλύτερα εμπλουτίζοντας την ήδη υφιστάμενη(;) με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Το πάρτυ γιορτάζει αυτό το νέο και γι΄αυτό η δυναμική ενός τέτοιου πάρτυ είναι να είναι ένα ΤΕΛΕΙΟ πάρτυ.

Τώρα: H οργάνωση καθεαυτή, μάλλον για μερικούς (όπως τα arxediaMEDIA), αποτέλεσε στην αρχή μια όχι και τόσο καλή αφορμή του να πειστούν ότι θα είναι κάτι αληθινά ενδιαφέρον. Λίγο το mercedes, λίγο η Γλυφάδα, λίγο η επικοινωνιακή πολιτική του party, λίγο οι άνθρωποι που πήραν την πρωτοβουλία, λίγο το blog του πάρτυ, λίγο το 'να λίγο τ΄ άλλο, δε βοηθιόμαστε..


ΟΜΩΣ. Για να μην αδικήσω και τα παιδιά που αν μη τι άλλο αφιερώνουν ενέργεια σε όλο αυτό με καλή πρόθεση και στο κάτω-κάτω δεν τα γνωρίζω για να είμαι απόλυτος σε αυτά που λέω (δεν είμαι), να διευκρινήσω το εξής : Αυτή η πρωτοβουλία θα προερχόταν έτσι κι αλλιώς ή από κάποιον πυρήνα ή από μία συνεργατική πρακτική τύπου "όλα δημοκρατικά - όλα on-line" (αμφιβόλου επιτυχίας). Αυτό που ήρθε πρώτο πολύ απλά ήταν ο συγκεκριμένος πυρήνας με το συγκεκριμένο πάρτυ. Κανένας άλλος δεν κουνήθηκε (κι ας λέγαμε πέρσι όλοι ότι πρέπει να το επαναλάβουμε και καλύτερα). Αυτό είναι fact. Και τέλοσπάντων τα παιδιά εξασφάλισαν ένα χώρο(με 2 stages: ένα με μουσική για party κ ένα χωρίς για τσάι κ μπισκότα), καλές τιμές (5E είσοδο με μπύρα/κρασί) και τελικά το ελεύθερο να παίξουν μουσική οι bloggers και όχι το Mercedes. Sounds a good deal after all.

Δεν μπορεί να γίνονται 200 bloggers party το χρόνο : Έτυχε να 'ναι αυτό -> καλώς και έτυχε


Για το λόγο αυτό καλούμε όποιον δεν έχει πληροφορηθεί ή θεώρησε παπαριά την όλη φάση:
α) να το (ξανα)σκεφτεί
β) να βοηθήσει στην επικοινωνία του party μέσα από το blog του ή όπως θέλει (καθώς ο χρόνος είναι λίγος)
γ) ΟΠΟΙΟΝ BLOGGER ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ (να γνωρίζει να χειριστεί βέβαια ένα μίκτη) να αφήσει comment για να δούμε τί θα γίνει τελικά καθώς οι εκκλήσεις που κάναμε στους οργανωτές* για περισσότερο αυθορμητισμό και ερασιτεχνισμό όπως υπαγορεύει και η φύση του μέσου σε αντίθεση με το στημένο, "επαγγελματικό", κλινικό, προβατέ ολέ πρόγραμμα ενός mercedes μπλα μπλα μπλα, βρήκαν ανταπόκριση αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν να φορτωθεί όλο το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς στα arxediaMEDIA -πράγμα εχόξως ηλίθιο και αυτοκαταστροφικό από μεριάς της οργάνωσης.. Απ΄όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ορισμένοι μουσικοτοποθετητές είναι οι m.hulot, dr.uqbar, vague tourist, vita moderna, wasted sundays, mantalena, nikos dimou (εντάξει πλάκα κάνω). Φυσικά θα ναι κι άλλοι που δεν γνωρίζουμε οι οποίοι καλό θα είναι να ενεργοποιηθούν ώστε το πρόγραμμα κι άρα η αmbience να είναι πλουραλιστική (όχι ότι σκοπεύουμε να παίξουμε κάτι διαφορετικό από ότι θα μπορούσε να ακούσει κανείς σε ένα πάρτυ). Όσοι από εσάς ή τους άλλους ψήνεστε να μοιραστούμε τα decks του Mercedes (fuck YEAH!) να επικοινωνήσουν πάραυτα.. Εάν κανείς δεν προσφερθεί, λυπάμαι αλλά και τα arxediaMEDIA δεν έχουνε καμία όρεξη να κάνουνε μεροκάματο ως djs για 5-6 ώρες..

Γι΄αυτό τελειώνετε μ' αυτό το θέμα και ελάτε να πειραματιστούμε και να περάσουμε καλά..

Και τώρα μία γνωριμία με το περσινό 1ο bloggers party..

*το comment-έκκληση για "άνοιγμα" του πάρτυ στο οργανωτικό blog (δεν είναι και αναγκαίο να διαβαστεί, μπορείς να φεύγεις) :“Facts: Έχει ήδη επιλεγεί ένας χώρος, έχουν ήδη κανονιστεί τα περισσότερα. Μιλάμε για Σάββατο, από τις 21¨00, me 5E είσοδο(με κρασί ή μπύρα) και 8Ε το ποτό.Μιλάμε για 2 χώρους: έναν με μουσική και χορό και έναν χωρίς (για κουβέντα και 2know us better. Όλα αυτά είναι φιξαρισμένα ήδη οπότε δε χρειάζεται να συζητάμε επ΄αυτού γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Εμένα η λογική μου μου λέει ότι όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι το καινούργιο, είναι όμορφο να το αντιμετωπίζουμε και με καινούργιο τρόπο. Στην προσπάθεια να εξομαλύνω λίγο την mainstreamιά των συνθηκών όπως παρουσιάζονται και να δώσω έναν πιο αυθόρμητο, μη-επιτυδευμένο, ερασιτεχνικό και όχι επαγγελματικό τόνο (όπως είναι ακριβώς και η φύση του φαινομένου του blogging, πρότεινα στον παράφωνο και τώρα και δημόσια η μουσική του πάρτυ (η επιλογή) να προέρχεται από τους ίδιους τους bloggers κ όχι από τον dj του mercedes που θα κάνει το standard πρόγραμμά του (αν όχι εξ ολοκλήρου, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του συνολικού μουσικού προγράμματος. Πέρσι που είχε γίνει μια ανάλογη επιτυχής προσπάθεια αυτό έγινε πραγματικότητα. Ωστόσο μόνο ένας blogger ήταν αυτός που έβαζε τη μουσική πράγμα το οποίο όσο και τέλειος να είσαι δεν παύει να είναι μονοδιάστατο. Εμείς σαν arxediamedia προτιθέμεθα να παίξουμε μουσική. Καλό θα ήταν να υπάρχουν και άλλοι που να δηλώσουν συμμετοχή και θα τα βρούμε. Η σειρά πρωτεραιότητας είναι μια πρώτη λύση αλλά νομίζω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και σε 2ο επίπεδο (θέλω να πιστεύω). Αρκεί βέβαια οι υποψήφιοι να έχουν ξαναπιάσει στα χέρια τους μείκτες και λοιπά μηχανήματα. Φαντάζομαι το ότι δεν μπορείς να παίζεις κλαψιάρικα επειδή σε παράτησε η γκόμενα την προηγούμενη όταν εκεί είσαι μέρος ένος πράγματος που γίνεται κ έχεις επαφή μαζί του εννοείται. Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει να διασφαλιστώ για το τί θα ακούσω μην τυχόν και πέσουμε έξω. Μου αρέσει το αυθόρμητο κι ότι γίνει. Στην τελική εκεί θα μαστε να τα βρίσκουμε. Οπότε κ μεις δε νομίζω να χρειάζεται να εξηγήσω τί μουσική θα παίζουμε παρά μόνο ότι θα παίξουμε πάρτυ μουσική με απ΄ όλα.
Με λίγα λόγια: τα πάρτυ είναι ότι καλύτερο έχουμε στη μίζερη μικροαστική ζωή μας (με εξαίρεση τα ταξίδια και τον έρωτα). Έχει πολύ πλάκα και ενδιαφέρον ένα τέτοιου είδους πάρτυ, blind-date. Ο καθένας ας διαχειριστεί την κατάσταση όπως επιθυμεί. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρξει διάχυση. Σε αυτό δε βοηθάει η επικοινωνιακή πολιτική που εξασκείται (γνώμη μου). Εγώ έχω ήδη συνεισφέρει ένα αφιέρωμα στο 1ο πάρτυ, δηλώνω ότι δηλώνω σε αυτό το ποστ/σχόλιο και προτίθεμαι αν νοιώθω ότι εκεί μπορεί τελικά να είναι ωραία και να μην είναι σαν πάρτυ της ΔΑΠ/ΠΑΣΠ (you name it) να παρευρεθώ και να μοιραστώ ενέργεια με τους υπόλοιπους. Προτείνω ΕΝΑ ποστ με ΟΛΕΣ τις πληροφορίες (για να μπορεί να λινκάρεται), ΟΛΑ τα ζητήματα υπό συζήτηση και ΕΝΑ χώρο (τα σχόλια από κάτω) που να γίνονται οι συζητήσεις. Όσο πιο ανοιχτή είναι αυτή η πρωτοβουλία ,τόσο το καλύτερο. ”







love and kisses to everybody

8 σχόλια:

Misirlou Oubliez είπε...

Σε παρακαλω, σε ικετευω, κανε ενα εντιτ στο κειμενο και βαλε στο τελος με κεφαλαια γραμματα ενα
"ΝΑ ΠΑΤΕ"
ή ενα
"ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ"
διοτι δεν δυναμαι να διαβασω το σεντονι λογω προχωρημενης μαλακυνσης του μερους του σωματος μου που θα επρεπε βασει μανιουαλ να υπαρχει εγκεφαλος. Ευχαριστω-παρακαλω.
Τζαστ κιντιν.

thebigbip είπε...

chaka na paixoume mazi mousiki!ti les

Chaca-Khan είπε...

ennoeitai it's ok with me. katse na doume giati en ta vlepw kala ta prammata..

enteka είπε...

δυστυχώς δεν μου παίζει η ταινία τώρα. εύχομαι να είναι ωραίο πάρτι.
δεν θα μαι αθήνα, κρίμα μόνο που θα χάσω τη μουσική του A.Media team.
καλά να περάσετε :) [αν τελικά τα δεις καλά τα πράγματα]

m.hulot είπε...

το σάββατο ρε γαμώτο; χάθηκε μια παρασκευή ή μια κυριακή; [δεν θα είμαι αθήνα]. κρίμα...

ksiggi είπε...

Τέλειο το βίντεο! Ποιός το έκανε;
Απορώ πως δεν σχολίασε κανείς

members of the Lilipoua Oua-Oua tribe είπε...

Για όσους και όσες είναι Αθήνα, να περάσετε τέλεια!

Όσο για το βιντεάκι, νομίζω πως υπήρξαμε μάρτυρες της πρώτης παραγωγής Bloglywood!!

we want more

Chaca-Khan είπε...

siga min pigame.. (telika)