Σελίδες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

2ο bloggers party (και μια πλοηγητική εξτραβαγκάντζα , μια ιστορική αναδρομή του 1ου)

Ναι, ναι, καλά διαβάζετε. Το 2ο bloggers' party είναι, λέει, γεγονός. Στο Mercedes (!), στη Γλυφάδα(!), στις 21:00(!), το Σάββατο στις 5/5. Ποιος το λέει; Κάποιοι εδώ
Δεν το ονειρευόμουν ακριβώς έτσι αλλά εν πάσει περιπτώσει αφού κάποιος το οργάνωσε δε θα το σνομπάρω. Άλλωστε ένα party όπως και να ΄χει είναι ΠΑΝΤΑ μια καλή ιδέα και κανείς δε φαινόταν να το κινούσε. Ακόμα οι πληροφορίες που έχουν ανεβάσει οι υπεύθυνοι είναι ανύπαρκτες, το site κουτσό, banners δεν υπάρχουν, για μουσική, τιμές και τα λοιπά δεν έχει μιλήσει κανείς, η συζήτηση είναι επίσης ανύπαρκτη αλλά εν πάσει περιπτώσει εμείς το ΄χουμε τάμα να στηρίζουμε τα blogger's party και θα παρακολουθούμε την κατάσταση. Για παν ενδεχόμενο πάντως ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ *δεν ξέρω, το προλάβαμε πρώτοι*

*************

Όλα αυτά μου θύμισαν το τιμημένο, περσινό 1ο bloggers' party .
[Mακάρι να γίνει κάτι αξιόλογο και αξιολογότερο -τώρα είμαστε και περισσότεροι- μακάρι]
Για να θυμούνται λοιπόν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, το arxediamedia ετοίμασε μια ιστορική αναδρομή - μια πλοηγητική εξτραβαγκάντζα με πρώτη ύλη την web 2.0 τεχνολογία "link", μια αληθινή παρακαταθήκη για την ελληνική μλογκόσφαιρα. Απολαύστε την:

Όλα ξεκίνησαν όταν τα arxediamedia αποφάσισαν μια και θα βρισκόντουσαν όλα μαζί σε ένα τετριμένο dj set του fruto5 (aka elefantas) σ' ενα απλό bar του κέντρου της Αθήνας (aka cafeina) να καλέσουν και κανέναν blogger, να γίνει καμιά blogοσυνάντηση. Λίγων μηνών ψάρακες είμασταν, έναν ψευτο-ενθουσιασμό τον είχαμε (μετά μάθαμε). Η απόφαση, believe it or not, πάρθηκε κάπως έτσι. Δεν ήταν η πρώτη blogοσυνάντηση που λάβαινε χώρα παγκοσμίως, αλλά για μας :ναι.
Η σκέψη αυτή μετασχηματίστηκε τελικά σε κάτι τέτοιο : Πρώτα να πιούμε ένα κρασί-να πούμε μια κουβέντα, και META να πιούμε το ποτό μετά της μουσικής. Βέβαια ο elefantas τους πούλησε όλους κ έφυγε στην Κρήτη (προσφιλής μέθοδος τυπικού αρχιδιού medioύ) οπότε μας έμειναν τα κρασιά του πριν. Έτσι μείναμε σε αυτό.
Η ημέρα ήρθε, η ώρα ήρθε και τα όσα ευτράπελα και διασκεδαστικά συνέβησαν εκείνο το βράδυ αποτυπώνονται απολαυστικά σε αυτό το post. Όλη αυτή η εμπειρία όμως εκείνης της βραδιάς οδήγησε στην εξής ιδέα για κάτι πιο massive. Κι έτσι, ξεκίνησε η ζύμωση..
Ύστερα ήρθε η πιο πρακτική πρώτη ανταπόκριση--> Mindstripper Crazy Monkey Neraida Dark-Angel / No.2 Συνήθης Ύποπτη Fruto5 Parapraxia O γάτος του Τσεσάιρ Bruce is nosebleeding Μ.Ηulot's nothing days
Η οποία οδήγησε στο να φιξαριστεί το πάρτυ : arxediamedia - vaguetourist
[σε αυτά τα 2 ποστ θα βρείτε και το ποιος-πού-πότε-γιατί καθώς και links]
Ζυμώσεις και links, banners και αφίσες, η ημέρα του 1ου blogger's party ήρθε..
.................................................
Πέρα από το feedback του arxediamedia, δυστυχώς μου είναι αδύνατο ή τέλος πάντων παραείναι κουραστικό μετά απ΄ όλα αυτά να εντοπίσω και να παραθέσω το feedback της μπλογκόσφαιρας από το 1ο bloggers' party. Όποιος βρει το μαγικό συνδυασμό keywords για googlesearch ή μια άλλη μεθοδολογία ας την παραθέσει να την προσθέσουμε μια και αυτή τη δουλειά την έκανα λίγο-πολύ ως παρακαταθήκη και για να κολλήσει με την υπάρχουσα προσπάθεια μπας και πάρει μπρος, οπότε άνετα γυρνάει και σε wiki-πίκι]

Πάντως σε media μορφή, μερικά facts:
  • Εδώ μερικές φωτό από το πάρτυ [1, 2, 3]
-υπάρχει κ αυτή η εκδοχή [1, 2, 3]-
  • Εδώ ένα βίντεο του nylon από και για το party


Η συνέχεια στο 2ο bloggers' party...

13 σχόλια:

NinaC είπε...

Τι μου θύμισες τώρα....

:p

enteka είπε...

ωραία αναδρομή...
(δεν ήμουν ακόμη μπλόγκερ τότε, απλός αναγνώστης, αλλά θυμάμαι τα περισσότερα απ' αυτά τα ποστ. το κορυφαίο ήταν βέβαια αυτό με τις fake φωτογραφίες... σατανικό!)

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα η αναδρομή, ειδικά για εμάς που δεν είχαμε τότε μπλογκ.
Σχετικά με την επιλογή του χώρου, όταν τον δείς θα αλλάξεις γνώμη.
Βάζω στοίχημα γιατί ξέρω πράγματα που δεν ξέρεις.
Για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις σου και την όρεξή σου να βοηθήσεις, θα σου στείλω Mail...
Καλή σου ημέρα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!...

Το είπα και σε άλλο blog... ότι θεωρώ πως πρόκειται για τη δεύτερη αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται για όλους μας και νομίζω πως αξίζει να είμαστε εκεί.

Στην τελική κανείς δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα... είναι μια προσπάθεια όμως και μπορεί ο καθένας με τον δικό του τρόπο να την ενισχύσει.

Προσωπικά, είμαι ελάχιστο καιρό στον χώρο των blogs. Και όμως, μέσα σε αυτό το διάστημα μιλάω με άτομα που θέλω πολύ να δω και από κοντά. Οπότε, εσείς οι παλαιότεροι, που το έχετε ζήσει ξανά, μπορείτε να βοηθήσετε στο όλο γεγονός.

Φιλάκια πολλά και ελπίζω να σας δω και εσάς εκεί :)

Καλημέρα :)

thebigbip είπε...

tha parevrethw na timisw to peiramatiko tou party - gia mousiki na paixei ena arxedia media allstars kai na forame oloi rouxa tou mpasket nba (eplizw na einai tzampa kai na theloun oloi na fotografithoun gia to pio sataniko fwtografiko project tis xronias)

thebigbip είπε...

entometaxy
MA .... MERCEDES CLUB???????????

N.I.T. είπε...

kala milame Chaca..kenthma to postaki..KENTHMA!!!

...nai re paidia...!!!!!!
MA MERCEDES???!!! Yparxei akoma ayto??
Katarxas giati toso xamhla??

Kalytera kentro..

kabamaru είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

:) εντάξει την επόμενη φορά θα το κάνουμε στο Porche Club xexe

the ibt είπε...

Γιατί εμένα όλα αυτά μου μοιάζουν πολύ πολύ μακρινά; Ίσως γιατί άλλαξαν πολλά πράγματα από πέρσι: Αλλάξατε εσείς, πολλοί έκλεισαν τα μπλόγκια τους, πάρα πολλοί άνοιξαν καινούρια, έκλεισε το monitor...

Και το blogging μέσα σε λιγότερο από χρόνο έγινε fad. Έφτιαξαν blogs οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι αστροναύτες, τα ζώα του δάσους κλπ. Τόσο σούπα που το δεύτερο bloggers party γίνεται σε club ονόματι Μερτσεντέ.

Thanx Αρχίδια για το περσινό πάρτι! Τόση καλή διάθεση μαζεμένη δεν έχω ξαναδεί από τότε. Φέτος πάλι, παίζει να πέσει και ξύλο, εκτός από το ανελέητο bitchin.

Παρόλα αυτά, θα πήγαινα αν μπορούσα και εύχομαι στους διοργανωτάς καλή τύχη και στους συμμετέχοντες να περάσουν τόσο καλά όσο την περσινή Μεγάλη Τετάρτη.

saxlamari είπε...

θέλω και 'γω να ερθω όμως..
αν βρω παρεάκι να με συνοδεύσει

Ανώνυμος είπε...

τετριμένη ειναι η μαπα σου. εγώ οταν μιξάρω τα πλήθη ουρλιάζουν.

καλά να περάσετε αρχίδια αντιμιλιταριστές

Loucretia είπε...

A, ρε Chaca με τις αναδρομες σου ;-)
Το σημαντικοτερο ηταν οτι το παρτυ δεν κρατησε μονο μια μερα, για 3 σχεδον βδομαδες-πριν και μετα- η μπλογκοσφαιρα χορευε στο ρυθμο του.
Καλη επιτυχια και στο 2ο!