Σελίδες

Κυριακή 15 Απριλίου 2007

Κρεμούλα

Αν ανήκετε σ΄αυτήν την καυλωτική φυλή που προτιμά να τρώει το παγωτό της σε ελαφρά μουλιασμένο παρά κριτσανιστό χωνάκι (σε αυτό στηρίχθηκε και η καταξιωμένη σχολή των τυποποιημένων παγωτών με την επονομασία "παγωτό σάντουιτς" με εκατομμύρια πιστούς ανά την υφήλιο), το προφιτερόλ, το μιλφέιγ και τα λοιπά γλυκά σε μια κάπως παιδική version, τότε ακούστε με προσοχή την παρακάτω ανακάλυψη:

Σε αυτή τη ζωή υπάρχουν όρθιες ακόμα μερικές αξίες. Μία από αυτές είναι για παράδειγμα η φέτα, μια άλλη είναι το μουλιασμένο χωνάκι και ο γυμνισμός και μια άλλη η κρέμα άνθος αραβοσίτου.
Τη γνωστή και ως "κρεμούλα" την τρώγαμε όταν είμασταν μικρά. Αλλά και αργότερα, όσοι κατάφεραν να απεξαρτηθούν, πάλι εκπέπεσαν σε αυτή λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί κατεξοχήν δομικό στοιχείο του διαιτολογίου των γιαγιάδων και των παππούδων. Τέλοσπάντων, για κάποιο λόγο η κρέμα εξακολουθεί να είναι παρούσα ακόμα και μετά από όλα αυτά αν και δυστηχώς σε σχετικά αραιή συχνότητα πια. Τώρα όμως ήρθε η ανακάλυψη που θα κάνει την κρεμούλα κολητή μας:
Είναι πολύ απλό. Φτιάχνουμε την κρεμούλα όπως πολύ καλά γνωρίζουμε. Έχουμε φροντίσει όμως για 2 πράγματα. Πρώτον, να έχουμε μπισκότα στρόγγυλα και λεπτά (ας πούμε digestive -για να πιάσουμε και το κουλτουριάρικο κοινό) και δεύτερον να έχουμε μπολάκια στρογγυλά με διάμετρο λίγο παραπάνω από αυτήν του μπισκότου μας. Όταν η κρεμούλα είναι έτοιμη, εναποθέτουμε στον πάτο του στρόγγυλου μπολ μας ένα από τα στρόγγυλά μας μπισκότα. Εν συνεχεία, καλύπτουμε μέχρι τη μέση του μπολ μας με λίγη απ΄την κρεμούλα μας. Κατόπιν, εναποθέτουμε άλλο ένα μπισκοτάκι με απαλές όμως κινήσεις. Βάζουμε κι άλλη κρεμούλα αλλά αφήνουμε χώρο από το χείλος του μπωλ για την επερχόμενη άνωση. Τέλος, παίρνουμε ένα τρίτο μπισκοτάκι και το βουτάμε στην κρεμούλα μέχρι να σπρώξει απαλά το από κάτω μπισκοτάκι μας (το 2ο) αλλά τόσο απαλά ώστε να μείνει και πάλι χώρος αρκετός μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μπισκότου. Με αυτόν τον τρόπο, το 2ο και το 3ο μπισκοτάκι θα δημιουργήσουν ένα μίνι σάντουιτς που για γέμιση θα έχει μια λεπτή στρώση ΚΡΕΜΟΥΛΑΣ. Επιπλέον αφού το έδεσμα πήξει τα μπισκοτάκια μας θα είναι ελαφρά μουλιασμένα. Αυτό ήταν. Με προσεκτικές κινήσεις και απαραίτητα με συνοδεία κλασσικής μουσικής επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Με το τελευταίο μπολ που -υπακούοντας στου κανόνες των μαθηματικών- βγαίνει σχεδόν πάντα λειψό μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να φωτογραφήσετε και βιντεοσκοπίσετε τα αποτελέσματά σας και να τα στείτε στη στήλη μας "μαγειρεύοντας με τη Μινανάινα Μπρούτσου" (γιατί ως γνωστόν η στήλη μας έκανε upgrade και έγινε web 2.0)

*Το έδεσμα στερείτε ακόμη επονομασίας. Την πρόταση του πιστού μου βοηθού ΤιμώΝθεου ΚώΝστα να το πούμε "Αζώρ" έκρινα ιδιαιτέρως ανέμπνευστη γι΄αυτό θα παρακαλέσω όλες τις φίλες μας να μας στείλουν τις ιδέες τους χρησιμοποιοώντας την πρωτοποριακή web 2.0 εφαρμογή "comments".

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tο έδεσμα αυτό θα πρέπει να λέγεται "αμοιβάδα στο μπλέντερ με μπισκότο" ή "το βράδυ ήπια το κώλο μου και το στομάχι μου ήταν σκατά και έφαγα και ένα βρώμικο απο τη Μαβίλη και ξέρασα και έμοιαζε έτσι". Εισαι και πολύ μάπας αδερφάκι μου.

aniaris είπε...

χυμένα μπισκότα;

0comments είπε...

Θανατηφλόρα η συνταγή!
Αλλά .. χωρίς κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις. Θα μπορούσε πχ να γίνει ένας μινιμ παραλληλισμός του μπισκοκότο μπανιανιάτο με το πουλί του Ευαντώναρου ή την σχέση με τον πρ΄'*ωην ηγέτη του κκεσ (μπανιανιάς)

Αχ τι ωραία!
Για πες!

Ανώνυμος είπε...

ti wraia pou pairname paizoume kai tragoudame

N.I.T. είπε...

έχεις γάλα?!

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Πάρτε μια βαθιά ανάσα...

"La Creme Pluit"

Διαβάζεται ως "κρέμ πλουί" και μεταφράζεται (περιφραστικά πάντα μην με αρχίσουν στις ντομάτες οι γαλλομαθείς) τοιουτοτρόπως

Π.χ.
1. Βρέχει κρέμα
2. Η βρεγμένη κρέμα
3. Κρέμα που κλαίει
4. Κρέμα για κλάματα
5. Κλαμένη κρέμα.
6. Ποιος την βάρεσε και κλαίει?

Το μπισκότο επειδή εμφανίζεται σαν guest star το αγνοούμε επιδεικτικώς, αν συνεχιστεί η σειρά και την επόμενη σεζόν θα το βάλουμε στο cast.

Καλή σας χώνεψη!

Chaca-Khan είπε...

!

Chaca-Khan είπε...

χα χα.. ειλικρινά, δείτε το blog της σβετλάνας και της ούρσουλας..χαχα

Ariel, με Ο-ΡΑ-ΜΑ !!

thebigbip είπε...

kernaw body milk me mpikostakia

Kwlogria είπε...

Γέμισα σάλια το πληκτρολόγιο γαμώ το κέρατό σου!!!! :)))))))))))))))

Ανώνυμος είπε...

exw mia πραγματικα polu kali idea gia onomasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ε?

ε?

τι?

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ???????


ε?


εεε?