Σελίδες

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007

μην κοιμάστε στις επάλξεις

οκ ο μήνας έχει 4 , είμαι θαλαμοφύλακας δεύτερο νούμερο και την ώρα της τρίτης βάρδιας μου (00:00-02:00) πραγματοποιείται έκλειψη σελήνης στην παρθένο .Προσποιούμαι οτι παω για κατούρημα και βγαίνω έξω και κοιτάζω. Μαλάκα μου αυτό είναι κατακόκκινο και θολό , εδω πέρα έχει παίξει αναμφισβήτητα φάση αλλα δεν υπάρχει κανείς να το δεί , όλοι κοιμούνται γιατι σε 4 ώρες πρέπει να ξυπνήσουν ,να βάλουν τις παντόφλες, να ξεκλειδώσουν το σακίδιο , να βγάλουν τα ξυριστικά ,να ξανακλειδώσουν το σακίδιο , να βγούν απο το θάλαμο και να κατεβούν κάτω στους νιπτήρες , να ξυριστούν ,να ξαναανέβουν πάνω στο θάλαμο , να ξαναξεκλειδώσουν το σακίδιο , να βάλουν μέσα τα ξυριστικά και να βγάλουν τις βούρτσες και το βερνίκι ,να κλειδώσουν και πάλι το σακίδιο , να κατέβουν κάτω στο υπόγειο , να πάρουν τις μποτες τους , να τις ξεκλειδώσουν , να τις βερνικώσουν και να τις γυαλίσουν , να ανέβουν πάνω στο θάλαμο ,να ξαναξαναξεκλειδώσουν το σακίδιο ,να βάλουν μέσα τις βούρτσες και το βερνίκι , να ξανακλειδώσουν το σακίδιο, να βάλουν την παραλλαγή και τις γυαλισμένες μπότες, να στρώσουν το κρεββάτι με όσο πιο παρανοικά ψυχαναγκαστικό τρόπο γίνεται για να μη φάνε καμπάνα στην επιθεώρηση, να φορέσουν εξάρτηση και κράνος, να ξεκλειδώσουν το ατομικό τους τυφέκιο απο τον οπλοβαστό , να τοποθετήσουν πάνω το γεμιστήρα και τον αορτήρα και να κατέβουν κάτω στην αναφορά αφού φυσικά τσεκάρουν οτι έχουν πάνω τους και τα 5 κλειδιά τους τα οποία αν χάσουν πωπω φίλε θα φάνε πακέτο.

Το φεγγάρι βέβαια συνεχίζει τη φάση του. Κανείς δε βλέπει εδώ , όχι επειδή κοιμάται αλλα επειδή δεν κοιτάει ψηλά. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της διασκεδαστικά θλιβερής μάζας έχει το βλέμμα στραμμένο στις μπότες. Ναι μαν ο κόσμος είναι πολύ μικρός όταν τον βλέπεις μεσα απο τις γυαλισμένες μπότες σου. Όλη η στρατιωτική νοοτροπία σχετικά με τις υποχρεώσεις του στρατιώτη αγγίζει τη νεύρωση.ο psarras (που αυτή τη στιγμή βρίσκεται δίπλα μου στο ιντερνετ καφέ και ανεβάζει και αυτός πόστ) έχει δίκιο. Είναι όλοι τρελοί και αυτοί που διοικούν είναι οι αρχιτρελοί. Στο στρατό όλα πρέπει να βρίσκονται ευτάκτως τοποθετημένα όπως προβλέπεται απο το στρατιωτικό τυπικό. Οι φυσιγγιοθήκες 4 δάχτυλα απο το σημείο που ενώνονται τα δύο σκέλη της ζώνης. Όλα τα κρεβάτια στρωμένα φάκελος υποφάκελος και τεντωμένα. Τα στρατιωτάκια στην παράταξη στοιχισμένα και ζυγισμένα σαν το βίντεοκλίπ του "we are the robots" των kraftwerk. Τα πάντα πρέπει να είναι ξεκάθαρα και ακριβή. Αν είσαι ψυχαναγκαστικός , στο στρατό θα βρείς τον παράδεισό σου. Πίσω απ τον τοίχο του στρατοπέδου , όλα είναι μετρημένα. Ο ανώτερος είναι ανώτερος , ο κατώτερος κατώτερος , η κάμπια κάμπια. Μόνο το φαί δεν είναι πολύ ξεκάθαρο. Έξω απο τον τοίχο τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί μαν ο τυμπανιστής είμαι εγώ και αποφασίζω οτι το πάνω είναι το κάτω. Αποφασίζω οτι οι κάμπιες που προσπαθούν να διασχίσουν κάθε μέρα τον κεντρικό δρόμο του στρατοπέδου και τις ποδοπατάνε οι κάφροι φαντάροι , δεν πεθαίνουν , απλά διασχίζουν το δρόμο που δε σταματάει να υπάρχει , δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός. Αnyway το στρατιωτικό βάδην μοιάζει με τη στοίχιση των καμπιών που αποτυγχάνουν κάθε πρωί να διασχίσουν το δρόμο. Συμπέρασμα. Πάντα υπάρχει μια μπότα που είναι πιό μεγάλη απο τη δική σου και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει οτι η αλλαζονεια είναι μαλακία. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλλαζονεία απο το να νομίζεις οτι μπορείς να ορίζεις τι είναι ανώτερο και τι κατώτερο. Το μόνο που καταφέρνεις έτσι είναι να αφήνεις την πραγματική ζωή πίσω απο τον τόιχο που έχεις σηκώσει γύρω απο το μικρόκοσμό σου. Η πραγματική ζωή είναι fractal φαινόμενο και όχι bossa nova της διαστροφής σε 4 τέταρτα.

Όλη η στρατιωτική θητεία είναι μια διαδικάσια που σε μαθαίνει να δέχεσαι το αναπόφευκτο. Οκ μπορείς να λουφάρεις αλλα όχι για πάντα. Κάποια στιγμή μετά την έξοδο θα μπείς μέσα και πάλι. Το να δεχτείς οτι κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα είναι απελευθέρωση. Για αυτό το λόγο οι κάμπιες ξαναξεκινάνε κάθε πρωί τη διαδρομή του θανάτου και παίζουν ρώσική ρουλέτα ανάμεσα στις μπότες των φαντάρων. Γιατι ΞΕΡΟΥΝ μαν. Μέχρι και οι κάπιες το ξέρουν.

Να κοιτάτε ψηλά γιατι εκέι παίζει η φάση
να τρώτε μαγειρευτό φαγητό
να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά
να αγαπάτε τους άλλους γιατι έξω απο το μικρόκοσμό μας όλοι στην ίδια φάση είμαστε
και προς θεού το πιο σημαντικό
Μη κοιμάστε στις επάλξεις

10 σχόλια:

mao tse tung είπε...

..είδες τελικά ελέφαντα ότι η στράτευση είναι άσκηση ποιητική? μια χαρά σας κόβω και τους δυό και καλά κουράγια στη συνέχεια. keep it unreal.

mindstripper είπε...

Γεια σου ρε Ελέφαντα...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

και ειναι ακομα η αρχη.......
περιμενω πως και πως τα ποστ του ''παλιου'' ελεφαντα και του ''παλιου'' ψαρα.......φυλατε παληκαρια , (μη κλεψουν το mic της Γεωργιαδου..)

Chaca-Khan είπε...

Υο αδέρφιααααααα!!!!!
Χαρίστε λίγο ποίηση στο σώμα...

Τί καλό που 'ναι το ίντερνετ μωρέ!
Άντε, ν ακούμε νέα σας.
Εδώ στρινγκάκια λένε..

missmurple είπε...

psarra & elefanta for presidents!

Ανώνυμος είπε...

to internet mas enwnei hahaha nice to have you back -4awhile

fARMy

enteka είπε...

έκλειψη σελήνης στο στρατό: ήταν απ' τις καλύτερες εμπειρίες μου.

καλή συνέχεια...

monospace είπε...

kati gnwsto kai akrws diaskedastiko einai de kai h 'glwssa' tou stratou. ena periergo synothileyma apo arxaizouses ellinikes lekseis kai american terminology.

ela, fantare, to 'berkin' sou, to 'xitwnio' kai grhgora mhn 'fas' kamia 'kampana'..

xese psila kai agnanteye dhladh katastash.

virtual subtitles twra. gia to kalo tou fantarou..

8-bit είπε...

YO

Ανώνυμος είπε...

Μυτιλήνη 2007

Γινόταν έκλειψη Σελήνης, ήμουν θαλαμοφύλακας και υποδεχόμουν τους σκοπούς. Τους εξηγούσα ότι η σκιά της Γης έχει κυκλικό σχήμα επάνω στη Σελήνη άρα δείχνει κ το σχήμα του πλανήτη μας έμμεσα και με κοιτάγανε.

Και ξύπνησε και ο ΑΥΔΜ και άρχισε να φωνάζει να μπούμε μέσα. 2.00πμ.

Jim_Feynman