Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

Θρίλερ στο Tριανόν

Ένα ωραίο κυριακάτικο βράδυ είπαμε να δούμε λίγη αθηναϊκή underground κουλτούρα. Τόσο ήμασταν αποφασισμένοι να παρακολουθήσουμε τους πολλά υποσχόμενους Erasers που σκάσαμε και 10 ευρώ.
Ευτύχως φτάσαμε με δυο ώρες καθυστέρηση και έτσι προλάβαμε την περφόρμανς την ώρα που λίγο λίγο ετοιμαζόταν να αρχίσει. Στο φουαγιέ ο δείκτης συγκέντρωσης καραφλών σωματιδίων με κοκκάλινα γυαλιά και τσάντες για δίσκους ήταν πάνω απο τα όρια επιφυλακής.

Παρά τις υψηλές μας προσδοκίες γρήγορα συντονιστήκαμε με την υπνηλία που επικρατούσε ήδη στην αίθουσα. Τα κόκκινα βελούδινα καθίσματα ανταγωνίζονταν τη μουσική και κέρδισαν τελικά το απαιτητικό αθηναϊκό κοινό. Οι διπλανοί μας ήδη βρίσκονταν σε στάδιο REM υπο εκκωφαντικούς μυστηριώδεις ήχους. Με την πλάτη γυρισμένη στο αποχαυνωμένο κοινό οι Erasers πείραζαν με περισσή μαεστρία τα μπλιμπλίκια των 10 υπολογιστών τους. Πλάκα πλάκα η σκηνική παρουσία των στιβαρών μηχανημάτων ήταν πιο δυναμική απο τους ίδιους.

Η υπνωτιστική δράση του κουνημένου βίντεο αρτ που συνόδευε το παρατεταμένο ηχητικό σασπένς ίσως να μην ήταν ηθελημένη, ήταν όμως επιτυχής. Και ο πλέον διαπρεπής υπνωτιστής θα ζήλευε την πρωτοποριακή τεχνική τους. Η σχέση ήχου και εικόνας, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό δρώμενο, ήταν τόσο διακριτική που ορισμένοι κακόπιστοι απορούσαν αν υπήρχε.

Η ερασιτεχνική υφή εικόνας και ήχου μας συγκίνησε, νίωσαμε πως επιτέλους κάποιος μας αντιμετωπίζει σαν παιδιά. Το μόνο που χάλαγε αυτή την παιδική φαντασίωση ήταν ότι αυτά τα 10 ευρώ δεν τα πλήρωσε ο μπαμπάς. Το κοινό διχάστηκε. Οι μισοί κοιμήθηκαν και οι άλλοι μισοί εγκατέλειψαν το Τριανόν.


54 σχόλια:

ksiggi είπε...

To post συνέγραψαν oι oof και lukumas.

Ανώνυμος είπε...

xmmmmmm.... xmmmmmmm! axa!

(kai xm)
sas agapume parayta!


(picka ti materna)()

ksiggi είπε...

hmmm?
(k and oof)

Chaca-Khan είπε...

Αχαχαχαχαχαχα!!! Καταπληκτικό κείμενο. Μάλλον δε θ αρέσει και πολύ στον αγαπημένο κατα τ΄ άλλα m.hulot..
Εγώ είχα δει πέρσι στο Τριανόν τους drog_a_tek (μάλλον αυτοί ήταν κι όχι οι erasers. Ή ήταν; Ή είναι οι ίδιοι. Δεν ξέρω)με ανάλογες εμπειρίες. Αλλά ΓΑΜΩ το Τριανόν για τέτοια σκηνικά πάντως! Απλά εντάξει. Καλό το po-mo (post-modern), καλές κι οι ιδέες (γι αυτό και λες "ε πάμε να δούμε ρε πούστη") αλλά ντάξ.. Όχι κ έτσι.. Ούτε μία φορά να μην επιτυγχάνεται η μελωδία, ο ρυθμός.. έλληνες είμαστε αλλά δεν είμαστε και μαλάκες να τρώμε στη μάπα ως μετα-μοντερνιά όποιον γύρισε από 2 χρόνια στην αγγλία και την είδε δεν ξέρω και γω τί. Βασικά εντάξει να μη λέω και χοντράδες, αλλά ούτε εμένα μου είχε αρέσει.
Να σας συστήσω και άλλον έναν χαροκαμένο σαν και σας, τον cheshire cat

ksiggi είπε...

Χίλιες φορές drog_a_tek παρά Erasers!!

Unique Fish είπε...

Εύγε που τα γράφετε! Δεν πήγα στους Erasers αλλά είχα παρόμοια εμπειρία με τους Glorybox & Lowtronik που έκαναν support στους Expert Medicine στο Planet Music. Αν δεν ακολουθούσαν οι expert θα σηκωνόμουν να φύγω.

Αρχές των 90s στο "Αν club" έζησα σκηνικό με μια garage μπάντα όπου μετά το 2ο κομμάτι τους το club άδειασε. Καιρός ν’ αρχίσει ν’ αντιδρά το κοινό και με τα άτεχνα ψευδοψαγμένα po-mo συγκροτήματα γιατί πήζουμε στη μαλακία τελευταία.

Nassos K. είπε...

Πείτε τα ρε παιδιά, γιατί νόμιζα ότι είμαι μόνος μου και άρχισα να ανησυχώ ;)

Ανώνυμος είπε...

"otan o kosmos arxize na fefgei kserame, oti pragmatika paizoume kala"

alan vega apo tous suicide

Ανώνυμος είπε...

opote na katargisoume odidiopte ehei shesi me mia prospatheia "peiramtismou"
na katargisoume to erasitehniko(lo-fi.no-fi etc,,,,d.i.y)
na diagrapsoume to efimero(kai oli tin 'istorikotita' tou-apo-tzara mehri debord)
na kapsoume sta pira ta drone(apo early cale mehri..bardo pond, as poume)
as valoume se ghetto osous mporei na ehoun kapoies empeiries sto exoteriko(proteino anti gia kitrino asteri, isos ta asteria tis eok,-kai anti gia tatto me arithmous, na valoume tatto me tis hores pou ehoun taxidepsei..episis na skeftoume pou that ftiaxoume to stratopedo sigentroseis)
to po-mo, ehei pethanei edo kai toulahiston 4 tsagarousiano-hronia. opote den katalaveno ti shesi eheis afto
as episterpsoume stin epohi ton singentroseon sto bivliopoleio tis estias na pinoume tsai kai na sizitame gia stratigikes paragogeis aristourgimaton kai nobel-ismou

kai as ektheiazoume otidipote erhete ap'exo kai as daimonopoiume otidipote proerhete apo emas

50 hronia piso filoi mou
olotahos
oloi mazi

na min riskaroume
na min apotihoume


ohi
mono aristourgimata
anti-burroughs(poios ton gamaei kai afton ton pethameno malaka)

ola einai alithina, tipota den epitrepete

Ανώνυμος είπε...

an akoma xrisimopoiite tin leksi underground eiste vathia nixtomenoi. na diavasete to a. review tou trampouli kai tou zenakou, na sas katatopisoun...

Fade είπε...

ok μην πληγώνεστε τόσο εύκολα...απλά έχει γίνει κουραστική η φάση με τον πειραματισμό, τις συχνότητες vzzzt blip tzizzz σε συνδυασμό με video. Ντάξει, όλοι έχουμε δει διάφορα τέτοια event?live?performance? όπως θες πέστο εδώ και πολλά χρόνια...και Ελλάδα και έξω...και νομίζω ότι δεν παλεύεται άλλο η φάση και έχουμε γίνει τουλάχιστον όλοι πιο απαιτητικοί απέναντι σε κάποιους τύπους εξοπλισμένους με mini-dv και laptop(αν ανοίξεις ένα σακίδιο ενός καράφλα με κοκάλινα γυαλιά κάτι τέτοιο θα βρεις μέσα)...χιούμορ...έχω τέτοιους φίλους(νομίζω)...
50 χρόνια πίσω οδηγούμαστε με την επανάληψη μουσικών περιβαλλοντων tzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz vrrrrrr...έχω κάψει εγκέφαλο 1-2 φορές σε τέτοιες φάσεις...κι άλλη μια φορά σπίτι μου που ήταν όλα τα μπλιμπλικια...ουπς! πρέπει να φύγω με φωνάζουν...πακέτο...next time

Chaca-Khan είπε...

φαντάζομαι ότι ο αγαπητός φίλος bloc_a έχει κάποια σχέση. Ψιλοπληγώνομαι είναι η αλήθεια γιατί είναι γεγονός ότι όταν κάποιος καταθέτει την ψυχή του είναι κάπως άσχημο να ακούει κράξιμο. Απλά σε όλα αυτά που λες φίλε bloc_a θα πρέπει να συνηπολογίσεις ότι το ρίσκο, ο πειραματισμός, το εφήμερο και όλα τ άλλα που λες σίγουρα είναι πράγματα που τράβηξαν όλους αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν να δουν και να ακούσουν και να συμμετέχουν επειδή ακριβώς δε σκέφτονται έτσι όπως λες. Αυτά που κατατέθηκαν σ΄αυτό το blog ,σε άλλα, αλλά φαντάζομαι και στους ψιθύρους κατά τη διάρκεια του δρώμενου και στις συζητήσεις μετά έχουν να κάνουν με την εμπειρία που τελικά βιώθηκε πέρα από τις θετικές προσδοκίες . Όπως φαντάζομαι βέβαια και ότι θα υπήρχαν και κάποιοι που θα γούσταραν..
Να διευκρινίσω επίσης ότι εγώ δεν παρεβρέθησα στην εν λόγω παράσταση αλλά σε μία άλλη ανάλογη
Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ehei plaka afti e fasi
den eho shesi me to pragma
imoun apla..theatis

alla goustaro poli pou milao me kapoious/kapoies pou lene gia kati pou den to eidan(?)

o.sorry
prospathisa na doso kapoia paradigmata sinkekrimena..alla, ok---as milisoume oloi kapoia stigmi gia kati pou ehoume koino..gia kati pou ehoume dei oste na ehei kapoio noima e kouvent mas

thebigbip είπε...

ax ta intellectual niata

Chaca-Khan είπε...

re bloc_a.. Egw eipa oti eixa dei kati analogo sto trianon persi me analoga synaisthimata. WHAT THE FUCK?

Ανώνυμος είπε...

cool chaca
ti eides pou itan analogo?
mipos to eida kai ego

psarras είπε...

Welcome Ksiggi!! Πολύ καλό το κείμενο..
Στείλτε τον Βloc a σε στρατόπεδο συγκέντρωσης παρακαλώ!!

Ανώνυμος είπε...

etsi mpravo
sostos o psarras
statopeda kai ekteleseis
ehoun parei poli aera kapoioi
mia art junta mas hreiazete

Kyrios Elefantas είπε...

παρότι δεν ειδα τη φάση , να πώ κάτι?

με το συγκεκριμένο πόστ δεν κράχτηκε ΟΛΗ η φαση αλλα η συγκεκριμένη φάση. Το να λές οτι ο πειραματισμός τον παίρνει είναι το ίδιο αρτ χόυντα με το να λές οτι κάποιος είναι αρτ χούντα επειδή δεν του άρεσε ενα live. Ti θα γίνει δλδ , δεν έχει ο κόσμος προσωπική άποψη ? πρέπει να γουστάρουμε οτιδήποτε για να μην είμαστε αρτ χούντα? νομίζω οτι η φάση αυτή της πειραματικής μουσικής μας παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για ενα διανοητικό άλμα , στο τέλος του οποίου βρίσκεται το συμπέρασμα οτι ο κόσμος δεν χωρίζεται σε μαλάκες που δεν καταλαβαίνουν και σε τύπους με ενημερωμένες κεραίες που αντιλαμβάνονται τη βαθυτητα σε κάτι που απλά είναι το ίδιο πιάτο απο το οποίο τρώμε όλοι (ουάου, ξαναδιαβάστε το, είναι τίγκα στο νόημα)

(+δεν τους ξέρω τους εραζερς,δεν τους έχω ακούσει ποτέ,αν τους άκουγα μπορεί να μου αρέσανε.δλδ το κόμμεντ απέχει απο την κριτική)

Kyrios Elefantas είπε...

και επειδή δεν το έγραψα σε ρυθμό μαντινάδας , απέχει ΚΑΙ απο την κρητική

Kyrios Elefantas είπε...

SUPPORT YOUR LOCAL ARTIST

Ανώνυμος είπε...

oi erasers einai poli pozeria, protimw tous drogatec

Ανώνυμος είπε...

file mou vassili
to thema einai poli pio poliploko
afto popu den eheis katalavei(kai den ehoun katalavei poli) einai oti paizei mia poli megali sinomosia se varos mas
e erasers einai kai e drog a tek kai kapoioi apo tous drog a tek einai mary and the boy kai kapoio apo tous mary einai my wet calvin...mporo na poo polla alla
alla
afti tin stigmi mazevo stoiheioa pou tha apokalipsei oli afti aristourgimatika plasmeni sinomosia eis varos mas
episis thelo na po oti afta pou diavasame sto pontiki(prokirixei klp...) den einai e alitheia
e alitheia krivetai stin sinomosia tin opoia periegrapse
gnorizo oti kapoia apo ta prosopa apo afta ta sigrotimata alla kai alla itan anemigmeni kai stin epithesi stin presveia
vassili....polla plokamia
mono afto sou leo

Ανώνυμος είπε...

egw den kserw, kavlwsa kai evgala apo tis roges mou pikramigdalogalo

ksiggi είπε...

Φίλε pioneer να την προσέχεις την συνομωσιολογία, κάνει κακό στα νεύρα και σαν τρόπος σκέψης δεν σε πάει και πολυ μπροστά. Λοιπόν, ομολογουμένως έντονα, και ίσως περισσότερο απο όσο χρειαζόταν, στο εν λόγω πόστ 3 άνθρωποι κράξαμε το συγκεκριμένο live των Erasers στο Trianon, διότι πραγματικά είχαμε απηυδήσει. Οι drog_a_tek μου είχαν αρέσει πολύ περισσοτέρο όποτε τους είχα δει και θα ξαναπήγαινα να τους δω. Τί να κανουμε;

Ανώνυμος είπε...

kalispera
afto pou eida sto trianon den axizei kan na sizitithei se ena tetoia blog pou afora tin tehni(biennale/rhizome kai alla)...pisteva oti edo ginete sovari kouventa peri tehnis me allous sovarous kallitehnes
e erasers den einai tehni
teleia

Ανώνυμος είπε...

re paidia
doulevomaste edo mesa
e drog a tek?
sas aresoun e drog a tek?
ti na po
e mousiki ton drog a tek einai san to kounoupi pou se spasei ta nevra to kalokairi
mes stin nihta sou trigirizei to afti
vouzei
kai den mporeis na to skotoseis to gamimeno
ohi
min piasoume kai tous drog a tek tora
eleos

ksiggi είπε...

Hm ok προφανώς ο καθένας έχει την άποψή του και οι drog_a_tek δεν είναι η αγαπημένη μου μπάντα :)ψηφίζω fruto 5 και ateb δαγκωτό;)φτάνει το κουράσαμε νομίζω. (εύχομαι να επακολουθήσει κόμμεντ απο oof κάποια στιγμή)

Chaca-Khan είπε...

AXXXAXAXAXA..
Εγώ αρχίζω και το απολαμβάνω πάντως..
blog_a, αν δε βαριόσουν να διαβάσεις τα προηγούμενα θα έβλεπες ότι πέρσι είχα δει τους drog_a_tek στο Τριανόν.
Κατά τ΄ άλλα θα συμφωνήσω με το πικραμίγδαλο..

thebigbip είπε...

exete skeftei pote oti to poly intellectual mporei na sas skotwsei?????

thebigbip είπε...

exete skeftei pote oti to poly intellectual mporei na sas skotwsei?????

Kyrios Elefantas είπε...

"σου σπάει τα νεύρα", "βουίζει μεσα στη νύχτα" και "δε μπορείς να το σκοτώσεις το γαμημένο" χαχαχααχ πάντως εμένα αυτό για τέχνη μου ακούγεται χαχαχαχαα ελάτε μη φρικάρετε , θα μπορούσαμε εξίσου να μαλώνουμε για το αν η κολοκυθόπιτα είναι πιο ωραία απο την σπανακόπιτα ή για το αν το παγωτό είναι φαγητό



(είναι , και δε θέλω μαλακίες)

Fade είπε...

καλά o elefantas θα μας τρελλάνει τελείως...Εννοείται ότι το παγωτό ΔΕΝ είναι φαγητό, όπως και το παγωτό μπανάνα ΔΕΝ είναι παγωτό

psarras είπε...

Αίσχος!!! Νομίζω ότι το πάγωτο είναι φαγητό αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Αν η καραμέλα είναι φαγητό, τότε είναι και το παγωτό θα έλεγα..
Το παγωτό μπανάνα είναι σίγουρα παγωτό, όπως και το αυγό μπανάνα..

Kyrios Elefantas είπε...

εσείς είστε παγωτο.

και το παγωτο αν δεν είναι φαγητό τοτε γιατι το τρώμε ε? εξυπνάκηδες ε εξυπνάκηδες απαντήστε μωρή λουλούδες τώρα αν σας παίρνει


και ξεκολάτε πια με το "e" , μάθετε γκρήκλις , όταν θέλουμε να πούμε "οι" το αντικαθιστούμε όχι με το βραχύχρονο συγγενικό ακουστικά φωνήεν αλλα με το εικονικά παρεμφερές.

oi

Kyrios Elefantas είπε...

οι καλλιτέχνες = oi kallitexnes
και όχι e kallitexnes


το παγωτό είναι φαγητό εκτός κι αν το εκτοξεύεις στη σκηνή (ή απο τη σκηνή)

Ανώνυμος είπε...

το φαγητό δεν είναι παγωτό.

ksiggi είπε...

respekt for vraxuxrona
i kolokuthopita paramenei kolokuthopita
kai to pagwto pagwto
to an tha to onomasoume fagito i oxi exei na kanei me anthrwpini anagi katigoriopoisis
kai giati oxi
to pagwto as einai fagito...
Καλημέρα :)

thebigbip είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3pn78rq24OU

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια νοιώσαμε πέρσυ - 3 από όλους αυτούς,τους...εναλλακτικούς- στους drog_a_tek.
Και του χρόνου παιδιά, η πολύ Athens Voice σε συνδυασμό με τον Μ.Ηulot της LIFO ΒΛΑΠΤΟΥΝ!

Kyrios Elefantas είπε...

εμένα μ'αρέσουν οι ντρόγκατεκ.
οι ντρόγκατεκ είναι παγωτό.
(και το φαγητό -πολύ σωστά ειπώθηκε- δεν είναι παγωτό).

(αυτά για όσους δεν μας έχουν ακόμα απομυθοποιπησει και νομίζουν οτι είμαστε σοβαροί bloggers που κάνουν σοβαρές συζητήσεις για την τέχνη με άλλους καλλιτέχνες. yo βρισκομαστε στο δίκτυο , όχι στη Νάπολη)

Ανώνυμος είπε...

bravo paidia, 41 posts gia ena live pou den pige kala, kati malon exoume na poume. den eimaste ena group pou pataei ena space bar kai to vgalame to live. efxaristoume gia tin kritiki, mono me tin kritiki pame mbrosta kai oxi me xaidemata.

Ανώνυμος είπε...

einai epeidh eiste blogakides pou shmenei pos to hip fto ftiaxnei to meso
htan oloi ekei kai ehoun apopsi kai ego hthela na fygo kai efyga
etsi einai h proza kai oxi h preza fefgeis eno eisai ekei
oloi fefgoun apo to syllogiko net sto kentriko tous net
kai taxi odevoun me allos odhgous
goustaro na ginonte tetia alla oxi me ta 10 euro alla me 2 evro
toso mallon axizei... den eimai o alogoskoufis
eimai o a logo oufis
ta leme
ekei

Kyrios Elefantas είπε...

σημείωση το blog των παιδιών είναι http://www.theerasers.blogspot.com/
kai όχι αυτό που λινκάρανε καταλάθος

στο επόμενο live σας παιδιά αφήστε ενα κόμμεντ κάπου στο αρχέντιαμεντια ή στείλτε μας ενα mail να έρθουμε μια και αυτή η συζήτηση ήταν περισσότερο θεωρητική με αφορμή ενα πόστ και όχι το live σας (εκτός των άλλων 7/42 κόμμεντς αφορούσαν τη φάση παγωτό το οποίο επιμένω οτι είναι ΦΑΓΗΤΟ)
yo
be good

m.hulot είπε...

ο πολύς m.hulot βλάπτει! lol
cocoa d' arriba: η καλύτερη σοκολάτα που έχω φάει τελευταία. με μάνγκο και τσίλι.
[πάει ο psarras φαντάρος, αλήθεια; και ο fruto 5; φακ μαμά πατρίδα].
mhulotlovescocoadarriba...

ksiggi είπε...

Euxaristoume Erasers. Afto itan kai to point tou post mas, oxi mizeria alla ekseliksi. Keep rollin'. Sto epomeno live 55 comments ;)

mao tse tung είπε...

..pantos moi & murple we there the first to leave the building.... ;) thanx ksiggi off and however decided to sleep or leave . they definetely erased our 10e.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν καταλάβατε τι ηθελε να πει ο μαο

"..pantos moi & murple we were the first to leave the building..."

επισης,

"and whoever decided to sleep or leave . "

ακόμα , βραβείο "best comment":

tsaspets said...
egw den kserw, kavlwsa kai evgala apo tis roges mou pikramigdalogalo

(παρένθεση: ο μαο διπλα μου ρωτάει"ti einai to pikramygdalo?fagito? )

( κι αλλη παρένθεση : εγω παρά ταύτα τον αγαπάω )


επισης :
"χωνακι said...
το φαγητό δεν είναι παγωτό."

το χωνάκι....είναι παγωτό?

χμ...εχω πολλα ακόμα να πω αλλα κουράζομαι και μόνο με τη σκέψη.
φευγω. αλλα πριν, να προσθέσω οτι...

Ανώνυμος είπε...

se mia alli fasi thas emfanisw kai to biodollar, ekei einai ola ta lefta...

Fade είπε...

charalambides πολύ εγκεφαλικό το αστείο...ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει κάτι τέτοιο στο ναό bios κάποια στιγμή...όλοι οι κοινωνιολόγοι αναμένουμε τη μεγάλη αυτή τομή στην αθηναική νύχτα με μεγάλο ενδιαφέρον...
Προς το παρόν ας αρκεστούμε στα ''χρονοδολάρια'' http://www.timebank.org/ ή http://www.haef.gr/gre/libraries/find_out/timebank.html

Kyrios Elefantas είπε...

αν το χωνάκι είναι παγωτό τότε το καβούκι της χελώνας είναι χελώνα

Ανώνυμος είπε...

Παρ'όλα αυτά κανείς δεν είπε τίποτα για το ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό λευκό κρασί που απολαύσαμε στο μπαρ του Τριανόν.Το δε ξίγκι,κοπάνησε τουλάχιστον 55 ποτηράκια για να πάρει τα πάνω του+αμέσωσ μετά να κάνει πειραματισμούς(χωρίς laptop-μόνο φωνή)σε 23 διαφορετικές γλώσσες(!!!)συνοδευόμενο από μικρή(πειραματική εννοείται)χορωδία.Όσοι τυχεροί δεν έφυγαν αμέσως,απολαύσανε την μοναδική αυτή performance

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια στο τέλος όλοι θέλαμε παγωτό.

Ανώνυμος είπε...

tora pou to pallas pire ena asheto na kanei live cinema parastasi,,,,kanena mouni den grafei kati
hahahahahhahahahahahah
alla etsi paizei e fasi
hahahaahahahahahahahah
egine to A-omega pou vasistike stin douleia ton erasers
kai moko e anti koultoura
ante gamitheite